Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΔΕΚΑ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ


Εκπλήξεις περιλαμβάνει ο κατάλογος με τις δέκα φιλικότερες πόλεις προς το ποδήλατο, τον οποίο συνέταξε η ιστοσελίδα www.ask men.com. Υψηλή θέση στην κατάταξη κατέχει η Μπογκοτά της Κολομβίας και η Κουριτσίμπα της Βραζιλίας, πόλεις που κατέβαλαν πολύ σοβαρές προσπάθειες για την προώθηση του ποδηλάτου. Αντίθετα -και εδώ δεν υπάρχει καμία έκπληξη- στον κατάλογο δεν εμφανίζεται ούτε μία ελληνική πόλη.
Η ιστοσελίδα χρίζει φιλικότερη πόλη του πλανήτη προς το ποδήλατο το Αμστερνταμ, όπου το 40% των καθημερινών μετακινήσεων γίνεται με ρόδα και πετάλι.
Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Κοπεγχάγη. Παρά τις αντίξοες συνθήκες του χειμερινού ψύχους, η πρωτεύουσα της Δανίας εφάρμοσε ήδη πριν από 30 χρόνια σχέδιο για την κατασκευή ποδηλατόδρομων και τη σταδιακή κατάργηση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα είναι ότι στις ώρες αιχμής επικρατεί συνωστισμός ποδηλάτων στα ειδικά ποδηλατικά φανάρια.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά. Η πόλη των 7 εκατομμυρίων κατοίκων διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, προωθεί τη συνδυασμένη μετακίνηση (ποδήλατο-λεωφορείο) και κλείνει τελείως το κέντρο της στην κίνηση των αυτοκινήτων κάθε Κυριακή. Στην πρωτεύουσα της Κολομβίας μόνο το 13% των κατοίκων οδηγεί αυτοκίνητο, στοιχείο που καθιστά απολύτως απαραίτητο να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις με ποδήλατο.

ΟΤΑΝ ΤΑ LEGO ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ 8ΜΠΙΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ

Στις αρχές της δεκαετίας του 80, υπήρξαν 2 8μπιτες κονσόλες. Το nes,της nintendo και το master system της sega,που έφεραν την επανάσταση και τα πρώτα γραφικά στον χώρο των video games.
Οι Rymdreglages θυσίασαν 1500 ώρες και με την τεχνική του stop motion animation ανοίγουν το χρονοντούλαπο της ιστορίας και μας ξεναγούν στην μαγια των 80s και της 8μπιτις διάστασης.



ΠΗΓΗ:

Marioneta-Blog

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΩΡΟ ΜΕ ΣΠΑΝΙΑ ΑΣΘΕΝΙΑ

Πάσχει από «σκληροκερατοειδή άμφω (και στα δύο μάτια)» και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση


Έκκληση για την οικονομική υποστήριξη της οικογένειας ενός βρέφους μόλις τριών μηνών από τον Λαγκαδά, που γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα όρασης και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί σε εξειδικευμένη κλινική του εξωτερικού, απευθύνει η έπαρχος Λαγκαδά και τοπικοί φορείς.
Η μικρή Μαρία Κ. πάσχει από «σκληροκερατοειδή άμφω (και στα δύο μάτια)» και πρέπει άμεσα, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, την οποία δεν αναλαμβάνει κανένα ιατρικό κέντρο της Ελλάδας. Η επέμβαση πρέπει να γίνει σε εξειδικευμένη κλινική του Λονδίνου, αλλά η οικογένεια της αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα.

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας έγινε ευρύτερα γνωστή και με τη βοήθεια της επάρχου Λαγκαδά Πόπης Καλατζή και άγγιξε εκατοντάδες μέχρι τώρα οικογένειες, που συνέβαλαν στο να συγκεντρωθεί κάποιο ποσό.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναλάβει τη νομική και ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας, καθώς ο χρόνος της αποθεραπείας του παιδιού μετεγχειρητικά θα είναι μακρύς.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, αύριο θα παραδοθεί χρηματική επιταγή από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων Γεώργιο Ηλιάδη, στους γονείς του βρέφους, στο χώρο του επαρχείου Λαγκαδά, παρουσία της επάρχου.
Τα χρήματα αυτά θα προστεθούν στις άλλες προσφορές, ώστε να καταφέρει η οικογένεια να μεταβεί στο Λονδίνο, προκειμένου να αποκατασταθεί η όραση της μικρής Μαρίας.

ΠΗΓΗ:

Χαμομηλάκι

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ



«O Παρθενώνας ένα ερείπιο. Η σημερινή Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερο χάλι». Ετσι περιγράφει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Ζeit» την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Με τη διαφορά ότι ο ερειπωμένος Παρθενώνας είναι πηγή μεγάλων κερδών, ενώ το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος παράγει αδιάλειπτα τεράστια ελλείμματα. Και το χειρότερο από όλα: Οι «χασούρες» είναι εις βάρος της ευρωζώνης και ιδίως των Γερμανών. «Οι γερμανικές τράπεζες έχουν δανείσει 38 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά και κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας» γράφει η εφημερίδα. Αν σε αυτά προστεθούν τα δάνεια στις άλλες απειλούμενες από τη χρεοκοπία χώρες της ευρωζώνης, ήτοι την Ισπανία (191 δισ. ευρώ) και την Ιταλία (202 δισ. ευρώ), γίνεται φανερό ότι το πρόβλημα δεν το έχουν μόνο οι δανειολήπτες. «Αν η Ελλάδαή η Ιταλία δεν ξεπληρώσουν τα χρέη τους, η Deutsche Βank, η Commerzbank και η Αllianz θα έχουν μεγάλες απώλειες.Τότε θα πρέπει να παρέμβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με χρήματα των φορολογουμένων, διότι διαφορετικά τα ιδρύματα αυτά θα καταρρεύσουν» προσθέτει.

