Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΒΙΝΤΕΟ TOY ΥOUTUBE ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ένα πρωτότυπο βίντεο στο youtube που συγχρόνως είναι και ιστοσελίδα. Το παρακάτω μέρος αποτελεί την κεντρική σελίδα.

Η GOOGLE ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ


Με την Microsoft να γλεντάει την πρόσφατη συμφωνία με την Yahoo στον χώρο της αναζήτησης και με την Bing να κλέβει ένα μικρό κομμάτι στον τομέα αυτό από την Google, πιστεύατε ότι η τελευταία θα έμενε με σταυρωμένα τα χέρια? Αμ δε...
Ο γίγαντας που λέγεται Google δεν το βάζει κάτω. Οι υπεύθυνοι εργάζονται μυστικά σε ένα καινούργιο σχέδιο: την επόμενη γενιά του Google Search. Και δεν μιλάμε για καμιά μικρή αναβάθμιση αλλά για μια τελείως καινούργια δομή. Ας δούμε όμως καλύτερα τι λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι της Google:

"Τους τελευταίους μήνες, μια μεγάλη ομάδα από Googlers εργάζεται σε ένα μυστικό σχέδιο: την αρχιτεκτονική της επόμενης γενιάς για την αναζήτηση στο διαδίκτυο μέσω της Google. Είναι το πρώτο βήμα στην διαδικασία που θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τις δυνατότητες στους τομείς του μεγέθους, της ταξινόμησης, της ταχύτητας, της ακρίβειας και της περιεκτικότητας των αποτελεσμάτων αλλά και σε άλλους παράγοντες στην αναζήτηση. Η καινούργια αρχιτεκτονική βρίσκεται στα παρασκήνια της μηχανής αναζήτησης, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν κάποια διαφορά στα αποτελέσματα, αλλά οι web developers και οι γνώστες στην αναζήτηση, ίσως παρατηρήσουν μερικές διαφορές. Για το λόγο αυτό εγκαινιάσαμε μια σελίδα προεπισκόπησης προκειμένου να συλλέξουμε παρατηρήσεις από την χρήση της".
Παρά την παραπάνω μετριοπαθή στάση των υπευθύνων της Google, κάποιοι που έχουν δοκιμάσει αυτήν την πειραματική έκδοση της καινούργιας αρχιτεκτονικής δηλώνουν ότι είδαν διαφορές και μάλιστα μεγάλες.
Εν τω μεταξύ, αν θέλετε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

ΠΗΓΗ:

psaxtiria.com

Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΣΚΑΡΙΜΠΑ


Ο Πολιτιστικός σύλλογος των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα διοργανώνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο πολιτιστικό στέκι της οδού Κακαρά 3, αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο. Υπό το καλλιτεχνικό φως των πινάκων ζωγραφικής της Χαλκιδέας δημιουργού Δήμητρας Αβραμίδου θα παρουσιαστεί η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου. Η απαγγελτική απόδοση του έργου που οργανώθηκε με την υποστηρικτική διδασκαλία του Κώστα Μπαϊρακτάρη θα γίνει από τους εκπαιδευτικούς Αίμη Γεωργουδάκη και Στάθη Πηλιχό και την παιδίατρο Κατερίνα Γαλάνη, η οποία θα αποδώσει πιανιστικά και το ομώνυμο μουσικό έργο του L. Beethoven.

ΠΗΓΗ:

Σερβιτόρος

ΓΙΑ ΤΟΝ GATE32

Ο GATE32 είναι ένας τύπος, μάλλον Αλβανός, ο οποίος στο ιστολόγιό του gate32.wordpress.com Προσβάλλει τους Έλληνες με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς και μέσα από τα βιντεάκια του που έχει ανεβάσει στο youtube μας ενημερώνει ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε χαμένοι από το χέρι τους. Ακόμη σημειώνει ότι η Μακεδονία είναι Σλάβικη και η περιοχή ως τα Γιάννενα είναι Αλβανική.

