Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΤΗΣ NASA


Βραβείο σε Έλληνα επιστήμονα της NASA. Ρομποτικός εξοπλισμός που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για τη λήψη και ανάλυση δειγμάτων από την επιφάνεια και το υπέδαφος του Άρη, ο οποίος έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από χέρια Έλληνα αστροφυσικού.

Πρόκειται για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο και στέλεχος της NASA από το 1960, Δρ. Αθανάσιο Οικονόμου, στον οποίο εφέτος θα απονεμηθεί το Βραβείο «Νίκη 2009», από το ερευνητικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Athens Information Technology» (ΑΙΤ).

Ο κ.Οικονόμου είναι ο υπεύθυνος σχεδιασμού του ειδικού εξοπλισμού για τα διαπλανητικά διαστημόπλοια που αποστέλλονται προς εξερεύνηση των πλανητών. Με επιστημονικά όργανά του έχουν εξοπλιστεί τα διαστημόπλοια πολλών αποστολών της ΝΑSΑ στη Σελήνη, τον Άρη και τον Κρόνο.

Τον Αύγουστο, η NASA ανακοίνωσε ότι τα μικροσωματίδια από την ουρά του κομήτη Wild 2 που παγίδεψε ο εξοπλισμός του διαπρεπούς Έλληνα επιστήμονα στο διαστημόπλοιο Stardust, περιέχουν την ουσία γλυκίνη, από τα δομικά στοιχεία της ζωής. Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι οι κομήτες περιέχουν αμινοξέα, οι οποίοι συνδυάζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν τις πρωτεΐνες, δηλαδή, τα βασικά λειτουργικά και δομικά μόρια των ζωντανών οργανισμών.

Η απονομή του Βραβείου «Νίκη 2009» θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα, στη διάρκεια ειδικής τελετής, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Ταμείο Υποτροφιών, Βραβείων και Οικονομικής Βοήθειας Σπουδών του ΑΙΤ.

Το Βραβείο το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη Νίκη της Σαμοθράκης, φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κώστας Ανανίδας και θα απονείμει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Επίσημος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του κορυφαίου Αμερικανικού Πανεπιστημίου Carnegie Mellon University, Dr. Jared L. Cohon.

Το ΑΙΤ είναι μη κερδοσκοπικό, κορυφαίο εκπαιδευτικό και ερευνητικό Κολέγιο Αριστείας, με αποκλειστικές συνεργασίες στην εκπαίδευση και την έρευνα με τα Πανεπιστήμια Carnegie Mellon και Harvard των ΗΠΑ και Aalborg της Δανίας. Εφέτος καθιερώνει το θεσμό του Βραβείου «Νίκη», με σκοπό την αναγνώριση των διεθνώς διακεκριμένων Ελλήνων ή Ελληνικής καταγωγής επιστημόνων, για τη συμβολή τους στην πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας.

Μέχρι σήμερα, το ΑΙΤ έχει απονείμει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών σε 450 αποφοίτους, διακεκριμένα διεθνώς στελέχη ή και εξειδικευμένο ερευνητικό προσωπικό χορηγώντας επίσης πάνω από 300 υποτροφίες και οικονομικές ενισχύσεις σε αριστούχους φοιτητές από 21 χώρες.

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥΣ

Ενα νεαρό ζευγάρι από τη Μελβούρνη έδωσε κατά λάθος ναρκωτικό "έκσταση" στο 10 εβδομάδων μωρό τους! Το ζευγάρι κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Βόρεια Κουινσλάδη, μπέρδεψε τα φάρμακα του μωρού με τα χαπάκια "έκσταση" που έκρυψαν στο ίδιο κουτί, με αποτέλεσμα το νήπιο να πάθει κρίση, να σταματήσει για λίγο η καρδιά του και να μπει σε σοβαρό κίνδυνο η ζωή του.

Ο δικαστής, ο οποίος έδωσε εντολή να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, τούς καταδίκασε σε έξι μηνών φυλάκιση με αναστολή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τιμωρήθηκαν ήδη αρκετά.

"Οι τύψεις και η κατακραυγή της κοινωνίας δεν μπορούν να συγκριθούν με οποιαδήποτε τιμωρία μπορώ ή θέλω να σάς επιβάλλω".