Με αφετηρία το συσσωρευμένο έλλειμμα των 300 δισ. ευρώ και τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «καθεστώς εκτάκτου ανάγκης», η εφημερίδα διαπιστώνει ότι «οι διεθνείς επενδυτές δεν της έχουν πλέον ουδεμία εμπιστοσύνη και η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ισοδυναμεί με εκείνη μιας Μπανανίας».

Το κακό, σύμφωνα με τους αρθρογράφους Μαρκ Μπροστ και Μαρκ Σίριτζ, άρχισε τη «μαύρη Τρίτη» της 8ης Δεκεμβρίου, όταν ο Μπράιαν Κούλτον, επικεφαλής του τμήματος οικονομικών αναλυτών του οίκου αξιολόγησης Fitch, υποβάθμισε τη δανειοληπτική θέση της Ελλάδας από «ΑΑΑ» (σ.σ.: άριστα) σε «ΒΒΒ+» (σ.σ.: προμηνύει πτώχευση). Ηταν η αρχή ενός ντόμινο: «Πολλά συνταξιοδοτικά ταμεία αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα,επειδή τους απαγορεύεται να κατέχουν αξιόγραφα υψηλού κινδύνου,τα hedgefunds και άλλοι κερδοσκόποι μαίνονται κατά της Ελλάδας, ενώ τράπεζες, όπως η Commerzbank, συνιστούν στους πελάτες τουςνα αποσύρουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα» γράφει. Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, συνεχίζουν οι αρθρογράφοι, είναι οι αγαπημένες χώρες των γερμανών τουριστών. Σε αυτές διαθέτουν περισσότερα από 15 δισ. ευρώ ετησίως. Και αυτό θα κάνουν κατά πιθανότητα και το εφετινό καλοκαίρι. Ωστόσο το ρίσκο τους είναι τώρα μεγάλο. Τι θα συνέβαινε, για παράδειγμα, αν το καλοκαίρι κάποια από αυτές τις χώρες κήρυττε ξαφνικά πτώχευση; Οι τουρίστες δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, « ε πειδή τα αεροδρόμια θα ήταν κλειστά και θα κυριαρχούσε το χάος ».

Ο ΙΜΠΕΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


Πολλοί θεωρούν πως η «αυτοκρατορική» στάση των ΗΠΑ είναι κάτι το σύγχρονο ή ότι προέκυψε μετά το 1945. Η ιστορική αλήθεια είναι σαφώς διαφορετική και καλά θα κάνουμε να τη μάθουμε, ειδικά όταν στη σημερινή εποχή οι Αμερικανοί είναι μπλεγμένοι σε τουλάχιστον δυο πολεμικά μέτωπα, ενώ οι παρεμβάσεις τους σε διάφορα σημεία του πλανήτη είναι πολλές και πάντα ανοιχτές.  Η αμερικανική επεκτατική πολιτική, ο ιδιότυπος δηλαδή ιμπεριαλισμός, που όμως δεν βασίζεται σε απόκτηση αποικιών, αλλά στον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των κρατών που θεωρεί απαραίτητα, είναι  μια πολύ παλιά υπόθεση. Ακόμη και στις αρχές του 19ου αιώνα, πολύ πριν δηλαδή οι ΗΠΑ επεκτείνουν τα σύνορά τους μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό, το Δόγμα Μονρόε έδινε το στίγμα των αμερικανικών προθέσεων.



ΟΣΦΠ-ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΤΙΓΙΟ



Εμπλοκή φαίνεται ότι έχει παρουσιαστεί στη μεταγραφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει με τον Μεξικανό μεσοεπιθετικό και τον εκπρόσωπο της Σαχτάρ Ντόνετσκ, και τώρα περιμένουν ένα έγγραφο που θα επιβεβαιώνει τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές τις προηγούμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, κάποιες φήμες στην Ουκρανία αναφέρουν ότι λόγο στη μεταγραφή έχει και η Ντιέπρ, στην οποία ο 25χρονος άσος έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού για ένα έτος. Δεν αποκλείεται η επιστροφή του Καστίγιο στους Πειραιώτες να κολλάει στο συγκεκριμένο ζήτημα, παρότι ο παίκτης δεν δείχνει να ανησυχεί και εκτιμά ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση.

Πάντως, ξεκινά ένα νέο… σίριαλ και αυτή τη φορά φαίνεται να δημιουργείται από την πλευρά της Σαχτάρ, η οποία εμφανίζεται ότι θέλει να «ταλαιπωρήσει» τον Ολυμπιακό και τον Καστίγιο. Αν τελικά οι Ουκρανοί δεν τηρήσουν την προφορική συμφωνία, τότε οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα αποσύρουν την πρότασή τους (που αφορά τον δανεισμό του παίκτη για ενάμιση χρόνο έναντι 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως).

blogger templates | Make Money Online