Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΚΩΛΟΒΡΕΧΤΗΣ ΕΝΑΣ ΣΠΑΝΙΟΣ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

Σήμερα όπως γνωρίζουμε όλοι είναι Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων. Για αυτό αποφάσισα να κάνω ένα αφιέρωμα σε ένα υγροτόπο της Μεσσαπίας του οποίου το όνομα είναι Κολοβρέχτης, ο οποίος εντάχθηκε στο Natura 2000. Τα στοιχεία που θα παρουσιάσω προέρχονται από το ιστολόγιο: http://kolobrexths.pblogs.gr

Κολοβρέχτης (Κωλοβρέχτης). Βραχύς ποταμός βόρεια των Δύο Bουνών και στην αρχή της πεδιάδας των Ψαχνών προς τη Χαλκίδα. Τα νερά του είναι άφθoνα και λίγο αλατούχα, διατηρούνται δε καθόλο το χρόνο. Πηγάζουν από τις υπώρειες των πρώτων βραχωδών λόφων Βάρκα, Μπαϊριαμαγά και Γλύφα. Πάνω από αυτόν περνάει η εθνική οδός Ν. Αρτάκης-Ψαχνών.

Το στόμιο εκβολής, καθώς και η παράκτια περιοχή, φέρει την ίδια ονομασία, επειδή και σε 100 μ. βαδίζοντας μέσα στη θάλασσα δε σκεπάζεται το σώμα ούτε μέχρι τη μέση. Δεξιά του στομίου λειτουργεί εξοχικό κέντρο για τους λουομένους, με πόσιμο πηγαίο νερό (αρτεσιανό), μέσα σε δενδρόφυτη περιοχή. Αριστερά υπάρχει μεγάλο ιδιωτικό ιχθυοτροφείο. Η λεκάνη του ποταμού είναι βαλτώδης, ελώδης και καλύπτεται από υδροχαρή φυτά. Παλιά καλλιεργούνταν όλη η έκταση, γιατί η στάθμη της θάλασσας ήταν κατά 1-3 μ. κάτω από τη σημερινή, τα δε νερά του αποστραγγίζονταν εύκολα.

Αναφέρεται ότι στους Μυκηναϊκούς χρόνους οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κατασκευάσει τέλειο αποστραγγιστικό δίκτυο διωρύγων, όπως οι Μινύες στην Κωπαΐδα. Τώρα η θάλασσα, που ανέβηκε, μετέβαλε όλη την περιοχή σε αδιάβατο τέναγος.

Πέρα από την επίσημη ημερομηνία ίδρυσής του, ο υδροβιότοπος του Κολοβρέχτη αποτέλεσε για περισσότερα από 70 χρόνια καταφύγιο σε αποικίες υδρόβιων πτηνών που διαχειμάζουν στη διάρκεια της μετανάστευτικής τους πορείας. Μέρος μοναδικών συγκεντρώσεων αρπακτικών πτηνών, καθώς και αποικίες σπάνιων θαλασσοπουλιών που έρχονται από απομακρυσμένα μέρη.Υπάρχει γόνιμο έδαφος, υδάτινο δυναμικό, αλιευτικός πλούτος και φυτά που η προστασία τους πρέπει να αποτελεί κοινωνική προταιρεότητα από τους ανθρώπους που ζουν κοντά στην περιοχή αυτή. Και αυτό γιατί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, παρατηρείται παραμέληση από θέμα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Πέρα από τις διάφορες πινακίδες που υπάρχουν, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να λειτουργεί σαν διατήρηση του υδροβιοτόπου.Το μεγαλύτερο μέρος, όπου γινόταν η τροφοδότηση με νερό της θάλασσας, έχει κλείσει από σωρούς χαλικιών, με αποτέλεσμα να μην ανανεώνεται το νερό των ψαριών που ζούν εκεί. Η προστασία αυτού του θαυμάσιου υδροβιότοπου εξαρτάται από τη γνώση που έχουν για τα προστατευόμενα είδη οι άνθρωποι αυτοί. Η πληροφόρηση αυτή θα πρέπει να ενισχύσει την επαγρύπνηση και κινητοποίησή τους για την προστασία του.


ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χαλκίδας ανακοίνωσε τη λειτουργία της «ΣΧΟΛΗΣ  ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ».Θα λειτουργήσουν τμήματα για παιδιά κάθε  Παρασκευή απόγευμα και για εφήβους και ενήλικες κάθε Σάββατο πρωϊ.Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου και εναλλακτικά  στην Συνεδριακή Αίθουσα της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
Η περίοδος λειτουργίας θα είναι από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο 2010 και τα πρώτα μαθήματα θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2010 .
Η μηνιαία συνδρομή θα είναι 20€ .
Καλλιτεχνική διευθύντρια θα είναι η ηθοποιός,σκηνοθέτης,μουσικός Ράνια Νταλαχάνη–Βαλέρη .
Στην σχολή θα περιλαμβάνονται μαθήματα:
1.    Υποκριτικής
2.    Ορθοφωνίας
3.    Αυτοσχεδιασμού,
τα οποία θα υλοποιηθούν μέσα από τους εξής τέσσερις  άξονες
Μερος Α’ «Ο ηθοποιός και ο εαυτός του»
Μέρος Β’ «Ο ηθοποιός και το έργο»
Μέρος Γ’ «Ο ηθοποιός και η σκηνοθεσία»
Μέρος Δ’ «Μονόπρακτα για εξάσκηση»
Θα διδάσκονται αποσπάσματα από θεατρικά έργα του αρχαίου και νέου ελληνικού δραματολογίου όπως και του Ευρωπαϊκού και αμερικάνικου δραματολογίου.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν αιτήσεις συμμετοχής στην ΔΗ.Κ.Ε.Χ. Αβάντων 50 – τηλ: 2221087111 , e-mail: dikex@otenet.gr.

ΠΗΓΗ:


Eviaroom.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο Περιβαλλοντικός  Σύνδεσμος Δήμων Αθηνών Πειραιά  σε συνεργασία  με  την ΤΕΔΚΝΑ και τον Σκάι και την υποστήριξη του γ.γ. της Περιφέρειας Αττικής  Ηλία Λιακόπουλου και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής διοργανώνουν δεντροφύτευση στο όρος Αιγάλεω στην περιοχή του Σχιστού, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 9.00 το πρωί. Η δεντροφύτευση θα γίνει σε έκταση 100 στρεμμάτων πάνω από το νεκροταφείο Σχιστού στο Πέραμα όπου θα φυτευτούν 10.000 φυτά και θάμνοι.
Σημείο  Συνάντησης: Δίπλα στην είσοδο του νεκροταφείου Σχιστού  
Μετακινήσεις  εθελοντών:
Πούλμαν της  εταιρείας «Μαρούλης Τράβελ»  θα βρίσκονται στη λεωφόρο Γρηγορίου  Λαμπράκη στο Κερατσίνι στη διασταύρωση  προς Πέραμα (ύψος Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης) για τη μεταφορά των εθελοντών προς το χώρο της δεντροφύτευσης στο Σχιστό.
Εναλλακτικά οι εθελοντές μπορούν να επιλέξουν:
Το αστικό λεωφορείο Γ18 (Αθήνα- Πέραμα) που ξεκινάει από την οδό Μενάνδρου στην Αθήνα και περνάει από τη Στάση του Σουπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης για το χώρο της δεντροφύτευσης στο Σχιστό. Κατόπιν θα τους παραλάβουν μετά τα πούλμαν της εταιρείας Μαρούλης Τράβελ.
Το αστικό λεωφορείο 860, που ξεκινάει από το Παλαιό Φάληρο, διέρχεται της Γρηγορίου Λαμπράκη και τερματίζει στο Νεκροταφείο Σχιστού.

ΣΠΙΤΙ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ


Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Θήβας η υπόθεση δύο ανήλικων παιδιών, τα οποία επί χρόνια ζούσαν ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια, περιττώματα ανθρώπων και ζώων και τρωκτικά.

Οι εικόνες που αντίκρισαν στον τόπο διαβίωσης των παιδιών οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θήβας και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Μ. Τρούπη, μαζί με την αντιεισαγγελέα κ. Κ.Θάνου, ήταν φρικιαστικές.