Οι ίδιοι, σε επιστολή προς το δικαστή, εξέφρασαν την μετάνοιά τους για ό,τι συνέβη και υπογράμμισαν ότι η τραυματική αυτή εμπειρία, τους έκανε καλύτερους γονείς.

Να σημειωθεί ότι η νεαρή γυναίκα περιμένει το δεύτερο παιδί τους τον Φεβρουάριο και το ζευγάρι παρακολουθείται από ειδικούς που τους εξετάζουν για χρήση ουσιών δύο φορές την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ:

Πρώτο Θέμα

SOS ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

«Φυλαχτείτε από τους σαμποτέρ του κλίματος». Αυτό το μήνυμα έστειλε χθες στα έθνη και τους πολίτες του κόσμου ο Εντ Μίλιμπαντ, υπουργός Κλιματικής Αλλαγής της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνους» και «επικίνδυνους» όσους επιμένουν, σε πείσμα της επιστημονικής συναίνεσης, να μιλούν για Climategate παραμονές της κρίσιμης συνόδου της Κοπεγχάγης.

Τι εστί Climategate; Το «σκάνδαλο» που βλέπουν κάποιοι πίσω από τα εκατοντάδες e-mail τα οποία υποκλάπηκαν από τους υπολογιστές της Μονάδας Κλιματικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Εast Αnglia, στη Βρετανία, και δημοσιοποιήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου. Ιδωμένα αποσπασματικά και εκτός συμφραζομένων, κάποια κομμάτια τους μοιάζουν πράγματι να δείχνουν ότι οι επιστήμονες παραποίησαν ή επιχείρησαν να συγκαλύψουν στοιχεία ώστε να μην υπονομευτεί η θέση πως η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής, σοβαρή και εντεινόμενη. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι απανταχού «σκεπτικιστές» έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

«Επιστημονικός μακαρθισμός»
Στις ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανοί βουλευτές έκαναν λόγο για «επιστημονικό μακαρθισμό» αξιώνοντας να πάψει κάθε προσπάθεια περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Χθες, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Σαουδικής Αραβίας για το κλίμα, ο Μοχαμάντ ΑλΣαμπάν, τόνισε πως το θέμα θα έχει «τεράστια επίπτωση» στη σύνοδο που αρχίζει τη Δευτέρα στην Κοπεγχάγη, αφού «αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στις ανθρώπινες δραστηριότητες και το κλίμα». Τα χέρια του τρίβει ασφαλώς και ο Νικ Γκρίφιν, ο επικεφαλής του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (και ο άνθρωπος που έχει χαρακτηρίσει την κλιματική επιστήμη «οργουελική συναίνεση»), ο οποίος θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Κοπεγχάγη.

Η δουλειά των χάκερ
«Πιστεύω πως πρέπει να φυλαγόμαστε από τους σαμποτέρ του κλίματος... μια σειρά από e-mail δεν μπορεί να αναιρέσει την επιστημονική συναίνεση», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Κλιματικής Αλλαγής- και αδελφός του ΥΠΕΞ- ο Εντ Μίλιμπαντ. Θέλοντας να διαλύσει κάθε υποψία, το Πανεπιστήμιο Εast Αnglia ανακοίνωσε πως θα διεξαγάγει εις βάθος έρευνα για το θέμα- ο επικεφαλής της Μονάδας Κλιματικών Ερευνών, Φιλ Τζόουνς, παραιτήθηκε μέχρι την ολοκλήρωσή της. Οι χάκερ ήξεραν καλά τι έκαναν: σύμφωνα με τους «Τimes», καθυστέρησαν εβδομάδες τη δημοσιοποίηση των επίμαχων e-mail ώστε να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στην Κοπεγχάγη. Οι επιστήμονες, ωστόσο, δηλώνουν βέβαιοι πως πρόκειται για καπνό χωρίς φωτιά τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να περάσουν για «πυρκαγιά». Σε ένα από τα επίμαχα e-mail, για παράδειγμα, ο Τζόουνς γράφει πως θα χρησιμοποιήσει ένα «κόλπο» για να «κρύψει τη μείωση» της παγκόσμιας θερμοκρασίας: «Η διατύπωση είναι ατυχής», επισημαίνει το περιοδικό «Τime», «αλλά ο Τζόουνς αναφερόταν απλώς σε μία αποδεκτή μέθοδο συμπύκνωσης συνόλων δεδομένων, μία μέθοδο που συζητείται ανοιχτά στις επιστημονικές επιθεωρήσεις εδώ και χρόνια». Επιπλέον, η βρετανική Μονάδα Κλιματικών Αλλαγών είναι μόνον ένας από τους τέσσερις οργανισμούς παγκοσμίως- ανάμεσά τους και η ΝΑSΑ - που μελετούν τις αλλαγές στη θερμοκρασία και το κλίμα: και όλοι συμφωνούν πως η κλιματική αλλαγή απειλεί άμεσα την ανθρωπότητα.

