Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Μαθητές του γυμνασίου Νέας Αρτάκης, έγραψαν επιστολή προς τους ηγέτες του πλανήτη, που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στην Κοπεγχάγη, και την προώθησαν στην WWF, ζητώντας τους να ακούσουν τις φωνές διαμαρτυρίες και να δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τις αποφάσεις που θα πάρουν για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Παρατίθεται η επιστολή των μαθητών:

"Κύριοι, ηγέτες του πλανήτη μας,

Εμείς, ενενήντα πέντε μαθητές της Δευτέρας τάξης Γυμνασίου Ν. Αρτάκης, επιθυμούμε να σας απευθύνουμε κάποια ερωτήματα αλλά και κάποιες προτάσεις με αυτήν την επιστολή μας:

Είσαστε ικανοποιημένοι από την σημερινή εικόνα της Γης;

Είσαστε ικανοποιημένοι από τις ανυπόφορες πόλεις, τα διαταραγμένα οικοσυστήματα, τους ακατάλληλους υδάτινους πόρους, τις ξηρασίες, τις πλημμύρες και κατ' επέκταση την εξαθλίωση, τη φτώχεια αλλά και τις δυσκολίες επιβίωσης των κατοίκων σε διάφορες περιοχές, λόγω της κλιματικής αλλαγής;

Πώς μπορείτε και κοιμάστε ήσυχοι;

Πώς γίνεται να μην έχετε τύψεις για τις καταστροφές και τις δυστυχίες που προκαλούνται από την αδιαφορία και την αμέλεια σας;

Πώς τα οικονομικά συμφέροντα σας αδρανοποιούν τόσο αποτελεσματικά;

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ούτε μακρινή ούτε ξένη υπόθεση.

Μας αφορά όλους. Η δική μας γενιά είναι εκείνη που θα υποστεί όλες τις αναμενόμενες φοβερές συνέπειες, γι' αυτό αναλάβαμε δράση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Εσείς έχετε την ευθύνη του πλανήτη στα χέρια σας.

Αφουγκραστείτε τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται από κάθε γωνιά της γης και δεσμευτείτε με αποφάσεις που θα δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Εχετε τη δύναμη έχετε και την υποχρέωση να σώσετε τη γη μας πριν να είναι αργά.

Η συντακτική επιτροπή: Αρβανίτη Ανδριάνα, Βιδάλη Νικολίνα, Μανικιώτη Αθανασία, Μιχαλοπούλου Χριστίνα, Παπία Εφη - Μαρία, Τζίνα Βασιλική, Χαλαστάρα Φωτεινή, Χριστοπούλου Δήμητρα".

ΠΗΓΗ:

Σερβιτόρος

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Μια νέα συμφωνία σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη θα κοστίσει πολλά στην Αμερική, και δεν θα υπάρξουν παρά ελάχιστα θετικά αποτελέσματα, ακόμη και αν η Κίνα, μαζί με τα άλλα αναπτυσσόμενα κράτη τη συνυπογράψουν. Αν όμως εξαιρεθούν τα κράτη αυτά, τότε οι ΗΠΑ θα υποστούν απλά ένα μεγάλο οικονομικό κόστος χωρίς κανένα περιβαλλοντικό αποτέλεσμα. Ούτως ή άλλως, η Αμερική θα πρέπει να απέχει.

Στη συνάντηση της Κοπεγχάγης που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, οι οπαδοί του πρωτοκόλλου του Κιότο που λήγει το 2012, θα προσπαθήσουν να πετύχουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Με άλλα λόγια, μιλάμε για νέους περιβαλλοντικούς φόρους που θα πρέπει να ισχύσουν. Οι ΗΠΑ δεν υπέγραψαν τη συμφωνία του Κιότο, και καλά έκαναν. Οι προβλέψεις της θα είχαν κοστίσει τρισεκατομμύρια δολάρια στους Αμερικανούς καταναλωτές, ενώ οι επιπτώσεις στη παγκόσμια θερμοκρασία θα ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτες.

