Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΤΟΥΤΑΝΧΑΜΩΝ, ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ


Γεννήθηκε με στραβά πόδια και πιθανότατα περπατούσε με μπαστούνι. Σαν να μην έφτανε αυτό, έσπασε το ένα πόδι σε μικρή ηλικία και πέθανε λίγο αργότερα από τις επιπλοκές που επιδεινώθηκαν από την ελονοσία. Ο Τουταγχαμών πρέπει να ήταν από τους πλέον φιλάσθενους ηγέτες της ιστορίας, δείχνει μελέτη που βασίστηκε σε αξονικές τομογραφίες και γενετικές εξετάσεις.Η έρευνα, που δημοσιεύεται την Τετάρτη στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, διήρκεσε δύο χρόνια και θεωρείται η λεπτομερέστερη μέχρι σήμερα, καθώς εξέτασε όχι μόνο τον Τουτανχαμόν αλλά και 15 ακόμα μούμιες, συμπεριλαμβανων και αυτών που ανήκουν σε συγγενείς τους.
Η έρευνα αποκαλύπτει όχι μόνο τα προβλήματα υγείας του Τουτανχαμόν αλλά και την αιμομικτική καταγωγή του: Πατέρας του ήταν ο Ακενατών, ο φαραώ που προσπάθησε να καθιερώσει το μονοθεϊσμό, ενώ μητέρα του ήταν κάποια αδελφή του Ακενατών που ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.
Ο Τουταγχαμόν έγινε φαραώ το 1333 π.Χ σε ηλικία 10 ετών και πέθανε μόλις εννέα χρόνια αργότερα. Τότε ήταν ένας μάλλον ασήμαντος βασιλιάς, σήμερα όμως είναι διάσημος σε όλο τον κόσμο λόγω των απίστευτων ευρημάτων στον τάφο του που βρέθηκε το 1922, τον μοναδικό τάφο φαραώ που έχει βρεθεί ασύλλητος.
Μια τρύπα στο κρανίο της μούμιας τροφοδοτούσε για χρόνια την εικασία ότι ο φαραώ είχε πέσει θύμα δολοφονίας, μέχρι που μια τομογραφία έδειξε το 2005 ότι η οπή πρόήλθε από τη διαδικασία ταρίχευσης.
Οι νέες αξονικές τομογραφίες αποκαλύπτουν ότι ο Τουτανχαμών έπασχε από τουλάχιστον δύο συγγενείς ανωμαλίες: υπερωιοσχιστία, μια κατασκευαστική ανωμαλία του ουρανίσκου από την οποία έπασχε και ο πατέρας του, καθώς και από στρεβλοποδία, μια πάθηση που είχε ταλαιπωρήσει τον παππού του.
Η στρεβλοποδία πιθανότατα ανάγκαζε τον νεαρό φαραώ να περπατά με μπαστούνι, μέχρι που υπέστη το μοιραίο κάταγμα. «Ένα ξαφνικό κάταγμα του ποδιού, πιθανώς από πτώση, ενδέχεται να οδήγησε σε μια επικίνδυνη για τη ζωή του κατάσταση όταν εκδηλώθηκε και ελονοσία» εκτιμά η ερευνητική ομάδα.
Οι γενετικές αναλύσεις αποκάλυψαν την ύπαρξη DNA του παράσιτου της ελονοσίας -πρόκειται μάλιστα για το αρχαιότερο γενετικό ίχνος της ασθένειας.
Η νέα μελέτη, τέλος, φαίνεται να διαψεύδει τη θεωρία ότι ο Τουταγχαμών και οι συγγενείς του έπασχαν από κάποια διαταραχή που τους έδινε ασυνήθιστα θηλυπρεπή εμφάνιση -η άποψη αυτή πιθανότατα οφείλεται στην τεχνοτροπία των Αιγύπτιων καλλιτεχνών της εποχής, οι οποίοι απεικόνιζαν τους βασιλείς με προτεταμένα στήθη, μακρόστενα κεφάλια και φουσκωμένα χείλη.
«Είναι απίθανο ο Τουταγχαμών ή ο Ακενατών μα παρουσίαζαν μια σημαντικά αλλόκοτη ή θηλυκή σιλουέτα» καταλήγουν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Aπό τον Ντε Γκόλ το 1960 και την Σαχάρα έως τον Ζάκ Σιράκ και την Γαλλική Πολυνησία το 1996, 8 πρόεδροι της γαλλικής δημοκρατίας είχαν δώσει εντολή να πραγματοποιηθούν πυρηνικές δοκιμές.  

