Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΜΩΡΟ ΜΕ 2 ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Το μωρο που βλέπετε δίπλα γεννηθηκε αρχες Νοεμβρη με 2 κεφάλια και η μάνα του το εγκατελειψε στο δρόμο στην Κινα! Περαστικοι μετεφεραν το παιδι στο νοσοκομειο και οι γιατροι προσπαθούν να κανουν τα παντα για να το σωσουν! Στη Κινα ομως υπάρχει ενα ιδιόμορφο καθεστως για τη διατηρηση και μελέτη τετοιων περιπτώσεων και δεν ειναι η πρωτη φορα που γεννήθκε παιδάκι με 2 κεφαλι! Στο VIDEO που ακολουθεί θα δείτε ενα νεκρό βρέφος με 2 κεφάλια στη φορμόλη να.... εκτίθεται στη μέση του δρόμου...



ΠΗΓΗ:

News24.gr

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Σε μικρό αρχαιολογικό μουσείο θα μετατραπεί το ΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω στις αρχές του 2010. Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφτεί κατά μήκος της Ιεράς Οδού θα εκτεθούν σε ειδικές προθήκες στο ΜΕΤΡΟ. Θα υπάρχουν επίσης πολλές πληροφορίες για την Ιερά οδό κ.λπ. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η αρχαιολόγος κα Όλγα Ζαχαριάδη που έχει επιμεληθεί των εργασιών , έχει κάνει εξαιρετική προετοιμασία, και αξιοποιώντας την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από άλλες εργασίες της στα ΜΕΤΡΟ, θα μας παρουσιάσει κάτι πολύ σημαντικό για τη Δυτική Αθήνα.

Ο χώρος που διατίθεται για να τοποθετηθούν οι προθήκες με τα αρχαιολογικά ευρήματα , ίσως δεν είναι ιδιαίτερα ευρύχωρος, όμως το γεγονός παραμένει, ότι δηλαδή τον Ιανουάριο (?) θα έχουμε το αρχαιολογικό μουσείο της Ιεράς Οδού!!!
Όσον αφορά το τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού που είναι περιφραγμένο στην πλατεία Σταυρωμένου θα καθυστερήσει γιατί απαιτείται η έγκριση του ΚΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό στέγαστρο που είχε προβλεφθεί για να προστατεύσει το τμήμα της Ιεράς Οδού κρίθηκε βαρύ και άκομψο και έτσι θα τοποθετηθεί ένα άλλο ελαφρύτερου τύπου . Συνολικά θα τοποθετηθούν τρία στέγαστρα κατά μήκους της Ιεράς Οδού για να προστατεύσουν τα ευρήματα που μας προέκυψαν με την προέκταση του ΜΕΤΡΟ.
Αναμένουμε με αυξανόμενο ενδιαφέρον…

ΠΗΓΗ:

Ιερά Οδός

ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως έκανε κάποιος κύριος με διαταραγμένο ψυχολογικό κόσμο τον καβαλιέρε Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