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι αυτοί στη διεθνή κοινότητα, που επιδιώκουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα και προσπαθούν να τα προχωρήσουν, μέσα από την επερχόμενη συνάντηση στη Δανία. Είναι μάλιστα και ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως η κυβέρνηση Ομπάμα θα συμπορευτεί στα σχέδια τους αυτά. Όμως η Αμερική καλά θα κάνει να μην εμπλακεί σε οποιαδήποτε συμφωνία βλάπτει την αμερικανική οικονομία ή αφήνει απ`έξω τα ταχέως αναπτυσσόμενα κράτη. Τόσο ο τότε πρόεδρος Κλίντον, όσο και ο Μπους αρνήθηκαν να συμπορευτούν. Μέχρι στιγμής το ίδιο κάνει και ο Ομπάμα.

Μια παλαιότερη μελέτη προέβλεπε πως η συμμόρφωση των ΗΠΑ με τη συνθήκη του Κιότο, θα κόστιζε περίπου $100-$400 δισ. Οποιαδήποτε νέα συμφωνία στη Κοπεγχάγη, αναμένεται να είναι κατά πολύ πιο κοστοβόρα για τις ΗΠΑ.

Οι υπέρμαχοι του Κιότο έχουν περιγράψει το στόχο της μείωσης των εκπομπών κατά 5%, ως ένα μετριοπαθές και ρεαλιστικό πρώτο βήμα. Τώρα όμως επιδιώκουν ακόμη μεγαλύτερους στόχους. Η συμμετοχή της Κίνας και των άλλων αναπτυσσόμενων χωρών είναι άκρως απαραίτητη. Οι εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων εκ μέρους των κρατών αυτών αναμένονταν να ξεπεράσουν τις αντίστοιχες των αναπτυγμένων κρατών το 2015. Αυτό όμως άρχισε να συμβαίνει ήδη από το 2005.

Προβλέπεται μάλιστα πως η αύξηση των εκπομπών ρύπων των αναπτυσσόμενων κρατών θα συνεχιστεί σε επταπλάσιο βαθμό σε σχέση με τα αναπτυγμένα κράτη. Η Κϊνα ήδη εκπέμπει περισσότερους ρύπους από την Αμερική. Προβλέπεται μάλιστα, πως το 2030, οι εκπομπές της θα είναι 9 φορές μεγαλύτερες από τις αμερικανικές αντίστοιχες. Και όμως η Κίνα συνεχίζει να απέχει από τις υποχρεώσεις μείωσης των εκπομπών άσχετα με το τι κάνουν οι ΗΠΑ.

Στη πραγματικότητα, οποιαδήποτε μείωση των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων εκ μέρους των ΗΠΑ και των άλλων αναπτυγμένων χωρών, απλά θα σήμαινε πως οι εκπομπές θα αυξάνονταν εκ μέρους των υπό ανάπτυξη χωρών, και ειδικά καθώς οι οικονομικέ δραστηριότητες των πρώτων θα μεταφέρονταν στα εδάφη των δεύτερων. Με ή χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Κίνας, οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση για τη παγκόσμια υπερθέρμανση, προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιου πραγματικού προβλήματος.

Τα τελευταία στοιχεία όμως είναι τέτοια, που η παγκόσμια υπερθέρμανση να τίθεται υπό αμφιβολία. Στη πραγματικότητα, από το 1997 (χρονιά του Κιότο) και εντεύθεν, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν παραμείνει σταθερές. Το γεγονός αυτό μπορεί να μη σταματήσει τις προσπάθειες των διάφορων ακτιβιστών στη Κοπεγχάγη, αλλά θα πρέπει να σταματήσει την αμερικανική κυβέρνηση από το να ενστερνιστεί μια αναποτελεσματική λύση σε ένα υπερτιμημένο πρόβλημα.

