Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΤΡΈΠΕΙ ΤΙΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΣΕ ΟΡΧΕΙΣ


Οι παραδοσιακές απόψεις για τη σεξουαλική ανάπτυξη των θηλαστικών ανατρέπονται από νέα ευρωπαϊκή μελέτη, η οποία δείχνει ότι η απενεργοποίηση ενός και μόνο γονιδίου είναι αρκετή για να μετατρέψει τις ωοθήκες ενήλικων ποντικών σε υποτυπώδεις όρχεις.

Το βασικό εύρημα είναι ότι τα θηλυκά άτομα πρέπει διαρκώς να καταστέλλουν την έκφραση ανδρικών χαρακτηριστικών, εξηγεί ο γενετιστής Ματίας Τρέιερ, επικεφαλής των ερευνητών στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στη Χαϊδελβέργη.

Η ομάδα του Τρέιερ χρησιμοποίησε τεχνικές γενετικής μηχανικής για να διαγράψει το γονίδιο FOXL2 από τις ωοθήκες ποντικών που είχαν ολοκληρώσει τη σεξουαλική τους ωρίμανση. Τρεις εβδομάδες αργότερα, τα θηλυκά πειραματόζωα είχαν σχεδόν αλλάξει φύλο και παρήγαγαν υψηλές συγκεντρώσεις τεστοστερόνης, όπως οι όρχεις.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Cell.

Όπως εξηγεί ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Nature, στον άνθρωπο και σε πολλά άλλα θηλαστικά, το φύλο καθορίζεται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης από το γονίδιο SRY, το οποίο βρίσκεται στο ανδρικό χρωμόσωμα Χ και απουσιάζει από τις γυναίκες. To SRY ενεργοποιεί με τη σειρά του ένα άλλο γονίδιο (το SOX9), το οποίο πυροδοτεί τη σύνθεση τεστοστερόνης.

Ο Δρ Τρέιερ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι το γονίδιο FOXL2 καταστέλλει τη δράση του SOX9 στα θηλυκά άτομα και εμποδίζει έτσι την παραγωγή της ανδρικής σεξουαλικής ορμόνης, σε συνεργασία με τον υποδοχέα των οιστρογόνων που υπάρχει στα θηλυκά κύτταρα.

Οι ερευνητές εκτιμούν μάλιστα ότι το FOXL2 είναι ένα από τα αρχαιότερα γονίδια του φυλοκαθορισμού μεταξύ των σπονδυλωτών ζώων. Στις κατσίκες, για παράδειγμα, η απώλεια του FOXL2 είναι γνωστό ότι αναγκάζει τα θηλυκά έμβρυα να αναπτυχθούν αρσενικά.

Ο ρόλος του FOXL2 ίσως επίσης εξηγεί πώς ορισμένα ψάρια μπορούν να αλλάζουν φύλο ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, καθώς και γιατί ορισμένες μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες παρουσιάζουν σημεία αρρενοποίησης.

ΠΗΓΗ:

Περιοδικό του ελληνικού facebook

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


Εδώ και κάποιο διάστημα έχει βγει η ελληνική έκδοση του facebook που ονομάζεται Ελληνικό βιβλίο προσώπων. Αν θες και συ να γραφτείς πηγαινε στο greek facebook.gr

Στο ελληνικό βιβλίο προσώπων περαν του να συνομιλήσει με κάποιον και το να φτιάχνει γκρουπς, εκδηλώσεις και να παίζει, μπορεί να δει τηλεόραση, να ακούσει ραδιόφωνο, να διαβάσει περιοδικά, να μάθει τις τελευταίες ειδήσεις και τα ζώδια και άλλα πολλά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ


Rope Swing Fail - For more amazing video clips, click here

ΕΖΗΣΕ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


Η επιθυμία για την απόκτηση γιου στην Κίνα είναι τόσο μεγάλη ώστε οι γιατροί πιστεύουν πως κάποιοι συγγενείς προσπάθησαν να δολοφονήσουν ένα κοριτσάκι, βάζοντας βελόνα στο κεφάλι του. Ο θάνατός της θα είχε επιτρέψει στους γονείς του να προσπαθήσουν και πάλι να αποκτήσουν παιδί βάσει της αυστηρής πολιτικής οικογενειακού προγραμματισμού «ένα ζευγάρι, ένα παιδί» που ισχύει στην Κίνα.

Όμως το μικρό κορίτσι, που σήμερα είναι 11 ετών, δεν πέθανε. Πριν από λίγες ημέρες οι γιατροί την υπέβαλαν σε επέμβαση και αφαίρεσαν τη βελόνα η οποία, όπως πιστεύουν, ευθύνεται για τις πνευματικές αναπηρίες του παιδιού. Ο Κουάνγκ Γιονγκίν, υποδιευθυντής του νευροχειρουργικού τμήματος σε στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης Τσενγκτού που ήταν επικεφαλής της επέμβασης, δήλωσε τον αποτροπιασμό του για τα όσα υπέστη το παιδί που βασίζονται στη λαϊκή πεποίθηση ότι εάν βάλεις βελόνα στο κεφάλι κάποιου θα πεθάνει.