Η εφημεριδα Λε Παριζιέν επικαλούμενη απόρρητη έκθεση του στρατού αποκαλύπτει ότι Γάλλοι στρατιώτες εκτέθηκαν εσκεμμένα σε πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίησε στην Αλγερία τη δεκαετία του '60.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα οι στρατιώτες εκτέθηκαν σε αυτές προκειμένου "να μελετηθούν οι επιπτώσεις των πυρηνικών όπλων στον άνθρωπο".

Η εφημερίδα Λε Παριζιέν,δημοσιεύει αποσπάσματα αποσπάσματα απόρρητης έκθεσης του 1998, η οποία συντάχθηκε μετά την εγκατάλειψη των δοκιμών.

Σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δημοσιεύει,αφορά τη δοκιμή της 25ης Απριλίου 1961, όπου "επρόκειτο να μελετηθούν οι ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις του ατομικού όπλου στον άνθρωπο, ώστε να υπάρξουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωματική προετοιμασία και την ηθική διαμόρφωση του σύγχρονου μαχητή".

Ορισμένοι βετεράνοι που εργάσθηκαν στα πειράματα στην Αλγερία, και σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλική Πολυνησία, δήλωσαν ότι έλαβαν τη διαταγή να πέσουν κάτω και να καλύψουν τα μάτια τους, ενώ ήταν ντυμένοι μόνο με σορτς και μακό.

Ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν γνωρίζει το έγγραφο. "Η δοσολογία (ραδιενέργειας) η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια των δοκιμών ήταν πολύ μικρή".

Σημειώνεται ότι ανάλογες καταγγελίες, για Αμερικανούς στρατιώτες, ερευνήθηκαν τη δεκαετία του '90 επί κυβερνήσεως Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:
news247


ΑΡΧΑΙΟΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Γερμανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι ένας διαστημικός βράχος, ο οποίος έπεσε στον πλανήτη μας πριν περίπου 40 χρόνια και ο οποίος είναι πιθανότατα παλαιότερος ακόμα και από τον ήλιο μας, περιέχει εκατομμύρια οργανικές ουσίες. 