Θα ήθελα να παρακαλέσω την Δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος να του κλείσει του "κυρίου" αυτού το ιστολόγιο και να τον συλλάβει διότι φαίνεται πολύ επικίνδυνος. Δεν μπορούμε εμείς οι Έλληνες με τόσα χρόνια ιστορίας να κινδυνεύουμε από κάποιους σχιζοφρενείς ή εγκεφαλικά ανεπαρκείς.

Αυτάσ που αναφέρω είναι τα πιο ήπια σημεία, αν κάποιος μπει στο ιστολόγιο του εν λόγω ανθρώπου, που αναφέρω παραπάνω, θα μείνει με ανοιχτο στόμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.


Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.



ΠΗΓΗ:

Σαν Σήμερα

ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΖΩΩΝ

Ακόμη και στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν μέλη που παρεκλίνουν από το φυσιολογικό. Παρακάτω θα παραθέσουμε κάποιες φωτογραφίες, αλλά θα ήταν καλό να μην τις δουν μικρα παιδιά.































































Περισσότερες φωτογραφίες στο Clopypaste.gr

ΠΩς ΗΤΑΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΚΟΛΟΜΒΟΣ;


Ο χάρτης του 15ου αιώνα γνωστός με την ονομασία Vinland, ο πρώτος γνωστός χάρτης που δείχνει ένα τμήμα της Αμερικής πριν ο εξερευνητής Χριστόφορος Κολόμβος πατήσει στην ήπειρο, είναι με σχετική βεβαιότητα γνήσιος.
Αυτό είπε ένας Δανός ειδικός την παρασκευή που μας πέρασε. "Όλα τα τεστ που έχουμε διεξάγει τα τελευταία 5 χρόνια - επάνω στα υλικά αλλά και σε άλλες λεπτομέρειες - δεν δείχνουν κανένα σημάδι πλαστογραφίας", δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Rene Larsen, πρύτανης της σχολής συντηρητών που υπάγεται στην Βασιλική ακαδημία καλών τεχνών της Δανίας.

Η αμφισβήτηση της γνησιότητας του χάρτη ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως την δεκαετία του 50, καθώς οι επιστήμονες πίστευαν ότι ήταν μια φάρσα που σκοπό είχε να αποδείξει ότι οι Βίκινγκς ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που πάτησαν στην βόρειο Αμερική. Οι αμφιβολίες συνεχίστηκαν ακόμη και μετά την χρονολόγηση με ραδιοϊσότοπα που προσδιόρισαν την δημιουργία του χάρτη το 1440, 50 χρόνια δηλαδή πριν τον Κολόμβο.
Ο Larsen και η ομάδα του διεξήγαγαν μελέτες επάνω στο μελάνι, στην γραφή, τις σκουληκότρυπες και την περγαμηνή του χάρτη, ο οποίος βρίσκεται στο πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ. Ωστόσο τονίζουν ότι ο χάρτης του Vinland δεν δημιουργήθηκε από τους Βίκινγκς και επομένως δεν αλλάζει η ιστορική πραγματικότητα για το ποιος βρήκε πρώτος την ήπειρο. Αν όμως είναι γνήσιος, αποδεικνύει ότι ο νέος κόσμος δεν ήταν γνωστός μόνο στους αρχαίους Σκανδιναβούς αλλά και σε άλλους Ευρωπαίους.
Η αρχική προέλευση του χάρτη είναι άγνωστη. Αυτό που ξέρουμε είναι πως ένας Αμερικάνος τον αγόρασε από έναν Ελβετό διακινητή αρχαιοτήτων, αφού ήδη τον είχε απορρίψει το Βρετανικό μουσείο το 1957. Τελικά αγοράστηκε από έναν εύπορο απόφοιτο του Yale για λογαριασμό του πανεπιστημίου και παρουσιάστηκε στο κοινό με αρκετές τυμπανοκρουσίες το 1965.

