Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΤΑΣ

Κάνοντας έρευνα τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης σε κέντρο πρόληψης κακοποίησης ζώων στο Οντάριο ανακάλυψαν μουμιοποίηση μιας γάτας. Βέβαια ο πρόεδρος του κέντρου κύριος
Tim Trow, αρνήθηκε κάθε καταγγελία αλλά η εικόνα μιλάει από μόνη της. Παρακάτω παρατείθεται το βίντεο της μουμιοποιημένης γάτας.



ΠΗΓΗ:

Blogto.com

ΕΝΑ ΣΜΗΝΟΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ



Αν νομίζατε πως τα μικρά αθώα σαρκοφάγα σκουλήκια και οι σαρκοφάγοι αστερίες εμφανίστηκαν μόνο σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Παρόλο της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας, υπάρχει άφθονη ζωή στα ρηχά νερά της Ανταρκτικής από σκουλήκια Nemertean και στα 5 πόδια βάθος της θάλασσας υπάρχουν και αστερίες που αναζητούν την τροφή τους.

Ένα από τα πιο φιλόδοξα βίντεο του BBC Life σας το παρουσιάζω σήμερα. Το βίντεο γυρίστηκε στο πλαίσιο του μόνιμου πάγου της Ross θάλασσας. Επειδή όμως οι αστερίες και τα σκουλήκια nemertean κινούνται απίστευτα αργά, η ομάδα του BBC έπρεπε να χρησιμοποιήσει την τεχνική Time-lapse για να δώσει την αίσθηση της κινητικότητας αυτών των δυο ειδών. Το πιο λεπτό σημείο της όλης δουλειάς ήταν η τοποθέτηση των εργαλείων σε βάθος 8 ποδιών κάτω από τον πάγο. Κάθε κομμάτι από τον εξοπλισμό έπρεπε να τοποθετηθεί μέσω μια τρύπας στον πάγο για να μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά το μεγαλείο που ξετυλίγεται στο βίντεο.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ.

ΠΗΓΗ:

Psaxtiria.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΕΣ

ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΕΛΑΦΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

Το παρακάτω βίντεο μας δείχνει ότι η φύση είναι ακόμη ζωντανή και μέσα σε αυτή χορεύει ένα πανέμορφο ελαφάκι.

ΦΟΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Δύο ακόμη θάνατοι από τη νέα γρίπη καταγράφηκαν χθες στην Ελλάδα. Ο αριθμός των θυμάτων του ιού Α (Η1Ν1)ν έχει ανέλθει στους 16, με τους παχύσαρκους να πληρώνουν βαρύ το τίμημα της νόσησης.

ένας από τους δύο ανθρώπους που άφησαν χθες την τελευταία τους πνοή ήταν ένας 26χρονος παχύσαρκος και ο δεύτερος ένας 42χρονος με ιστορικό ηπατικής κίρρωσης. Νοσηλεύονταν και οι δύο διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αναδεικνύουν τη νοσογόνο παχυσαρκία ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για εκδήλωση σοβαρών επιπλοκών από τη γρίπη.

Μέχρι χθες, είχαν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας 63 άτομα, τα οποία είχαν εκδηλώσει οξύ αναπνευστικό σύνδρομο.

Από αυτούς, οι 22 είχαν ως υποκείμενο νόσημα την παχυσαρκία. Πολύ μεγαλύτερη είναι η επίπτωσή της στους θανάτους από σοβαρές επιπλοκές της νέας γρίπης.

Από τους 16 θανάτους, οι έξι αφορούν άτομα που είχαν υποκείμενο νόσημα την παχυσαρκία (μαζί με άλλο πρόβλημα υγείας), ενώ οι τέσσερις είχαν ως μοναδικό υποκείμενο νόσημα την παχυσαρκία.

Πρόκειται κυρίως για άτομα με πολύ μεγάλο σωματικό βάρος, το οποίο ξεπερνά τα 120 έως 140 κιλά. Οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν επίσης διαβήτη, ο οποίος πυροδοτείται από το υπερβάλλον βάρος.

Ενας από τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε μεγάλο νοσοκομείο, ζύγιζε 170 κιλά και δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στη διαχείρισή του από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι όσοι έχουν δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ) πάνω από 35 πρέπει να κάνουν απαραιτήτως το πανδημικό εμβόλιο, καθώς διατρέχουν άμεσο κίνδυνο: «Η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός τους και για να ακριβολογούμε ο άμεσος εμβολιασμός τους», ανέφερε χθες στο «Εθνος» το μέλος του Συμβουλίου Πανδημίας, καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης.

