Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΓΙΗ



Δύο πολύ πρόσφατες επιτυχίες της προσθετικής ιατρικής γεννούν στα άτομα με κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες (τύφλωση, κώφωση) νέες ελπίδες για ανάκτηση των χαμένων ικανοτήτων τους εξαιτίας κάποιας ασθένειας ή ατυχήματος. Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να φανταστούν ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όταν τα τεχνητά μέλη θα υπερβαίνουν τις ικανότητες των βιολογικών. Ενας νεαρός Σουηδός ο οποίος είχε υποστεί ακρωτηριασμό του καρπού του εξαιτίας ενός καρκινικού όγκου απέκτησε ξανά το αίσθημα της αφής χάρη σε ένα «έξυπνο» προσθετικό χέρι, ενώ ένας Βρετανός, 51 ετών, ο οποίος είχε χάσει την όρασή του στα είκοσί του χρόνια εξαιτίας μιας κληρονομικής νευροεκφυλιστικής ασθένειας, ξανάρχισε να βλέπει.
Τα τελευταία χρόνια η προσθετική ιατρική, αξιοποιώντας τις γνώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής και της εφαρμοσμένης νευροεπιστήμης, έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, κυρίως στον τομέα της αποκατάστασης της κίνησης, σε σημείο μάλιστα ώστε να επιτρέπει ακόμη και σε άτομα με σημαντικές κινητικές αναπηρίες να λαμβάνουν μέρος σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως οι Παραολυμπιακοί αγώνες που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και στην Αθήνα το 2004.
Η πραγματική πρόκληση όμως για τις επιστήμες αυτές είναι η αποκατάσταση των αισθητηριακών ικανοτήτων, όπως η αίσθηση της αφής ή της κίνησης των άκρων, ή της ακόμη πιο πολύπλοκης διεργασίας της όρασης. Τα διαθέσιμα σήμερα προσθετικά μέλη που πωλούνται από τις μεγάλες εταιρείες ορθοπεδικών ειδών, όπως η i-Limb Prostheses, η DEKA και η Ossur, παρέχουν στον ασθενή τη μηχανική δυνατότητα της κίνησης, χωρίς όμως την αισθητηριακή εμπειρία που ενέχεται στην πραγματική κίνηση.

SEMIFIND- ΒΡΕΣ ΤΟ ΣΕΜΗΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ

Το SemiFind (www.semifind.gr), είναι το πρώτο διαδικτυακό Portal για την εύρεση Σεμιναρίων στο χώρο της επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης. Το SemiFind ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2009 με σκοπό να παρουσιάσει το πλήθος των σεμιναρίων και προγραμμάτων εκπαίδευσης που διεξάγονται στον ελλαδικό χώρο.
Μέσω μίας εύκολης αναζήτησης, μπορεί να βρει κανείς το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει, επιλέγοντας μέσα από 12 βασικές κατηγορίες, το Σεμινάριο που του ταιριάζει.
Το SemiFind απευθύνεται στον επαγγελματία που θέλει να αναβαθμίσει τις γνώσεις του, στον φοιτητή που ψάχνει κάποιο ειδικό Σεμινάριο, στον άνεργο που θέλει να επιμορφωθεί και γενικώς σε όλους όσους αναζητούν μια περαιτέρω εκπαίδευση είτε αυτή αφορά τον επαγγελματικό ή προσωπικό τομέα.
Οι 12 θεματικές ενότητες, καλύπτουν τους τομείς : επαγγελματικά, βιομηχανία, πληροφορική, ISO, εκπαίδευση, ψυχολογία, τέχνη & πολιτισμό κ.α., καθώς επίσης και ειδική κατηγορία για τα Σεμινάρια E-Learning, προγράμματα δηλαδή εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, που χρησιμοποιούν το Internet και είναι διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος, μέσω των social εφαρμογών Facebook και Twitter οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τις νέες καταχωρήσεις.

ΠΗΓΗ:

Psaxtiria

ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΛΑΘΟΣ ΜΩΡΑ



Απίστευτο και όμως αληθινό. Μεγάλωναν λάθος...παιδιά! Σήμερα τους παραδόθηκαν "ελπίζουμε" τα σωστά πλέον παιδιά.
Ο λόγος για δύο οικογένειες στην Κύπρο που μάλιστα έφτασαν και ένα βήμα πριν το χωρισμό.

Τι ακριβώς έγινε. Δύο αγοράκια γεννήθηκαν πριν από 40 ημέρες το ένα στο Κρατικό Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία και το άλλο σε ιδιωτική κλινική. Όμως λίγες μέρες μετά και τα δύο βρέθηκαν στο Μακάρειο νοσοκομείο λόγω ίκτερου σοβαρής μορφής.

Μετά τη νοσηλεία τους στην εντατική και την αποθεραπεία τους, τα δύο βρέφη δόθηκαν πριν από 20 ημέρες στις οικογένειές τους! Τουλάχιστον έτσι πίστευαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου.

Το λάθος ανακαλύφθηκε όταν ένα από τα αγοράκια αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο Μακάρειο, όπου διαπιστώθηκε αρρώστια στο αίμα.

Χρειάστηκε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και στον υποτιθέμενο πατέρα για το ενδεχόμενο κάποιας κληρονομικής πάθησης, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι μωρό και άνδρας είχαν διαφορετικό τύπο αίματος. Τότε έγινε και εξέταση DNA που έδειξε ότι ο άνδρας δεν ήταν ο πατέρας!

