Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΝΤΟΡΑ ΣΤΟ email ΜΟΥ

Σε δύο ημέρες ψηφίζουμε για νέο πρόεδρο του κόμματός μας. Η ψήφος σου είναι καθοριστική για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Απευθύνομαι σήμερα σε εσένα και σο&ups ilon; ζητώ να συμμετάσχεις στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Ήμουν πάντα παρούσα, στις εύκολες και τις δύσκολές στιγμές. Ποτέ δεν λύγισα και δεν υπέστειλα την σημαία της παράταξής μας. Ακόμα και όταν έβλεπα τις αδυναμίες, ακόμα και όταν έβλεπα τα λάθη που μα&sig maf; πλήγωσαν όλους. Γιατί πάνω απ ‘όλα έβαζα πάντα το καλό του κόμματος μας, της Νέας Δημοκρατίας. Στις χαρές και τις πικρές μαζί.

Αυτή η κοινή πορεία αγώνων είναι το αόρατο νήμα που ενώνει όλους εμάς. Εμείς μπορούμε σήμερα να δημιουργήσουμε ξανά την ελπίδα και την προοπτική για το κόμμα μας.

Να ξαναβρούμε την ενότητά μας και το εύρος μας. Να κάνουμε τη ΝΔ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα. Ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με σεβασμό και λόγο στα μέλη και στη& nu; κοινωνική της βάση. Όχι με λόγια αλλά με έργα.

Να δώσουμε ξανά μάχες για τις ιδέες μας, τις διαχρονικές αξίες της παράταξής μας: Την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την αγάπη για τη Πατρίδα, τις ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους.

Την Κυριακή, με την επιλογή αρχηγού θα αποφασίσουμε ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε.

Αν θα έχουμε ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, που θα απευθύνεται στην κοινωνία και θα μπορεί να κερδίσει εκλογές ή αν θα έχουμε μια μικρή, περιχαρακωμένη, αδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Αν θα έχουμε μια Νέα Δημοκρατία που θα μπορεί να κάνει αποτελεσματική αντιπολίτευση ή μια Νέα Δημοκρατία που θα αφήνει τη σημερινή κυβέρνηση να αλωνίζει και θα είναι αρεστή μόνο στα γνωστά μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και πολεμούν με τέτοιο μένος εναντίον μου.

Σε όλη την πολιτική διαδρομή μου αγωνιζόμουν για μεγάλη και δυνατή Νέα Δημοκρατία. Βρέθηκα στην πρώτη γραμμή των αγώνων της παράταξης, χωρίς ποτέ να ξεφύγω από την ιδεολογία και τις αρχές της. Εργάστηκ& alpha; για την ενότητα στο κόμμα μας. Έχω δώσει και έχω κερδίσει μάχες για τη Νέα Δημοκρατία και έχω στηρίξει τους αγώνες της σε όλη την Ελλάδα.

Στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου υπολογίζω προσωπικά σε σένα.

Η συμμετοχή σου είναι πολύτιμη για το κόμμα μας.

Η ψήφος σου είναι δύναμη για μένα.

Ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία. Σε καλώ να το γράψουμε μαζί.

Σε καλώ σε νέους αγώνες, σε μια καινούργια, όμορφη διαδρομή.

Για να κάνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη, δυνατή και περήφανη.

Ντόρα Μπακογιάννη

ΓΛΥΠΤΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ


Ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε και τον άνθρωπο που συλλέγει άχρηστα στην ουσία αντικείμενα από παλιά διαλυμένα αυτοκίνητα και δημιουργεί γλυπτά που αξίζουν αρκετές χιλιάδες λίρες. Μιλάμε για τον Αυστραλό καλλιτέχνη James Corbett που είναι 46 χρονών και δημιουργεί τα γλυπτά του μόνο με κομμάτια από παλιά διαλυμένα αυτοκίνητα. Το κριάρι που βλέπετε στην φωτογραφία παρακάτω είναι φτιαγμένο με μπουζιά κατά κύριο λόγο και έχει ήδη πωληθεί έναντι 14.000 λιρών.



