Καμπανάκι
Ανάλογη άποψη εκφράζει και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων, λοιμωξιολόγος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Σωτήρης Τσιόδρας: «Ενας στους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική με επιπλοκές από τη νέα γρίπη είναι παχύσαρκος.

Τα άτομα που έχουν δείκτη μάζας σώματος πάνω από 35 και ειδικά όσοι ξεπερνούν το 40, πρέπει απαραιτήτως να κάνουν το εμβόλιο και να πάρουν έγκαιρα θεραπεία στην περίπτωση που νοσήσουν από τη γρίπη».

Οι εκκλήσεις των επιστημόνων για εμβολιασμό αρχίζει να έχει αποτελέσματα, καθώς καθημερινά ξεπερνούν τις 10.000 όσοι σπεύδουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι την περασμένη Πέμπτη εμβολιάστηκαν 10.891 άτομα, ενώ μέχρι τη μέρα αυτή είχαν συνολικά εμβολιαστεί 57.276 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ:

Το Έθνος

ΜΕ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΜΟΥ ΜΑΖΕΥΩ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Με ρομπότ γίνεται η συγκομιδή των ελιών από έναν αγρότη στον Νομό Ηλείας.

Τον εργάτη-ρομπότ κατασκεύασε ο ελαιοπαραγωγός Πάνος Γκολφίνος, από το Χελιδόνι Ηλείας.

«Κατάφερα να κατασκευάσω ένα ρομποτικό μηχάνημα που με τη μορφή και τις κινήσεις ανθρώπινου χεριού, με δόνηση, μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να ολοκληρώσει τη συγκομιδή εκατοντάδων ελαιοδέντρων», δηλώνει ο εφευρέτης αγρότης. Όπως εξηγεί ο κ. Γολφίνος, πριν από τρία χρόνια επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με γεωργικά μηχανήματα και αποφάσισε να κατασκευάσει ένα για τη συλλογή της ελιάς.

«Έπειτα από ατελείωτα βράδια μελέτης και μαθηματικών υπολογισμών τα κατάφερα», λέει ικανοποιημένος.

Το ρομπότ που κατασκεύασε είναι μηχανοκίνητο, ο βραχίονάς του έχει τη δυνατότητα να επιμηκυνθεί και να φτάσει μέχρι τέσσερα μέτρα ύψος και είναι ευέλικτος.

«Έχει τη δυνατότητα να κάνει δεκάδες κινήσεις και “σπασίματα” ώστε να φτάσει σε κάθε κλαδί και αφού το καλύψει, τινάζει την ελιά χωρίς να την “πληγώνει”, προσθέτει ο κ. Γκολφίνος.

Εξηγεί ότι πριν από έναν χρόνο είχε κατασκευάσει ένα μικρότερου τύπου, ανάλογο μηχάνημα, αλλά με τη νέα κατασκευή ολοκληρώνει τη συγκομιδή 300 ελαιοδέντρων σε δύο μόλις ημέρες!

Όσο για τις εντολές κίνησης, γίνονται από το κουμπί ασύρματου τηλεχειριστηρίου.

Το μηχάνημα έχει τη δυνατότητα, αφού είναι ρυμουλκούμενο, να τοποθετηθεί ακόμα και σε ανώμαλο έδαφος ή πλαγιές.

Η κατασκευή του ρομπότ κόστισε περίπου 15.000 ευρώ και χρειάστηκαν 6 μήνες, με βασικούς συνεργάτες τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το Διαδίκτυο.


ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

ΕΧΟΥΝ ΛΙΩΣΕΙ 1.500 ΚΥΒΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΡΙΛΑΝΔΙΑ

Γριολανδία3

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Παρόλο που είμαι μέλος του συλλόγου Γαία, μέσω του ιστολογίου μου θα ήθελα να παρακαλέσω τον πρόεδρο Νίκο Χασάνδρα να μην βλέπει με καχύποπτο μάτι ούτε τους Ενεργούς Πολίτες μα ούτε και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF και Greenpeace.


Όλα τα μέλη του Συλλόγου γνωρίζαμε την επικοινωνία που είχες αγαπητέ Νίκο με την WWF το καλοκαίρι. Όλοι γνωρίζουμε πως σου ζήτησαν να στείλεις τα στοιχεία για να σκύψουν και αυτοί στο πρόβλημα και όλοι γνωρίζουμε πως αντί να ασχοληθούν κώφευσα ή σιώπησαν.