Ο λεγόμενος μετεωρίτης του «Μέρτσισον», που βρέθηκε το 1969 σε μια πόλη της Αυστραλίας με αυτό το όνομα, θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ρίξουν φως στις συνθήκες που επικρατούσαν κατά την εποχή που γεννήθηκε το ηλιακό μας σύστημα.
Η ενδελεχής μελέτη του εξωγήινου βράχου έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Φίλιπ Σμιτ-Κόπλιν του γερμανικού Ινστιτούτου Οικολογικής Χημείας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.
Οι μετεωρίτες μοιάζουν με τα γήινα απολιθώματα, επειδή επιτρέπουν στους επιστήμονες να «ταξιδέψουν» πίσω στο χρόνο.
Η νέα ανακάλυψη, που φανέρωσε μια αφθονία ουσιών στον αρχαίο μετεωρίτη, δείχνει ότι πιθανότατα το αρχέγονο ηλιακό μας σύστημα είχε μεγαλύτερη μοριακή ποικιλία από τη σημερινή Γη.
Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης έχει εξεταστεί ξανά στο παρελθόν, αλλά για την εύρεση συγκεκριμένων ουσιών. Είναι η πρώτη μελέτη που ανέλυσε το σύνολο των ουσιών του βράχου και επιβεβαίωσε την ύπαρξη μιας τεράστιας ποικιλίας χημικών ουσιών που βασίζονται στον άνθρακα, δηλαδή οργανικών.
Μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια νέων εργαλείων υψηλής ανάλυσης και φασματοσκοπίων, εντοπίστηκαν 70 αμινοξέα, τα οποία θεωρούνται ο θεμέλιος λίθος της ζωής, καθώς από αυτά δημιουργήθηκε το DNA.
Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν καθόλου ότι, με ακόμα πιο βελτιωμένες τεχνικές ανάλυσης, θα μπορέσουν να ανιχνεύσουν ακόμα περισσότερες ουσίες στο βράχο, ο οποίος πιθανότατα έχει ηλικία μεγαλύτερη των 4,65 δισ. ετών του ήλιου μας.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο μετεωρίτης διέσχισε τα αρχέγονα νέφη του πρώιμου ηλιακού μας συστήματος, απορροφώντας με τον τρόπο αυτό διάφορες οργανικές ουσίες. Τα ευρήματα αυτά ασφαλώς θα δώσουν νέα τροφή στη συνεχιζόμενη διαμάχη για το πώς ξεπήδησε η ζωή στον πλανήτη μας.

ΠΗΓΗ:

Enet

ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Από εχθές άρχισε η εναπόθεση κάδων ανακυκλώσεως στις περιοχές του Δήμου Μεσσαπίων. Παρακαλούνται οι κάτοικοι σε αυτούς τους κάδους να εναποθέτουν μόνο συσκευασίες από πλαστικό (μπουκάλια νερού, αναψυκτικών κ.α.), από αλουμίνιο, από χαρτί και από γυαλί. να μην εναποθέτουν άλλα είδη απορριμάτων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΙΖΑ ΣΤΟΝΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΗ-ΡΥΘΜΙΚΗ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 επισκέφθηκε τον σύλλογο Πάλη-Ρυθμική στα Ψαχνά η αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Αγγελική Σχίζα. Η Αγγελική είναι κόρη της Αμαλίας και του Νικολάου Σχίζα όπου έχουν το γνωστό Αρτοποιείο στα Ψαχνά Ευβοίας. Η Αγγελική γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου το 2001 και είναι 9 χρονών. Η Αγγελική είναι η μικρότερη της οικογενείας Σχίζα. Έχει ένα μεγαλύτερο αδελφό τον Ιωάννη, ο οποίος είναι αθλητής της Πάλης και έχει ως προπονητές τον Βασίλειο Κολλάρο και την Φανή Ψαθά.
Η Αγγελική προπονείται στο Γ.Σ. Ρυθμικής γυμναστικής «Αρετή» που βρίσκεται στην Χαλκίδα. Τα αγαπημένα της όργανα είναι το σχοινάκι, η μπάλα και οι κορίνες. Όταν μεγαλώσει θα ήθελε να γίνει και η ίδια προπονήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής στην περιοχή των Ψαχνών.
Η μικρή αθλήτρια κατά την επίσκεψή της στον σύλλογο Πάλη-Ρυθμική μετείχε στην προπόνηση των κοριτσιών της ρυθμικής και παρουσίασε δύο προγράμματα στις μικρές αθλήτριες του συλλόγου ένα με στεφάνι και ένα με μπάλα.

Ευχόμαστε στην μικρή Αγγελική να εισέλθει σύντομα στην εθνική ομάδα και να μας κάνει περήφανους χαρίζοντάς μας διακρίσεις και μετάλλια. Ακόμη να ευχηθούμε καλή πρόοδο, υγεία και το όνειρό της να γίνει πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ:

Παλη-Ρυθμική

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

 

  

  

  


blogger templates | Make Money Online