ΠΗΓΗ:

psaxtiria.com

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ στην Αθήνα , ο συμπατριώτης μας από τους Καλημεριάνους υπάλληλος στο Δήμο Κύμης κος Ντερνελής Θεόδωρος μετά από σοβαρό ατύχημα πριν από λίγες ημέρες. Έχει ανάγκη αίματος προκειμένου να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το πρόβλημα του. Γίνεται έκκληση στα μέλη και φίλους μας αιμοδότες για βοήθεια. Μια φιάλη αίματος που εύκολα αναπληρώνεται στον δότη, μπορεί να σώσει για ζωή.

Η ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΟ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΥΡΟΥΣ


ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ Στη δημόσια αντιπαράθεση για την απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλωνία παρενέβη χθες και η φιλόζωη Μπριζίτ Μπαρντό. Με ανοιχτή επιστολή της προς το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΡSC), η ηλικίας 75 ετών ηθοποιός ζήτησε από την ηγεσία του να μην αντιταχθεί στις προσπάθειες τμήματος της λαϊκής βάσης να καταργηθεί αυτό το «απίστευτα σαδιστικό και βάρβαρο θέαμα», όπως το χαρακτήρισε. Το Κοινοβούλιο της Καταλωνίας, που διατηρεί μεγάλο βαθμό αυτονομίας από τη Μαδρίτη, αναμένεται να εξετάσει στα μέσα Δεκεμβρίου τη λεγόμενη «λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία» (ΙLΡ), η οποία έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 180.000 υπογραφές και στοχεύει στην κατάργηση των ταυρομαχιών.

Το ισπανικό ΡSC αντιτίθεται στην πρωτοβουλία, θεωρώντας τις ταυρομαχίες τμήμα των ισπανικών παραδόσεων. Εκπρόσωπός του πάντως δήλωσε ότι το κόμμα δεν έχει αντίρρηση να συζητηθεί το θέμα στο τοπικό Κοινοβούλιο και αφήνει τα μέλη του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Αν δικαιωθούν οι φιλόζωοι, η Καταλωνία θα γίνει η πρώτη περιοχή της Ισπανίας όπου οι ταυρομαχίες θα τεθούν εκτός νόμου. Ηδη άλλωστε σε ολόκληρη την Καταλωνία το αιματηρό αυτό θέαμα εξακολουθεί να φιλοξενείται μόνο στις αρένες της Βαρκελώνης. Η κυρία Μπαρντό είναι ένθερμη ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και πρόεδρος του Ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό, το οποίο ίδρυσε το 1986.

Δίνει μάχες κατά της αιχμαλωσίας αγρίων ζώων για τσίρκα και ζωολογικούς κήπους, για τη βελτίωση των συνθηκών σφαγής, για την καταπολέμηση της ιπποφαγίας, για την κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα, για την καταπολέμηση της κακομεταχείρισης και του παράνομου κυνηγιού, για την εξάλειψη των ταυρομαχιών και κοκορομαχιών, καθώς και για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εγκατάλειψη των οικόσιτων ζώων.

Προσφάτως απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, καλώντας την να πείσει τον σύζυγό της πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να απαγορεύσει τις ταυρομαχίες στη Νότια Γαλλία.

Η θρυλική «Μπεμπέ» στην επιστολή της ευχαρίστησε επίσης την Κάρλα για το γεγονός ότι προσφάτως τάχθηκε κατά της γούνας. «Ευχαριστώ που αρνηθήκατε τη γούνα! Αν ξέρατε πόσο σημαντική είναι αυτή η δήλωσή σας στον αγώνα που διεξάγω εδώ και τόσα χρόνια! » ανέφερε.