ΕΒΑΛΑΝ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΟΡΙΤΣΙ


επιθυμία για την απόκτηση γιου στην Κίνα είναι τόσο μεγάλη ώστε οι γιατροί πιστεύουν πως κάποιοι συγγενείς προσπάθησαν να δολοφονήσουν ένα κοριτσάκι, βάζοντας βελόνα στο κεφάλι του.Ο θάνατός της θα είχε επιτρέψει στους γονείς του να προσπαθήσουν και πάλι να αποκτήσουν παιδί βάσει της αυστηρής πολιτικής οικογενειακού προγραμματισμού «ένα ζευγάρι, ένα παιδί» που ισχύει στην Κίνα.Όμως το μικρό κορίτσι, που σήμερα είναι 11 ετών, δεν πέθανε.Πριν από λίγες ημέρες οι γιατροί την υπέβαλαν σε επέμβαση και αφαίρεσαν τη βελόνα η οποία, όπως πιστεύουν, ευθύνεται για τις πνευματικές αναπηρίες του παιδιού.Σύμφωνα με τους "Τάιμς", η μητέρα της μικρής προσέφυγε στην αστυνομία και σκοπεύει να ασκήσει μηνύσεις σε συγγενείς που ίσως ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας της κόρης της.Περιέγραψε πόσο μεγάλη πίεση δεχόταν από την οικογένεια του άνδρα της να του προσφέρει ένα αγόρι, καθώς εκείνος είχε ήδη μια κόρη από τον πρώτο του γάμο. Έκανε έκτρωση στο πρώτο παιδί της όταν έμαθε ότι ήταν κορίτσι έπειτα από πίεση της πεθεράς της, όμως δεν υπέκυψε τη δεύτερη φορά.Θυμάται ότι το βρέφος δεν έκλαιγε μετά τη γέννηση και ξαφνικά την τέταρτη μέρα δεν σταματούσε να ουρλιάζει.Επίσης εμφάνισε υψηλό πυρετό που έκτοτε παρουσίαζε συχνά.

ΠΗΓΗ:

my-greek

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ


Αντιμέτωπη με το οργανωμένο οικολογικό έγκλημα που έθρεψε και δυνάμωσε η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών και η χαλαρότητα των αρχών στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις βρίσκεται η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Κάθε μέρα που περνά αντιλαμβάνεται ότι το βάθος του οχετού που έχει ανοίξει στον τομέα του περιβάλλοντος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τα «λαχανί» ανθρωπάκια (σ.σ έτσι αποκαλούν τους συμβούλους της οι μηχανικοί της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) και ότι απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση, ρίξεις με το βιομηχανικό κατεστημένο και ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου με στόχο την σκληρή τιμωρία όσων ρυπαίνουν και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Το δράμα που ζουν τα τελευταία τρία χρόνια οι κάτοικοι των Οινοφύτων, με το μολυσμένο νερό από την ρύπανση του Ασωπού ποταμού και πρόσφατα οι κάτοικοι των Ψαχνών Ευβοίας μετά την αποκάλυψη ότι πολλές γεωτρήσεις στο δήμο Μεσσαπίων έχουν προσβληθεί από τον «ιό» του εξασθενούς χρωμίου, συμπληρώνει ένα εκκολαπτόμενο σκάνδαλο, με τεράστιες περιβαλλοντικές και διατροφικές προεκτάσεις που καλείται να ξεδιαλύνει πολύ γρήγορα η νέα υπουργός.
Θύμα και αυτή την φορά είναι ανυποψίαστοι πολίτες και θύτης μονάδα κομποστοποίησης με έδρα την Βοιωτία η οποία εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε «ξέπλυμα» βιομηχανικών και τοξικών αποβλήτων, τα οποία διαχειρίζεται επ’ αμοιβή για λογαριασμό πανίσχυρων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Ανάμεσά τους φιγουράρουν και αρκετές βιομηχανίες από την περιοχή του Ασωπού! Πίσω από τον μανδύα της παραγωγής κομπόστ και χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα φορείς εγνωσμένου κύρους όπως το ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας) και το European Composting Network, ένα διεθνές επιστημονικό δίκτυο που δραστηριοποιείται στην διάδοση προγραμμάτων διαλογής απορριμμάτων στην πηγή με επικεφαλής στην Ελλάδα την καθηγήτρια κ. Κάτια Λαζαρίδη, η εταιρεία διακινεί ετησίως περισσότερους από 70.000 τόνους βιομηχανικών αποβλήτων, παράγοντας όπως διατείνεται οργανικά λιπάσματα που διοχετεύει σε αγροτικές καλλιέργειες!