ΠΗΓΗ:

Psaxtiria.com

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕ ΟΥΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ


Ένας Βιετναμέζος, μην αντέχοντας τον θάνατο της γυναίκας του, ξέθαψε τη νεκρή και αφού τη μετέφερε στο σπίτι κοιμόταν δίπλα της επί πέντε χρόνια διότι, όπως είπε, ήθελε να την αγκαλιάζει στο κρεβάτι γράφει σήμερα μία ηλεκτρονική εφημερίδα του Ανόι.

Ο 55χρονος, που ζει σε μία μικρή κωμόπολη της κεντρικής επαρχίας Κουάνγκ Ναμ, άνοιξε τον τάφο το 2004, κάλυψε το λείψανο με πηλό δίνοντάς του το σχήμα γυναικείου σώματος, το έντυσε και το τοποθέτησε στο κρεβάτι, εξηγεί η εφημερίδα Vietnamnet.vn.

Οπως δήλωσε ο Λε Βαν, όταν πέθανε η γυναίκα του το 2003, εκείνος κοιμόταν κάθε βράδυ πάνω στον τάφο της, αλλά 20 μήνες αργότερα, καταπονημένος από τις βροχές, τον άνεμο και το ψύχος, αποφάσισε να σκάψει ένα τούνελ στον τάφο ώστε "να κοιμάται μαζί της".

Τα παιδιά του όμως ανακάλυψαν κάποια στιγμή τί συμβαίνει και τον εμπόδισαν να πηγαίνει στον τάφο. Ετσι μια νύχτα του Νοεμβρίου 2004 εκείνος ξέθαψε το λείψανο της γυναίκας του και το μετέφερε στο σπίτι.

Η Vietnamnet.vn δημοσίευσε μία φωτογραφία του Βαν με ό,τι έχει απομείνει από την αγαπημένη του σύζυγο, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο σπίτι.

Ο Βαν, πατέρας επτά παιδιών, δήλωσε ότι επί χρόνια οι γείτονες δεν τολμούσαν να πατήσουν το πόδι τους στο σπίτι του.

"Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει τα πράγματα διαφορετικά. Δεν είμαι σαν όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους", παραδέχτηκε.

ΠΗΓΗ:

Τρωκτικό

ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ




Και οι τέσσερις σελίδες της εφημερίδας είναι χειρόγραφες από καλλιγράφους, πριν πάνε στο τυπογραφείο για την μαζική παραγωγή. Οι καλλιγράφοι, γνωστοί και ως "katibs", εργάζονται σε ένα γραφείο σε μια μικρή γωνιά ενός δωματίου 75 τετραγωνικών και τους παίρνει τρεις ώρες για να μετατρέψουν με ένα στυλό, μελάνι και χάρακα ένα φύλλο χαρτιού σε ειδήσεις και τέχνη.





Η μόνη σύγχρονη τεχνολογία που υπάρχει, είναι ένας υπολογιστής και ένας εκτυπωτής, τα οποία αγοράστηκαν από ανάγκη(!), ώστε οι διαφημιστές να μπορούν να στέλνουν με email τις διαφημίσεις.

Κάθε katib είναι υπεύθυνος για μία σελίδα. Αν κάποιος είναι άρρωστος, κάποιος αναγκαστικά θα κάνει διπλοβάρδια, μιας και οι αντικαταστάτες είναι σπάνιοι. Όταν γίνει κάποιο λάθος στην σελίδα, πρέπει να ξαναγραφτεί ολόκληρη από την αρχή. Ο κάθε katib, παίρνει 60 ρουπίες (περίπου 1,50 δολάρια) ανά σελίδα.

Οι σελίδες, όταν ολοκληρωθούν, μεταφέρεται σε ένα μαύρο και άσπρο αρνητικό και τότε πιέζονται πάνω στις πλάκες εκτύπωσης.

Η εφημερίδα έχει περίπου 23.000 συνδρομητές που πληρώνουν λιγότερο από 10 δολάρια τον χρόνο. Κάθε αντίγραφο της εφημερίδας πωλείται έναντι 75 Paisa ή περίπου 1,6 σεντ.
ΠΗΓΗ:

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

ΧΡΥΣΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ


Απαλή φρουτώδη γεύση που γίνεται ελαφρώς πιπεράτη καθώς σβήνει στο στόμα. Μοιάζει με ένα γευστικό ταξίδι, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ταξίδι στο παρελθόν. Τα αδέλφια Καμαριανάκη παράγουν στην Ελλάδα και εξάγουν στην Αμερική ένα βραβευμένο ελαιόλαδο, βασισμένο σε αρχαιοελληνικές συνταγές και στις διηγήσεις των γερόντων του χωριού.

Αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στη Βρετανία, οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο Χρήστος Καμαριανάκης μετανάστευσε στον Καναδά και άνοιξε μια επιχείρηση εγκατάστασης λογισμικών. Ο Τιμόθεος Καμαριανάκης επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε ως αρχαιολόγος. Μερικά χρόνια αργότερα, ένα κομμάτι γης στην Πελοπόννησο ένωσε ξανά τα δύο αδέλφια. Είχαν κληρονομήσει από τον πατέρα τους 25 στρέμματα γης κοντά στο χωριό Πύργος, στην Κορινθία. Ένα κτήμα που είχαν ζωντανέψει με τα χέρια τους όταν- παιδιά ακόμηφύτεψαν εκεί ελαιόδεντρα. Ακολουθώντας μια οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε τουλάχιστον 400 χρόνια πριν στην Κρήτη, τα δύο αδέλφια αποφάσισαν το 2005 να παράγουν το δικό τους λάδι. Σήμερα, τα 1.700 μπουκάλια της ετήσιας παραγωγής τους καταλήγουν σε ράφια εκλεκτών καταστημάτων του εξωτερικού. Υπολογίζουν ότι του χρόνου τα έσοδα από τις πωλήσεις τους σε Αμερική, Καναδά και Αγγλία θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο δολάρια. Για να παρασκευάσουν το λάδι τους τα δύο αδέλφια ανέτρεξαν σε αρχαιοελληνικές πηγές και συνδύασαν τα ευρήματά τους με τη λαϊκή σοφία του χωριού.


Ταξίδι στην ιστορία
«Υπάρχουν πηγές από την αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα που προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για την καλλιέργεια της ελιάς», λέει στα «ΝΕΑ» ο Τιμόθεος Καμαριανάκης. «Ο Ιπποκράτης είναι μία από τις πηγές στις οποίες βασίζω σήμερα τις τεχνικές μου. Δεν αντιγράφω τους αρχαίους Έλληνες και ό,τι έκαναν τότε. Απλά δανείζομαι στοιχεία και τα χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με πιο σύγχρονες μεθόδους και τις διηγήσεις των γερόντων στα χωριά». Μια από αυτές τις μεθόδους, όπως εξηγεί ο κ. Καμαριανάκης, είναι να μην ξεριζώνει τα γαϊδουράγκαθα από το κτήμα του. «Το γαϊδουράγκαθο λειτουργεί ως ξενιστής για ένα έντομο που καταπολεμά τον δάκο. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε το κτήμα με σεβασμό προς τη φύση. Όχι όπως γίνεται συχνά, όταν ο άνθρωπος ψεκάζει και σκοτώνει τα πάντα», λέει. Ακόμα και στο κλάδεμα τα δύο αδέλφια εφαρμόζουν τις συμβουλές των γηραιότερων του χωριού. «“Κλάδεψε το δέντρο έτσι ώστε να μπορεί να πετάξει ένα πουλί ανάμεσα από τα κλαδιά του”, μας λένε οι γέροντες του χωριού», λέει ο Χρήστος Καμαριανάκης. «Εννοούν ότι το δέντρο πρέπει να κλαδεύεται έτσι ώστε να κυκλοφορεί αρκετός αέρας και φως ανάμεσα από τα κλαδιά του». Ο Τιμόθεος Καμαριανάκης εφαρμόζει και μια πιο σύγχρονη μέθοδο, τη βιοδυναμική καλλιέργεια. Αυτή η πρακτική βασίζεται στις φάσεις της σελήνης. Ανάλογα με αυτές καθορίζεται το πότε θα γίνουν διάφορες εργασίες στο κτήμα, όταν η γη θα είναι έτοιμη για την ανθρώπινη επέμβαση.
ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ έχουν στο κτήμα τους 1.000 δέντρα της σπάνιας και ευάλωτης ποικιλίας Πατρινιά. «Η Πατρινιά καλλιεργείται σήμερα κυρίως σε μια λεπτή λωρίδα γης ανάμεσα στην Κορινθία και την Αχαΐα. Είναι ένα δέντρο πολύ ευαίσθητο στη ζέστη και στην παγωνιά. Όμως φτιάχνει ένα λάδι με απαλή γεύση και χαμηλό σε οξέα, λέει ο Τιμόθεος Καμαριανάκης. Ο Χρήστος Καμαριανάκης έχει αναλάβει το μάρκετινγκ των προϊόντων από το Τορόντο του Καναδά. Το λάδι τους με την ονομασία «Άρτεμις» δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, αλλά μόνο στο εξωτερικό. Ένα μπουκάλι μισού λίτρου στοιχίζει 80-100 δολάρια.

