Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ;

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ


Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Γιάσερ Αραφάτ, γεννήθηκε στις 4 ή 24 Αυγούστου 1929 στο Κάιρο ή την Ιερουσαλήμ -όπως υποστήριζε ο ίδιος. Το πραγματικό του όνομα ήταν Μοχάμαντ Αμπντ Αλ Ραούφ Αλ Κούντουα Αλ Χουσέινι.

Ο Αραφάτ σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Καΐρου. Το 1933, μετά το θάνατο της μητέρας του, εγκαταστάθηκε με τον αδερφό του στην Ιερουσαλήμ. Το 1944 έγινε μέλος της Ένωσης Παλαιστίνιων φοιτητών και το 1950 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών. Την τετραετία 1952 - 1956 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών.



Μία από τις ημερομηνίες «σταθμούς» στη ζωή του ήταν στις 12 Ιανουαρίου 1953, όταν υπέβαλε έγγραφη διαμαρτυρία, γραμμένη με αίμα, προς τον αιγύπτιο ηγέτη, στρατηγό Ναγκίμπ, τονίζοντας «Μην ξεχνάς την Παλαιστίνη».

Το 1959 ο Αραφάτ ίδρυσε το κίνημα Φατάχ που σημαίνει «Κίνημα Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης» και το 1968 εξελέγη πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Φάταχ. Από το 1968 διετέλεσε πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (Palestine Liberation Organisation, PLO), ενώ από το 1973 Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής της PLO και υπεύθυνος του Πολιτικού Τμήματος. Επίσης, ήταν Γενικός Διοικητής των Παλαιστινιακών Επαναστατικών Δυνάμεων.

Το Νοέμβριο του 1988 το Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο προέβη στην ανακήρυξη ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, στο Αλγέρι, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου 1988 ο Αραφάτ αναγνώρισε το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και αποκήρυξε την τρομοκρατία. Στις 2 Απριλίου 1989 ορίστηκε Πρόεδρος του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της PLO στην Τύνιδα και στις 8 Αυγούστου 1989 εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης Φάταχ, στο πλαίσιο των εργασιών του 5ου Συνεδρίου της οργάνωσης αυτής.

Στις 3 Φεβρουαρίου 1992 ο Αραφάτ παντρεύτηκε μυστικά την 28χρονη γραμματέα του από την Ιερουσαλήμ, Σούχα Ταουίλ, με την οποία αργότερα απέκτησε μία κόρη, τη Ζάχουα.

Την 1η Ιουνίου 1992 εισήχθη επειγόντως σε νοσοκομείο του Αμμάν και εγχειρίστηκε επιτυχώς για την αφαίρεση θρόμβου από τον εγκέφαλο, αποτέλεσμα αεροπορικού ατυχήματος που είχε πάνω από τη Σαχάρα, τον Απρίλιο.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1993 υπεγράφη στο Λευκό Οίκο, ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ, που προέβλεπε την αυτοδιοίκηση στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ είχε προηγηθεί συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης Ισραήλ - PLO. Ο ίδιος ήταν παρών στο Λευκό Οίκο. Δεδομένου ότι είχαν επαναληφθεί οι επαφές ΗΠΑ- PLO, δεν υπέγραψε το κείμενο της συμφωνίας, αλλά αντάλλαξε χειραψία με την ισραηλινή αντιπροσωπεία.

Στις 12 Οκτωβρίου 1993 το Κεντρικό Συμβούλιο της PLO ενέκρινε τη συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ και τον διόρισε επικεφαλής της πρώτης κυβέρνησης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Στις 18 Μαΐου 1994 τα ισραηλινά στρατεύματα αποχώρησαν από τη Γάζα και την Ιεριχώ, παραδίδοντας την εξουσία στην Παλαιστινιακή Αρχή. Την 1η Ιουλίου 1994 επέστρεψε στη Γάζα έπειτα από 27 χρόνια εξορίας. Οι Παλαιστίνιοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αραφάτ, ο οποίος συγκάλεσε την πρώτη σύνοδο της κυβέρνησής του στην οποία κατείχε επίσης το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών.

Στις 20 Ιανουαρίου 1996 εξελέγη πρόεδρος με 88,1% των ψήφων, στις πρώτες παλαιστινιακές εκλογές που διεξήχθησαν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. 52 από τα 88 εκλεγμένα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου ανήκαν στην Φάταχ.

Στις 15 Ιανουαρίου 1997 σύναψε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό συμφωνία η οποία προέβλεπε την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα 4/5 της πόλης της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη.

