Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΝΗΛΙΚΗ ΑΠΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΑΛΒΑΝΟ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, έπεσε σήμερα το βράδυ λίγα λεπτά πριν τις 9, ανήλικη η οποία βάδιζε ανυποψίαστη στον δρόμο, με κατεύθυνση την πλατεία της πόλης.

Ήταν λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, όταν η ανήλικη (τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση του Φιλιατρά News) ευρισκόμενη πεζή κοντά στην σφαίρα έξω από το γυμνάσιο, δέχτηκε προκλητική ...........

συμπεριφορά από μεθυσμένο Αλβανό, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες της ανήλικης, την έπιασε από τα μαλλιά και το δεξί της χέρι και της ζητούσε να τον ακολουθήσει.
Η ανήλικη αντιστάθηκε, φώναξε βοήθεια και για καλή της τύχη εκείνη την στιγμή, περνούσε συμπολίτης μας με το δίκυκλο του και έσπευσε να την βοηθήσει.
Ο Αλβανός τότε, άφησε την ανήλικη και εκείνη τράπηκε σε φυγή εμφανώς τρομαγμένη. Μπήκε στον μορφωτικό Σύλλογο "Ο Πυρσός" όπου βρισκόταν η μητέρα της και κατήγγειλε το γεγονός.
Αμέσως δυο άντρες από τον Πυρσό, έσπευσαν στο σημείο που είχε υποδείξει η ανήλικη, εντοπίζοντας τον δράστη και μετά από διακριτική παρακολούθηση, κατέφθασε το θύμα συνοδεία του προέδρου του Πυρσού η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο του Αλβανού τον Δράστη.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο που είχε υποδειχθεί και συνέλαβε τον Δράστη και τον οδήγησε στο Αστυνομικό τμήμα.

Στο αστυνομικό τμήμα, ο Δράστης αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στο επεισόδιο αλλά για κακή του τύχη, στο τμήμα βρέθηκε και ο συμπολίτης μας που βοήθησε την ανήλικη να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή καταθέτοντας για το συμβάν.

Οι γονείς της ανήλικης υπέβαλαν μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στον Αλβανό και τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ:

Φιλιατρά News

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΨΑΧΝΑ

Σήμερα γιορτάζει ο Νίκος και η Νικολέτα. Σήμερα γιορτάζει και η περιοχή των Ψαχνών επειδή ο Άγιος Νικόλαος είναι πολυούχος της. Γιαυτό θα αφιερώσω σε όλους τους εορταζόμενους και σε όλους τους Ψαχνιώτες τα παρακάτω τραγούδια.



ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας, σχετικά με την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, και τη στήριξη της Άγκυρας προς τα Σκόπια στο ζήτημα του ονόματος, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι, για την Τουρκία, η ΠΓΔΜ αποτελεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει και της συμμετοχής της στις διεθνείς αποστολές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως «η Ελλάδα πρέπει να πάψει να ασχολείται με ασήμαντα ζητήματα και να επιτρέψει στη Μακεδονία να αποκαλείται Μακεδονία, προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής».

Ο κ. Γκρούεφσκι από την μεριά του σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και φίλους της χώρας του, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο εκφράσθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ερντογάν.

Οι Ερντογάν και Γκρούεφσκι παραβρέθηκαν και στις εργασίες επιχειρηματικού φόρουμ ανάμεσα σε επιχειρηματίες των δύο χωρών, που διεξήχθη χθες στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ.

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΤΑ ΕΦΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ




Η ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗ



ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ GEYSERS



PATERHOF



ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ



POLES OF THE KOMI REPUBLIC



ELBRUS




ΠΗΓΗ:

English Russia

THE CLIMATE POOL -ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ

Εντεκα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δημιούργησαν κανάλι στον γνωστό ιντερνετικό χώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, από όπου θα ενημερώνουν για τις εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που θα διεξάγεται από τη Δευτέρα στην Κοπεγχάγη.