Το περασμένο καλοκαίρι το «Άρτεμις» απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό ελαιολάδου του Λος Άντζελες. «Αν φτιάχναμε μια Μπέντλεϊ, το κόστος της θα ήταν ανάλογο. Δεν πουλάμε το προϊόν μας στην Ελλάδα γιατί στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν ήδη λάδια καλής ποιότητας», λέει ο κ. Καμαριανάκης. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελιάς στο UC Davis, το 2007 η Αμερική εισήγαγε 266.512 τόνους ελαιολάδου. Το 58% των εισαγωγών προήλθε από την Ιταλία, ακολούθησαν η Ισπανία και η Αργεντινή, ενώ στην τέταρτη θέση ήταν η Ελλάδα. Ο Χρήστος Καμαριανάκης συνεχίζει να εργάζεται παράλληλα στην εταιρεία εγκατάστασης λογισμικών που δημιούργησε στον Καναδά. Εκτιμά ότι σε πέντε χρόνια τα έσοδα της επιχείρησης ελαιολάδου που έχει με τον αδελφό του θα φτάσουν τα 5-8 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό θα του επιτρέψει, όπως λέει, να αφοσιωθεί πλήρως στο κτήμα του στην Πελοπόννησο. Ήδη ετοιμάζει μια συνεργασία με έναν φημισμένο σεφ της καναδικής τηλεόρασης που ελπίζει ότι θα προωθήσει το προϊόν του. «Με το λάδι μας λέμε μια ιστορία.

Προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους της Βόρειας Αμερικής και να τους στείλουμε και πάλι στην κουζίνα. Να απολαύσουν τη χαρά της παρασκευής σπιτικού φαγητού», λέει.
ΠΗΓΗ:

ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΡΧΑΙΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Εντυπωσιακό τείχος μήκους 3,5 χιλιομέτρων και πλάτους 2,80 μέτρων περιέβαλλε την αρχαία πόλη της Βεργίνας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από σημαντική αρχαιολογική αποκάλυψη που έδωσε μόλις χθες στη δημοσιότητα ο καθηγητής Παναγιώτης Φάκλαρης. Η επιστημονική ομάδα της ανασκαφής, της οποίας ηγείται, χρονολογεί το εύρημα στην εποχή του Κασσάνδρου (περί το 300 π.Χ.)- περίπου μισό αιώνα μετά την εποχή του Φιλίππου Β΄ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1992 που άρχισε η ανασκαφή του τείχους ουδέποτε δόθηκαν στοιχεία. Η ανασκαφική έρευνα των 17 τελευταίων ετών κάλυψε τα 2/3 του τείχους, που όπως φαίνεται αποτελούν την καλύτερα σωζόμενη οχύρωση της Μακεδονίας.

Το τείχος αποκαλύπτεται διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση και σε ύψος έως 1,90 μ. Το πάχος των μεταπυργίων φθάνει σε ορισμένα σημεία τα 2,80 μ. Η άνοδος στους πύργους και τις επάλξεις γινόταν με χτιστές κλίμακες, πέντε από τις οποίες έχουν ήδη ερευνηθεί. Δίπλα σε πύργους, καλυμμένες από την ημικυκλική προβολή τους, βρέθηκαν πυλίδες που χρησίμευαν ως έξοδοι για αιφνιδιασμό του εχθρού.