ΠΗΓΗ:

Απολίτιστο Στέκι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Παρακάτω θα σας παρουσιάσω εδήσεις στα αρχαία ελληνικά από μια σελίδα που δημιούργησε ο ΙσπανόςΧουάν Κοντέρχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας. Διαπιστώνοντας ότι υπήρχαν τρεις διαδικτυακοί τόποι με ειδήσεις στα λατινικά, αλλά κανένας στα αρχαία ελληνικά, «αποφάσισα να το κάνω εγώ αυτό», σημειώνει.

Παρακάτω απολαύστε μερικές από τις ειδήσεις στις 29/11/2009 στα αρχαία ελληνικά:








































Όποιος θέλει να διαβάσει περισσότερες ειδήσεις στα αρχαία ελληνικά μπορεί να πάει στην διεύθυνση: http://www.akwn.net

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΗ ΒΑΙΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ένας Αγιοβασίλης από το Χονγκ Κονγκ αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής του ετήσιου διαγωνισμού για τον καλύτερο Άη-Βασίλη που διεξήχθη στη βόρεια Σουηδία.

Ο Τζίμι Τσαν, 44 ετών, κέρδισε τους οκτώ άλλους διαγωνιζόμενους -- από χώρες όπως το Μπουρούντι, η Νότια Αφρική και Αυστραλία -- και κατέκτησε τον τίτλο στους αγώνες που έγιναν στην πόλη Γκελίβαρε, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε αγωνίσματα όπως αγώνα ταχύτητας με έλκηθρα που τα έσερναν τάρανδοι και ανάβαση καμινάδας.

Εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν τους αγώνες, παρά την πολική θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή.

Ο Τσαν εργάζεται ως μάγος και Άη Βασίλης εδώ και 17 χρόνια.

ΠΗΓΗ:

Πρώτο Θέμα

ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην παράνομη ανταλλαγή στο Διαδίκτυο αρχείων που περιέχουν πνευματικά έργα και πρώτη στην κατανάλωση πλαστών και παραποιημένων προϊόντων στον κόσμο. Συγκεκριμένα το 2008 κατέβηκαν νόμιμα από το Διαδίκτυο 240.000 μουσικά έργα, ενώ αντίστοιχα τα μουσικά έργα που διακινήθηκαν παράνομα ανέρχονται στα 155.000.000, ενώ σχεδόν 4 στις 10 ταινίες που διακινούνται στην Ελλάδα είναι πειρατικές. Υπολογίζεται πως κάθε συνδρομητής συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο κατεβάζει παράνομα κατά μέσον όρο 10 μουσικά έργα τον μήνα.

Σημειώνεται επίσης πως την τελευταία διετία έχουν χάσει τη δουλειά τους περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι στον οπτικο- ακουστικό τομέα, ενώ οι απώλειες για το ελληνικό δημόσιο είναι πάνω από 200.000.000 ευρώ.

Αυτά τα στοιχεία οδήγησαν δεκατέσσερις Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Συγγενικών Δικαιωμάτων να φωνάξουν ένα δυνατό «όχι» στη διαδικτυακή πειρατεία. Δεκάδες εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων, οι οποίοι καλύπτουν όλο το φάσμα της πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής εγχώριας δημιουργίας, έδωσαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου προκειμένου να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα και να ξεκινήσει μια διαδικασία εύρεσης λύσεων. «Παρακολουθούμε με αγωνία και δίκαιη αγανάκτηση το Διαδίκτυο, ένα μέσο ελεύθερης επικοινωνίας, ανταλλαγής ιδεών και πληροφόρησης, να μεταμορφώνεται σε ανηλεή οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας καταργώντας όχι μόνον το δικαίωμα στην περιουσία μας αλλά και αυτό το ίδιο το δικαίωμά μας στην εργασία, συγχέοντας εσκεμμένα την έννοια των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων με την έννοια της ελεύθερης πληροφόρησης και διακίνησης ιδεών» καταγγέλλουν σε ανοιχτή επιστολή τους οι εκπρόσωποι των Οργανισμών.

Στο μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος παραδέχεται ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να διασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών δίχως όμως να πλήττεται το δικαίωμα του πολίτη στη νόμιμη πρόσβαση στα πνευματικά έργα.

