Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ

Σαν σήμερα πριν 116 χρόνια ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε το ιστορικό
"Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν" ανακοινώνοντας την χρεωκοπια της Ελλάδας

Ας κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή

(...)Ο Χαρίλαος Τρικούπης γίνεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός στις 27 Απριλίου 1875. Τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι ο κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, εκπροσωπώντας την ανερχόμενη αστική τάξη
Κατά τη διάρκεια της εξουσίας του θα θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στους τομείς της γεωργίας, της φορολογίας και της άμυνας, καθώς και ένα πολυδάπανο πρόγραμμα έργων υποδομής, το οποίο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου και τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου. Στα σχέδιά του περιλαμβανόταν επίσης η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, ένα έργο που υλοποιήθηκε μόλις το 2004.

Η πρωτόγονη οικονομία της εποχής του δεν θα αντέξει το φιλόδοξο πρόγραμμα του Τρικούπη. Ο ίδιος θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο λαό, λόγω της φορολογικής του πολιτικής. «Φορομπήκτης» και «Πετρέλαιος» ήταν δύο από τα προσωνύμια που του «κόλλησε» ο Τύπος.

Τελικά, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δυσβάστακτα χρέη της. Η Βουλή κηρύσσει χρεοστάσιο το 1893 και ο Τρικούπης, συνοψίζοντας το οικονομικό δράμα της Ελλάδας, αναφωνεί στις 10 Δεκεμβρίου: «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν!»

Τα επόμενα χρόνια η χώρα θα τεθεί υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, με τα γνωστά μονοπώλια στο οινόπνευμα, τα σπίρτα κ.λ.π, οι επιπτώσεις του οποίου θα φθάσουν μέχρι την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ.(...)

Απολίτιστο Στέκι

ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ

Ο ΚΕΝΕΘ Μπάιρος καταδικάστηκε σε θάνατο από την πολιτεία του Οχάιο για την άγρια δολοφονία μιας 22χρονης γυναίκας. Άφησε την τελευταία του πνοή χθες με έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται από τη Διεθνή Αμνηστία «ανθρώπινο πείραμα», καθώς έγινε ο πρώτος θανατοποινίτης στις ΗΠΑ που θανατώθηκε με ένεση η οποία περιείχε μόνο ένα φάρμακο αντί για το κοκτέιλ τριών φαρμάκων που χρησιμοποιείται στις υπόλοιπες 35 πολιτείες όπου ισχύει η θανατική ποινή. Οι ενστάσεις γι΄ αυτή τη μέθοδο είναι πολλές. Πρώτον, το αναισθητικό που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση χρησιμοποιείται για την ευθανασία των ζώων. Δεύτερον, απαιτεί περισσότερο χρόνο για να δράσει από το κοκτέιλ- οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι θα χρειάζονταν 15 με 30 λεπτά μετά την ένεση έως ότου αφήσει ο Μπάιρος την τελευταία του πνοή.


Ανθρώπινο πείραμα
Τέλος, η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κι επομένως- επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία- μπορεί να θεωρηθεί ανθρώπινο πείραμα. Ως εκ τούτου, αποτελεί παραβίαση του Κώδικα της Νυρεμβέργης, ο οποίος συντάχθηκε όταν αποκαλύφθηκαν οι θηριωδίες των ναζιστικών ιατρικών πειραμάτων.

Ο λόγος που η πολιτεία του Οχάιο υιοθέτησε αυτή τη μέθοδο είναι ότι σε τρεις εκτελέσεις κατά το παρελθόν το ενέσιμο κοκτέιλ των τριών φαρμάκων αποδείχθηκε αναποτελεσματικό. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν του Ρόμελ Μπρουμ, ενός Αφροαμερικανού που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για βιασμό. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι εκτελεστές του προσπαθούσαν επί δυο ώρες να βρουν φλέβα για την ένεση. Στο διάστημα αυτό τον είχαν τρυπήσει 18 φορές, προκαλώντας του αφόρητους πόνους.

ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


Την ώρα που οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, την ώρα που πλήττεται η δημοσιογραφία, έρχεται η πρώτη προσωπική εφημερίδα στη Γερμανία να αλλάξει τον τρόπο που ξέραμε τον τύπο.

Η Niiu (http://niiu.de/) κυκλοφόρησε πριν 2 βδομάδες στο Βερολίνο, με την καινοτομία της ατομοκεντρικής είδησης.

Ο κάθε συνδρομητής επιλέγει τις ειδήσεις που τον ενδιαφέρουν και τις έχει κάθε πρωί στην πόρτα του.