«Όλα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του τείχους, αλλά και τα ανασκαφικά στοιχεία ομόφωνα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κατασκευή του ανάγεται στα χρόνια της βασιλείας του Κασσάνδρου, εποχή κατά την οποία η Μακεδονία γνωρίζει μια ταραχώδη περίοδο, εμφύλιων συγκρούσεων και εξωγενών επεμβάσεων. Η γεωγραφική θέση της πιερικής αυτής πόλης, πάνω στον αμαξιτό δρόμο που οδηγούσε από τα λιμάνια της Πύδνας και της Μεθώνης προς την Άνω Μακεδονία, καθιστούσε απαραίτητη την οχύρωσή της για την εξασφάλιση και τον έλεγχο της σημαντικής αυτής διάβασης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του καθηγητή Π. Φάκλαρη.

Την αρχαιολογική ανακάλυψη του μνημειώδους τείχους συμπληρώνει πλήθος κινητών ευρημάτων, αλλά και απανθρακωμένων σπόρων από όσπρια και δημητριακά- τροφικά κατάλοιπα της εποχής, που η επιστημονική ομάδα χρονολογεί στον 2ο και 1ο αιώνα π.Χ.
ΠΗΓΗ:

Τα Νέα



ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΡΙΝ ΕΜΠΑΝΤΙ


Το Νόμπελ Ειρήνης από τη δικηγόρο Σιρίν Εμπαντί, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατέσχεσαν... από την τραπεζική της θυρίδα οι ιρανικές Αρχές.

Λιγότερο από έναν χρόνο αφότου έκλεισαν με τη βία τα γραφεία του «Κέντρου για τους Υποστηρικτές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Εμπαντί και την εισβολή στο δικηγορικό της γραφείο, η άνευ προηγουμένου τελευταία επίθεση εναντίον της εξόργισε την επιτροπή Νόμπελ στο Οσλο και τη νορβηγική κυβέρνηση, η οποία κάλεσε αμέσως τον Ιρανό επιτετραμμένο στο Οσλο για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση της ακτιβίστριας.

«Στη διάρκεια της συνάντησης καταστήσαμε σαφές ότι η Νορβηγία θα συνεχίσει τις διεθνείς προσπάθειες για την προστασία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Ιράν», δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Γιόνας Γκαρ Στόρε, ο οποίος έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου στο Ιράν.


Σύμφωνα με το νορβηγικό υπουργείο Εξωτερικών, οι Αρχές της Τεχεράνης κατάσχεσαν πιθανότατα πριν από μία εβδομάδα το μετάλλιο και το δίπλωμα της Νομπελίστριας, τα οποία της απονεμήθηκαν το 2003, καθώς και κάποια άλλα αντικείμενά της. «Μια τέτοια πράξη μάς κάνει να νιώθουμε σοκ και δυσπιστία», δήλωσε ο Στόρε και πρόσθεσε: «Είμαστε δυσαρεστημένοι και ενάντιοι σε τέτοιες ενέργειες... είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές μιας χώρας κατάσχουν ένα βραβείο Νόμπελ Ειρήνης», άποψη που εξέφρασε και η Επιτροπή Νόμπελ στο Οσλο.

Η Σιρίν Εμπαντί, μια γυναίκα η οποία με κίνδυνο της ζωής της μιλάει για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν και υπερασπίζεται γυναίκες, παιδιά, πολιτικούς ακτιβιστές καθώς και εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες που διώκονται συστηματικά, αντιμετωπίζει καθημερινά τον εκφοβισμό από το καθεστώς της Τεχεράνης και έχει λάβει δεκάδες απειλητικά μηνύματα.

Ακόμη και πολλοί συνεργάτες αλλά και ο σύζυγός της έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί από τις Αρχές, γεγονός για το οποίο εξέφρασε τις ανησυχίες του ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών στον Ιρανό επιτετραμμένο.

ΠΗΓΗ:

Έθνος




ΑΓΟΡΑ: Η ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Η πιο άγρια εικόνα των χριστιανών! Σκηνές ανείπωτης βίας στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, σφαγές εν ψυχρώ, στυγνές εκτελέσεις, ακόμα και κάψιμο της θρυλικής βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας περιλαμβάνει η ταινία «Αγορά», που θα βγει στις αίθουσες την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου χρόνου!