Το κανάλι The Climate Pool μεταξύ άλλων θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που θα καλύπτουν τις διαπραγματεύσεις. Τις εξελίξεις θα αναφέρει και το ιστολόγιο (blog) του καναλιού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και στο Twitter.
Το σχέδιο υλοποιείται υπό την αιγίδα του διεθνούς δικτύου ειδησεογραφικών πρακτορείων MINDS International. Τα πρακτορεία που συμμετέχουν είναι: Agence France-Press από τη Γαλλία, ANP από την Ολλανδία, Associated Press, APA από την Αυστρία, APcom από την Ιταλία, Canadian Press, DPA από τη Γερμανία, Kyodo από την Ιαπωνία, Lusa από την Πορτογαλία, Press Association από τη Βρετανία και RIA από τη Ρωσία.

Για να μπορέσεις και συ να παρακολουθήσεις τις διαπραγματεύσεις της συνόδου της Κοπεγχάης και να αφήσεις τα δικά σου σχόλια γίνε θαυμαστής εδώ.

ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΟ SITE ΤΗΣ GOOGLE

Η Unesco και η Google κατέληξαν σε συμφωνία για να ανεβάσουν στο Διαδίκτυο τα φυσικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, αλλά επίσης, αργότερα, ντοκιμαντέρ και πολιτιστικά μνημεία που έχουν καταχωρισθεί από την Unesco.

Η συμφωνία επιτρέπει σε πρώτο χρόνο στους διαδικτυακούς επισκέπτες να περιηγούνται σε 19 από τα 890 φυσικά ή αρχιτεκτονικά μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Unesco.

Αυτά τα πρώτα μνημεία βρίσκονται στην Ευρώπη και περιλαμβάνουν τις Βερσαλλίες, το ιστορικό κέντρο της Πράγας και την ιστορική πόλη Καθέρες της Ισπανίας.

"Αυτή η συνεργασία με την Google μας επιτρέπει να κάνουμε προσβάσιμα μέσω του διαδικτύου αυτά τα μνημεία, να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή στην διατήρηση αυτών των θησαυρών", αναφέρει η νέα γενική διευθύντρια της Unesco, βουλγάρα Ιρίνα Μπόκοβα, στην ανακοίνωση.

Άλλα μνημεία, στα οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη, θα φωτογραφηθούν στην συνέχεια και θα ανέβουν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την Unesco.

Έπειτα η Unesco και η Google θα συνεργαστούν για να ανεβάσουν κάρτες, κείμενα και βίντεο σχετικά με την κληρονομιά του ντοκιμαντέρ από το αρχείο του Memoire du Monde ή με γλώσσες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, συνεχίζει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:

Nooz.gr

19 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν δισέγγονος του Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου. Γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1948 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1970 από τη Θεσσαλονίκη όπου γνώρισε τον Παντελή Δεληγιαννίδη και δημιούργησαν το συγκρότημα-ντουέτο "Δάμων και Φιντίας". Κυκλοφορούν το 7" «Το ξέσπασμα/Ο κόσμος τους» και συμμετέχουν με δύο κομμάτια στο δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο». Στο Κύτταρο γνωρίζονται και με τα "Μπουρμπούλια" που έπαιζαν με τον Σαββόπουλο. Το ντουέτο ενσωματώνεται με τα "Μπουρμπούλια" και το νέο σχήμα κυκλοφορεί το δίσκο "Ο Ντάμης ο ληστής" λογοκριμένο σε "Ο Ντάμης ο σκληρός". Μαζί είναι από το 1972 έως το 1974. Με αυτό το σχήμα ο Παύλος Σιδηρόπουλος άρχισε τα πρώτα του πειράματα για να παντρέψει το ροκ με την Ελληνική μουσική. Αργότερα το συγκρότημα διαλύεται και τα "Μπουρμπούλια" ακολουθούν τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ως τραγουδιστής στα έργα του "Οροπέδιο", "Θεσσαλικός κύκλος", "Τολμηρή επικοινωνία" και "Ηλεκτρικός Θησέας".