Με 1,80 ευρώ την ημέρα, μπορείς να διαβάσεις τις ειδήσεις που πραγματικά σε ενδιαφέρουν, μέσα από 17 γερμανικές και διεθνείς εφημερίδες, αλλά και 500 ιστοσελίδες.

Όπως εξηγεί ο 23χρονος εμπνευστής της Niiu, Wanya Oberhof, "στοχεύουμε στο κοινό που αφιερώνει χρόνο στην ανάγνωση εφημερίδων και αρέσκεται σε άρθρα, αναλύσεις και ειδήσεις που τον ενδιαφέρουν"

Και συνεχίζει: "Κάθε Νiiu τυπώνεται ξεχωριστά για τον κάθε αναγνώστη. Μπορούμε να τυπώσουμε στο εξώφυλλο μέχρι και το σήμα της αγαπημένης τους ομάδας, αν το επιθυμούν".

Το καλό με τη Νiiu είναι ότι έχει στοχευμένη διαφήμιση, μιας και υπάρχουν δυο σελίδες σε κάθε εφημερίδα με διαφημίσεις που απευθύνονται στον συγκεκριμένο αναγνώστη.

Έτσι, καταφέρνουν να πείσουν τους διαφημιστές να επενδύσουν στην ιδέα τους, ελπίζοντας να τυπώσουν αργότερα και την ευρωπαϊκή έκδοση της "προσωπικής εφημερίδας"

ΠΗΓΗ:

Media Soup

ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ



Αδιαφορία για τη διατροφική κρίση, συμπεριλαμβανομένης της λήψης μέτρων που μπορούν να συντελέσουν στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και να δώσουν ώθηση στην παραγωγή τροφίμων, στις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το κλίμα, καταγγέλλει ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) κ. Ζακ Ντιουφ.

«Ιστορικά, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις βιομηχανικές πλευρές της κλιματικής αλλαγής, είτε στα εργοστάσια είτε στις μεταφορές, αλλά πολύ λιγότερο στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας. Θα θέλαμε να υπάρχει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της γεωργίας», υπογράμμισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Ντιουφ.

Ο FAO υποστηρίζει ότι ορισμένες πρακτικές αγροτοκαλλιεργειών, ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα, μπορούν να επουλώσουν υποβαθμισμένες γαίες και, κατά συνέπεια, να αυξήσουν τις σοδειές. Επιπλέον, πρακτικές όπως η χρήση ζωικών λιπασμάτων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποθήκευση στο χώμα ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα ισοδύναμων με ποσοστό έως και 10% των εκπομπών, παγκοσμίως.



Οι αγροτοκαλλιέργειες είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές καθώς ωθούν σε αποδάσωση και όταν συνυπολογιστεί αυτή η έμμεση επίπτωση αντιστοιχούν στο ένα τρίτο σχεδόν των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

ΠΗΓΗ:

TVXS

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 16

ECOSIA: Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Είναι δυνατό να "σερφάρει" κανείς στο Internet και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος; Κι όμως είναι. Η WWF έθεσε σε λειτουργία ένα σχετικό project, τη μηχανή αναζήτησης Ecosia, η οποία υπόσχεται ότι με κάθε αναζήτηση που κάνετε με αυτήν σώζετε δύο τετραγωνικά μέτρα δάσους.




Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF άδραξε την ευκαιρία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, ώστε να παρουσιάσει τη νέα μηχανή αναζήτησης της. Υπόσχεται, δε, ότι με κάθε αναζήτηση που κάνετε με αυτήν, η WWF θα φροντίζει ώστε να σώζονται δύο τετραγωνικά μέτρα τροπικών δασών στο νοτιοαμερικανικό Εθνικό Πάρκο Juruena του Αμαζονίου. Αυτό το project του WWF χρηματοδοτείται από τα διαφημιστικά έσοδα των links των χορηγών και από τα κλασικά banners.


ο, δε, υπολογιστικό κέντρο της Ecosia υποστηρίζεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Christian Kroll, προγραμματιστή και εμπορική διευθυντή της μηχανής αναζήτησης, από οικολογικά παραγόμενη ενέργεια. Επιπλέον η Ecosia βασίζεται στις μηχανές αναζήτησης Bing της Microsoft και στην τεχνολογία αναζήτησης της Yahoo.

Η οικολογική μηχανή αναζήτησης έχει τεθεί σε λειτουργία από χθες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στη διεύθυνση ecosia.org.