Από την έναρξη των γυρισμάτων προκλήθηκαν αντιδράσεις, όμως μετά την προβολή της αναμένεται νέο κύμα, πολύ πιο έντονο... Το εν λόγω φιλμ προβάλλει εικόνες που σοκάρουν. Μολονότι την περίοδο των σταυροφοριών μαίνονταν μάχες ανάμεσα στους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, που είναι γνωστές, όπως έχει τονίσει ο σκηνοθέτης του έργου Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, φέρνει στο φως «στοιχεία που δεν είναι και τόσο γνωστά, που σε κάποιους μπορεί να φανούν αποκρουστικά».

Η βραβευμένη με Οσκαρ Ρέιτσελ Βάις («Ο επίμονος κηπουρός») συνεργάζεται πρώτη φορά με τον διακεκριμένο -αιρετικό- σκηνοθέτη Αλεχάντρο Αμενάμπαρ («Η θάλασσα μέσα μου», «Οι Αλλοι») σ’ ένα σπαρακτικό έπος, στο οποίο τα ιδανικά και η ανθρωπιά δοκιμάζονται κάτω από την σκιά του πολέμου. Η ιστορία μάς ταξιδεύει στη ρωμαϊκή Αίγυπτο τον 4ο αιώνα π.Χ. Πρωταγωνίστρια, η αστρολόγος-φιλόσοφος Υπατία της Αλεξάνδρειας, η οποία μάχεται για να σώσει τη συγκεντρωμένη σοφία του αρχαίου κόσμου. Πρόκειται για μια γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο από τους συνανθρώπους της, που της έσκισαν τη σάρκα με κοχύλια μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή.


Σύμφωνα με το σενάριο, η μειονότητα του χριστιανικού πληθυσμού, με την ευλογία του αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης, υποκινεί τη βία στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα εμφύλιου πολέμου που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο σκλάβος της Υπατίας, Ντάβους είναι διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη για την αφέντρα του και στην πιθανότητα να αποκτήσει την ελευθερία του με την έλευση του χριστιανισμού.

Η ταινία, που θα βγει στην Ελλάδα στις 4 Ιανουαρίου, προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ των Καννών κι αναμένεται να βγει στο εξωτερικό τις επόμενες μέρες. Και μπορεί να έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις (καλλιτεχνικά είναι άρτια) και οι πρωταγωνιστές να έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, αναμένεται όμως να γίνει το «κόκκινο πανί» για τους πιστούς. Οσο για το budget της, πρόκειται για υπερπαραγωγή που προβλέπεται να σπάσει ταμεία και φυσικά να διχάσει (όπως ακριβώς ο ελληνοπρεπής «Αλέξανδρος» και η «Τροία»).









ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Λόγω της νέας γρίπης, κλείνουν τμήματα και στην Εύβοια. Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, στο νομό έκλεισαν:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου

•2ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδα, τα τμήματα Β2, Γ1, Γ2
•2ο δημοτικό σχολείο Νέας Αρτάκης, ένα τμήμα της Ε, ΣΤ2
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου

•25ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, Β' τάξη
•7ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, Γ1 τάξη
•2ο νηπιαγωγείο Χαλκίδας
Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου

•2ο νηπιαγωγείο Νέας Αρτάκης

ΠΗΓΗ:

Σερβιτόρος

ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ

Καθηγητές πανεπιστημίου, γιατροί, επιχειρηματίες, δικηγόροι, καθηγητές σε ιδιωτικά γυμνάσια, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές αλλά και άνεργοι συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω Internet , που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του αρμόδιου τμήματος της ΕΛ.ΑΣ., έχουν συλληφθεί δεκαέξι άτομα, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος άλλων πενήντα πέντε. Συνολικά τα ηλεκτρονικά ίχνη που είχε στην κατοχή του το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο οποίο προΐσταται ο Μανώλης Σφακιανάκης, ήταν 158.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Τσάρλι», που πρώτη αποκάλυψε η «Espresso», αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επί τέσσερις μήνες όργωσαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τα Φάρσαλα, την Αλεξανδρούπολη, την Κατερίνη, τη Νέα Καλλικράτεια στις Σέρρες, τη Χαλκιδική και το Νέο Μαρμαρά, το Κιλκίς, την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, το Αργος, τη Ρόδο και τα Χανιά.