Το 1976 μαζί με τους αδερφούς Σπυρόπουλους οργάνωσε το συγκρότημα «Σπυριδούλα». Με αυτό το σχήμα δημιούργησε τον δίσκο "Φλού". Το 1979 μαζί με τους μουσικούς Παπαντίνα, Νέστορα και Τζιμόπουλο φτιάχνει το σχήμα "Εταιρία Καλλιτεχνών" με αγγλικό στίχο. Το σχήμα αυτό δεν κυκλοφορεί δίσκο. Ένα όμως τραγούδι από αυτήν την περίοδο, το "Clown", περιλαμβάνεται στον κατοπινό του δίσκο "Zorba the freak". Εκείνη την περίοδο κάνει και την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου "Ο Ασυμβίβαστος" όπου και ερμηνεύει τα τραγούδια του soundtrack. Τον ίδιο καιρό πρωταγωνιστεί και σε μία ακόμη ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου με τίτλο "Αλδεβαράν" , με συμπρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πουλικάκο. Στην καριέρα του ως ηθοποιού περιλαμβάνεται και μια τηλεοπτική εμφάνιση στο σήριαλ του Κώστα Φέρρη "Οικογένεια Ζαρντή" (ΕΡΤ).



Το 1980 ο Παύλος Σιδηρόπουλος καταλήγει σε ένα σχήμα που με λίγες αλλαγές παίζει μαζί του μέχρι το τέλος, τους "Απροσάρμοστους". Μαζί ηχογραφούν μιά σειρά σημαντικών δίσκων και έχουν συνεχή ζωντανή παρουσία. Το 1982 κυκλοφορούν το "Εν λευκώ". Τα τραγούδια "Η" και "Αντεργκράουντ με στράς" λογοκρίνονται, για "προτροπή στη χρήση ναρκωτικών" και το τραγούδι "Ύστατη στιγμή" για "προσβολή της δημοσίας αιδούς". Το 1985 κυκλοφορούν το "Zorba the freak". Το 1987 πραγματοποιεί μια συγκλονιστική εμφάνιση στο Ηρώδειο στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου "Τολμηρή επικοινωνία" -που κυκλοφόρησε και σε δίσκο με αυτό τον τίτλο- ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Βάρου και απαγγέλοντας ποιήματα του ιδίου από το βιβλίο "Θηρασία". Το 1988 συμμετέχει στο δίσκο "Ηλεκτρικός Θησέας" (μουσική Γιάννης Μαρκόπουλος, στίχοι Δημήτρης Βάρος). Το 1989 κυκλοφορεί το "Χωρίς μακιγιάζ" (ηχογραφημένος ζωντανά στο Μετρό).

Το καλοκαίρι του 1990 άρχισε να παραλύει το δεξί του χέρι. Οι γιατροί υπέθεταν πρόβλημα στα αγγεία, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε. Αυτή η ιστορία και ο θάνατος της μητέρας του λίγους μήνες πριν, τον έκαναν ψυχολογικό ράκος. Το φθινόπωρο το συγκρότημα άρχισε τις συνηθισμένες του εμφανίσεις στο Αν. Ο Παύλος άρχισε να εμφανίζεται με το χέρι δεμένο. Έχοντας αρκετά νέα τραγούδια και μερικά παλιά ακυκλοφόρητα σε νέες ενορχηστρώσεις, άρχισαν να ηχογραφούν το υλικό αυτό, ενώ συγχρόνως είχαν προγραμματίσει σειρά ζωντανών εμφανίσεων για το Δεκέμβριο. Το απόγευμα όμως της 6ης Δεκεμβρίου, ο Παύλος Σιδηρόπουλος πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης στο σπίτι μιας φίλης του στο Νέο Κόσμο. Κηδεύεται στον Κόκκινο Μύλο.



Τον επόμενο χρόνο οι Απροσάρμοστοι κυκλοφορούν τον δίσκο "Άντε και καλή τύχη μάγκες", όπου ορισμένα τραγούδια είχε προλάβει να τα ηχογραφήσει ο Παύλος Σιδηρόπουλος και τα υπόλοιπα τα ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών οι, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Αγγελάκας και Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας. Το 1992 κυκλοφορεί ο δίσκος "Τα μπλουζ του πρίγκηπα". Ο δίσκος αυτός περιέχει πειραματικές ηχογραφήσεις που έγιναν από το 1979 ως το 1981. Ήταν ο καρπός των προσπαθειών που είχαν ξεκινήσει από το 1972. Εδώ ο Παύλος Σιδηρόπουλος παντρεύει το μπλουζ με το ρεμπέτικο. Το 1994 κυκλοφορεί ο διπλός δίσκος "Εν αρχή ην ο λόγος", με ζωντανές ηχογραφήσεις από το 1978 μέχρι το 1989, την απαγγελία ενός κειμένου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Μουσική" και απόσπασμα από μια συνέντευξή του στην ΕΤ2. Πολλά από τα τραγούδια του δίσκου εκδίδονται για πρώτη φορά.