Στις 24 Οκτωβρίου 1998 υπέγραψε στο Ουέι Πλαντέισον των ΗΠΑ συμφωνία, η οποία προέβλεπε την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από το 13% της Δυτικής Όχθης, με αντάλλαγμα την επιβολή μέτρων ασφαλείας από τους Παλαιστινίους για την αντιμετώπιση των ακραίων στοιχείων. Η συμφωνία προέβλεπε, επίσης, την απελευθέρωση εκατοντάδων παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές και την έναρξη των διαδικασιών για την τροποποίηση της παλαιστινιακής Χάρτας και την απάλειψη των άρθρων που ζητούσαν την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2001 το Ισραήλ διέκοψε κάθε επαφή μαζί του κα του απαγόρευσε την έξοδο από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου βρισκόταν το αρχηγείο του. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2003 το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε κατ΄ αρχήν την εκδίωξή του από τα παλαιστινιακά εδάφη. Στις 5 Οκτωβρίου 2003 κήρυξε τα παλαιστινιακά εδάφη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στις 29 Οκτωβρίου 2004 ο Αραφάτ διακομίστηκε με ελικόπτερο από το αρχηγείο του στη Ραμάλα στην Ιορδανία και από εκεί με αεροπλάνο στο Παρίσι, προκειμένου να νοσηλευθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ειδικευμένο σε παθήσεις του αίματος. Πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2004, στο νοσοκομείο Περσί όπου νοσηλευόταν. Στη νεκρώσιμη ακολουθία, στις 12 Νοεμβρίου, στο Κάιρο, παραβρέθηκαν ηγέτες και εκπρόσωποι απ' όλο τον κόσμο, ενώ ο ενταφιασμός του έγινε σε ειδικό χώρο στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, σε χώμα που μεταφέρθηκε από την Ιερουσαλήμ.

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Στις 14 Οκτωβρίου 1994 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης από κοινού με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σιμόν Πέρες.

Στις 11 Οκτωβρίου 2001, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, με την ευκαιρία του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης των Αθηνών.




ΠΗΓΗ:

sansimera.gr

ΑΓΩΓΗ ΔΕΗ ΚΑΤΑ ΛΑΡΚΟ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων, η ΔΕΗ κατέθεσε αγωγή κατά της Λάρκο, ζητώντας την αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος της εταιρίας. Η αγωγή είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ και αναφέρεται στην οφειλή για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την βιομηχανία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2009.

Η ΔΕΗ ζητά την άμεση καταβολή των τόκων της οφειλής, ο οποίοι ανέρχονται περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ ενώ η εκδίκαση της αγωγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2010.

ΠΗΓΗ:

servitoros

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μια κοπέλα φορέας του ιου του AIDS εξομολογείται μέσα από ένα blog

Με λένε Ζωή και είμαι τριάντα έξι ετών (36). Δώδεκα χρόνια στο κόσμο του Αids . Ναι γι’ αυτό θα σας μιλήσω .
Στα είκοσι τέσσερα(24) ,μαθαίνω από τον άνθρωπο που αγάπησα πολύ, πως έπρεπε να κάνω εξετάσεις για τον ιό του Αids.
Η απάντηση του, είχε έρθει μια μέρα μετά όταν του είχα πει πως ένιωθα έτοιμη να κάνω παιδιά μαζί του.
Ήξερε πως μου μετέδιδε ένα ολόκληρο χρόνο του ιό .Τα λόγια έβγαιναν μπερδεμένα από τα χείλη του .
Όλα όμως ήταν ψέματα . Όσα είχα ζήσει μαζί του ως τότε έγιναν στάχτη....



Είχα αρπάξει ολόκληρη φωτιά. Θυμάμαι ακόμα και τώρα τα μάτια του .Σαν αιμοβόρου ζώου, δεν έφτανε πως μου είχε πιει και μολύνει όλο το αίμα μου, ήθελε να με φορτώσει και ενοχές .

Δεν υπήρχε τίποτα μέσα του . Ένας πληρωμένος εκτελεστής είχε περισσότερα ίσως αισθήματα απ’ αυτόν που φαινόταν να το διασκεδάζει και να το κάνει δωρεάν .

Φαινόταν ατάραχος γιατί τόσο καιρό, έστηνε ανενόχλητος τη παγίδα του . Σε μια στιγμή όλα σκοτείνιασαν γύρω μου. Ναι μια στιγμή ήταν αρκετή, για να συνειδητοποιήσω από το βλέμμα του, πως με σκότωνε τόσο καιρό εν ψυχρό .