Οι υποψίες των αρχών και οι πολύμηνες έρευνες οδήγησαν σε ένα απόρρητο πόρισμα για την δράση και το βρώμικο έργο της επιχείρησης, που παρέδωσε πριν από δύο μήνες στην κυρία Μπιρμπίλη ο τέως Επικεφαλής των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Δερμιτζάκης. Το πόρισμα διερευνά το τελευταίο διάστημα η κυρία Μπιρμπίλη καθώς φωτίζει όλες τις πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που οι επιθεωρητές περιβάλλοντος ερεύνησαν με κίνδυνο τη ζωή τους.
Ανησυχία από την ανίχνευση διοξινών
Το επιτελείο της υπουργού που χειρίζεται το «φάκελο κομπόστ» μιλά για ένα πολύ σοβαρό θέμα με μεγάλες διστάσεις καθώς η διασπορά των ρύπων εντός και εκτός της περιοχής του Ασωπού έχει αρχίσει να αποκρυσταλλώνει την άποψη ότι εκτός από τις βιομηχανίες υπάρχουν και άλλες εστίες ρύπανσης που θα πρέπει να ερευνηθούν.
Τα στοιχεία των ελέγχων των υπηρεσιών του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ αναμειγνύουν την εταιρεία σε ένα κύκλωμα παράνομης διακίνησης βιομηχανικών αποβλήτων με πλήθος «εταιρειών-δορυφόρων» και αφήνουν σαφής υπόνοιες για διαχείριση εκτός των οργανικών απορριμμάτων και επικίνδυνων αποβλήτων γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία στην περίπτωση που το προϊόν καταλήγει σε καλλιέργειες. Την ανησυχία επιτείνουν τα ευρήματα διοξινών από τον Δημόκριτο, οι οποίες εντοπίστηκαν σε δείγμα κομπόστ από το εργοστάσιο της επιχείρησης αλλά και σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας με την ευχή όλων να μην έχουν περάσει στην τροφική αλυσίδα.
Πηγή της εφημερίδας που για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της, υποστηρίζει ότι η υπόθεση έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με ότι έκανε στο παρελθόν η Ιταλική μαφία στην αγροτική περιοχή της Αζέρτα και της Καζέρτα στη Νάπολι. Η μεγάλη διατροφική κρίση που είχε ξεσπάσει γύρω από το διάσημο ιταλικό τυρί μοτσαρέλα αποδόθηκε στον τοξικό βομβαρδισμό της περιοχής και στις διάσπαρτες χωματερές που είχε δημιουργήσει η Καμόρα για να ξεφορτωθεί χιλιάδες τόνους επικίνδυνων αποβλήτων. Κάτι παρόμοιο, γίνεται και στην Ελλάδα αφού ότι δεν αξιοποιείται από την βιομηχανία για την παραγωγή κομπόστ, οι έλεγχοι των επιθεωρητών περιβάλλοντος διαπιστώνουν ότι διοχετεύεται σε χωματερές και μάλιστα με την ανοχή των δημάρχων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι ΧΑΔΑ Ακρυφνίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει φτιαχτεί ειδικός χώρος υποδοχής των αποβλήτων της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και οι χωματερές των Μεγάρων, της Θήβας αλλά και τα λατομεία Μαρκοπούλου. Ανησυχία προκαλεί επίσης και η τοξική τάφρος μεγάλου βάθους που εντοπίστηκε στην Αυλίδα, κοντά στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, και στην οποία ανιχνεύτηκαν ποσότητες εξασθενούς χρωμίου άνω των 30 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο.
Λειτουργούσε κάτω από τη μύτη της Νομαρχίας 12 χρόνια χωρίς άδεια
Η επιχείρηση της οποίας τα πλήρη στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας, λειτουργεί από το 1997 χωρίς άδεια λειτουργίας, αλλά την διαπίστωση έκανε πριν από 15 μέρες (!) η Νομαρχία Βοιωτίας, απορρίπτοντας ένα ετεροχρονισμένο αίτημα νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων. Το παράδοξο είναι ότι ενώ λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα, είχε λάβει το 2006 έγκριση περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας, η οποία έγινε προσπάθεια να ανακληθεί δύο χρόνια αργότερα από την Νομαρχία όταν προφανώς διαπιστώθηκε το ατόπημα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η εταιρεία