Η έρευνα

Πρόκειται για διεθνή επιχείρηση που ξεκίνησε από τη «Σκότλαντ Γιαρντ, η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τις αστυνομίες των υπόλοιπων χωρών, όπου είχαν εντοπιστεί ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του Ιντερνετ. Στην Ελλάδα στάλθηκαν οι κωδικοί τουλάχιστον 158 ηλεκτρονικών ιχνών, χρηστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι οποίοι αντάλλασσαν τις εικόνες και τα βίντεο με το σκληρό παιδικό πορνό, ακόμα και παιδιών ηλικίας δύο ετών. Αμέσως μετά την αποστολή των κωδικών άρχισε η μεγάλη αυτή επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από την τετράμηνη έρευνα της Υπηρεσίας, κατασχέθηκαν συνολικά ογδόντα οκτώ σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οκτώ φορητοί υπολογιστές και εκατοντάδες ψηφιακοί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 50 γιγαμπάιτ. Τα στοιχεία παραδόθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθούν και να διαπιστωθεί η σχέση που είχαν μεταξύ τους οι χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αλλά και το εύρος της διακίνησης του πρωτοφανούς σε αγριότητα υλικού.

Παράλληλα, από την τεχνική επεξεργασία των στοιχείων που κατασχέθηκαν θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν άγριους βιασμούς ανηλίκων να έχουν «τραβηχτεί» στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής από την έρευνα, η οποία πάντως συνεχίζεται, δεν έχει διαπιστωθεί συμμετοχή ανήλικων Ελλήνων στο ανατριχιαστικό υλικό της παιδικής πορνογραφίας.


Οι εμπλεκόμενοι

Καθηγητής πανεπιστημίου στην Πάτρα, λέκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο, γιατρός και μάλιστα μαιευτήρας σε πόλη της Στερεάς Ελλάδας, εικονολήπτες και επιχειρηματίες, αλλά και ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι παιδόφιλοι υπεράνω υποψίας, που κατέβαζαν στον υπολογιστή τους το υλικό, το οποίο δύσκολα μπορούν να αντέξουν το μυαλό και η ψυχή ενός λογικού ανθρώπου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Ασφάλεια, στο κύκλωμα εμπλέκεται και ένας καθηγητής ξιφασκίας σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Γλυφάδας. Ακόμα, ένας ανώτερος δημοτικός υπάλληλος σε παραθαλάσσιο δήμο της Αττικής, του οποίου μάλιστα ο αδελφός είναι πολιτευτής και καθηγητής πανεπιστημίου, και πρώην εργαζόμενος στον τομέα έκδοσης σχολικών βιβλίων.

Στη δικογραφία που έχει συνταχθεί αναφέρονται και τα ονόματα γνωστού εικονολήπτη της κρατικής τηλεόρασης και του γιου του. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως το επίμαχο υλικό με την παιδική πορνογραφία εντοπίστηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του νεαρού εικονολήπτη, αλλά στην Ασφάλεια εμφανίστηκε ο πατέρας του, ο οποίος είπε πως το υλικό είναι δικό του, κατά πάσα πιθανότητα σε μια προσπάθεια να γλιτώσει τον γιο του από τη σύλληψη.

Επίσης επιχειρηματίας με είδη υγιεινής, επώνυμος στο είδος του, αλλά και ένας υπεύθυνος ασφαλείας σε πολυτελέστατο παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής είναι μερικοί από τους... ευυπόληπτους πολίτες που έπεσαν στα δίχτυα του Μανώλη Σφακιανάκη. Του αστυνομικού που έχει σκοπό της ζωής του να ξεριζώσει μια για πάντα τα κυκλώματα παιδόφιλων, που διακινούν σκληρό παιδικό πορνό στο Διαδίκτυο και υποβάλλουν σε σκληρά βασανιστήρια αθώες ψυχές στην άλλη άκρη του κόσμου για να ακριβοπληρώνουν αυτό το υλικό αρρωστημένα άτομα στο λεγόμενο... ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως οι περισσότεροι από τους εμπλεκομένους σε αυτή τη σοκαριστική υπόθεση είναι οικογενειάρχες και πατεράδες που τη νύχτα, την ώρα που τα παιδιά τους κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο, έβλεπαν το ανατριχιαστικό υλικό στην οθόνη του υπολογιστή τους...
ΠΗΓΗ:

blogger templates | Make Money Online