Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ



Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 εκδικάζονται στην αίθουσα του πρωτοδικείου Χαλκίδας τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δημάρχου του Δήμου Μεσσαπίων για το  εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό.

ΝΑ ΣΤΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ



ΤΑ ΖΩΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Δεκάδες ζώα κινδυνεύουν λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που κατέκαψαν τα δάση της Ελλάδας. Σήμα κινδύνου κρούουν επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις για καφέ αρκούδες, λαγούς, τσακάλια, πέρδικες, αγριογούρουνα και τη σπάνια χελώνα του πευκοδάσους της Στροφυλιάς, στη λίμνη Καϊάφα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Πάρνηθα, την Πεντέλη, την Αχαΐα, τον Γράμμο αλλά τις τελευταίες στον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα, τα ζώα τώρα απειλούνται εκ νέου από το ανεξέλεγκτο κυνήγι, το στρες, την έλλειψη καταφυγίων και τροφής και τη διατάραξη του οικοσυστήματος.

Ειδικά για το θέμα της σπάνιας χελώνας του πευκοδάσους της Στροφυλιάς, ο δασολόγος δρ Νίκος Γεωργιάδης από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF αναφέρει ότι «λόγω της βραδύτητάς τους, η ονυχοχελώνα-εξαιρετικά σπάνια- και η γραμμωτή δεν θα πρόφτασαν να ξεφύγουν από τη φωτιά. Εκτιμούμε ότι πολλές θα έχουν αφανιστεί».

Προσθέτει, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται να επηρεάστηκε και τμήμα του βιοτόπου της χελώνας careta careta που βρίσκεται στις αμμοθίνες, δηλαδή στην παραλία του Καϊάφα. Οι χελώνες είναι το πιο ευάλωτο ζώο σε περίπτωση φωτιάς, καθώς δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τις φλόγες.

Στα ζώα που μπορεί να κινδυνεύσουν συγκαταλέγεται η καφέ αρκούδα. Η φωτιά στο Γράμμο είχε επιπτώσεις στο «διάδρομο» επικοινωνίας του ελληνικού πληθυσμού της καφέ αρκούδας με τον υπόλοιπο βαλκανικό και υπάρχει ο φόβος μη ανανέωσης του πληθυσμού εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Οι φωτιές στον Πάρνωνα και τον Ταΰγετο προκάλεσαν ζημιές στις περιοχές όπου φωλιάζει ο μικρός πληθυσμός τους και υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθεί ο αριθμός τους και στις δύο περιοχές.

Πέρδικες, αγριόχοιροι, λαγοί και άλλα θηρεύσιμα είδη αναζητούν καταφύγιο σε γειτονικά δάση μετά τις φωτιές σε Αιγιαλεία, Πάρνηθα, Πεντέλη, Ταΰγετο και Πάρνωνα. Σε περίπτωση που κυνηγηθούν μπορεί να υπάρξει σημαντική μείωση του πληθυσμού τους. Ακόμη μεγαλύτερος για τη μείωση των πληθυσμών κάποιων ειδών είναι ο κίνδυνος στα δάση που έχουν ήδη καεί. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η θηλυκιά καφέ αρκούδα γεννάει κάθε 2-3 χρόνια, στα μέσα του χειμώνα (Ιανουάριο � Φεβρουάριο, ένα- δύο και σπάνια τρία μικρά. Ένα θηλυκό είναι ικανό να αναπαραχθεί από την ηλικία των 4-5 ετών και πάνω. Όσο αφορά τα θηλυκά αγριογούρουνα ωριμάζουν για αναπαραγωγή στην ηλικία των 12 μηνών, ενώ τα αρσενικά στους 18-24.

ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ



Μετά την απόφαση της Λίγκας να απομακρύνει από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου τα άτομα με αναπηρία, η ΠΑΕ Άρης δημιούργησε ειδικές θέσεις στις κερκίδες του Χαριλάου.
"Η ΠΑΕ Άρης, αντιλαμβανόμενη το χρέος της απέναντι σε αυτή την τόσο σημαντική κατηγορία φιλάθλων και ανθρώπων, προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες.
Διαμόρφωσε ειδικό χώρο στη θύρα 7Α.
Τα άτομα με αναπηρία θα εισέρχονται  στο γήπεδο από τη θύρα των VIP, θα μπορούν να παρακολουθούν το παιχνίδι από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης ξεχωριστής τουαλέτας" αναφέρει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:


Η Διαδρομή

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ



Μετά τον εμπρησμό των κατοικιών πολιτών που πρωτοστατούσαν στα περιβαλλοντικά κινήματα των περιοχών τους στην Καλοσκοπή Φωκίδας και στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, τρίτωσε η φασιστική τρομοκρατία των γνωστών «αγνώστων», με εμπρησμό των γραφείων του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου.

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τους εμπρησμούς δεν έχουν κανένα ενδοιασμό και δεν υπολογίζουν κανέναν, χρησιμοποιώντας ωμή βία με μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους ανθρώπους που υψώνουν το ανάστημά τους στις περιβαλλοντικές καταστροφές των περιοχών τους.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ



Το βίντεο που θα δείτε θα σας συγκλονίσει αφού δεν φαντάζεστε  πόση  δύναμη και πείσμα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος  για να συνεχίσει τη ζωή του. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν μάθετε πόσα πράγματα έχει καταφέρει  ο 28χρονος από την Κροατία , ο οποίος  γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια. Από μόνος του χωρίς καμία βοήθεια , με τρομερή δύναμη ψυχής   συνέχισε να ρουφάει κάθε στιγμή  της ζωή του. Παρά τιςδυσκολίες που θα έκαναν κάθε άνθρωπο να τα παρατήσει ο  Νικ Βόιτσιτς κατάφερε να σπουδάσει , να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό και να  κάνει το όνειρο του πραγματικότητα ..να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.
Όταν ήταν παιδί εξομολογείται ότι ένιωθε απαίσια με τον εαυτό του αφού όπως πίστευε δεν υπήρχε κανένα νόημα να συνεχίσει τη ζωή του. Μετέπειτα  μεγαλώνοντας  είδε τη ζωή με άλλο μάτι αφού πιστεύει ότι οι δυσκολίες είναι για τους δυνατούς… Το μήνυμα που στέλνει σε όλους εμάς είναι  : «Βουτήξτε στα βαθιά γιατί η επιφάνεια κρύβει πάντα εκπλήξεις».




ΠΗΓΗ:

Madata.gr

blogger templates | Make Money Online