Φαίνεται όμως πως η σύνοδος της Κοπεγχάγης δεν κινδυνεύει μόνο από τους σκεπτικιστές: κινδυνεύει και από κάποιους «ρομαντικούς». Ο Τζέιμς Χάνσεν, για παράδειγμα, επικεφαλής του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκοντάρ της ΝΑSΑ, από τους επιφανέστερους επιστήμονες στο θέμα της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως. Είναι τόσοι οι συμβιβασμοί που γίνονται και τόσο ανεπαρκείς οι στόχοι που συζητούνται, δήλωσε στην «Guardian», που είναι καλύτερα να καταρρεύσουν οι συνομιλίες στην Κοπεγχάγη και να το πάρουμε από την αρχή...


Η μάχη αφορά τον κάθε πολίτη ξεχωριστά

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ μετέφερε χθες ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ την εκστρατεία του «Δευτέρες χωρίς Κρέας», στέλνοντας από κοινού με έναν άλλο γνωστό χορτοφάγο, τον επικεφαλής της διακυβερνητικής επιτροπής του ΟΗΕ για το κλίμα Ρατζέντρα Πατσάουρι, το μήνυμα πως η μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής δεν αφορά μόνο τις κυβερνήσεις αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Η παραγωγή κρέατος, υπενθύμισε το πρώην «Σκαθάρι», ευθύνεται σήμερα για το 18% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα· όσοι δεν μπορούν, λοιπόν, να ζήσουν χωρίς αυτό, μπορούν αν μη τι άλλο να το βγάλουν από το διαιτολόγιό τους για μία ημέρα την εβδομάδα.

Ο ΜακΚάρτνεϊ παραδέχθηκε πως και το αεροπορικό του ταξίδι από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες (και ένα ακόμα για Βερολίνο, αργότερα χθες) συντελούν στην αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. «Δεν έχουν εφεύρει ακόμα μικρόφωνα που να δουλεύουν με τη δύναμη κεριών», είπε. «Κάνω ό,τι μπορώ. Αν είναι να αγοράσω αυτοκίνητο, προτιμώ υβριδικό. Και κάνω ανακύκλωση».

ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

GALATASARAY-PANATHINAIKOS 1-0


ΜΑΝΑ,ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΞΕΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΗ ΜΕ ΣΕΞ

Τρεις γυναίκες από τη Μάλτα, μία μητέρα, η έφηβη κόρη της και η αδερφή της, κατηγορούνται ότι πρότειναν σεξ στον μπακάλη της γειτονιάς τους, με αντάλλαγμα την παραγραφή κάποιου χρέους και στη συνέχεια προσπάθησαν να τον εκβιάσουν.

Όπως κατέθεσε ο 60χρονος μπακάλης στο δικαστήριο, οι γυναίκες τού απέσπασαν 15.300 ευρώ, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έδειχναν γυμνές φωτογραφίες του στη γυναίκα του.

Ο άντρας είχε βγάλει τα ρούχα του όταν συνάντησε τη μία από τις γυναίκες, τη 38χρονη μητέρα, αφού εκείνη συμφώνησε να κοιμηθεί μαζί του προκειμένου εκείνος να "ξεχάσει" τα 600 ευρώ που του χρωστούσε.