ΠΗΓΗ:

PC ΝΕΑ


ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ

Στις 8 Δεκεμβρίου στον ουρανό της Νορβηγίας εμφανίστηκε ένα περίεργο πράγμα το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς τι είναι. Ακόμη ούτε οι επιστήμονες μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι πραγματικά είναι.


ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΗΠΕΙΡΟΣ;

Στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας οδηγούν τα νέα ευρήματα της έρευνας για την προέλευση και λειτουργία του μηχανισμού των Αντικυθήρων, του πρώτου αναλογικού υπολογιστή που κατασκευάστηκε πριν από 2000 χρόνια και βρέθηκε σε ναυάγιο ανοικτά του ελληνικού νησιού, απ' όπου ανασύρθηκε από Συμιακούς σφουγγαράδες.
Πρόκειται για την αρχαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια, κατασκευασμένη, όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα, να υπολογίζει τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων και της Σελήνης με εντυπωσιακή ακρίβεια, καθώς επίσης...

και αστρονομικών φαινομένων- όπως η έκλειψη του ήλιου.
Η πολυπλοκότητα λειτουργίας του μηχανισμού αφήνει ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τη χρήση του, τον τρόπο και τον λόγο της κατασκευής του, την προέλευσή του. Ωστόσο, μία σειρά από νέες ενδείξεις που ήρθαν στο φως, στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής που ξεκίνησε το Εργαστήριο Αστρονομίας του τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής τους Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, με επιβλέποντα τον καθηγητή, Γιάννη Σειραδάκη, τείνουν να ξεκαθαρίσουν, έστω και αμυδρά, το τοπίο.

«Είναι πιθανό, ο ιδιοκτήτης του μηχανισμού να προέρχεται ή να έχει σχέση με την Βορειοδυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα την Ηπειρο και την Κέρκυρα» δήλωσε ο κ.Σειραδάκης, επισημαίνοντας ότι τρία ανεξάρτητα στοιχεία που βρέθηκε να φέρει ο μηχανισμός, μπορούν να οδηγήσουν σ' αυτή την υπόθεση.

Το πρώτο στοιχείο αφορά τη σπείρα του Μέτωνα, η οποία (με τις 235 υποδιαιρέσεις στον σπειροειδή έλικά της) προέβλεπε με ακρίβεια την κίνηση και τις φάσεις της Σελήνης, παρά την ιδιαίτερα πολύπλοκη πορεία της. Εκεί ανακαλύφθηκε ένα ημερολόγιο με τα ονόματα των 12 μηνών, το οποίο ταυτίζεται πλήρως με τα ημερολόγια που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίες πόλεις της Κέρκυρας, του Βουθρωτού της Βόρειας Ηπείρου και της Δωδώνης. Όπως είναι γνωστό, κάθε πόλη είχε το δικό της ημερολόγιο και δικά της ονόματα στους μήνες.
Το δεύτερο στοιχείο έχει σχέση με τους σημαντικούς αγώνες που διεξάγονταν στην αρχαία Ελλάδα, όπως Ολυμπιακοί, Πύθια, Ισθμια και Νέμεα. Εκτός αυτών, εντοπίστηκε και μία ακόμη ονομασία αγώνων, των Νάιων, οι οποίοι διεξάγονταν στη Δωδώνη και συγκαταλέγονται στους σημαντικούς στεφανίτες αγώνες.

Η τρίτη ένδειξη συνδέεται με τις Επιτολές, δηλαδή το σύνολο των αστρονομικών φαινομένων, και με τη σειρά που αυτά εμφανίζονταν. Ο μηχανισμός φέρει ένα Παράπηγμα με Επιτολές διαφόρων αστέρων, η σειρά εμφάνισης των οποίων εξαρτάται από το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής χρήσης. Για παράδειγμα, η σειρά εμφάνισης των φαινομένων δεν ταίριαζε με το γεωγραφικό πλάτος της Κρήτης ή άλλων τοποθεσιών, παρά μόνο με αυτό της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Ο νόμος Κέπλερ ήταν γνωστός στους Ελληνες 1.600 χρόνια πριν.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ.Σειραδάκη, από την επεξεργασία των στοιχείων του μηχανισμού προκύπτουν δύο ακόμη σημαντικές διαπιστώσεις, που ενισχύουν την σπουδαιότητά του. Ο δείκτης της Σελήνης και των ζωδίων στον σπειροειδή έλικα του Μέτωνα είναι έτσι κατασκευασμένος ώστε να είναι ελεύθερος να πηγαινοέρχεται για να ακολουθεί τη σπείρα. Η κίνηση αυτή περιγράφεται εκατοντάδες χρόνια μετά τον δεύτερο νόμο των εμβαδών του Κέπλερ, ενώ η τεχνική μοιάζει με αυτή του πικάπ (κίνηση της βελόνας).

