Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΨΑΡΙ

Το Exocoetidae, γνωστό ως ιπτάμενο ψάρι, είναι ένα θαλάσσιο ψάρι που περιλαμβάνει περίπου 64 είδη που ομαδοποιούνται σε επτά έως εννέα γενιές. Τα ιπτάμενα ψάρια βρίσκονται σε όλους τους γνωστούς ωκεανούς, ιδιαίτερα στα θερμά τροπικά και υποτροπικά ύδατα του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και των Ινδικών ωκεανών. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι τα θωρακικά πτερύγιά τους, που είναι κατά ασυνήθιστο τρόπο μεγάλα και επιτρέπουν στα ψάρια να δραπετεύσουν από τα αρπακτικά ζώα πηδώντας έξω από τα νερά, κάνοντας μια σύντομη διαδρομή στον αέρα ακριβώς λίγα εκατοστά πιο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το πέταγμα τους μπορεί να διαρκέσει έως και 50 μέτρα (160 πόδια), αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την ουρά τους ακουμπώντας την στην επιφάνεια του νερού για να καλύψουν μεγαλύτερες αποστάσεις που φτάνουν τουλάχιστον τα 400 μέτρα (1.300 πόδια).



Life - Flying Fish - These bloopers are hilarious


ΠΗΓΗ:

Psaxtiria.com

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε μερικά αερόστατα διαφορετικά από αυτά που γνωρίζετε:


 



ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

H ανάγκη ύπαρξης ενός ενωτικού συλλογικού οργάνου των ανθρώπων που γράφουν στο διαδίκτυο  διατυπώθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα αυτή πριν τέσσερα και πλέον χρόνια. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Στην αρχή η ιδέα ξάφνιασε και αντιμετωπίστηκε με τις γνωστές ελληνικές καχυποψίες και εξυπνάδες. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο και το σκορποχώρι  των συντακτών του διαδικτύου συμμαζεύεται, οι δε προοπτικές είναι περισσότερο από ευοίωνες. ΄Ηδη η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου αριθμεί 350 μέλη. ..που ελπίζουμε να φτάσουν στο επόμενο εξάμηνο τα διπλάσια.

ΜΙΑ ΦΑΤΝΗ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ -ΠΟΙΗΜΑ



έρχονται τα Χριστούγεννα
και κάποιοι μοναχοί τους,
δεν θα στολίσουνε δεντρί
θαναι βαριά η ψυχή τους

οι αναμνήσεις οι παλιές
στοιχειώνουν το μυαλό τους,
μέσα σε δάκρυα και λυγμούς
πνίγουνε τον καημό τους

ένοιωσα το συναίσθημα
στον ξαφνικό χαμό της,
και δέντρο δέν ξανάστησα
μετά το θάνατο της

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ


Την «ανυπαρξία» της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (video games) επιδιώκει να αλλάξει η Aventurine με το Darkfall, ένα από τα πιο καινοτόμα παιχνίδια που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οπως σημειώνει ο Τάσος Φλάμπουρας, αντιπρόεδρος της Aventurine και εκ των ιδρυτών της, η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003, έχοντας δημιουργηθεί από μία ομάδα τριών Ελλήνων και πέντε Νορβηγών και έχοντας ως κύρια δραστηριότητα την ανάπτυξη του Darkfall. «Ο αρχικός μας σκοπός είναι να φτιάξουμε ένα παιχνίδι όπως το θέλουμε οι ίδιοι», τονίζει.
Χρειάστηκαν έξι χρόνια, αλλά φαίνεται πως το κατάφεραν, δεδομένου ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο, που ξεκίνησε η διάθεσή του μέσω Διαδικτύου, δεκάδες χιλιάδες χρήστες από περισσότερες από 120 χώρες απ' ολόκληρο τον κόσμο έχουν γίνει συνδρομητές σε αυτό. Οι κριτικές που έχει λάβει είναι εξαιρετικές, ενώ από χθες είναι διαθέσιμο και σε DVD και βρίσκεται στις προθήκες των ελληνικών καταστημάτων τεχνολογίας, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή του και στο εξωτερικό.
Η επένδυση που απαιτήθηκε εκτιμάται σε 11 εκατ. ευρώ, όμως, από τη στιγμή που ξεκίνησε η διάθεση στο Διαδίκτυο η Aventurine αυτοχρηματοδοτείται από τα έσοδα των πωλήσεων και των μηνιαίων συνδρομών.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ


Οι γιορτές συνδέονται με ευχάριστα συναισθήματα αλλά η γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργεί και θλίψη σε ορισμένους. Ο ερχομός του νέου έτους αποτελεί μια καλή ευκαιρία για απολογισμό και καθορισμό νέων στόχων και δεσμέυσεων.
Ο βασικότερος παράγοντας που που καθιστά δυνατότερη την αρνητική διάθεση του ατόμου κατά την περίοδο των γιορτών βρίσκεται κυρίως στην αντίθεση της ψυχικής του διάθεσης και της γενικότερης γιορτινής διάθεσης των τριγύρω.


ΤΥΦΛΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΕ MICROCHIP



Χάρη σε ένα μικροτσίπ, που Γερμανοί ιατροί τοποθέτησαν στον αμφιβληστροειδή του, ένας τυφλός Φινλανδός μπόρεσε να δει τόσο καλά, ώστε να μπορεί και να προσανατολίζεται στο χώρο αλλά και να διαβάζει.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Der Spiegel, το Σάββατο (19/12), το μικροτσίπ επιτρέπει τη μίμηση των σημάτων, που στέλνει το υγιές μάτι στον εγκέφαλο μέσω του νευρικού συστήματος.
Έτσι, ο 45χρονος ασθενής, μετά την 4ωρη επέμβαση τοποθέτησης του μικροτσίπ, μπόρεσε όχι μόνο να προσανατολιστεί μόνος του στο χώρο, αλλά και να διαβάζει.

ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ



Κύριε Καστανίδη πρόκειται να περάσετε, ή περάσατε μια τροπολογία ή νομική ρύθμιση για την Προσωρινή κράτηση, την παλιά προφυλάκιση. Με τα ελάχιστα που γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε προσωρινή κράτηση είναι η δέσμευση του υπόδικου για ορισμένους λόγους. Κρατείται ο υπόδικος μέχρι να γίνει η δίκη, όταν υπάρχει κίνδυνος να επαναλάβει την τέλεση του αδικήματος για το οποίο διώκεται, ή κρατείται για να μη εξαφανιστεί και να μπορέσει να διευκολύνει την προανάκριση και δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο, αλλά κυρίως γι αυτούς. 
Η προσωρινή κράτηση επιβάλλεται μόνο όταν υπάρχει κατηγορία για κακούργημα και δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες. Αν μέσα σε 18 μήνες δεν δικαστεί, τότε ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και αυτό γίνεται διότι σε κανένα δεν πρέπει να επιβάλλεται ποινή χωρίς να δικαστεί. Εξ αιτίας αυτού του τελευταίου όρου, που είναι βασικός για τα δικαιώματα του ανθρώπου, που μάτωσαν λαοί μέχρι να τα κατακτήσουν, είχαμε το αποτέλεσμα να απελευθερωθούν οι παιδόφιλοι του Ίλιου, επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν πρόκαμε μέσα σε ενάμιση χρόνο να τους οδηγήσει στο ακροατήριο.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών, έφυγε από τη ζωή ο της λεγόμενης γενιάς του '30 και δάσκαλος Γιάννης Μόραλης. Γεννήθηκε στην Άρτα το 1916 και το 1927 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Το 1936 αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ Αθήνας και, ως υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών, έφυγε, το 1937, για τη Ρώμη.




Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου φοίτησε στην Ecole Nationale des Beaux Arts, στα εργαστήρια ζωγραφικής και φρέσκο. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ δική του είναι η εγχάραξη στον εξωτερικό τοίχο του ξενοδοχείου Χίλτον.Παράλληλα εγγράφηκε στην Ecole des Arts et Métiers, για την σπουδή του ψηφιδωτού.

ΚΟΕΓΧΑΓΗ: ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Απογοήτευση και απροθυμία λήψης ρηξικέλευθων αποφάσεων από τις αναπτυγμένες χώρες για την προστασία του πλανήτη σημάδεψαν τη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Κοπεγχάγη. Την ύστατη στιγμή και για την «τιμή των όπλων», συντάχθηκε μια μη νομικά δεσμευτική συμφωνία που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε ένα χρόνο. Οι ισχυροί του κόσμου έφυγαν από την Κοπεγχάγη «κλείνοντας την πόρτα» στο μέλλον της Γης, αλλά από το «παράθυρο» μπαίνει ενδυναμωμένο το κίνημα των πολιτών και των οργανώσεων της Αντι-Συνόδου.    



Την ελπίδα διαδέχτηκε πολύ γρήγορα το κλίμα δυσπιστίας και απογοήτευσης, τη στιγμή που επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις διεμήνυαν ότι «η αποτυχία της Συνόδου δεν αποτελεί επιλογή». Οι αρχικά υψηλές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για μία νομικά δεσμευτική συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου εξανεμίστηκαν πριν καν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με δραματικό παρασκήνιο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΑΛΗΣ-ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Εχθές Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν στα Ψαχνά του Δήμου Μεσσαπίων χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι σύλλογοι Πάλη-Ρυθμική και ο σύλλογος γυναικών "Έκφραση".

Αναλυτικότερα οι σύλλογοι Πάλης-Ρυθμικής λίγο μετά τις πέντε εχθές το απόγευμα πραγματοποίησαν χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο Δημοτικό γήπεδο των Ψαχνών όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των συλλόγων.  Το πάρτυ άρχισε με μία μικρή επίδειξη των κοριτσιών της ρυθμικής, όπου παρουσίασαν τρία προγράμματα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το πρόγραμμα όπου παρουσίασαν το κομμάτι της άγιας Νύχτας με αναμμένα κεράκια ρεσό. Μετά την επίδειξη ακολούθησαν τα δώρα από τον Άγιο Βασίλη,  τα γενέθλια της Αναστασίας Αναγνώστου, αθλήτριας τηου συλλόγου Πάλης, και συνεχίστηκε το πάρτυ με μπουφέ από γλυκά και φαγητά και με πολύ παιχνίδι.

Μία ώρα αργότερα, στις έξι το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Ψαχνών, πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον σύλλογο γυναικών η "Έκφρασ". Η εκδήλωση αποτελείτο από χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, όπου τραγούδησε η χορωδία του συλλόγου, από χριστουγεννιάτικα ποιήματα και ιστορίες, που απήγγειλαν μέλη του συλλόγου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE

Σήμερα η google εύχεται σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου χρόνια πολλά σε όλες τις γλώσσες


     

blogger templates | Make Money Online