Η κυρία Μπαρντό εγκατέλειψε την ηθοποιία το 1973, σε ηλικία μόλις 39 ετών, για να αφιερωθεί στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων. Παγκόσμιο σύμβολο του σεξ στα νιάτα της, δεν έχει κάνει ούτε μία πλαστική επέμβαση.

ΠΗΓΗ:

Το Βήμα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΑ ΓΥΜΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ




Η επιστήμη έχει προ πολλού «σκίσει» τους ονειροκρίτες και αρνείται κάθε «προφητική» ιδιότητα που αποδίδει στα όνειρα η λαϊκή παράδοση.
Τα ερωτήματα ωστόσο για την προέλευση και τη χρησιμότητά τους παραμένουν. Μια πρόσφατη έρευνα, που έχει μάλιστα προκαλέσει κόντρες μεταξύ των επιστημόνων, έρχεται να απαντήσει σε αυτά υποστηρίζοντας ότι τα όνειρα είναι η πρωινή γυμναστική του εγκεφάλου.


Το ερώτημα «γιατί βλέπουμε όνειρα» συνεχίζει να απασχολεί ερευνητές και απλούς ανθρώπους και το αν και πώς ερμηνεύονται να τους διχάζει. Ο ψυχίατρος και ερευνητής ύπνου στο Πανεπιστήμιο του Ηarvard Dr J. Αllan Ηobson υποστήριξε σε μελέτη του που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Νature Review Νeuroscience ότι η κύρια λειτουργία του ύπνου RΕΜ- Rapid Εye Μovement sleep, δηλαδή ύπνος με ταχείες κινήσεις των οφθαλμών- κατά τη διάρκεια του οποίου βλέπει ο άνθρωπος τα περισσότερα όνειρα είναι καθαρά βιολογική και όχι ψυχολογική. Πρόκειται δηλαδή για ένα «ζέσταμα» του εγκεφάλου, μια προετοιμασία για την επόμενη ημέρα για όσα θα δει, θα ακούσει και θα αισθανθεί, όταν θα είναι ξύπνιος. Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας- βασιζόμενος τόσο σε δικές του έρευνες όσο και σε άλλων- πως το να ονειρεύεται κανείς είναι μια παράλληλη κατάσταση συνειδητού, η οποία απλώς καταπιέζεται όταν ξυπνά. Ήδη έχει αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ ψυχολόγων, ψυχαναλυτών, ερευνητών, αλλά και νευρολόγων με αφορμή την εργασία αυτή.

Φλας-μπακ
Για την ψυχολόγο- ψυχοθεραπεύτρια, νευρολόγο κ. Λίζα Βάρβογλη η απάντηση δεν είναι μονοδιάστατη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «τα τελευταία χρόνια ισχύουν θεωρίες με φυσιολογική βάση. Για παράδειγμα, βλέπουμε όνειρα ως έναν τρόπο να επεξεργαστούμε τα δεδομένα που δεχτήκαμε μέσα από τις αισθήσεις μας στη διάρκεια της ημέρας. Σίγουρα τα ερευνητικά δεδομένα έχουν ισχύ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτελούν τη μοναδική εξήγηση. Η ίδια λειτουργία, δηλαδή τα όνειρα, είναι πιθανό να έχει διαφορετικούς λόγους ύπαρξης και να εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς». Όπως δηλώνει η κλινική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια κ. Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, «οι σύγχρονοι μελετητές των ονείρων τα αντιμετωπίζουν ως φυσικά φαινόμενα, ως προϊόντα δηλαδή της φυσιολογικής νοητικής λειτουργίας κατά τη διάρκεια του ύπνου».

