Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΑΡΧΑΙΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΙΣΩΣΥΠΗΡΧΕ ΖΩΗ



Νέα στοιχεία που δείχνουν την ύπαρξη αρχαίων λιμνών και ποταμών στην επιφάνεια του Άρη βρέθηκαν από επιστήμονες. Αυτό ενισχύει τις απόψεις που υποστηρίζουν ότι υπήρχε κάποτε ζωή στον κόκκινο πλανήτη.

Αναλύσεις εικόνων που φθάνουν από δορυφόρους έδειξαν κρατήρες από λίμνες με σχήμα παρόμοιο με αυτό που έχουν αφήσει λίμνες στην Αλάσκα και τη Σιβυρία.

Ακόμα σημαντικότερο σύμφωνα με τους επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου είναι το γεγονός ότι οι λίμνες επικοινωνούσαν με μικρά ποτάμια, ενισχύοντας την άποψη ότι τα νερά ήταν σε διαρκή κίνηση. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ο βιότοπος θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωή.

ΜΑΣΤΙΓΩΣΑΝ ΕΝΑ 16ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣΕ ΦΟΥΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ


Κορίτσι 16 ετών από το Σουδάν δέχτηκε 50 χτυπήματα με μαστίγιο, γιατί δικαστήριο έκρινε ότι η φούστα της (έφτανε μέχρι το γόνατο) είναι άσεμνη.

Η μητέρα της Σίλβα Κασίφ δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της αστυνομίας που συνέλαβε την κόρη της και κατά του δικαστή που την καταδίκασε, γιατί η κοπέλα είναι ανήλικη και χριστιανή.

ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ



Ήταν μεσημέρι όταν ένα σκυλί κόλλησε ανάμεσα στο κενό που είχαν δύο σπίτια στην Αμάρυνθο. Το κενό ήταν ύψους 6 μέτρων και βάθους 5 μέτρων. Το σκυλάκι ανέβηκε στο σημείο και σφηνώθηκε. Άρχισε να γαυγίζει, κάτι που παραξένεψε τους γείτονες όπου κάλεσαν τον σύλλογο των εθελοντών της περιοχής. Για περίπου.δύο ώρες προσπάθησαν να το απεγκλωβίσουν και τελικά το κατάφεραν. Ως ανταμοιβή εισέπραξαν το χειροκρότημα των γειτόνων αλλά και των περαστικών που βρέθηκαν εκεί. 


ΠΗΓΗ:
evianews

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟΥ

Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Με βάση τα τελευταία στοιχεία που είδαν τη δημοσιότητα, ο κίνδυνος μόλυνσης και αποξήρανσης του Ιορδάνη ποταμού είναι πιο απειλητικός από ποτέ.


Ο περιφερειακός «πόλεμος» για το νερό μεταξύ των κρατών της περιοχής (Συρία, Ισραήλ, Ιορδανία), η εντατικοποιημένη εκμετάλλευση των υδάτων του ποταμού για αρδευτικούς λόγους αλλά και η συνεχής μόλυνση από τις αποχετεύσεις απειλούν τον ποταμό αλλά και το ευρύτερο οικολογικό σύστημα (μείωση από το 1960 κατά 90% του όγκου των υδάτων του, μείωση της στάθμης των υδάτων της Νεκράς Θάλασσας κατά 27 μέτρα από το 1950).


