Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110.00 ΕΥΡΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ 7ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΪΤΗ

Ο Τσάρλι Σίμπσον από τη Βρετανία είναι μόλις επτά ετών. Βλέποντας στην τηλεόραση τις εικόνες της τραγωδίας στην Αϊτή, αναστατώθηκε τόσο πολύ που ζήτησε από τη μητέρα του να τον βοηθήσει να συγκεντρώσει μερικά χρήματα για να τα στείλει στους Αϊτινούς.

Η ιδέα του Σίμπσον ήταν η εξής: να κάνει μια βόλτα με το ποδήλατό του και να πείσει τους συμπατριώτες του να κάνουν δωρεές για την ανακούφιση των πληγέντων στη Unicef. Αν συγκέντρωνε 600 ευρώ, θα ήταν ευχαριστημένος. Συγκέντρωσε όμως περισσότερα χρήματα.

Ο μικρός Τσάρλι, ανέβηκε στο ποδήλατό του και διένυσε μια απόσταση 8 χλμ, γύρω από το πάρκο της περιοχής του, στο δυτικό Λονδίνο. Η ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ(www.justgiving.com/CharlieSimpson-HAITI) δέχτηκε αμέτρητες επισκέψεις με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει όχι 600 αλλά 114.700 ευρώ μέχρι τώρα. Μάλιστα, οι δωρεές συνεχίζονται καθώς η πρωτοβουλία του έγινε ευρύτερα γνωστή, ύστερα από το σημερινό  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Daily Mirror.

ΠΗΓΗ:
Τα Νέα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΥΑΚΙΩΤΑΚΗΣ-ΔΗΜΟΣ ΨΑΘΑΣ: ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ

ROSETA BOOKS ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ



Δημιουργήθηκε ένα νέο blog στο διαδίκτυο. Στο RsB θα αναρτούνται θέματα, πληροφορίες, σχόλια, εικόνες, video κ.λπ. που θα έχουν σχέση με τα Βιβλία, τα Γράμματα, τις Τέχνες, την Ιστορία, το Περιβάλλον κ.λπ.

Το RsB φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο: του βασικού «πληροφοριοδότη» για όποιον ενδιαφέρεται για γενικές πληροφορίες και γνώσεις για τα γράμματα, τον πολιτισμό, την ιστορία και τις τέχνες.

ü του «πλοηγού» προς άλλα εξειδικευμένα blogs για τα ίδια θέματα, για όποιον θέλει να εντρυφήσει περισσότερο. της «εφημερίδας τοίχου» για όποιον επιθυμεί να καταθέσει τις απόψεις του, τις πληροφορίες, τα σχόλιά του που έχουν σχέση με τη θεματική του RsB.

Στο RsB θα βρείτε πληροφορίες και καταλόγους για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τους έλληνες συγγραφείς, κείμενα και πληροφορίες για τη λογοτεχνία και τη γλώσσα, προτάσεις για σινεμά και εκθέσεις εικαστικών, επιμορφωτικά σεμινάρια κ.λπ.

Στην ενημέρωση του RsB συμμετέχουν bloggers, «εραστές» της δημοσιογραφίας, συγγραφείς, φωτογράφοι, επιστήμονες, αναγνώστες κ.ά. σημαντικοί συνεργάτες. Πληροφορίες αντλούνται από διάφορα forum που συμμετέχουν οι συνεργάτες του RsB, από παρόμοιες ιστοσελίδες στο Internet, εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΗΣ-ΡΥΘΜΙΚΗΣ

Ο σύλλογος Πάλη-Ρυθμική του Δήμου Μεσσαπίων ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 αρχίζουν το πρόγραμμα Γυμναστικής ενηλίκων γυναικών στις εγκαταστάσεις του συλλόγου που βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών. και ώρα 21:00.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ



Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια μεταφέρθηκε στην τελευταία του κατοικία ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ο Χριστόδουλος γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1939, από πρόσφυγες γονείς. Η οικογένειά του κατάγονταν από την Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης και εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης. Σε ηλικία 2 ετών, μετά την κήρυξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1941, η οικογένειά του μετακόμισε για λόγους ασφαλείας στην Αθήνα, όπου ο μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος έζησε μέχρι την ηλικία των 35 ετών. Μαθήτευσε στο δημοτικό σχολείο Κοραής και ακολούθως στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων με άριστη επίδοση. Το 1962 έλαβε το πτυχίο της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα, και το 1967 αποφοιτά από τη Θεολογική σχολή του ιδίου πανεπιστημίου επίσης με άριστα. Παράλληλα σπούδασε Βυζαντινή Μουσική στο Ωδείο Αθηνών. Το 1982 υπέβαλλε τη διδακτορική του διατριβή στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ιστορική και Κανονική θεώρησις του Παλαιοημερολογητικού ζητήματος κατά τε την γένεσιν και την εξέλιξιν αυτού εν Ελλάδι» και κατέστη διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου με βαθμό άριστα. Ήταν πτυχιούχος της γαλλικής και αγγλικής γλώσσας, γνώστης δε της ιταλικής και γερμανικής γλώσσας. Έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτωρ των πανεπιστημίων Κραϊόβας και Ιασίου το 2003 και Λατερανού το 2006.

blogger templates | Make Money Online