ΠΗΓΗ:

wikipedia

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία αστυνομικός και η άλλη διαδηλώτρια, και ένας άνδρας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδιών που εκδηλώθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η 55χρονη διαδηλώτρια Αγγελική Κουτσουμπού, η οποία είναι μαθηματικός και μέλος του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όταν πέρασε από πάνω της μηχανή αστυνομικού και διεκομίσθη στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πορείας τραυματίστηκε ελαφρά και η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αυγή», Έλλη Ζώτου, η οποία μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί ελαφρά και δύο άνδρες της ομάδας «Δ».

Συνεχίζονται τα επεισόδια.

Σε δύο μέτωπα, στα Προπύλαια και στη Νομική, εξελίσσονται αυτή την ώρα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Στα Προπύλαια, οι νεαροί πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ και οι άνδρες των ΜΑΤ «απαντούν» με χρήση χημικών.

Νεαροί βρίσκονται και στο κτίριο της Νομικής, στην οδό Σόλωνος, και εξαπολύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν στην πλατεία Συντάγματος οι αστυνομικοί της ομάδας «Δ» με νεαρούς που επιχείρησαν να αρπάξουν μια μηχανή έξω από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών.

Πέτρες δέχθηκε, νωρίτερα, διερχόμενο περιπολικο της τροχαίας στο ύψος της Ομόνοιας. Την ομάδα των νεαρών απώθησαν άνδρες της ομάδας «Δ». Οι νεαροί προκάλεσαν και φθορές σε τζαμαρία τράπεζας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε κατάστημα με γυναικεία ρούχα στην οδό Σταδίου 52, ενώ από φωτιά έχει καταστραφεί ένα όχημα στην πλατεία Ομονοίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Ρήγα Φεραίου, δίπλα στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι νεαροί απώθησαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστο Κίττα, προκαλώντας του εκδορές.

Προσαγωγές ατόμων
Προσαγωγές ατόμων
Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους νεαρούς από το σημείο, όμως, ορισμένοι έχουν παραμείνει στο προαύλιο της Πρυτανείας και πετούν πέτρες προς τους άνδρες των ΜΑΤ.

Άλλη ομάδα νεαρών ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης και κατέβασε την ελληνική σημαία, την οποία, στη συνέχεια έκαψαν.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει, ήδη, σε 60 προσαγωγές ατόμων από την οδό Πανεπιστημίου.

Διακοπές της κυκλοφορίας

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε: Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, Λ. Συγγρού από Διάκου, Πατησίων από το ύψος της Ιουλιανού, Πειραιώς από το ύψος της Σωκράτους, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίου αλλά και σε όλους τους δρόμους που οδηγούν από την Λ. Αλεξάνδρας στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, κλειστός είναι ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο». Η κίνηση σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο του ΜΕΤΡΟ διεξάγεται κανονικά.

ΠΗΓΗ:

Ζούγκλα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο δολοφονήθηκε ο μικρός αλέξης, ο δικός μας Αλέξης από δύο αστυνομικούς. Γιαυτό αποφάσισα να κάνω ένα αφιέρωμα σήμερα σε αυτό το αδικοχαμένο παιδί, με τα τραγούδια που γράφτηκαν για την μνήμη του.









ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Απαράδεκτη ήταν η κίνηση των αναρχικών οι οποίοι ανέβηκαν στην στέγη της πρυτανίας, κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν την δική τους; Τελικά αυτοί οι άνθρωποι είναι Έλληνες ή μήπως είναι ανθέλληνες; Δεν έχουν ίχνος ντροπής της κίνησής τους; Άλλοι αγωνίστηκαν για την γαλανόλευκη σημαία και αυτοί την ξεφτυλίζουν;

blogger templates | Make Money Online