Η οικογένεια έφθασε στα πρόθυρα του χωρισμού, μέχρι που έγινε εξέταση DNA και στη γυναίκα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η μητέρα του μωρού.

ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ



Άλλοι τρώνε τις γαλοπούλες και τα μελομακάρονα και άλλοι είναι πεσμένοι με τα μούτρα στη δουλειά και κάνουν... ανακαλύψεις, που αλλάζουν την καθημερινή μας ζωή!
Παρά το γιορτινό κλίμα των ημερών, ερευνητές και επιστήμονες «ξέχασαν» τις αργίες και ιδού τι έχει ανακαλυφθεί και πότε:
- Χριστούγεννα του 1741 ο Ανδρέας Κέλσιος φτιάχνει στο εργαστήριό του στην Ουψάλα της Σουηδίας το θερμόμετρο.
- Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά του 1887 η Τζοεζεφίν Γκάρις Κόκρεν παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς: το πλυντήριο πιάτων.
- Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1813 οι πρώτες λάμπες γκαζιού σε δημόσιους χώρους κάνουν την εμφάνισή τους στο Λονδίνο. Την ίδια μέρα του 1879, ο Τόμας Έντισον επιδεικνύει δημόσια -στο πάρκο Μένλο του Νιου Τζέρσεϊ- τον λαμπτήρα.

ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ



Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία ενός μικρού χωριού λίγο έξω από την Χαλκίδα με το περιστατικό ασέλγειας σε ανήλικο κορίτσι. Δράστης είναι ένας 55χρονος. Πλησίασε το κοριτσάκι και την οδήγησε σε μία οικοδομή. Αφού είδε ότι κανένας δεν τους έβλεπε άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Το παιδάκι φώναζε χωρίς ωστόσο να την ακούσει κανένας. Ο δράστης την θώπευσε στα γεννητικά της όργανα.....

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ



Οι σύγχρονες προεκτάσεις της άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας περιβάλλοντος και ελέγχου της ρύπανσης  από απόβλητα δημιουργούν νέους προσανατολισμούς και επιβάλλουν μία περισσότερο εμπεριστατωμένη αντιμετώπιση και τεκμηριωμένη ανάλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων ρύπανσης από τα απόβλητα. Είναι διαπιστωμένο ότι τα απόβλητα αποτελούν σημαντική πηγή ρύπανσης με συνεχώς αυξανόμενες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, προκαλώντας σπατάλη πόρων. Ωστόσο κατάλληλα σχεδιασμένες πολιτικές διαχείρισης των αποβλήτων μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στη διαχείριση των φυσικών πόρων όσο και στην προστασία της ποιότητας του περιβάλλοντος, με πρωταρχικό στόχο την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης και την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.
Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε το Νόμο 2939, το 2001. Ο Νόμος διέπεται από τη βασική αρχή της πρόληψης, ενώ η επιβάρυνση του περιβάλλοντος,  σύμφωνα με την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», προσδιορίζεται από το αρχικό στάδιο παραγωγής των πρώτων υλών μέχρι την επεξεργασία, χρήση  των προϊόντων και διαχείριση των αποβλήτων.
Με το Νόμο αυτόν καθώς και με τα κατ’ εξουσιοδότηση αυτού Προεδρικών Διαταγμάτων, εφαρμόσθηκε η εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων στη χώρα μας για τα εξής ρεύματα αποβλήτων: Συσκευασίες, Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής, Παλαιά Ελαστικά, Ηλεκτρικές Στήλες, Συσσωρευτές, Απόβλητα Ηλεκτρικού Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, Απόβλητα Λιπαντικών Ελαίων.
Κατά την εφαρμογή του Νόμου, με την λειτουργία συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, παρουσιάσθηκαν προβλήματα, ενώ ο Οργανισμός (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.) ο οποίος ιδρύθηκε με τον Νόμο δεν έχει λειτουργήσει ακόμη. Με τις τροποποιήσεις του ν. 2939/20901 καθώς και του ΠΔ 99/2008, που προβλέπονται στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου, απλουστεύονται οι διαδικασίες, δίδεται ερμηνεία σε μερικά ασαφή σημεία του, ενώ παράλληλα ο Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π. καθίσταται πιο λειτουργικός.

NEVER YEAR LIKE 2009

Try JibJab Sendables® eCards today!

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ MOBILE ΚΕΠ



Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στην ανάπτυξη ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, την πολυδάπανη γραφειοκρατία αλλά και την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» στις προθέσεις του υπουργείου Eσωτερικών είναι και η λειτουργία «κινητών» KEΠ, σε ειδικά διαμορφωμένα βαν που θα είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και επανδρωμένα με εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Tα mobile KEΠ θα εξυπηρετούν πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Eπίσης θα αξιοποιούνται στην εξυπηρέτηση περιοχών των οποίων ο πληθυσμός είναι «ηλεκτρονικά» αναλφάβητος. H λειτουργία των κινητών KEΠ συμβολίζει τη βούληση της κυβέρνησης να «πηγαίνει» το κράτος στους πολίτες εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρώτο δίμηνο του 2010 τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του EΣΠA που αφορούν την Ψηφιακή Σύγκλιση και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

blogger templates | Make Money Online