Αλλά επειδή συνέβη αυτό θα πρέπει να αμφισβητήσουμε το ενδιαφέρον των οργανώσεων αυτών και να αρχίσουμε να τις φέρνουμε ενάντιά μας; Μήπως τελικά θα πρέπει να τους αφήσουμε να δούμε τι έχουν να πουν και να μην τους στήνουμε στον τοίχο;

Μήπως θα πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί για το καλό κοινό της Μεσσαπίας; Διότι ο κόσμος με τον οποίο συνομιλώ επι καθημερινής βάσεως είναι απογοητευμένος και συνέχεια ρωτά τι θα γίνει με το νερό;

Τελικά είτε είμαστε μέλη της Γαίας, είτε της Ταναϊδας, είτε των Ενεργών Πολιτών θα πρέπει να μας απασχολεί το θέμα του νερού και όχι οι προσωπικές συμφωνίες ή διαφωνίες;

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι το άρθρο αυτό δεν το έγραψα για να δημιουργήσω εντάσεις, αλλά για να λογικευτούμε όλοι μας, ουδενός εξαιρουμένου, να ενωθούμε και να αρχίσουμε όλοι ένα κοινο αγώνα για την αντιμετώπιση του τόσο μεγάλου προβλήματος. Διότι αλλιώς τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα να αντιμετωπιστούν και θα υψωθούν κυκλώπεια τείχη μπροστά στην επιλυσή του.

FACEBOOK:ΚΑΘ' ΟΔΟΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ!


ε δημόσια εγγραφή ετοιμάζεται να προχωρήσει το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο σκοπεύει να εκδώσει μετοχές πολλαπλών κατηγοριών (dual class stock) ακολουθώντας το παράδειγμα της Google
Προτού προχωρήσει σε εισαγωγή στο χρηματιστήριο, ο 25χρονος πρόεδρος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θέλει να διασφαλίσει την κυριαρχία του στην εταιρεία, την οποία ίδρυσε πέντε χρόνια πριν και η οποία
έχει εξελιχθεί στην τέταρτη δημοφιλέστερη διαδικτυακή τοποθεσία παγκοσμίως.
Οι μετοχές πολλαπλών κατηγοριών παρέχουν κλιμακούμενα δικαιώματα ψήφου και μεριδίων στους μετόχους και αποτελούν αμφιλεγόμενη πρακτική, καθώς δημιουργούν ανισότητες ως προς το δικαίωμα ψήφου των μετόχων.
«Οι θεσμικοί επενδυτές αποφεύγουν τις μετοχές πολλαπλών κατηγοριών», επισημαίνει ο Τσαρλς Έλσον, καθηγητής εταιρικής διακυβέρνησης στο University of Delaware. «Σε τελική ανάλυση, οι μέτοχοι βγαίνουν χαμένοι. Εάν κάτι πάει στραβά, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό».
Η χρήση διαφορετικών κατηγοριών μετοχών με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων ψήφου ενός στενού κύκλου μετόχων εφαρμόζεται παραδοσιακά στις Ηνωμένες Πολιτείες στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η Google υιοθέτησε, ωστόσο, την εν λόγω πρακτική όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2004, παρέχοντας μετοχές κατηγορίας Β στους συνιδρυτές της, Λάρι Πέιτζ και Σέργκεϊ Μπριν, καθώς και στο διευθύνοντα σύμβουλο Έρικ Σνμιντ.

ΠΗΓΗ:

tileorasi-hellas

ΠΑΝΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ: ΑΝΩΝΥΜΑ

Το παρακάτω τραγούδι μου το έστειλε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο ο εκτελεστής του Πάνος Γαληνός. Τίτλος του τραγουδιού είναι "Ανώνυμα". Στίχοι- Μουσική και Παραγωγή έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Πάνος Γαληνός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΑΛΗΣ

Στο palema.gr και στο ιστολόγιο της Ολυμπιονίκους Βούλας Ζυγούρη αναρτήθηκε Δελτίο Τύπου στο οποίο σημειώνεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Προπονητές και οι αθλητές της Πάλης και η ανακάλυψη των προβλημάτων από τον Πρόεδρο και κατ' επέκτασιν από την διοίκηση της ΕΟΦΠ. Το Δελτίο Τύπου λέει αναλυτικότερα:

Επί του εκδοθέντος την 25 Νοεμβρίου 2009 Δελτίο τύπου της Ε.Ο.Φ.Π. επαγόμαστε τα εξής:

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ και η Διοίκηση της, κατ' επέκταση, ανακάλυψαν ότι υφίστανται προβλήματα στην πάλη, τα οποία λύονται με δημοκρατικό τρόπο.

Δυστυχώς όμως ο παρελκυστικός χαρακτήρας της ανακοίνωσης είναι εμφανής. Τούτο αποδεικνύεται από πλήθος ερωτημάτων τα οποία παραμένουν αναπάντητα. Ενδεικτικά:

1) Γιατί η έγκληση που υπέβαλλε αυτοπροσώπως ο κ. Τσαμεσίδης δεν έχει, μέχρι και σήμερα, ανακληθεί.

