Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ;


Σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης διατρέχουν τα ψάρια αν συνεχίσουμε να ψαρεύουμε με τους ίδιους ρυθμούς, μας λένε οι ειδικοί.
Η υπεραλίευση είναι το θέμα του νέου ντοκιμαντέρ "The End of The Line", το οποίο υποστηρίζει πως τα ψάρια θα εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.
Όπως δήλωσε ο Christopher Hird, παραγωγός της ταινίας, στο Sky News:

"Πρέπει να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, αν θέλουμε να σώσουμε τα ψάρια. Να υπάρξουν αυστηρότεροι νόμοι για το ψάρεμα και να προσέχουμε να μη διαταράσσουμε την ισορροπία της θάλασσας εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης".

ΓΟΝΙΔΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ


Γενετικό υλικό ενός ιού που μόλυνε τους προγόνους τους πριν από τουλάχιστον 40 εκατομμύρια χρόνια φέρουν στα κύτταρά τους οι άνθρωποι και πολλά ακόμα θηλαστικά, σύμφωνα με Iάπωνες ερευνητές.

O εισβολέας υπάρχει ακόμα και σήμερα και ονομάζεται ιός της Mπόρνα, αναφέρει ο Δρ Kέιζο Tομονάγκα στην επιστημονική επιθεώρηση Nature. O ιός ανακαλύφθηκε το 1850 στη Mπόρνα της Γερμανίας, όταν μια μυστηριώδης ασθένεια αποδεκάτισε τα άλογα του ιππικού της πόλης.
Πάντως, δε συνδέεται με ασθένειες στον άνθρωπο. Πολυάριθμα θραύσματα από το γενετικό υλικό του ιού, καθώς και δύο γονίδια που ενδέχεται να είναι λειτουργικά, αν και παραμένει ασαφές σε τι χρησιμεύουν εντόπισαν οι ερευνητές στο ανθρώπινο γονιδίωμα.
Eκτός του άνθρωπου, παρόμοια θραύσματα γενετικού υλικού του ιού της βρέθηκαν και σε άλλα πρωτεύοντα, καθώς και στα τρωκτικά και τους ελέφαντες.
Mέχρι σήμερα, οι μόνοι ιοί που ήταν γνωστό ότι ενσωματώθηκαν στο γενετικό υλικό του ανθρώπου ανήκαν στην εντελώς διαφορετική κατηγορία των ρετροϊών, οι οποίοι για να πολλαπλασιαστούν εισάγουν τα γονίδιά τους στο γονιδίωμα του ξενιστή τους.

ΠΗΓΗ:

Ημερισία

ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ



Καλησπερα....
Εκανα πολυ καιρο να αποφασισω να κανω αυτη την κινηση αλλα ηθελα να εξαντλησω ολα τα περιθωρια και να το αποφυγω...
Μετα απο παροτρυνση καποιων ατομων πραγματικα φιλοζωων...αναγκαζομαι να ζητησω την βοηθεια σας.Ειχα 16 γατακια σπιτι και παντα μαζευω οσα περισσοτερα μπορω
Τον περασμενο μηνα καποιος αγνωστος ακομα ιος μπηκε στο σπιτι ... μεταλλαχθηκε ο κορωνοιος σε καποια γατακια και ηρθε η περιτονιτιδα.Επισης εχω και μερικα με λευχαιμια.
Κοιμομαστε στο σαλονι, καναπεδες και πατωμα καθοτι εχουμε παραχωρησει τους υπολοιπους χωρους στα γατακια.Σε αρρωστα...υποπτα για αρρωστιες και υγειη.
Μονο οι εξετασεις για περιτονιτιδα, λευχαιμια και aids σε 8 γατακια εφθασαν σχεδον τα 600 ευρω.Επισης επρεπε να κανω και γενικες αιματος και καποια απο αυτα λογω υψηλου πυρετου και ικτερου πρεπει να ξανακανουν και να εμβολιαστουν παλι αναλογα.
Ενα γατακι εχει αναστομωση πυλαιας και πρεπει να παιρνει ειδικη τροφη για τα νεφρα...Τα γατακια ειναι μονο μεσα οποτε αμμο χρειαζομαι καινουργιο τσουβαλακι καθε 3 μερες...3-4 αμμολεκανες εχουμε σπιτι πλεον.Δεν ξερω αν ειναι σπιτι η καταφυγιο πια...
Γνωριζω οτι εγω επελεξα να μπω σε αυτο το προγραμμα και δεν με υποχρεωσε κανεις...Δεν μπορω να τα βλεπω εξω...δεν μπορω τις ανεξελεκτες γεννες...Προσπαθω να κανω οτι μπορω..
Πολλοι με γνωριζετε καλα και εχετε ερθει να δειτε την κατασταση στο σπιτι...Για οσους αμφισβητουν..μπορουν ελευθερα να δουν τους φιλους μου και να τους ρωτησουν
Τωρα πρεπει να αρχισω και τις ακτινογραφιες σε οσα εχουν λευχαιμια γιατι μαλλον θα εμφανισουν λεμφωματα/καρκινο...
Χρειαζονται ιντερφερονη...αλλα κορτιζονη...
Εχω ανοιξει εναν λογαριασμο για οσους μου ζητησαν να βοηθησουν...Δεν εργαζομαι αυτη την περιοδο και πολλοι απο εσας γνωριζετε και για καποιο προσωπικο ιατρικο θεμα που εχω και που βασιζομαι στο τι εξετασεις θα μου γραψει το ΙΚΑ μιας και δεν εχω τα χρηματα να τις κανω αλλου
Ντρεπομαι που ζηταω βοηθεια αλλα σκεφτομαι οτι δεν ειναι για εμενα στην ουσια...Αυτος ειναι και ο λογος που σας βομβαρδιζω με προιοντα...προσπαθω να πουλησω και πολλα προσωπικα μου αντικειμενα
Ο λογαριασμος ειναι
στην Εθνικη Τραπεζα στο ονομα Κατερινα Καρτσωνα 146/625584-11
****Παρακαλω να τσεκαρετε οτι ειναι στο ονομα μου μην γινει καποιο λαθος...
Σας υπερευχαριστω και ελπιζω στην θετικη σας ενεργεια...