προσέφυγε τότε στο ΣτΕ και πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Αν και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων στην περιοχή του δήμου Αλιάρτου βρίσκονται πολύ κοντά στην λίμνη Υλίκης από την οποία υδροδοτείται το λεκανοπέδιο Αττικής, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τις ελέγξει εδώ και χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχουν μετατραπεί σε μία χωματερή τοξικών αποβλήτων και ανεξέλεγκτης ρύπανσης που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα. «Εάν η εταιρεία δεν περιοριστεί στην επεξεργασία φυτικών και ζωικών αποβλήτων πάει για σφράγισμα» αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Ρουσέτας Διευθυντής Ανάπτυξης της Νομαρχίας που επιβεβαιώνει κάπως όψιμα ότι η επιχείρηση λειτουργεί χωρίς να πληροί τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις.
Η απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών είναι τόσο κραυγαλέα, καθώς η ίδια παράνομη εταιρεία κατάφερε μέσα στα 12 χρόνια λειτουργίας να εκδώσει άδειες συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων, προσφέροντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ιστοσελίδα της «συνολικό service στα βιομηχανικά απόβλητα» για έξι περιφέρειες (Αττική Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία). Παράλληλα επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην μεταφορά αποβλήτων με δικά της οχήματα καθώς και στον τομέα της παραγωγής λιπασμάτων για βιολογικές καλλιέργειες (!) ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται και δεύτερη εγκατάσταση στη Ριτσώνα. Παρόλα αυτά κανείς δεν γνώριζε ότι δεν έχει άδεια!
Προβληματίζει η διασπορά της ρύπανσης
Αναζητώντας το μίτο της Αριάδνης στα απανωτά κρούσματα εξασθενούς χρωμίου σε Βάγια, Θήβα, Οινόφυτα-Σχηματάρι, Αυλίδα και Αργολίδα, οι υπηρεσίες του υπουργείου αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατό ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχει έντονη βιομηχανική δραστηριότητα ( π.χ Αργολίδα) να εντοπίζονται μεγάλες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων και επικίνδυνων ουσιών. Φαίνεται λοιπόν ότι εκτός από την εγκληματική αμέλεια των βιομηχανιών στον Ασωπό, πλημμελή διαχείριση εντοπίζεται και στην διαδικασία κομποστοποίησης των αποβλήτων που παράγει το κατά τα άλλα «αθώο» κομπόστ. «Βιομηχανικά απόβλητα όπως τα υπολείμματα της βιομηχανίας τοματοπολτού και βάμβακος ή τα απόβλητα της κτηνοτροφίας όπως είναι οι κοπριές από τα πουλερικά, τα βοειδή και τα πρόβατα παράγουν ένα πολύ καλής ποιότητας κομπόστ» αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Κουλουμπής γεωπόνος, του Ινστιτούτου Εδαφολογίας Αθηνών του ΕΘΙΑΓΕ με μεγάλη εξειδίκευση σε προϊόντα κομπόστ, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με την επιχείρηση αλλά όπως ισχυρίζεται η συνεργασία έχει διακοπεί από το 2003. «Χωρίς διαλογή μεταξύ οργανικών και επικίνδυνων αποβλήτων το κομπόστ που παράγεται δεν είναι καλής ποιότητας και μπορεί να περιέχει υψηλή περιεκτικότητα βαρέων μετάλλων από τα όρια που έχουν θεσπιστεί, ικανή να ρυπάνει μια περιοχή και να διεισδύσει στον υδροφόρο ορίζοντα» αναφέρει ο κ. Κουλουμπής. Παρόμοια άποψη διατυπώνει και η κ. Κάτια Λαζαρίδη καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, η οποία υποστηρίζει ότι εάν το υλικά που κομποστοποιούνται έχουν βαρέα μέταλλα τότε και το κομπόστ που θα παραχθεί θα περιέχει τις ίδιες επικίνδυνες ουσίες με μεγάλες επιπτώσεις στο περιβάλλον.
To πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, αποκαλύφθηκε το Σάββατο στην εκπομπή "Θέμα SOS για το περιβάλλον" στον "ΘΕΜΑ Radio 98,9"