2) Γιατί ενώ διένυσε 500 και πλέον χιλιόμετρα, από τη Θεσσαλονίκη ως το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, προκειμένου να υποβάλλει έγκληση δεν μπήκε στον κόπο να διανύσει μερικές εκατοντάδες μέτρα που χωρίζουν τα γραφεία της Ομοσπονδίας από το ως άνω Αστυνομικό Τμήμα ώστε προσωπικά ο ίδιος να διαπιστώσει:

Α) Εάν επρόκειτο για «κατάληψη» με την οποία διαταράσσονταν η λειτουργία της Ομοσπονδίας ή εάν επρόκειτο για μια καθόλα νόμιμη και πολιτισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Β) Ποιοι την διοργάνωσαν και ποιοι συμμετείχαν σ΄ αυτή

Γ) Ποια τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων;

3) Γιατί δεν παρέμεινε στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι να καταφθάσουν οι προσαγόμενοι και μετά να στραφεί κατά συγκεκριμένων προσώπων ώστε να μην κατηγορηθούν αδίκως, άσχετοι με την εκδήλωση διαμαρτυρίας, άνθρωποι;

4) Αντίθετα, γιατί μόλις πληροφορήθηκε την προσαγωγή έσπευσε να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη;

5) Γιατί δεν συγκάλεσε Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να εξετάσει το θέμα;

6) Γνωρίζει ότι περιφέρεται έγγραφο προς άγρα υπογραφών προπονητών με το οποίο δήθεν αντιτίθενται στις εκδηλώσεις αυτές; Συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες;

Περαιτέρω, η νομική αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών θα γίνει από τις αρμόδιες Αρχές, επισημαίνοντας ότι ήδη υπήρξε μια πρώτη εκτίμηση τους, η οποία συνάγεται ευχερώς από τις ενέργειες των Δικαστικών Αρχών.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και συνεχίζονται κατόπιν απόφασης του συλλογικού οργάνου μας. Δεν αποτελούν ενέργεια μεμονωμένων προσώπων.

Δεν υπήρξε καμία απολύτως διατάραξη της λειτουργίας της Ομοσπονδίας ως Διοικητικού μηχανισμού.

Ο ισχυρισμός περί ωραρίου παραδίδεται στην κρίση καθενός. Η άποψη μας είναι ότι είναι αδιανόητο ένα άθλημα και οι οργανωτικοί του φορείς, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την υποβοήθηση της προαγωγής του, να αντιμετωπίζονται με στενά Δημοσιοϋπαλληλικούς όρους λειτουργίας. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, οι αγώνες και οι προπονήσεις να διεξάγονται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 π.μ. έως την 15:00 π.μ. εκτός εορτών, αργιών, ημιαργιών, Σαββάτου και Κυριακής.

Ο ισχυρισμός περί υποχρέωσης διαφύλαξης της ακεραιότητας των παραστατικών, τιμολογίων και χρημάτων είναι βαθύτατα προσβλητικός διότι, κατά κοινή λογική, για να προστατεύσεις κάτι πρέπει να κινδυνεύει από κάποιον. Εν προκειμένω, είναι σαφές ότι ο συντάξας και εκδόσας το Δελτίο Τύπου, δηλαδή η Ομοσπονδία, υπονοεί τους «καταληψίες» και όσους παρευρίσκονταν στο χώρο, δηλαδή τα μέλη του Συλλόγου μας και όσους έτυχε να είναι εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που κατάφερε ο κ. Τσαμεσίδης ήταν να υποστούν τη βάσανο της σύλληψης και να φέρονται κατηγορούμενοι ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, μια Ολυμπιονίκης και μια παράγοντας της ΕΣΠΑΝ. Μαζί τους βέβαια ταλαιπωρήθηκαν Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Προπονητές, Αθλητές και παράγοντες της Πάλης, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στο Α.Τ. Εξαρχείων.

Τέλος, παρακαλούμε την Ομοσπονδία να ορίσει με Δελτίο Τύπου, προκειμένου να υπάρξει διασφάλιση των λεγομένων της μέσω της δημοσιότητας, τόπο και χρόνο, προκειμένου να συζητήσουμε τα αιτήματα μας. Ελπίζουμε ο τόπος να είναι ευχερώς προσβάσιμος. Ασφαλώς αποδεχόμαστε τον όρο που θέτει ο διάλογος να γίνει εντός ωραρίου και η Ομοσπονδία να κλείνει στην ώρα της!!!!!!!!!!

Αναμένουμε δηλώνοντας ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί.

blogger templates | Make Money Online