Με δεδομένο ότι το Πρόγραμμα SMAP έχει ως στόχους του τη διαχείριση των υδάτων και των απορριμμάτων αλλά και την καταπολέμηση του φαινομένου της αποξήρανσης στην περιοχή της Μεσογείου, σκέφτεται η Επιτροπή να εντάξει το ζήτημα της περιβαλλοντικής απειλής του Ιορδάνη ποταμού στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος;


Περαιτέρω, ο Ιορδάνης ποταμός αποτελεί βασικό θρησκευτικό σύμβολο των Ευρωπαίων. Με βάση ότι κύριος στόχος του προγράμματος MEDA-Heritage αποτελεί η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή σκέφτεται η Επιτροπή να λάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και τη συνεργασία των κρατών - εταίρων για τους σημερινούς κινδύνους που διατρέχει ο ποταμός; Στα πλαίσια του Heritage ΙΙΙ, πιστεύει ότι θα μπορούσαν να προωθηθούν δράσεις για τη προστασία του ποταμού (π.χ όπως το Πρόγραμμα Rehabimed για την προστασία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς);

Σκέφτεται να προτείνει στην UNESCO την ανακήρυξη του ποταμού ως περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την πλήρη προστασία του;


Η ερωτώσα Ευρωβουλευτής

ΠΗΓΗ:


Πρσάσινο Χαμομηλάκι

ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ


Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Αγία Παρασκευή, όταν ο πολίτης, ο οποίος εργάζεται σε επιχείρηση στα Εξάρχεια, αντιλήφθηκε ότι ένα άτομο τον παρακολουθούσε κατά πόδας. Ζήτησε εξηγήσεις και ακολούθησε επεισόδιο με τους δύο άντρες να έρχονται στα χέρια. Ο πολίτης στη συνέχεια κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. και οι δύο εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είναι αστυνομικός αποσπασμένος στην ΕΥΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε διαβούλευση με εισαγγελέα προκειμένου να μην υποβληθούν μηνύσεις, κάτι που τελικώς δεν επετεύχθη, αφού ο πολίτης επέμεινε στην αρχική στάση του.

ΠΗΓΗ:

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ



Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν, για πρώτη φορά, να "χαρτογραφήσουν" το πλήρες γονιδίωμα του γιγάντιου κινεζικού "πάντα" και διαπίστωσαν ότι το ντροπαλό ζώο είναι γενετικά πολύ όμοιο με το σκύλο. Από όλα τα θηλαστικά, των οποίων έχει αναγνωστεί το γονιδίωμα μέχρι σήμερα, τα "πάντα" έχουν τις περισσότερες γενετικές ομοιότητες με το σκύλο (σε ποσοστό 80%), ενώ με τους ανθρώπους η ομοιότητά τους είναι μόνο 68%.
Όπως αποκαλύφθηκε, το γονιδίωμα των "πάντα" έχει διαχρονικά υποστεί πολύ λιγότερες γενετικές αλλαγές σε σχέση με των σκύλων ή των ανθρώπων, μια ένδειξη ότι τα αξιαγάπητα ζώα εξελίχθηκαν με πιο αργό ρυθμό. Επίσης διαπιστώθηκε ότι το "πάντα" έχει υψηλό βαθμό γενετικής ποικιλομορφίας, περίπου διπλάσιο σε σχέση με τους ανθρώπους, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσής του, παρά τον μικρό πληθυσμό του που επιβιώνει μέχρι σήμερα. Το "πάντα" θεωρείται "ζωντανό απολίθωμα", επειδή οι πρόγονοί του ζούσαν στην Κίνα πριν πάνω από οκτώ εκατομμύρια χρόνια.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;


Ψάχνοντας στο διδίκτυο σήμερα, βρήκα ένα βίντεο με ένα μωρό παιδί να καπνίζει και να το τραβάνε με την κάμερα και να γελούν μαζί του.  Και απορώ μεχρί που θα φτάσει η ηλιθιότητα του ανθρώπου. Τι νόμιζε ο εν λόγω κύριος, ότι είναι μαγκιά να εκμεταλλεύεται αυτό το μικρό αγοράκι, για να σπάσει πλάκα ο ίδιος και οι ομοιοί του;

Κανονικά δεν θα έπρεπε να βάλω το λινκ του βίντεο, αλλα θα το βάλλω μήπως και βρεθεί αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας. Το βίντεο βρίσκεται εδώ.

blogger templates | Make Money Online