Στην αστυνομία
Η μητέρα της μικρής προσέφυγε στην αστυνομία και σκοπεύει να ασκήσει μηνύσεις σε συγγενείς που ίσως ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας της κόρης της.

Περιέγραψε πόσο μεγάλη πίεση δεχόταν από την οικογένεια του άνδρα της να του προσφέρει ένα αγόρι, καθώς εκείνος είχε ήδη μια κόρη από τον πρώτο του γάμο. Έκανε έκτρωση στο πρώτο παιδί της όταν έμαθε ότι ήταν κορίτσι έπειτα από πίεση της πεθεράς της, όμως δεν υπέκυψε τη δεύτερη φορά. Θυμάται ότι το βρέφος δεν έκλαιγε μετά τη γέννηση και ξαφνικά την τέταρτη μέρα δεν σταματούσε να ουρλιάζει. Επίσης εμφάνισε υψηλό πυρετό που έκτοτε παρουσίαζε συχνά.

Το ζευγάρι μετακόμισε στην ανατολική ακτή της χώρας πριν από πέντε χρόνια και κάποια στιγμή που η μικρή εμφάνισε και πάλι πυρετό την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου εντόπισαν μέταλλο στο κεφάλι της. Όταν η γυναίκα πήρε τηλέφωνο την πεθερά της για να ζητήσει τη συμβουλή της εκείνη σχολίασε: «Μα πώς επιβίωσε τόσο πολύ με μέταλλο στο κεφάλι;». Όταν οι γιατροί αφαίρεσαν τη βελόνα, υπολόγισαν πως πρέπει να βρίσκεται εκεί περισσότερα από 10 χρόνια και είχε τρυπήσει ένα κεντρικό αγγείο.

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ GREENPEACE


Οι κλιματικές αλλαγές χρειάζεται να σταματήσουν ΤΩΡΑ. Η διάσκεψη της Κοπεγχάγης είναι Η ευκαιρία για την υπογραφή μιας φιλόδοξης, δίκαιης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για την προστασία του κλίματος. Δυστυχώς μέχρι στιγμής, οι ηγέτες κλείνουν τα μάτια, αγνοώντας την απαίτηση των πολιτών για τη σωτηρία του πλανήτη. Η Greenpeace όμως βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, παρακολουθεί τις εξελίξεις και αντιδρά. Δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουμε τον πλανήτη μας στις καταστροφικές συνέπειες των κλιματικών αλλαγών!

Έλα λοιπόν και εσύ! Σήμερα Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, από τις 5.30 το απόγευμα, μπροστά στη Βουλή και πάρε μέρος στο ειρηνικό μας κάλεσμα για την Παγκόσμια Μέρα Δράσης για το Κλίμα. Μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εθελοντές, ακτιβιστές, πολίτες και αντιπροσωπίες χωρών, που βρίσκονται στην Κοπεγχάγη και αγωνίζονται για την υπογραφή μιας καλής και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας.

ΠΗΓΗ:

Media Soup

ΡΙΜΑΖΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της Χαλκίδας είχε γίνει ένας 25χρονος Ρουμάνος, ο οποίος συνελήφθη χθες από τις αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο νεαρός… ελαφροχέρης είχε διαπράξει επτά συνολικά διαρρήξεις σε κατοικίες στη Χαλκίδα μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός.

Η δράση του 25χρονου είχε ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου.

Αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ:

Ζούγκλα

ΣΤΟ FACEBOOK ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


Έρευνα του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας δείχνει ότι οι χρήστες του δημοφιλούς δικτυακού τόπου είναι ειλικρινείς!

1.844.960 Έλληνες έχουν προφίλ στο facebook. Πολλοί από αυτούς περνάνε πολλές ώρες καθημερινά και επικοινωνούν με πραγματικούς και διαδικτυακούς φίλους. Πόσο "αληθινοί" είναι όμως αυτοί οι φίλοι; Πόσα από αυτά που γράφουν είναι αυτά που πραγματικά πιστεύουν; Κάποιοι θα έσπευδαν να πουν ότι οι περισσότεροι δίνουν μια ψευδή, εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού τους...Κι όμως η αλήθεια φαίνεται να είναι διαφορετική...


Έρευνα του καθηγητή ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας Sam Gosling δείχνει ότι οι χρήστες του facebook παρουσιάζουν πλέον την πραγματική εικόνα του εαυτού τους.Στην αρχή ο Gosling και οι συνεργάτες του πίστευαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα ήταν ακριβώς τα αντίθετα αλλά έπεσαν έξω.. Οι περισσότεροι fun του facebook λένε αλήθειες στο προφίλ τους τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τα "πιστεύω'"τους.

Bέβαια αν σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη χρησιμοποιούν το facebook 350 εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, παρά τα θετικά αποτελέσματα της έρευνας.

Αλήθεια εσείς έχετε πει όλη την αλήθεια στο faceboook; Η μήπως όχι;

ΠΗΓΗ:

News It

ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ



ΠΗΓΗ:

Η διαδρομή

blogger templates | Make Money Online