Εύχομαι να μην έρθει κανείς στη θέση μου .Να μη νιώσει πόσο κτηνώδης , σκληρός , βάναυσος μπορεί να γίνει κάποιος .Εκείνα τα μαρτυρικά δευτερόλεπτα , αισθανόμουν πως κομμάτια από το σώμα και την καρδιά μου ξεκολλούσαν .Δεν θα μου άφηνε τίποτα όρθιο .Όμως έμεινα εκεί .

Σταθερή .Ακλόνητη. Ένας βράχος είχα γίνει ολόκληρη . Τα δικά του μικροσκοπικά ασήμαντα κύματα δεν θα μου έκαναν τίποτα .

Εκείνη τη στιγμή ο Θεός που κοιμόταν σε μια γωνιά της ψυχής μου, είχε ξυπνήσει για να μου δώσει κουράγιο .

Γιατί αυτός ήταν χρόνια φορέας του HIV. Το ήξερε πριν συνδεθεί μαζί μου .Συνέχιζε να το κρατάει μυστικό όταν δημιουργήσαμε σχέση .Δεν μ’ ενημέρωσε ποτέ ,για ν’ έχω επιλογή .Ποτέ !

Είχε έρθει όμως η ώρα που έπρεπε ν’ αντιμετωπίσω την καινούργια κατάσταση.

Αν έμενα στο μίσος και στην κακία που έδειξε αυτός, τότε θα δηλητηρίαζα το δικό μου κόσμο και των άλλων .

Φώναξα, ούρλιαξα για νύχτες όχι .Ένα όχι που μου έσκιζε τα σωθικά και γέμισε μ’ αίμα την ψυχή μου .

Όχι αυτός ο εκτελεστής δεν θα μ’ έκανε ίδιο με τα μούτρα του. Αυτός θα πέθανε για μένα κι ας τον είχα αγαπήσει .Κι ας του είχα δώσει το κορμί του με όλη μου τη λατρεία .

Τελείωσε , έσβησε ,για πάντα μέσα από την καρδιά μου και τρία χρόνια μετά όταν είχε έρθει να με δει για τελευταία φορά, δυο μήνες πριν πεθάνει και σωματικά .

Δεν ένιωσα τίποτα . Αηδία, αδιαφορία, απέχθεια .

Στη διάρκεια της ζωής μου κατάλαβα πως κάποιες φορές η ίδια η αρρώστια είναι λιγότερη σκληρή και από τους ανθρώπους .

Κι άλλες φορές, πως υπάρχουν άνθρωποι που μοιάζουν μ’ άγγελοι.

Στις μακρόχρονες σχέσεις που δημιούργησα, ενημέρωνα τους συντρόφους μου για την κατάσταση της υγείας μου .

Δεν είναι εύκολο πιστέψτε με , να κάνεις σχέση με έναν άνθρωπο και να του ανακοινώνεις ένα τέτοιο νέο. Δέχτηκα πολλά χτυπήματα δεν σας το κρύβω .Άλλοι έφυγαν τρομοκρατημένοι .

Άλλοι νευρίασαν γιατί τους αποκάλυψα την αλήθεια κι εξαφανίστηκαν την ίδια στιγμή .Άλλοι σκέφτηκαν πως ποτέ δεν είχαν χρησιμοποιήσει στη ζωή τους προφυλακτικό .Άλλοι έτρεξαν να κάνουν εξετάσεις. Άλλοι έμειναν μαζί μου και μοιράστηκαν την αγκαλιά , το φιλί , τον έρωτα . Ήταν ελάχιστοι .Μετρημένοι στα δάκτυλα, αλλά αρκετοί για να με κάνουν να εξακολουθώ να αισθάνομαι άνθρωπος .


ΠΗΓΗ:

Miss24.gr

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ









ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


Την αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου προκάλεσε η απόφαση να εκδικαστεί τελικά στην Αμφισσα και όχι στη Χαλκίδα, η υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια....



«Η όψιμη και αιφνιδιαστική αλλαγή του τόπου του δικαστηρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ καταστρατηγεί τα δικαιώματα της οικογένειας του θύματος και δυσκολεύει την αποκάλυψη της αλήθειας», παρατήρησε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας, Δημήτρης Τσοβόλας, και πρόσθεσε:

«Ως συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ την άμεση επανεξέταση του θέματος, ώστε η δίκη να γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού» (σ.σ. όπου είχε γίνει η δίκη των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ).

Αρχικά, η δίκη είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας, για λόγους ασφαλείας. Ακολούθησαν όμως έντονες διαμαρτυρίες του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και άλλων φορέων, που υποστήριξαν ότι η Χαλκίδα είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και, επομένως, είναι εύκολη η μετάβαση μεγάλου αριθμού πολιτών, που θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν ή να διαδηλώσουν κ.ά.

