Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΚΑΛΑΝΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ


Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης έπειτα από εβδομάδες νοσηλείας στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Ιασώ General.



Ξεκίνησε την πορεία του στη δημοσιογραφία στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη - αρχικά στο «Βήμα» και στη συνέχεια για σειρά ετών στα «ΝΕΑ». Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας κάλυψε τις δίκες των αγωνιστών της Δημοκρατίας. Μετά την κατάρρευση της χούντας κάλυψε όλες τις δίκες των Απριλιανών.

Παράλληλα έφερε στο φως πολλά οικονομικά σκάνδαλα καθώς και άλλες δραστηριότητες των χουντικών σε ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά βιβλία εκείνης της περιόδου με τίτλο «2650 Μερόνυχτα Συνωμοσίας» (Εκδόσεις Παπαζήση 1976). Η μετέπειτα πορεία του χαρακτηρίστηκε από έντονη παρουσία στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθώς επίσης και από την ιδιότητά του ως εκδότης των εφημερίδων «Καλάμι» και «Στο καρφί».


Είχε γεννηθεί στο Καστέλι Κισσάμου του νομού Χανίων το 1938 και υπήρξε από τους συνιδρυτές των εφημερίδων «Χανιώτικα Νέα» στα Χανιά και «Τόλμη» στο Ηράκλειο.
Αφήνει πίσω του δύο κόρες και τρία εγγόνια.
ΠΗΓΗ:

Καθημερινή

blogger templates | Make Money Online