ΠΗΓΗ:

eviaroom

ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΜΑΧΟΣ



Ένας μουσικός ωδείου Πεσμαζόγλου και Σταδίου εντοπίζει την καλή του αγκαλιά με μπουζουξή. Ρε θα γίνει εδώ Καμπότζη άσ την κάτω καλαμπόρτζη του Βιετνάμ και της Κορέας για τα μάτια της ωραίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΜΠΕΣ


Σήμερα αναμένεται στην Αθήνα ο Λούα Λούα. Σε πρώτο πλάνο τα ονόματα του Κεϊρίσον και του Μπραντάο για την μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού.
Το βράδυ θα βρίσκεται στη χώρα μας ο Λομάνα Λούα Λούα, ο οποίος θα “τσεκαριστεί” από τον Ζίκο και αν ικανοποιήσει θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβόλαιο του Κονγκολέζου θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης για δύο χρόνια.

Για την θέση του ελεύθερου επιθετικού οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν την περίπτωση του Έλτον Μπραντάο της Σάο Καετάνο. Το ενδιαφέρον επιβεβαιώθηκε και από τον Ζίκο ενώ “αγκάθι” για αυτήν την περίπτωση παραμένει το ποσό που θέλει η ομάδα της Βραζιλίας για να παραχωρήσει τον παίκτη και αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ.

Μία ακόμα περίπτωση που βλέπουν “ζεστά” στον Ολυμπιακό είναι αυτή του Κεϊρίσον. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που αγωνίζεται στην Μπενφίκα με την μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα αρέσει πολύ τόσο στον Ζίκο, όσο και στην διοίκηση των “Πειραιωτών”, ενώ στα συν του παίκτη είναι ότι έχει δικαίωμα συμμέτοχης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό δεν ισχύει όμως και για τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς που ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τον αποκτήσει από τώρα για το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος.

Την ίδια ώρα ο Ζίκο βλέπει τους τραυματίες να γυρίζουν και να αποκτά ευχάριστους πονοκεφάλους όσων αφορά το καρταρτισμό της ενδεκάδας για τον αγώνα με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ζεβλάκοφ και Τοροσίδης είναι ήδη έτοιμοι, ενώ στο ματς με τον Άρη ενδέχεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Ντιόγκο. Μετά το διάστημα των διακοπών θα επιστρέψουν οι Λεντέσμα και Ντάρμπισιρ.

ΠΗΓΗ:

Newsit

ΠΑΥΣΕΙΣ ΤΟ ΡΟΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Το συγκρότημα Παύσεις προέρχεται από την Κύμη Ευβοίας και μας ταξιδεύει με τους ροκ ρυθμούς του. Απολαύστετο στο τραγούδι Μίλα μου Ξανά

ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΝΤΥΘΗΚΕ Η ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ



Ρεπορτάζ από το evianews

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Ποιος θα φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα μιλούσαμε για την ενεργή χωρητικότητα του εγκεφάλου μας με τεχνολογικούς όρους υπολογιστών; Κι όμως, κυρίες και κύριοι, σύμφωνα με νέα έρευνα, μας αντιστοιχούν ημερησίως 34 GB πληροφοριών.

Ο καταιγισμός πληροφοριών στη σύγχρονη εποχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλες πηγές έχουν οδηγήσει στον καθημερινό «βομβαρδισμό» του μέσου ανθρώπινου εγκεφάλου με τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών που θα προκαλούσε ανησυχητική υπερφόρτωση ακόμα και σε ένα φορητό υπολογιστή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Συγκεκριμένα, η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου της California στο San Diego, υπό τον Roger Bonne, σύμφωνα με τις βρετανικές «London Times» και «Telegraph», εκτιμά ότι κάθε μέρα οι άνθρωποι κατακλύζονται με το ισοδύναμο όγκου πληροφοριών 34 Gb (gigabytes), αρκετή ποσότητα, για να υπερφορτώσει ένα φορητό υπολογιστή μέσα σε μία εβδομάδα.

Μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, τα βιβλία κ.α. οι άνθρωποι δέχονται καθημερινά περίπου 100.500 λέξεις ή 23 λέξεις ανά δευτερόλεπτο κατά τη μισή μέρα (12 ώρες) που είναι ξύπνιοι και «καταναλώνουν» πληροφορίες (δηλαδή όταν δεν κοιμούνται, τρώνε ή ασχολούνται με άλλες ανάγκες τους). Αν και οι άνθρωποι μπορεί να μην διαβάζουν πραγματικά αυτές τις 105.000 λέξεις κάθε μέρα, τόσος υπολογίζεται ότι είναι ο αριθμός που φθάνει στα μάτια και τα αυτιά τους καθημερινά. Αν προσθέσει κανείς τις εικόνες, από βίντεο, games κλπ., φθάνουμε στον όγκο των 34 gigabytes κάθε μέρα κατά μέσο όρο.

Η συνολική κατανάλωση πληροφοριών από τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλα μέσα πληροφόρησης το 2008 εκτιμήθηκε (για τις ΗΠΑ) σε 3,6 εκατομμύρια gigabytes. Τα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση και ραδιόφωνο) εξακολουθούν να κυριαρχούν στην καθημερινή ροή των πληροφοριών με περίπου 60% των ωρών «κατανάλωσης». Η μελέτη θεωρεί μεν ότι ο εγκέφαλάς μας δεν απειλείται άμεσα, αλλά πάντως δεν αποκλείει να υπάρχει επιζήμια επίδραση ή η πληροφοριακή «πλημμύρα»να οδηγήσει σε διαφορετική οδό εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου, μέσα από τη δημιουργία νέων νευρωνικών συνδέσεων, με δεδομένο ότι ο εγκέφαλός μας έχει αποδειχθεί πια ότι είναι «εύπλαστος» και μπορεί να «καλωδιωθεί» κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα των ερεθισμάτων που δέχεται.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κύρια συνέπεια της υπερφόρτωσης με πληροφορίες είναι ότι η έλλειψη συγκέντρωσης, κάτι που σημαίνει πως η προσοχή του ανθρώπου συνεχώς εμποδίζεται να εστιαστεί και διακόπτεται όλο και πιο συχνά πράγμα που δεν βοηθά στη διαδικασία του συλλογισμού και της βαθύτερης σκέψης. Όπως σχολίασε ο Αμερικανός ψυχίατρος Έντουαρντ Χάλοουελ, «ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία οι εγκέφαλοί μας δεν είχαν να επεξεργαστούν τόσες πολλές πληροφορίες όσες σήμερα. Έχουμε πια μια γενιά ανθρώπων που περνούν τόσες ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή σε ένα κινητό, οι οποίοι είναι τόσο απασχολημένοι με την επεξεργασία των πληροφοριών που δέχονται από όλες τις κατευθύνσεις, ώστε χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται και να αισθάνονται. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτές τις πληροφορίες είναι επιφανειακές. Οι άνθρωποι θυσιάζουν το βάθος και το αίσθημα και αποκόβονται από τους άλλους ανθρώπους».

Μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο έχει το δικό της ισοδύναμο σε bytes πληροφοριών (άγνωστο πόσο ακόμα), καθώς π.χ. ο εγκέφαλος παρακολουθεί τις εκφράσεις του άλλου ανθρώπου, ακούει τους χρωματισμούς της φωνής του κ.α. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Μπον, αν σε μια τέτοια συνομιλία ο εγκέφαλός μας αποθηκεύει πληροφορίες με όγκο 100 megabits ανά δευτερόλεπτο, τότε μια δίωρη συνομιλία με κάποιον ξεπερνά ακόμα και τον εκτιμώμενο όγκο των ηλεκτρονικών πληροφοριών που δέχεται μέσα σε μια ημέρα ο εγκέφαλός μας.