ΠΗΓΗ:

Έθνος

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΙΛΟΡΑΝΤ ΠΑΒΙΤΣ

Σε ηλικία 80 ετών από έμφραγμα του μυοκαρδίου απεβίωσε ο Σέρβος συγγραφέας Μίλοραντ Πάβιτς. Έγινε ο πρώτος συγγραφέας που έγραψε με δομή hypertext πριν ακόμη από το Ίντερνετ. Το περίφημο «Λεξικό των Χαζάρων» του, που κυκλοφόρησε το 1980 και μεταφράστηκε σε 30 γλώσσες, ήταν ένα μυθιστόρημα που μπορούσε κανείς να το αρχίσει και να το τελειώσει σε οποιαδήποτε σελίδα. Ένα μυθιστόρημα, δηλαδή, που κάθε αναγνώστης μπορούσε να το διαβάσει αλλιώς, συμμετέχοντας στην ουσία στη δημιουργία, μετέχοντας δηλαδή διαδραστικά στο έργο, επιλέγοντας ακόμα και το τέλος του.

Το θεατρικό του έργο «Για πάντα και μια μέρα παραπάνω», που κάποια στιγμή παιζόταν σε πέντε διαφορετικά ρωσικά θέατρα, έχει ανδρική και θηλυκή εκδοχή. Οι θεατές ψήφιζαν κάθε βράδυ ποια εκδοχή ήθελαν και οι ηθοποιοί ήταν προετοιμασμένοι και για τις δύο. Αυτό δεν ήταν απλώς ένα παιχνίδι. Όπως υποστήριζε σε παλιότερη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», «είναι σε μεγάλη άνοδο η γυναικεία γραφή». Διότι «υπάρχουν πολλές νέες γυναικείες φωνές που χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια και δεν αλλοιώνουν την πραγματικότητα για ιδεολογικούς λόγους».

Για την παράξενη δομή των έργων του ο Μίλοραντ Πάβιτς -που έδωσε πριν από δύο χρόνια διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Megaron Plus και παλιότερα επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου- είχε, επίσης, πει: «Δεν μπορείς να ακούσεις τη μουσική από το τέλος προς την αρχή. Αντίθετα μπορεί να δείς ένα αρχιτεκτόνημα από διαφορετικές γωνίες. Βλέπω λοιπόν το μυθιστόρημα ως ένα σπίτι. Τα βιβλία μου μπορούν να διαβάζονται με το γνωστό, συνήθη τρόπο αλλά και διαφορετικά, ξεκινώντας από οποιοδήποτε σημείο. Είναι δομή ανάλογη με του στραυρολέξου». Αυτό, μάλιστα, δεν το θεωρούσε καν μοντέρνο: «Η Ελλάδα για μένα έχει μεγάλη σημασία ως λίκνο της προφορικής ποίησης, από τον Όμηρο έως σήμερα», έλεγε. «Η μη γραμμική αφήγηση, την οποία εμείς θεωρούμε μεταμοντέρνα, υπήρχε στα ομηρικά κείμενα πριν αυτά καταγραφούν. Επίσης εμφανίζεται στη Λειτουργία που είναι μη γραμμικό κείμενο, με δομή ημερολογίου».

ΠΗΓΗ:
Τα Νέα

ΣΤΟΝ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα είναι ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» για το 2009. Το γαλλικό περιοδικό «France Football», ανακοίνωσε τα σχετικά αποτελέσματα, που προέκυψαν από την ψηφοφορία 96 δημοσιογράφων απ΄όλον τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να αναδείξουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς στην Ευρώπη.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δίκαια κατέκτησε το βραβείο, καθώς πέρσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην ιστορική κατάκτηση τριών τροπαίων, του τσάμπιονς λιγκ, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ισπανίας. Ο 22χρονος διεθνής επιθετικός σάρωσε στην σχετική ψηφοφορία, καθώς πήρε 473 από τους 480 βαθμούς που μπορούσε να πάρει!