Τέλος, οι δύο σπείρες της πίσω πλευράς του μηχανισμού δεν αποτελούν σπείρες του Αρχιμήδη (δημιουργία κύκλων με διαφορετικό μήκος ακτίνας), αλλά σπείρες που έχουν δημιουργηθεί από δύο ημικύκλια.
Υποψήφια διδάκτωρ για την εκπόνηση της διατριβής επιλέχθηκε η απόφοιτη του τμήματος Φυσικής και του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Μαγδαληνή Αναστασίου. Η έρευνα για το μηχανισμό πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού υπολογιστή και του προγράμματος επεξεργασίας δεδομένων VG Studio Max, που αγοράστηκαν για το σκοπό αυτό από το ΑΠΘ.
Στο πλαίσιο της διατριβής κατασκευάστηκε αντίγραφο του μηχανισμού, σε πραγματικές διαστάσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα της έρευνας.

ΠΗΓΗ:

Epirus-ellas

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Αήθη "επίθεση" δέχτηκε ένας από τους "υποτιθεμενους" διαχειριστές του blog amoirakagem.
Σκοπός της επίθεσης η φίμωση του blog και η απόκρυψη των πλάγιων μεθόδων που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν οι άνθρωποι της εταιρείας που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική και ψυχολογική εξόντωση όσων συνεργατών τολμούσαν να ζητήσουν το δίκιο τους.
Η εταιρεία Γερμανός λοιπόν ως απάντηση στο blog έκανε αγωγή και ζητά από τον "υποτιθεμενο"συνεργάτη το ποσό των...40.000.000 €....!!!!!

Με αιτιολογία την δυσφήμιση που τους προκαλούν οι αλήθειες που λέγονται στο blog για αυτά που έχουν γίνει τόσα χρόνια εις βάρος των συνεργατών που έχτισαν αυτή την εταιρεία και την είδαν να πωλείται εν μία νυκτί στο σκανδαλώδες ποσό των 1,3 δις ευρώ.
Ζητούν λοιπόν να κλείσει το στόμα του όπως κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες τόσων χρόνων στα σκάνδαλα.
Τους συκοφαντεί επειδή ζητά να τιμωρηθούν οι ένοχοι που κατασπατάλησαν τον κόπο των συνεργατών της Γερμανός και τα χρήματα του ελληνικού λαού με μόνο σκοπό τον προσωπικό τους πλουτισμό.
Εάν υπάρχει δικαιοσύνη ο εισαγγελέας θα πρέπει να παρέμβει άμεσα και να τους βάλει στην θέση τους.
Επιτέλους θα πρέπει σε αυτό τον τόπο να μάθουν αυτοί που κατηγορούνται να σκύβουν το κεφάλι και όχι να επιτίθενται ευθαρσώς σε αυτούς που ζητούν να λάμψει η αλήθεια....

ΠΗΓΗ:

Tileorasi-hellas

ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ


Τραγικό θάνατο βρήκε αγοράκι μόλις ενός χρόνου, όταν εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα φωτιά στο σπίτι της οικογένειάς του στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λίμνης του Δήμου Δελβινακίου Ιωαννίνων, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία. Το άτυχο αγοράκι ήταν μαζί με τον αδελφό του 3,5 χρόνων, που πρόλαβε να βγει από το φλεγόμενο σπίτι , χωρίς να μπορέσει να σώσει και τον μικρό αδελφό του.

Οι κτηνοτρόφοι γονείς των παιδιών, απουσίαζαν από το σπίτι και βρίσκονταν στον στάβλο με τα ζώα τους, σε κοντινή απόσταση, αλλά δεν πρόλαβαν να επέμβουν όταν αντιλήφθηκαν το σπίτι φλεγόμενο. Το σπίτι της οικογένειας και ένα μικρό οίκημα δίπλα του, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η Πυροσβεστική όταν έφθασε έσβησε την φωτιά και ανέσυρε απανθρακωμένο το παιδάκι. Το Ανακριτικό της Τμήμα, ερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, ενώ το αγοράκι που σώθηκε μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία.

ΠΗΓΗ:

Epirus Gate

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η Φανή Ψαθά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 48 κιλά.






Η ιωάννα Μπέλλου κατέκτησε την το χάλκινο μετάλλιο στα 55 κιλά





Η Βούλα Ζυγούρη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 67 κιλά.




blogger templates | Make Money Online