Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ VIRTUAL ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ
Για περισσότερες φωτογραφίες και για πληροφορίες για 482 είδη ζώων μπες και συ στο Wildlife Finder

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΑΚΡΒΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Η υψηλή τέχνη συνοδεύεται συνήθως από υψηλή τιμή και μερικές φορές υπερβολικά υψηλή. Αυτή είναι μια λίστα σε αντίστροφη μέτρηση, με τους ποιο ακριβοπληρωμένους πίνακες που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα. Να τονίσουμε βέβαια ότι κάθε μέρα που περνάει γίνονται δημοπρασίες έργων τέχνης και επομένως η λίστα αυτή μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

10. Πορτραίτο της Adele Bloch-Bauer II - 89.1 εκατομμύρια δολάρια.


Ο πίνακας αυτός δημιουργήθηκε από τον Gustav Klimt το 1912. Η Adele Bloch-Bauer ήταν η γυναίκα του Ferdinand Bloch-Bauer, ενός πλούσιου βιομηχάνου που ήταν ένθερμος υποστηρικτής των τεχνών γενικά και του Gustav Klimt ειδικότερα. H Adele Bloch-Bauer ήταν το μοναδικό μοντέλο που ζωγράφισε ο Klimt δυο φορές καθώς εμφανίζεται και σε ένα διασημότερο πορτρέτο με την ονομασία Adele Bloch-Bauer I (Μάλλον θα τον έβαλε να την ζωγραφίζει μέχρι να την πετύχει...).

9. Portrait de l'artiste sans barbe - 90.1 εκατομμύρια δολάρια.


Οι αυτοπροσωπογραφίες του Vincent van Gogh ήταν, μαζί με τα ηλιοτρόπια του, μερικοί από τους ποιο αξιοπρόσεκτους πίνακες του. Από το 1886 έως το 1889 παρήγαγε πάνω από 12 αυτοπροσωπογραφίες.

8. Dora Maar au Chat - 97 εκατομμύρια δολάρια.


H Dora Maar au Chat (Dora Maar with Cat) είναι ένας πίνακας του 1941 από τον πασίγνωστο Pablo Picasso. Αναπαριστά την Dora Maar, την ερωμένη του Picasso από την Κροατία, καθισμένη επάνω σε μια καρέκλα με μια μικρή γάτα κουρνιασμένη στους ώμους της. (Αν θέλετε την γνώμη μου, πρέπει να είχαν τσακωθεί πολύ σοβαρά το προηγούμενο βράδυ).

7. Irises - 97.5 εκατομμύρια δολάρια.


O Irises είναι ένας πίνακας από τον Vincent van Gogh. Ήταν ένα από τα πρώτα του έργα όταν ήταν έγκλειστος στο άσυλο Saint Paul-de-Mausole στην Saint Remy de Provence της Γαλλίας, ένα χρόνο πριν τον θάνατο του το 1890.

6. Garcon a la pipe - 113.4 εκατομμύρια δολάρια.


Ο πίνακας αυτός του Pablo Picasso πουλήθηκε σε δημοπρασία των Sotheby's στην Ν. Υόρκη, έχοντας εκτιμώμενη τιμή πώλησης τα 70 εκατομμύρια δολάρια. Πολλοί κριτικοί τέχνης πιστεύουν ότι η υψηλή τιμή πώλησης είχε να κάνει περισσότερο με το όνομα του καλλιτέχνη παρά με την ιστορική σημασία του πίνακα.