Υπάρχουν και ψυχολογικές και βιολογικές θεωρίες που προσπαθούν να απαντήσουν πειστικά γιατί ο άνθρωπος βλέπει όνειρα. Συνοπτικά, εξηγεί: «Έχουμε την ψυχαναλυτική άποψη που σήμερα αντιμετωπίζει τα όνειρα περισσότερο ως ενδεικτικά της συνολικής ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου κατά την περίοδο του ονείρου και τις μορφές που εμφανίζονται σε αυτό ως πλευρές της προσωπικότητάς του που παραμένουν ασυνείδητες. Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι σημασία έχει η υποκειμενική εμπειρία του ατόμου όπως αυτή παρουσιάζεται, με άλλα λόγια τα φαινόμενα και όχι όσα μπορεί να υποθέτουμε ότι κρύβονται πίσω από αυτά. Χαρακτηριστικές εδώ είναι οι απόψεις του Μένταρντ Μπος, ο οποίος υποστήριξε ότι τα όνειρα αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που ζούμε. Ό,τι μας απασχολεί στον ξύπνιο μας μάς απασχολεί και στον ύπνο μας. Τα όνειρα αποτελούν τη συνέχεια της εγρήγορσης, επομένως δεν αποκαλύπτουν την “αλήθεια” ούτε συμπληρώνουν κομμάτια της προσωπικότητάς μας, μπορούν όμως να μας επιστήσουν την προσοχή στον τρόπο που ζούμε και να μας κινητοποιήσουν έτσι να πραγματοποιήσουμε αλλαγές. Και τέλος υπάρχουν οι βιολογικές θεωρίες».

Ο συνδυασμός
Η κ. Ανδρουτσοπούλου επισημαίνει ότι ανκαι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στις ψυχολογικές και βιολογικές θεωρίες, στις μέρες μας είναι πλέον αδιανόητο οι πρώτες να μη λαμβάνουν υπόψη τα ευρήματα όλων των σύγχρονων ερευνών, επομένως και τις βιολογικές. Ο κύριος λόγος που ο σκοπός των ονείρων αρχίζει να αναλύεται με όρους φυσιολογίας είναι τα ευρήματα σειράς πρόσφατων ερευνών για τον ύπνο RΕΜ. Οι επιστήμονες έχουν βρει ενδείξεις ότι η δραστηριότητα στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του ύπνου RΕΜ τον βοηθά να χτίσει συνδέσεις μεταξύ των νεύρων ειδικά στις περιοχές όρασης. Βέβαια και οι νευρολόγοι δεν αρνούνται την ψυχολογική σημασία των ονείρων. Άλλωστε οι άνθρωποι τείνουν να ερμηνεύουν και να αναλύουν τα όνειρά τους με ψυχολογικούς όρους.

ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΝΝΕΑ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ένας ηλικιωμένος Αυστραλός, ο οποίος πέρασε με το αυτοκίνητό του το σημείο όπου έπρεπε να στρίψει, συνέχισε να οδηγεί για... 600 χιλιόμετρα και μάλιστα προς λάθος κατεύθυνση, έχοντας ξεκινήσει από το σπίτι του για να αγοράσει εφημερίδα.

Πάντως, ο ίδιος λέει ότι δεν θα αγόραζε GPS για να τον βοηθάει στο δρόμο.

"Γιατί να θέλεις ένα από αυτά; Δεν μπορείς να χαθείς. Δεν έχει πλάκα έτσι", είπε στους δημοσιογράφους ο Έρικ Στούαρτ αφηγούμενος την περιπέτειά του.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε από το Γιας, της Νέας Νότιας Ουαλίας, και ο Στούαρτ κατέληξε στο Γκίλονγκ της Βικτόρια.

"Δεν ήξερα που πήγαινα, αλλά ήξερα ότι ήταν κάπου και με λίγη καλή τύχη θα έβρισκα ξανά τη σύζυγό μου", είπε ο Στούαρτ, 81 ετών.

"Όταν περνάς τα 80 δεν έχει μεγάλη σημασία".

Ο Στούαρτ, ο οποίος μένει σε φίλους του στο Γιας, έφυγε για λίγο από το σπίτι για να αγοράσει εφημερίδα, πριν πάρει το πρωινό του, αλλά μπέρδεψε το σημείο που έπρεπε να στρίψει.