Οι άλλες δύο γυναίκες που κρύβονταν σε διπλανό δωμάτιο, τράβηξαν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα και ύστερα άρχισαν να τον εκβιάζουν και να του ζητούν χρήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Malta.

Ο μπακάλης, απελπισμένος πια από τις συνεχιζόμενες χρηματικές απαιτήσεις των γυναικών, αποφάσισε τελικά να τις καταγγείλει.

ΠΗΓΗ:

Έθνος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ MEDIA SOUP-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΘΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΟΥ ΜΕ ΒΙΑΖΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ

H Ειρήνη Τσονοπούλου, η «μάνα»- μαστρωπός από το Ίλιον, που κατηγορείται για τις φρικιαστικές υποθέσεις παιδεραστίας και κακοποίησης των ίδιων της των παιδιών, μιλάει για τις πράξεις της στην «Espresso».

Ο μόνος πόνος για χάρη των παιδιών της ήταν αυτός της γέννας, αφού όπως λέει δεν ήξερε τι σημαίνει «μάνα»: «Μάνα είναι αυτή που γεννάει και ταΐζει τα παιδιά της. Μάνα είναι αυτή που δέχεται τις ανωμαλίες του «μπαμπά». Πώς να το εξηγήσω, μάνα είναι κάτι το σκληρό, χωρίς να σε αγαπάνε».

Υπήρξε και η ίδια θύμα βιασμού του ίδιου της του πατέρα και όπως περιγράφει : «Από τα δέκα μου με βίαζε ο πατέρας μου και η μάνα μου το ήξερε, αλλά δεν έκανε τίποτα. Τότε μου έλεγαν ότι δεν πειράζει, είναι άντρας και πατέρας σου. Όχι μόνο με βίαζε, αλλά με έβαζε να τον χαϊδεύω και στα γεννητικά όργανα, όταν χόρευε γυμνός μπροστά μας, και να κοιμάμαι στο ίδιο κρεβάτι με την μάνα μου και αυτόν γυμνούς, όταν έρχονταν σε επαφή», περιγράφη, προκαλώντας σοκ στον αναγνώστη, που μοιραία οδηγείται στο ερώτημα: «Αφού τα έχει περάσει πως μπόρεσε να κάνει το ίδιο;»

Η ίδια υποστηρίζει ότι την πίεζαν να τα κάνει λέγοντας της ότι δεν είναι κάτι κακό, ενώ τα χρήματα, ισχυρίζεται, ότι τα έδινε στην μητέρα της.

Πλέον δηλώνει πώς έχει τύψεις και κλαίει τα βράδια, ενώ το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην της πάρουν την δίχρονη κόρη της Ραφαέλα, που γέννησε μέσα στην φυλακή, αφού μόνο αυτή έχει...

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ

Είμαι ένας πατέρας 5 παιδιών,άνεργος εδώ και 4 μήνες (περικοπές στο super market που δούλευα λόγω κρίσης)και τη στιγμή που σου γράφω τις γραμμές αυτές χρωστάω περίπου 115000 ευρώ σε τράπεζες,φίλους και συγγενείς και σε διάφορα καταστήματα της γειτονιάς μου.


Τα απλήρωτα νοίκια έγιναν προχθές 5 και...
λίαν συντόμως θα βρεθούμε όλοι στο δρόμο.Ο λόγος που σου γράφω δεν είναι ούτε για λύπηση ούτε για επαιτία. Απλά σκέφτηκα ότι όλο και κάποιος αναγνώστης θα ενδιαφέρεται για την τελευταία ελπίδα της οικογένειάς μου, ενα domain name που έχω στην κατοχή μου, το www.gummybear.gr το οποίο λόγω φοβερής απήχησης στις μέρες μας ίσως θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί κατάλληλα.Σε παρακαλώ δημοσίευσέ το,ίσως σώσεις εφτά ψυχές.Για τυχόν ενδιαφερόμενους τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σου"

Ευχόμαστε απο καρδιάς καλές γιορτές και καλή Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο.

Μανώλης,Κατερίνα,Γιώργος,Άννα,Κώστας,Δημήτρης,Θεοφάνης.

ΠΗΓΗ:

Τρωκτικό

blogger templates | Make Money Online