ΠΗΓΗ:

Ζούγκλα

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ REAL ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Ο Raul, ο Guti, ο Albiol, ο Sergio Ramos, ο Iker Casillas και άλλοι παίκτες της Real σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ τραγουδούν για τους οπαδούς της “Βασίλισσας”.
Το CD/DVD ονομάζεται “Realvolution” περιλαμβάνει 12 τραγούδια και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΤΡΙΤOΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ


Ένα πολύτιμο αγαθό - ένα μπουκάλι νερό - φυλάσσεται σε μία βαλίτσα, την οποία διεκδικούν πολλοί. Η μεταφορά της προκαλεί μία σειρά από δολοφονίες αυτών που την μεταφέρουν, πριν φτάσει στον τελικό παραλήπτη της.

Η ιδέα αυτή αποτέλεσε την υπόθεση μίας μονόλεπτης κινηματογραφικής προβολής, δύο φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνή διαγωνισμό για το περιβάλλον «Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο», που διοργανώθηκε στο Λονδίνο στις αρχές Νοεμβρίου.



Πρόκειται για τους φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου, Στέλιο Αλεξανδράκη και Μενέλαο Παμπουκίδη, που συμμετείχαν με την ταινία «3ος Παγκόσμιος Πόλεμος». Η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 210 άλλες ταινίες από χώρες όλου του κόσμου και περιοχές που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές.


«Η έλλειψη νερού στο μέλλον θα αποτελέσει αιτία διαμάχης και μαχών μεταξύ των λαών. Το μπουκάλι με το νερό χρησιμοποιείται στην ταινία με μία δόση ειρωνείας για να δείξει την αξία του, ενώ στις δολοφονίες εμπλέκονται άτομα διαφορετικών εθνοτήτων, που αποδεικνύει τη διάσταση του προβλήματος» δήλωσε ο Στέλιος Αλεξανδράκης.
Η ταινία θα προβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη.

ΠΗΓΗ:

Πράσινο Χαμομηλάκι

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΕΡ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ



Η Γερμανία αποκάλυψε τον πιο ισχυρό στον κόσμο σούπερ-υπολογιστή που θα είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στην μελέτη του παγκόσμιου κλίματος. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα τους τροφοδοτήσει με νέα ζωτικά στοιχεία για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τα οποία θα αξιοποιηθούν από τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Ο υπολογιστής, με την ονομασία «Χιονοθύελλα», βρίσκεται εγκατεστημένος στο κέντρο κλιματολογικών ερευνών του Αμβούργου. Ζυγίζει 35 τόνους, χρησιμοποιεί καλώδια συνολικού μήκους 50 χιλιομέτρων και έχει δυναμικότητα 158 TeraFlops ή 158 τρισεκατομμυρίων υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Ο “Blizzard” είναι 60 φορές ταχύτερος από τον προκάτοχό του και ένας από τους πιο γρήγορους υπερ-υπολογιστές στον κόσμο. Εκτός του να παρακολουθεί συνεχώς τις αλλαγές στην ατμόσφαιρα και τους ωκεανούς της Γης, ο υπολογιστής θα αναλύει την επίπτωση των πάγων και των φυτών στα «αέρια του θερμοκηπίου» και την κλιματική αλλαγή. Ακόμα θα μπορεί να προβλέπει την εξέλιξη των ανεμοστρόβιλων, ακόμα και των πιο μικρών.