Μετά από εννέα ώρες, κατέληξε ότι είχε χαθεί. Εντόπισε ένα περιπολικό της αστυνομίας, σταθμευμένο σε ένα βενζινάδικο και ζήτησε οδηγίες για τη σωστή κατεύθυνση. Η αστυνομία επικοινώνησε με τη σύζυγό του και ο Στούαρτ πήρε το δρόμο της επιστροφής διανύοντας πάλι τα 600 χιλιόμετρα.


ΠΗΓΗ:

Έθνος

ΔΙΠΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ


Διπλή τουρκική πρόκληση με νατοϊκό καπέλο πραγματοποίησε χθες το αεροπορικό στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, κατευθύνοντας τουρκικά αεροσκάφη στην περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, την ώρα που γινόταν άσκηση παρουσία της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας και στέλνοντας διαμαρτυρία στο ελληνικό στρατηγείο της Λάρισας ότι τα αεροσκάφη της Frontex δήθεν παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι νατοϊκή αεροπορική άσκηση που κάνει το υπό κατάργηση αεροπορικό στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ, κατηύθυναν τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη μέσα στην περιοχή όπου γινόταν ελληνική άσκηση έρευνας και διάσωσης και μάλιστα σε χαμηλό ύψος, στα 2.000 πόδια, την ώρα που είχε αναπτυχθεί έντονη αεροπορική δραστηριότητα στην ελληνική άσκηση και μάλιστα τη στιγμή που ένα C-130 βρισκόταν μπροστά από τη φρεγάτα «Σαλαμίς», πάνω στην οποία επέβαινε όλη η ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλους κινδύνους στην ασφάλεια πτήσεων, καθώς ελληνικά αεροσκάφη οπλισμένα έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά και να τα βγάλουν από την περιοχή όπου είχε εκδοθεί «ΝΟΤΑΜ», δηλαδή διεθνής αναγγελία για την ελληνική άσκηση «ΙΩΝΑΣ».

Να σημειωθεί ότι μετά τις τρεις το μεσημέρι επρόκειτο να αρχίσει νατοϊκή άσκηση με τουρκικά αεροσκάφη σε περιοχή που ήταν πάνω από τα 10.000 πόδια ύψος. Η κινητοποίηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ήταν άμεση και δόθηκαν οδηγίες για να κινηθεί επίσημη διαδικασία και στο ΝΑΤΟ για καταγγελία της τουρκικής πρακτικής.

Νωρίς το πρωί το αεροπορικό στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ (CAOC 6) είχε διαμαρτυρηθεί στον Ελληνα διοικητή του αεροπορικού Στρατηγείου της Λάρισας (CAOK 7), γιατί αεροσκάφη της FRONTEX δήθεν παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα νατοϊκά αεροπορικά στρατηγεία δεν έχουν καμία σχέση με τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX που κάνει επιτήρηση των συνόρων για λαθρομετανάστευση. Ο αντιπτέραρχος Γιάννης Πατσαντάρας τόνισε αυτή την αναρμοδιότητα στον Τούρκο ομόλογό του.

Προφανές είναι από τα δυο αυτά περιστατικά ότι η Τουρκία επιχειρεί να εμπλέξει με κάθε μέσο, νόμιμο ή μη, το ΝΑΤΟ στις βλέψεις της και να δημιουργήσει προβλήματα, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σχετικά με τα νατοϊκά αεροπορικά στρατηγεία ότι τίποτα δεν είναι αποφασισμένο και ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να δεχθεί Τούρκο διοικητή στη Λάρισα.


ΠΗΓΗ:
Έθνος

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι βρήκε ένας ρεπόρτερ σε συντρίμια μετά από το μεγάλο σεισμό που έγινε πριν λίγο καιρό στην Κίνα.


blogger templates | Make Money Online