Επίσης, η αστυνομία της Χαλκίδας ζητούσε να μην διεξαχθεί η δίκη εκεί, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια η δίκη.


ΠΗΓΗ:
Τρωκτικό

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Ο Νίκος Καζαντζάκης αναδείχτηκε ο κορυφαίος Κρητικός όλων τον εποχών σύμφωνα με ψηφοφορία της εφημερίδας «Πατρίς». Να θυμίσω ότι η ψηφοφορία είχε ξεκινήσει στις 20 Μάιου και τελείωσε στις 31 Οκτωβρίου και μετείχαν περίπου 7000 χιλιάδες άτομα.
Αναλυτικά οι πρώτοι 20 κορυφαίοι Κρητικοί είναι:


1. Νίκος Καζαντζάκης στοχαστής, μυθιστοριογράφος, στοχαστής, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας λογοτέχνης. (Σύγχρονη εποχή) 1951

2. Ελευθέριος Βενιζέλος, μία από τις διαπρεπέστερες πολιτικές φυσιογνωμίες της χώρας, για πολλούς η μεγαλύτερη που έχει αναδείξει η σύγχρονη Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός της μεγάλης Ελλάδας. (Από την Τουρκοκρατία στην αυτονομία) 1805

3. Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, ο ........
κορυφαίος ζωγράφος. (Ενετοκρατία) 1547

4. Νίκος Ξυλούρης, λυράρης και τραγουδιστής, επονομαζόμενος και «αηδόνι της Κρήτης». (Σύγχρονη εποχή) 1490

5. Οδυσσέας Ελύτης, κορυφαίος ποιητής, βραβευμένος με Νόμπελ. (Σύγχρονη εποχή) 1354

6. Βιτσέντζος Κορνάρος, ποιητής του περίφημου έργου «Ερωτόκριτος». (Ενετοκρατία) 1285

7. Μάνος Χατζηδάκις, διάσημος μουσικοσυνθέτης. (Σύγχρονη εποχή) 867

8. Μάνος Κατράκης, από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς. (Σύγχρονη εποχή) 829

9. Μίνως. (Αρχαίοι χρόνοι) 775

10. Μιχαήλ Κόρακας, ο μεγάλος επαναστάτης των αγώνων από το 1821 μέχρι το 1878. (Ο 19ος αιώνας των επαναστάσεων) 649

11. Κώστας Μουντάκης, από τους κορυφαίους μουσικούς της Κρήτης. (Σύγχρονη εποχή) 635

12. Έλλη Αλεξίου, εκπαιδευτικός και κορυφαία πεζογράφος του 20ου αιώνα. (Σύγχρονη εποχή) 561

13. Ιωάννης Κονδυλάκης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, ο πατέρας του ελληνικού χρονογραφήματος. (Από την Τουρκοκρατία στην αυτονομία) 541

14. Θανάσης Σκορδαλός, μουσικός της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. (Σύγχρονη εποχή) 523

15. Ιωάννης Βλάχος ή Δασκαλογιάννης, ο αρχηγός της επανάστασης του 1770. (Πρώιμη Τουρκοκρατία) 494

16. Γεώργιος Χορτάτζης, ο συγγραφέας της «Ερωφίλης». (Ενετοκρατία) 463

17. Μιχαήλ Δαμασκηνός, ο σημαντικότερος ζωγράφος της Κρητικής Σχολής. (Ενετοκρατία) 445

18. Αλέξης Μινωτής, από τους κορυφαίους δραματικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. (Σύγχρονη εποχή) 444

19. Δαίδαλος, γλύπτης. (Αρχαίοι χρόνοι) 420

20. Τίτος, ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Κρήτης. (Ρωμαιοκρατία - Βυζάντιο) 409

20. Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης, ο επίσημα θεωρούμενος πυρπολητής του Αρκαδίου. (Ο 19ος αιώνας των επαναστάσεων) 409

20. Μίνως Καλοκαιρινός, ο πρώτος που αποκάλυψε το ανάκτορο της Κνωσού. (Από την Τουρκοκρατία στην αυτονομία) 409


ΠΗΓΗ:

ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Ο ΠΙΟ ΚΟΝΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οπιο κοντός άνθρωπος ονομάζεται Ping Ping και κατάγεται από την Κίνα όπου και διαμένει. Το ύψος του φτάνει τα 75 εκατοστά. Βέβαια υπάρχει και πιο κοντός άνφρωπος αλλά ο Ping Ping έχει γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες.

blogger templates | Make Money Online