Ο Μέσι έγινε έτσι ο πρώτος Αργεντινός που κατακτά την «Xρυσή Mπάλα» και ο δεύτερος νεότερος μετά τον Μάικλ Όουεν, οποίος πήρε το βραβείο στα 21 του χρόνια το 2001. Πέρσι ο νεαρός άσος ήταν δεύτερος, καθώς τον είχε περάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Φέτος ο Πορτογάλος ήταν δεύτερος με 233 βαθμούς και τρίτος ήταν ένας ακόμη παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι, με 170.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της φετινής ψηφοφορίας:

1. Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα) 473 βαθμοί

2. Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Ρεάλ Μαδρίτης) 233

3. Τσάβι (Ισπανία/Μπαρτσελόνα) 170

4. Ινιέστα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα) 149

5. Σάμουελ Ετό (Καμερούν/Ιντερ) 75

6. Κακά (Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης) 58

7. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Σουηδία/Μπαρτσελόνα) 50

8. Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία/Μάντσεστερ Γιουν.) 35

9. Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού/Τσέλσι) 33

10. Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία/Λίβερπουλ) 32

ΠΗΓΗ:

Το Βήμα

ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ ΤΗ ΓΑΤΑ

Μια γάτα - σφίγγα κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, οι Αρχές στην επαρχία Kemerovo της Ρωσίας, για ένα χρέος ύψους 517 δολαρίων.

Το ευχάριστο για τη γάτα είναι ότι μάλλον θα επιστραφεί στους ιδιοκτήτες της, μαζί με μια τηλεόραση, ένα DVD player και ένα ηχοσύστημα, που επίσης κατασχέθηκαν, αφού το χρέος άρχισε να ξεπληρώνεται.

Η γάτα εκτιμήθηκε για 34 δολάρια, όταν η τιμή για τη συγκεκριμένη ράτσα ξεκινά από 150 και μπορεί να ξεπεράσει και τα 500 δολάρια.

ΠΗΓΗ:

Ζούγκλα

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΛΑΝΟ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΗ

Αυτό το βίντεο ειναι μονοπλανο και το γύρισε ένας φοιτητής απο το πανεπιστήμιο του Quebec για την πτυχιακη του εργασία..ήταν μια πολύ ωραία ιδέα και έχει κάνει το γύρο του κόσμου! Είναι ενα βίντεο γεμάτο αισιοδοξία και θετική ενέργεια..

<Είναι εκπληκτικό (και τρομερά δύσκολο) το πώς μπόρεσε να συντονίσει τους 172 φοιτητές που συμμετείχαν σε αυτό,πως το οργάνωσε ώστε να μάθουν όλοι τι θα κάνουν,τι λόγια να λένε και να τα συγχρονίσουν με το τραγούδι δεν υπάρχει ίχνος μοντάζ και... δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται να τραβάςενα τέτοιο συνεχόμενο μονόπλανο..απαιτεί χρόνο και κόπο.. Κατα την γνώμη μου είναι πιο ωραίο βίντεο αυτό απο το επίσημο βιντεο κλίπ των Black eyed peas..απολαύστε το!!

ΠΗΓΗ:

News24.gr

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ


Μία νέα Ανοικτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία άρχισε τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου, αυτή τη φορά με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. Κατ’ αρχάς εγκαινιάζεται το «Βαθμολόγιο». Η δυνατότητα δηλαδή του χρήστη του Διαδικτύου να βαθμολογεί τους Υπουργούς της Κυβέρνησης για την αποδοτικότητα και το έργο τους με μία βαθμολογία από 0 έως το άριστα 10.


Η δεύτερη δυνατότητα που θα έχει ο χρήστης του Διαδικτύου είναι να επιλέξει τον Υπουργό που κατά την γνώμη του είναι ο πλέον συμπαθής, ώστε να καθοριστεί η λίστα δημοφιλίας της κυβέρνησης.

Η Ανοικτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία θα διαρκέσει έως και τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου.

Για να λάβετε μέρος στην ψηφοφορία κάντε κλικ εδώ.