Kατερινα

ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΓΡΙΟΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Image 
Με αφορμή το άρθρο που διάβασα στη ΛΕΥΤΕΡΙΑ από τα μέλη της αξιόλογης Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για το Heliskiing, έχω να συμπληρώσω τα εξής....
Image 
Δεν ξέρω μόνο αν πρόκειται για αυτά τα ελικόπτερα που αναφέρεστε, πάντως θα σας πω τι κανουν κάποια άλλα ελικόπτερα στον βουνό των 12 Θεών: Μερικές φορές ξημερώματα, τότε που δεν κινείται τίποτα στον Όλυμπο, πετάνε κοντά στα απόκρημνα βράχια, εκεί που κοιμούνται ή καταφύγουν για την ασφάλειά τους, τα σπάνια Αγριόγιδα του Ολύμπου και με τον τρομερό θόρυβο του κινητήρα τους τα αναγκάζουν να πέσουν στον γκρεμό και να σκοτωθούν... Μετά τα μαζεύουν ... Το ίδιο που κάνει και ο Σταυραετός, για διαφορετικό λόγο βέβαια...
Image
Αυτό ειναι γνωστό στους κτηνοτρόφους της περιοχής από την εποχή ακόμη της Δικτατορίας όταν ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ερχόταν για κυνήγι στον Όλυμπο... Για του λόγου το αληθές ρωτήστε στον Κοκκινοπλό τους παλιούς κατοίκους ή Δασοφύλακες...
Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως και αυτοί με τα καινούργια ελικόπτερα κάνουν την ίδια δουλειά ....συμπληρωματικά του …Heliskiing!
Θ.Κ. 

ΠΗΓΗ:


Πράσινο Χαμομηλάκι

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Η λανθασμένη νομική βάση στην οποία έχουμε στηριχθεί ως χώρα σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, ήτοι το άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας έχει δώσει το δικαίωμα σε έναν ατέρμονα κι εθνικά επιβαρυντικό διάλογο με την Τουρκία. Η μάταια επιμονή των διπλωματικών μας εντεταλμένων κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης ώστε το άρθρο 46 για τις αρχιπελαγικές χώρες να περιλαμβάνει την Ελλάδα οδήγησε την Τουρκική αντιπροσωπεία στο να αποχωρήσει και να μην υπογράψει. Εμείς υπογράψαμε έστω κι αν οι προσπάθειές μας απέβησαν άκαρπες. Η μετέπειτα της υπογραφής στάση μας είναι αυτή που έχει δώσει το δικαίωμα στη γείτονα να αυθαιρετεί.

         


Η θέση της χώρας μας στο διεθνές δίκαιο είναι αρχιπελαγική. Τα γειτνιάζοντα στο ηπειρωτικό κομμάτι νησιά εμπίπτουν στον ορισμό του παράκτιου αρχιπελάγους, όπως αυτό φωτογραφίζεται στο άρθρο 7 της Σύμβασης του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο το Αιγαίο Αρχιπέλαγος πρέπει να περικλειστεί με ευθείες ακτογραμμές βάσης, κατά το παράδειγμα του νορβηγικού. Η οριοθέτηση του νορβηγικού αρχιπελάγους Skjaergaard από το Διεθνές Δικαστήριο το 1951 οδήγησε την 1η Συνδιάσκεψη για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1958 να υιοθετήσει την ακριβή φράση του δικαστηρίου για την περιοχή αυτή και στην ενσωμάτωσή της στην ομώνυμη Σύμβαση για τα χωρικά ύδατα. Η δε εφαρμογή του κανόνα των ευθειών ακτογραμμών κατά το δικαστήριο επιβάλλεται λόγω της ιδιαίτερης αρχιπελαγικής γεωμορφολογίας. Αυτολεξεί το κείμενο αυτό μεταφέρθηκε και στο προαναφερθέν άρθρο 7.

Παράλληλα με την εφαρμογή του άρθρου 7, δημιουργούνται αρχιπελαγικού τύπου περάσματα, το δε Αιγαίο στο σύνολό του και σε συνάρτηση με το στενό του Βοσπόρου αναγνωρίζεται νομικά ως αρχιπελαγικού τύπου στενό, συνδέον τη Μεσόγειο με τον Εύξεινο Πόντο και το status quo παραμένει ως έχει, καθώς όλα τα παραπάνω ήδη ισχύουν de facto, απομένει η αναγνώρισή τους.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2009


Σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 802/1978, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2010 θα αρχίσουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και θα λήξουν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου (καθότι η κανονική ημέρα λήξης των εκπτώσεων, ήτοι η 28 Φεβρουαρίου συμπίπτει με Κυριακή αργία).
Οι Καταστηματάρχες θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής...

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους καταστηματάρχες, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

blogger templates | Make Money Online