5. Bal au moulin de la Galette, Montmartre - 122.8 εκατομμύρια δολάρια.


Την ημέρα που πουλήθηκε αυτός ο πίνακας του Pierre-Auguste Renoir, αποτελούσε - μαζί με τον πίνακα του Van Gogh, Portrait of Dr Gachet, έναν από τους δυο ποιο ακριβούς πίνακες που πουλήθηκαν ποτέ. Και οι δυο αυτοί πίνακες αγοράστηκαν από τον Saito, ο οποίος προκάλεσε διεθνή κατακραυγή όταν ανακοίνωσε ότι σκόπευε όταν πεθάνει να αποτεφρωθεί μαζί με αυτά τα έργα τέχνης. Ωστόσο, όταν ο Saito και οι εταιρίες του περιήλθαν σε σοβαρή οικονομική κρίση, οι τραπεζίτες που κρατούσαν αυτόν τον πίνακα ως εχέγγυο για δάνεια, διοργάνωσαν μια εμπιστευτική πώληση διαμέσου του οίκου Sotheby's σε έναν μυστικό αγοραστή. Αν και δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα, ο πίνακας πιστεύεται ότι βρίσκεται στα χέρια ενός Ελβετού συλλέκτη. (Ευτυχώς γλύτωσε ο καημένος ο πίνακας από τον τρελό. Αν πάλι ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, ας επέλεγε αυτόν του Picasso στο Νο. 8 της λίστας μας. Δεν νομίζω να είχε κανείς πρόβλημα...).

4. Portrait of Dr. Gachet - 129.7 εκατομμύρια δολάρια.


Υπάρχουν δυο αυθεντικές εκδόσεις αυτού του πορτρέτου από τον Vincent Van Gogh που και οι δυο δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 1890, τους τελευταίους δηλαδή μήνες της ζωής του van Gogh. Και οι δυο δείχνουν τον γιατρό Gachet να κάθεται σε ένα τραπέζι και να γέρνει το κεφάλι του στο δεξί του χέρι αλλά διαφοροποιούνται εύκολα ο ένας από τον άλλο.

3. Portrait of Adele Bloch-Bauer I - 137.6 εκατομμύρια δολάρια.


O πίνακας αυτός του Gustav Klimt δημιουργήθηκε το 1907. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, πουλήθηκε στον Ronald Lauder τον Ιούνιο του 2006.

2. Woman III - 140.2 εκατομμύρια δολάρια.O πίνακας αυτός είναι ένα έργο αφηρημένης τέχνης του εξπρεσιονιστή ζωγράφου Willem de Kooning. Ο Woman III είναι ένας από τους 6 πίνακες του Kooning στους οποίους το κεντρικό θέμα ήταν μια γυναίκα. Έχει διαστάσεις 68χ48.5 ίντσες και ολοκληρώθηκε το 1953.

1. Νο. 5, 1948 - 142.7 εκατομμύρια δολάρια.O πίνακας αυτός είναι ένα έργο αφηρημένης τέχνης (σώωωπα!!!) από τον Jackson Pollock, έναν Αμερικανό ζωγράφο γνωστό για την συνεισφορά του στο κίνημα του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Ο πίνακας έχει διαστάσεις 8χ4 πόδια και αποτελείται από ποσότητες καφέ και κίτρινης μπογιάς που δίνουν την εικόνα μιας φωλιάς πουλιών.

ΠΗΓΗ:

Psaxtiria.com

ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ


Μία έγκυος στην Ονδούρα αναγκάστηκε να φέρει στον κόσμο το παιδί της μέσα σε νεκροφόρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας El Heraldo.

Η γυναίκα προσπαθούσε να μεταβεί πεζή από την παραγκούπολη, όπου διέμενε, στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όμως την έπιασαν οι πόνοι ακριβώς έξω από ένα...γραφείο τελετών.

Ο ιδιοκτήτης του κάλεσε σε βοήθεια τους υπαλλήλους του για να μεταφέρουν τη γυναίκα στο νοσοκομείο με τη...νεκροφόρα.

Το όχημα όμως καθηλώθηκε στο δρόμο εξαιτίας της κίνησης και η γυναίκα τελικώς γέννησε μέσα στη νεκροφόρα με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών.

Ο τοκετός διεξήχθη ομαλά, αλλά ο ...εκτελών χρέη μαιευτήρα δεν κατάφερε να κόψει τον ομφάλιο λώρο καθώς δεν διέθετε το απαραίτητο εργαλείο.

