Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS 7 PHONE ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ

H Microsoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, με την ονομασία πλέον Windows Phone 7. Το λογισμικό έχει επανασχεδιαστεί για να βελτιωθεί η διεπαφή του χρήστη (user interface) και ενσωματώνει πια πολλές υπηρεσίες της εταιρίας, όπως online παιγνίδια Xbox Live, την μουσική υπηρεσία Zune και πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα. 

Το νέο λογισμικό παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση και συνέδριο Mobile World στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC. Το λειτουργικό της Microsoft έχει μερίδιο περίπου 8% - 9% στην αγορά των «έξυπνων» κινητών, μετά τα Symbian (45%), RΙΜ-Blackberry (21%), Apple iPhone OS (17%) και Google Android, σημειώνοντας πτώση από το μερίδιο 11% - 14% που είχε πριν από ένα χρόνο.
  
Το νέο σύστημα, με το οποίο η Microsoft επιχειρεί να ξαναδιευρύνει το μερίδιό της στην αγορά, είναι η νέα έκδοση που ακολουθεί μετά το Windows Mobile 6.5, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2009. Με το νέο λειτουργικό, μεταξύ άλλων, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις τελευταίες δημοσιεύσεις και φωτογραφίες από φίλους και συγγενείς τους στα κοινωνικά δίκτυα.
  
Τα πρώτα τηλέφωνα με το νέο σύστημα θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στο έτος από διάφορες εταιρίες, όπως Samsung, LG, HTC, Sony Ericsson κ.α. Η Microsoft παραχωρεί το λογισμικό και απαιτεί από τους κατασκευαστές ορισμένα πράγματα, όπως οι συσκευές τους να είναι multi-touch και να διαθέτουν ειδικό πλήκτρο για την μηχανή αναζήτησης Bing.

ΠΗΓΗ:

Enet

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΕΤΥΧΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΣΟΥΠΕΡΝΟΒΑ


Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να "αγγίξουν" τα 4 τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, τη μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει ποτέ μετρηθεί στο σύμπαν, μετά το Μπινγκ Μπανγκ.

Η θερμοκρασία που επιτεύχθηκε είναι περίπου 250.000 χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από αυτήν που επικρατεί στον πυρήνα του ήλιου και, σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για την πιο καυτή ύλη που έχει ποτέ δημιουργηθεί σε εργαστήριο.

Συγκριτικά, η θερμοκρασία στον πυρήνα ενός σούπερ-νόβα τύπου 2 εκτιμάται ότι είναι μόλις 2 δισ. βαθμοί, το κέντρο του ήλιου μας έχει θερμοκρασία 15 εκατ. βαθμών, το σίδηρο λιώνει στους 1.800 βαθμούς, ενώ η μέση θερμοκρασία στο σύμπαν είναι σήμερα περίπου 0,7 βαθμοί πάνω από το απόλυτο μηδέν.

Η θερμοκρασία ήταν τόσο μεγάλη που έλιωσαν τα πρωτόνια και τα νετρόνια, δημιουργώντας μια "σούπα" από υποατομικά σωματίδια (πλάσμα κουάρκ και γλουονίων). Οι επιστήμονες αναζητούν ανεπαίσθητες ανωμαλίες, που μπορεί να εξηγήσουν πώς και γιατί ξεπήδησε η αρχική ύλη απειροελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά τη γέννηση του σύμπαντος, μέσα από αυτή την πρωτογενή καυτή "σούπα" σωματιδίων.

Το επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Εργαστήριο Μπρουκχέιβεν του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, στη Ν. Υόρκη, με επικεφαλής τον πυρηνικό φυσικό Στίβεν Βίγκντορ. Αν και το πείραμα κράτησε πολύ λίγο (λιγότερο από ένα δισεκατομμυριοστό ενός τρισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου), δημιούργησε μεγάλη έξαψη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, η οποία θα το μελετά για χρόνια, ώστε να κατανοήσει καλύτερα πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες θεωρίες, κάτι συνέβη σε κλάσματα του δευτερολέπτου μετά το Μπινγκ Μπανγκ (πριν από 13,7 δισ. χρόνια) και υπήρξε μια ανισορροπία, η οποία ευνόησε την ύλη σε σχέση με την αντι-ύλη. Αν δεν είχε υπάρξει αυτή η "ανωμαλία", η ύλη και η αντι-ύλη θα είχαν αλληλεπιδράσει μεταξύ τους και θα είχαν σχηματίσει ένα σύμπαν από καθαρή ενέργεια και μόνο - χωρίς ύλη. Αντίθετα, σταδιακά η ύλη ψυχράνθηκε και σχημάτισε πρωτόνια και νετρόνια, για να δημιουργήσει τον κόσμο γύρω μας.

Παράλληλα, η έρευνα μπορεί να έχει πρακτικές εφαρμογές σε νέους τομείς όπως η σπιντρονική, που στοχεύει στην κατασκευή μικρότερων, ταχύτερων και ισχυρότερων υπολογιστών.

Οι αμερικανοί φυσικοί χρησιμοποίησαν έναν κυκλικό επιταχυντή βαρέων ιόντων (Relativistic Heavy Ion Collider - RHIC), μήκους περίπου 4 χλμ., που βρίσκεται σε βάθος 4 μέτρων στο Άπτον της Νέας Υόρκης. Επιτάχυναν σχεδόν στην ταχύτητα του φωτός και προκάλεσαν από αντίθετες κατευθύνσεις δισεκατομμύρια συγκρούσεις ιόντων χρυσού, σε θερμοκρασίες που έφτασαν τα 4 τρις. βαθμούς Κελσίου..