ΠΗΓΗ:

Ζούγκλα

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

Συνεχίζονται οι συλλήψεις παιδόφιλων από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια της επιχείρησης «Τσάρλι», καθώς όπως φαίνεται, το κύκλωμα είχε βαθιές ρίζες στη χώρα μας. Αυτή τη φορά (όπως είχε γράψει από το περασμένο Σάββατο η «Espresso») στο στόχαστρο των «κομπιουτεράδων» του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπήκε ένας 31χρονος από τη Νεάπολη τις Λάρισας. Τα ηλεκτρονικά ίχνη του συγκεκριμένου ανθρώπου είχαν φθάσει στο αρμόδιο τμήμα τις Ασφάλειας Αττικής από την Interpol και αμέσως διαβιβάστηκαν στο αντίστοιχο τμήμα τις Θεσσαλονίκης.

Επειτα από σχετική έρευνα, τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα οδήγησαν τους αστυνομικούς στη Νεάπολη της Λάρισας. Εκεί εντοπίστηκε ο επιχειρηματίας που του αρέσει να βλέπει σκληρό παιδικό πορνό όχι σε μια, αλλά σε δεκάδες ιστοσελίδες που αναρτούσαν αυτό το ανατριχιαστικό υλικό. Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρχεία με σκληρό παιδικό πορνό αποθηκευμένα σε φορητό υπολογιστή, αλλά και δεκάδες ψηφιακοί δίσκοι με παρόμοιο υλικό. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αναπτύξει δραστηριότητα στο Διαδίκτυο και παρακολουθούσε στενά αυτές τις ιστοσελίδες από το 2005 και έπειτα, ενώ φαίνεται να έχει διακινήσει και ο ίδιος βίντεο και φωτογραφίες με παιδικό πορνό.

Πάντως, από τη μέχρι τώρα ενδελεχή έρευνα που έχει κάνει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όλα τα δύσμοιρα παιδιά που πρωταγωνιστούν στα βίντεο της ντροπής και τις φωτογραφίες του αίσχους δεν είναι από την Ελλάδα, αλλά από χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Επιτέλους, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεκάδες παιδιά βασανίζονται στην άλλη άκρη του κόσμου προκειμένου να βλέπουν αυτό το αποτρόπαιο θέαμα οι παιδόφιλοι του... ανεπτυγμένου κόσμου.

Στο μεταξύ, με εντολή της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, ο διευθυντής δημοτικού σχολείου που συνελήφθη και αυτός στα πλαίσια της επιχείρησης «Τσάρλι» τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παραπέμφθηκε στο αρμόδιο συμβούλιο, με το ερώτημα τις απόλυσης.

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν από τον εισαγγελέα τα ονόματα των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στο κύκλωμα παιδεραστίας, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία την προηγουμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα κατηγορούμενοι είναι οι :

Χαράλαμπος Τσόγκας, οπερατέρ ΕΡΤ, ετών 30, Πολύκαρπος Τσόγκας, οπερατέρ ΕΡΤ, ετών 60, Ρομάνι Καρίμ από το Λίβανο, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Στυλιανός Καλλιμάνης, Γιώργος Αδαμόπουλος, Λεωνίδας Κούκος, Κωνσταντίνος Σαχπαζής , Γιώργος Χριστόπουλος, Βασίλης Γκότσης και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πειραιά, Ευάγγελος Κοροβέσης.

Εντολή για άμεση αναστολή των καθηκόντων του εκπαιδευτικού που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό και ναρκωτικές ουσίες, με ταυτόχρονη παραπομπή του στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Δάσκαλος σημαίνει λειτούργημα. Εκπαιδευτικός που παρεκτρέπεται, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο δεν έχει θέση στην τάξη» ανέφερε χαρακτηρηστικά.

Ανήμπορη να πιστέψει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα είναι η ελληνική κοινωνία. Αυτά που όλοι θεωρούσαμε ξένα σε εμάς αποδεικνύεται ότι είναι πλέον υπόθεση που μας αφορά όλους. Οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και κυρίως για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που αρέσκονται να βλέπουν αυτό το αποτρόπαιο και ανατριχιαστικό υλικό στην οθόνη του υπολογιστή τους, μας έχουν αφήσει άφωνους.

