Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΪΤΗ


Ως την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 το απόγευμα μαζεύονται τρόφιμα (κυρίως ξηρές τροφές), και θερινά κλινοσκεπάσματα από τις κατά τόπου εκκλησίες του Νομού Ευβοίας και της υπόλοιππης Ελλάδας, για τους άστεγους της δεινοπαθημένης Αϊτής. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπο ενορίες.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μεγάλο ποσοστό των σπονδυλόζωων της Ελλάδας και περισσότερα από τα μισά ασπόνδυλα είδη, για τα οποία υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα, βρίσκονται υπό απειλή, αναφέρει στην ιστοσελίδας της περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Αυτό προκύπτει από το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας, όπως επικαιροποιήθηκε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία, Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας και WWF Ελλάς.

Ο Κόκκινος Κατάλογος της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) αποτελεί μια δυναμική βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα είδη που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η εν λόγω βάση επικαιροποιείται τακτικά, ενώ συγκεντρωτικές αναλύσεις και στατιστικά στοιχεία δημοσιεύονται κάθε 4-5 χρόνια.

Το Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο που επικαιροποιήθηκε ύστερα από 17 χρόνια περιλαμβάνει στοιχεία για σπονδυλόζωα (ψάρια, αμφίβια, ερπετά, πουλιά και θηλαστικά) αλλά και, για πρώτη φορά στη χώρα μας, θαλάσσια και χερσαία ασπόνδυλα είδη (ανθόζωα, χερσαία σαλιγκάρια, αράχνες, ισόποδα, λεπιδόπερα, κολεόπτερα, οδοντόγναθα, κ.ά).

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ-ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

Το καλύτερο θα ήταν να μην αναρτήσω το παρακάτω βίντεο. Αλλά μόλις το είδα αγανάκτησα. πρώτη φορά είδα στα μάτια μου τέτοια κακοποίηση σκύλων και μετά να τους
σφάζουν, να τους κονσερβοποιουν και να τους πουλούν για τροφή. Αυτό συμβαίνει στην χώρα όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008, την Κίνα.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται μία από τις τελευταίες προπονήσεις που έκανε τον παρόντα μήνα ο Παλαιστικός Όμιλος Ψαχνών.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ



S O S BEWARE DANGER!!!!


Η Ε.Ε έβγαλε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει κάποιες φήμες. Στις επόμενες μέρες πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που θα σας έρθει με τον τίτλο "ΚΑΛΟΥΝ" ή "invito" ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε, φίλος ή όχι. Είναι ένας ιός που ανοίγει ως ολυμπιακή φλόγα και καίει τον σκληρό σας δίσκο.

Αυτός ο ιός θα σας έρθει από ένα άτομο από τη λίστα των επαφών σας και γι 'αυτό πρέπει να στείλετε αυτό το e-mail σε όσους ξέρετε. Έτσι αν πάρετε τέτοιο μήνυμα, μην το ανοίξετε και σβήστε αμέσως τον υπολογιστή σας. Είναι ο χειρότερος ιός όπως ανακοινώθηκε το από το CNN και η MICROSOFT το επιβεβαιώνει ως τον πιο καταστροφικό ιό μέχρι σήμερα. Ανακαλύφθηκε προχτές το απόγευμα από τη McAfee και δεν υπάρχουν ακόμη λύσεις. Καταστρέφει ολοκληρωτικά όλα τα VITAL INFO του HARD DISK!

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΙ ΜΕΝΝΕΤΟΙ

Χαλκίδα 29-1-2010

Το πρόβλημα του τοξινομένου νερού με εξασθενές χρώμιο και νιτρικά στην περιοχή της Μεσσαπίας – Νέας Αρτάκης - Πισσώνα που όλα δείχουν ότι αγγίζει επικίνδυνα και την Χαλκίδα, έχει φτάσει πλέον στα όρια μιας τοξικής βόμβας. Η περιοχή μας ολόκληρη απειλείται άμεσα με ερημοποίηση. Με νερό και γη μολυσμένη καμιά ζωή δεν έχει προοπτική. Σ’αυτήν την κατάσταση η τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση συμπεριφέρεται λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Εγκληματούν συνειδητά ή ασυνείδητα. Τους προειδοποιούμε ότι αύριο δεν μπορούν να λένε ότι δεν ήξεραν.
Χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα και να υποχρεώσει τις υπηρεσίες του Κράτους στην εφαρμογή τους.

Γενικά Μέτρα

  1. Καταγραφή και αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος της μόλυνσης στο νερό και στη γη, στις περιοχής της Μεσσαπίας, της Ν. Αρτάκης και του Πισσώνα, των αιτιών και των υπευθύνων.
  2. Καταλογισμός ευθυνών στους ρυπαντές και επιβολή ανάλογων προστίμων στους ρυπαντές του υδροφόρου ορίζοντα και των ποταμών Μεσσάπιο και Λήλαντα.
  3. Τα ποσά που θα καταλογιστούν στους ρυπαντές να είναι άμεσα καταβλητέα και να συγκεντρωθούν σε ειδικό λογαριασμό για να αξιοποιηθούν στην υλοποίηση των άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων που θα αποφασισθούν.
  4. Έλεγχος όλων των επιχειρήσεων της περιοχής Πισσώνα, Ν.Αρτάκης, Μεσσαπίων που έχουν απόβλητα για τις άδειες λειτουργίας τους και τις περιβαλλοντικές τους αδειοδοτήσεις. Για την σωστή και πιστή εφαρμογή των υποχρεώσεών που προβλέπουν οι άδειες λειτουργίας τους. Όσες από τις επιχειρήσεις αυτές δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις των επιθεωρητών σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να κλείνουν χωρίς δεύτερη προειδοποίηση.
  5. Καταλογισμός ευθυνών στην τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για την αδιαφορία και την έλλειψη κάθε μέτρου και πρωτοβουλίας από την πλευρά τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των συλλόγων και των κινήσεων πολιτών.
  6. Η δικαιοσύνη πρέπει να ξεπεράσει τις όποιες αγκυλώσεις και καθυστερήσεις της διοίκησης και να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Κάποιοι εγκληματούν κατά της κοινωνίας και των πολιτών. Το Σύνταγμα της χώρας της δίνει το δικαίωμα ως ανεξάρτητη εξουσία, να κινηθεί αυτεπάγγελτα και να συλλάβει τους παρανομούντες ρυπαντές της γης και του νερού μας. Τι έγινε αλήθεια ο εισαγγελέας περιβάλλοντος ; 

blogger templates | Make Money Online