ΠΗΓΗ:

ΣΚΑΪ





6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ

Πριν από εφτά μήνες, τον Ιούλιο του 2009, ο Ξαβιέ είδε για πρώτη φορά τον κόσμο σε μαιευτήριο του Κάμπριτζ της Αγγλίας. Έξι μήνες μετά, αποφάσισε ότι θέλει να τον περπατήσει κιόλας. 


Ο Ξαβιέ είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις παιδιών από όλο τον κόσμο που κατάφεραν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ηλικία… 6 μηνών! Το πρώτο σοκ για την Μέρι Κινγκ και τον Ντέιβιντ, τους γονείς δηλαδή, ήρθε όταν στους τρεις μήνες ο Ξαβιέ σήκωσε τα πόδια του και κατάφερε να μείνει όρθιος χωρίς να τον κρατάνε.
Τον Γενάρη, ήρθε η δεύτερη και μεγαλύτερη έκπληξη για το ζευγάρι. Το βρέφος σηκώθηκε και έβαλε το ένα του πόδι μπροστά, σήκωσε το πίσω, το έφερε μπροστά… κι αυτό ήταν! Ο Ξαβιέ μπορούσε πια να διανύσει χιλιόμετρα χωρίς καμία βοήθεια!
«Ο Ξαβιέ είναι πολύ έξυπνος για την ηλικία του. Το να τον δεις να περπατάει από τέτοια ηλικία, αυτό σημαίνει κάτι» λέει η περήφανη μάνα για το παιδί της. «Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι τώρα πια δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του, γιατί δεν ξέρω πού θα αποφασίσει να πάει!».
Ο παιδίατρος του μαιευτηρίου Royal Victoria του Νιουκάσλ, Μάρτιν Πλατ, αναλύοντας την ιδιαίτερη περίπτωση του Ξαβιέ τόνισε: «Η περίπτωση αυτή είναι ιδιαιτέρως σπάνια, ένα στα 700.000 βρέφη μπορούν να περπατήσουν από τους 6 μήνες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως υπάρχει κάτι κακό ή ασυνήθιστο στο ίδιο το παιδί. Απλώς συμβαίνει». 

ΠΗΓΗ:

Cosmo.gr

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Ο Δήμος Μεσσαπίων γιόρτασε φέτος τις απόκριες με τετραήμερες εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου έγινε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού που διοργάνωσε το 1ο σύστημα Προσκόπων του Δήμου Μεσσαπίων σε συνεργασία με το Δήμο. Στο κυνήγι έλαβαν μέρος εκτός από τους προσκόπους το Γυμνάσιο Ψαχνών και η πιτσαρία Μπόζος.  .Νικητές αναδείχθηκαν το τμήμα του Γυμνασίου Β3, όπου κέρδισε  δωρεάν εισητήρια για πατινάζ στο παγοδρόμιο της Χαλκίδας και η πιτσαρία Μπόζος όπου κέρδισε μία δωρεάν εκδρομή στο Εγγλεζονήσι με κατάδυση.


Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις τέσσερις το απόγευμα το τρενάκι που ήλθε από την Χαλκίδα μαζί με τα άρματα του συλλόγου Νέων του Δήμου Μεσσαπίων, της Πιτσαρίας Μπόζος και ενός ακόμη άρματος άρχισαν το αλώνισμα στις γειτονιές των Ψαχνών και τις Καστέλλας προσφέροντας σουβλάκια, ζωντανή μουσική με την ορχίστρα HYMA, πολύ κέφι και άφθονο γέλιο. Να μην ξεχαστεί και η συμμετοχή του Μίλτου του Μπαράκου, που ήταν ντυμένος γατούλα.


Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι άρχισαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με την συμμετοχή του ηθοποιού Παπαθανάση (για την φουκαριάρα την μάνα μου). Μετά χόρεψε και τραγούδησε ο Χορευτικός σύτλλογος οι Ρίζες παραδοσιακούς χορούς  από κάθε μέρος της Ελλάδος που σχετίζονταν με το Πνεύμα της ημέρας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας άναψαν φωτιές και έκαψαν τον καρνάβαλο.


Την Δευτέρα στις 15 Φεβρουαρίου τελείωσαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με τα Κούλουμα που έγιναν στα Βρυσαάκια. Νυστίσιμες λυχουδιές, άφθονο κρασί και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα HYMA πλαισίωσαν το εορταστικό σκηνικό.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΚΕΔΚΕ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65, 3ος όροφος).

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

- Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Εισηγητές: Ν. Κακλαμάνης, πρόεδρος ΚΕΔΚΕ

Μέλη Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος «Καλλικράτης»

Υπηρεσιακοί παράγοντες ΚΕΔΚΕ

- Η πρόταση της ΚΕΔΚΕ για τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ για το 2010.

Εισηγητές: Γ. Μουράτογλου, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών,

Γ. Κουγιανός, διευθυντής Τεκμηρίωσης Πληροφορικής και Ανάπτυξης των φορέων της Τ.Α.

- Συμβάσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των σχολικών κτιρίων μεταξύ ΟΣΚ Α.Ε. και Σχολικών Επιτροπών - Απόφαση ΚΕΔΚΕ

Εισηγητής: Γ. Μαστοράκος, πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών.


- Προγραμματικές Συμβάσεις για την οργάνωση της εκπαίδευσης του ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ:

e-αυτοδιοίκηση

blogger templates | Make Money Online