Αστυνομικοί και εισαγγελείς ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες και γάντια, λόγω της αφόρητης δυσοσμίας, ενώ τα παιδιά ήταν κρυμμένα από τους θείους τους κάτω από λαμαρίνες, προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Μετά από μεγάλες προσπάθειες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να παραλάβουν τα παιδιά, παρά τις επιθέσεις των συγγενών στους ίδιους και τους εισαγγελείς!

Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων λειτουργεί στη Θήβα από τον Μάιο 2009 και με τη δυναμική αυτή παρέμβαση ανοίγει τον δρόμο για οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης δικαιωμάτων παιδιών στην περιοχή.

«Το γεγονός δεν τιμά την πόλη μας, ιδιαίτερα, όταν πολλοί γνώριζαν το θέμα, αλλά κανείς δεν είχε την τόλμη να το αναφέρει» επισημαίνει το μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, Β. Λάσπη, εξηγώντας πως το συγκεκριμένο κατάλυμα «θα απομακρυνθεί σε συνεργασία με τον νομάρχη Βοιωτίας, τον νομίατρο της Δ/νσης Υγείας της ΝΑΒ και τη μέριμνα του Δήμου Θήβας, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί και στέγη για τους διαμένοντες εκεί.

ΠΗΓΗ:


Το Τεφτέρι

ΣΥΓΚΕΝΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Επειδή πάντα  θα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται  βοήθεια,
επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα δίνουν απλόχερα τη βοήθεια τους…
Και επειδή πάντα κάποιοι έχουν περισσότερη ανάγκη…

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, την Κυριακή 07.02.2010 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 11:00π.μ. μέχρι τις 16:00μ.μ., οι Homeless Support σε συνεργασία με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ θα διοργανώσουμε εκδήλωση για τη συγκέντρωση υποστρωμάτων και υπνόσακων, τους οποίους στη συνέχεια θα διανείμουμε σε άτομα στερούμενα στέγης που εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής. 
Το προηγούμενο  έτος, πάνω από 150 υπνόσακοι και περίπου άλλα τόσα υποστρώματα, συγκεντρώθηκαν χάρη στη δική σας ευγενική συνεισφορά.  Πολίτες  όλων των οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο δημιούργησαν μια ζεστή αγκαλιά για 150 συνανθρώπους μας που λόγω των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της εποχής αδυνατούν να καλύψουν την ανάγκη της στέγης.
Η δράση μας  δεν έδωσε λύση, αλλά προσέθεσε μια επιπλέον φωνή στην ανάδειξη του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος. Ελπίζουμε αυτή τη χρονιά η αγκαλιά μας να μεγαλώσει και η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά ώστε να φτάσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς και να συντελέσει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Καλούμε όλους  τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μπορούν και θέλουν, να φέρουν βοήθεια αλλά και να βοηθήσουν στη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανακούφισης των αστέγων.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει την ίδια και την επόμενη νύχτα, στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άστεγους που ζουν στην πρωτεύουσα.

Για πληροφορίες:
Βασιλική Τζανάκου : τηλ. 6977 322 899
Στάθης Διομήδης: τηλ. 210 57 22 034 και 6972 259 600
Ηλ. Ταχυδρομείο: homeless.support14@gmail.com, ellinesenergoipolites@gmail.com

http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

Η ΟΥΛΙΤΙΔΑ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΕΜΒΡΥΟΥ

Μια 35χρονη Αμερικανίδα έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε όταν βακτήρια από το στόμα της διαπέρασαν τον πλακούντα και μόλυναν το αγέννητο μωρό της, το οποίο γεννήθηκε νεκρό την 39η εβδομάδα της κυήσεως.

Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι στοματικά βακτήρια ευθύνονται για τον θάνατο ενός εμβρύου το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στην γέννηση.

Την υπόθεση αποκάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, στο Οχάιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Παθολογοανατομίας Ρέιμοντ Ρέντλαϊν.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Obstetrics & Gynecology», την οποία εκδίδει το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής & Γυναικολογίας, οι ενδομήτριες λοιμώξεις αποτελούν καλά τεκμηριωμένη αιτία ατυχούς έκβασης των κυήσεων. Ωστόσο, η πηγή τους συχνά παραμένει άγνωστη.

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ




ΠΗΓΗ:


Ελληνικό Καφενείο

THE PRODIGY-RUN WITH THE WOLVES VIDEO CLIP

blogger templates | Make Money Online