ΠΗΓΗ:

Το Τεφτέρι

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Οι σύλλογοι Πάλη-Ρυθμική του Δήμου Μεσσαπίων συμμετείχαν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 στους φιλικούς αγώνες Πάλης που διεξήχθησαν στο γήπεδο Δροσούπολης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.
Εκτός από τους δύο συλλόγους του Δήμου Μεσσαπίων στους αγώνες μετείχαν οι παλαιστικοί σύλλογοι: Πλαστήρας Καρδίτας, Δ.Α.Σ. Άνω λιοσίων, Παντζιτζιφιακός, Αναγέννηση Ασπροπύργου, Σπάρτακος Αχαρνών, Δόξα Βύρωνα, Εθνικός, Γ.Σ. Κορωπίου, Θησέας Περιστερίου, Σύλλογος Ζαφειρίου, Άτλας Καλλιθέας, Μιθριδάτης, Δ.Α.Σ. Άγίας Βαρβάρας, Αχαρνίς, Τιτάνες Μενιδίου, ΙΓΕΙΑ, Μιλτιάδης Μαραθώνα, Άθλεση Ιλίου, Ηρακλής Ασπροπύργου, Ηρακλής Αχαρνών και Αχιλλέας.

Ομιλητές της διοργάνωσης ήταν:ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης Αττικής και και νήσων και μέλος του ΔΣ της ΕΟΦΠ Κώστας Θάνος και ο Παππούς μέλος του ΔΣ της ΕΟΦΠ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν:

  • <ο κύριος Παναγιώτης Αρκουδέας από την ΕΓ.Σ. ο οποίος ήταν και προπονητής των ολυμπιονικών Μιγιάκη, Γαλακτόπουλου και άλλων.
  • Ο προπονητής του Σπάρτακου Αχαρνών κύριος Ευθυμιάδης Παναγιώτης
  • Ο προπονητής της Α:ναγέννησης Ασπροπύργου κύριος Νίκος Μουστόπουλος
  • και ο προπονητής του Παντζιτζιφιακού.
Στην παλαιστική αυτή διοργάνωση εκτός των αθλητών και προπονητών των ομάδων παρευρίσκονταν η Ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Φανή Ψαθά, και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΑ Παπαγεωργίου Γεώργιος και Αργυρόπουλος Νίκος.

Η διοργάνωση εκτιλήχθηκε ομαλά και απονεμήθηκαν αρκετά μετάλλια. Από τους συλλόγους Πάλης-Ρυθμικής του Δήμου Μεσσαπίων απονεμήθηκαν μετάλλια στους εξής:


Χρυσό Μετάλλιο:
  1. Αναγνώστου Αναστασία
  2. Σούφρας Ιωάννης
  3. Παπαδόπουλος Ιωάννης
  4. <Γκάβαλης Κωνσταντίνος
  5. Σταθαράς Σταύρος
Αργυρό Μετάλλιο:
  1. Σούφρας Δημήτριος
  2. Τζωρτζάκης Ηλίας
  3. Ρουσόδημος Αλέξανδρος
  4. Τάρλας Σταύρος
  5. Λαδόπουλος Νικόλαος
  6. Δούνης Ιωάννης
  7. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
  8. Γκρινιάρης Αθανάσιος
  9. Γκόγκος Γεώργιος
  10. Κακαδάς Ιάσων
  11. Αναστασίου Αντώνιος
  12. Σιδηρόποπυλος Γεώργιος
  13. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος
  14. Σχίζας Ιωάννης
Χάλκινο Μετάλλιο:
  1. Βογιατζής Νικόλαος
  2. Ρουσόδημος Ιωάννης
  3. Καρατζάς Κωνσταντίνος
  4. Παπαχρήστος Χρήστος
  5. Χρυσίδης Γεώργιος
  6. Λαδόπουλος Σπυρίδων
  7. Ναζαρόφ Ντένις
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ συγχαρητήρια στα παραπάνω παιδιά αλλά και σε όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν και να πραγματοποιηθεί ότι επιθυμούν ακόμη και να δουν τον εαυτό τους στο υψηλότερο βάθρο του κόσμου.

blogger templates | Make Money Online