Μετά τις δεκάδες συλλήψεις και την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδόφιλων, στην οποία οδήγησε η επιχείρηση «Τσάρλι», μια άλλη είδηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας συμπλήρωσε το παζλ της φρίκης. Στο πλαίσιο νέας έρευνας συνελήφθη στην Καβάλα ένας 44χρονος διευθυντής δημοτικού σχολείου, ο οποίος έμπαινε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες παιδικού πορνό και «κατέβαζε» φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία απεικονίζονταν ανήλικοι σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.

Η «Espresso» από το περασμένο Σάββατο, σε σχετικό της δημοσίευμα, ανέφερε πως διεξάγονται νέες επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα για κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα στοιχεία του 44χρονου διευθυντή σχολείου στη Χρυσούπολη της Καβάλας προέκυψαν έπειτα από σήμα της Ιντερπόλ, καθώς ανιχνεύτηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, στην οποία διακινείται σκληρό παιδικό πορνό.

Η αποκάλυψη της σύλληψης του διευθυντή σκόρπισε τον πανικό στους γονείς των παιδιών, που φοιτούν στο σχολείο. Πάντως, όπως λένε οι γονείς των παιδιών που τον γνώριζαν, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και τίποτα δεν πρόδιδε τη σκοτεινή αυτή πλευρά του χαρακτήρα του.

Μάλιστα κανένας μαθητής δεν είχε ποτέ εκφράσει κάποιο παράπονο για τη συμπεριφορά του διευθυντή. Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους μαθητές κάνουν λόγο για έναν σοβαρό εκπαιδευτικό που αντιμετώπιζε με τη δέουσα σοβαρότητα την εκπαιδευτική του αποστολή αλλά και τους μαθητές του σχολείου.

Κι όμως, ο άνθρωπος αυτός είχε αποθηκευμένο σε τρεις σκληρούς δίσκους αυτό το ανατριχιαστικό υλικό, ενώ σε ψηφιακό δίσκο είχε αποθηκευμένους συνδέσμους που οδηγούσαν στο Διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες με το πλέον σκληρό παιδικό πορνό.

Εκτός από τους σκληρούς δίσκους και τα DVD στην κατοχή του διευθυντή βρέθηκε και κατασχέθηκε και μικροποσότητα χασίς.

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το AIDS έναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.

Παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου η επιδημία HIV/AIDS συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα της Υποσαχάρειας Αφρικής.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο κίνδυνος στην χώρα μας μοιάζει αμελητέος, χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός, αφού η λοίμωξη παρουσιάζει αυξητική πορεία. Σημαντική μείωση παρατηρείται στους θανάτους από AIDS, λόγω των νέων θεραπειών, που εφαρμόζονται.

Το 2008 και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δηλώθηκαν 547 νέα περιστατικά οροθετικών ατόμων (458 άνδρες και 89 γυναίκες) και διαγνώσθηκαν 73 νέες περιπτώσεις AIDS (64 άνδρες και 9 γυναίκες). Ο συνολικός αριθμός των HIV οροθετικών ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των περιστατικών AIDS, έως τις 31 Οκτωβρίου 2008 ανερχόταν σε 9229 άτομα ,εκ των οποίων 7.409 (80,3%) ήταν άνδρες και 1772 γυναίκες (19.2%). Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων AIDS, που δηλώθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2008 ανέρχεται σε 2928, εκ των οποίων 2477 άνδρες (84,6%) και 451 γυναίκες (15,4%). Οι θάνατοι από AIDS ανήλθαν σε 21 το 2008 (στοιχεία έως τις 31.10) και συνολικά σε 1582 από το 1983 (1382 άνδρες και 200 γυναίκες.)



ΠΗΓΗ:

Σαν Σήμερα
. Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το National Geographic

blogger templates | Make Money Online