Μητέρα και βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε πολύ καλή κατάσταση, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι ευτυχείς γονείς αποφάσισαν να ονομάσουν το νεογέννητο κοριτσάκι τους Ρόζα προς τιμήν του ...ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών.

ΠΗΓΗ:

Πρώτο Θέμα

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η GOOGLE

Υποχώρησε τελικά η Google στην απειλή του Ρούπερτ Μέρντοκ για μια πιθανή συμφωνία του με την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft. Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης ανακοίνωσε ότι οι εκδότες θα μπορούν πλέον να θέτουν όριο στον αριθμό των ειδήσεων που οι χρήστες θα μπορούν να διαβάζουν δωρεάν, μέσω της υπηρεσίας της Google.

Πολλοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης διαμαρτυρήθηκαν (ιδίως από την πλευρά της News Corp. του Ρ.Μέρντοκ) ότι η Google επωφελείται οικονομικά με πρόσθετα διαφημιστικά έσοδα από τη δωρεάν διάθεση του ειδησεογραφικού περιεχομένου τους.

Με βάση το πρόγραμμα «First Click Free» («Δωρεάν το Πρώτο Κλικ») της Google, οι εκδότες θα μπορούν στο εξής να εμποδίζουν την απεριόριστη πρόσβαση στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με συνδρομή.

Οι χρήστες που κάνουν «κλικ» σε περισσότερες από πέντε ειδήσεις την μέρα, θα κατευθύνονται σε σελίδες συνδρομής για να πληρώσουν την περαιτέρω πρόσβαση, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Αυτό όμως θα ισχύει μόνο για τις ιστοσελίδες που χρεώνουν αυτή τη στιγμή για την χρήση του περιεχομένου τους.

Ο 78χρονος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοκ, τόνισε ότι «οι εφημερίδες πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά στο να πείσουν τους καταναλωτές ότι η υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη ειδησεογραφία δεν προσφέρεται δωρεάν».


Πρόσθεσε ότι «η καλή δημοσιογραφία είναι ένα ακριβό προϊόν» και επανέλαβε την πρόθεσή του να αρχίσει να χρεώνει την πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει μέσω της News Corp.


Ο Ρούπερτ Μέρντοκ επιτέθηκε ξανά σε υπηρεσίες όπως το Google, λέγοντας ότι «τρώνε από τα έτοιμα», καθώς εκμεταλλεύονται «τις σκληρές προσπάθειες και τις επενδύσεις των άλλων» [των εκδοτών]. «Για να το πω με αγένεια, αυτό είναι κλοπή», είπε και παραδέχθηκε ότι «το παλαιό επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται μόνο στη διαφήμιση, είναι νεκρό», τονίζοντας ότι «στο μέλλον, στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο, θα χρεώνουμε τους καταναλωτές για τις ειδήσεις που παρέχουμε στους ειδησεογραφικούς διαδικτυακούς τόπους μας».

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΚΑΛΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Περίπου 47.000.000 κιλά ηλεκτρικών συσκευών όλων των κατηγοριών ανακυκλώθηκαν τη χρονιά που κλείνει σε λίγες ημέρες. Αυτό μεταφράζεται σε 2.326.677 συσκευές. Αξίζει να σημειωθεί πως στους πρώτους πέντε μήνες ανακυκλώθηκαν περίπου 25.000.000 κιλά.

Συνεπώς, διαφαίνεται πως η ανακύκλωση συσκευών κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην χώρα μας αφού από το 2004 και το σύγχρονο προεδρικό διάταγμα, απαγορεύεται η διάθεση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων στις χωματερές.

Η πλέον διαδεδομένη ανακυκλώσιμη συσκευή είναι τα κινητά τηλέφωνα που πωλούνται κατά 3,5 εκατομμύρια το χρόνο.

Σημειώνεται δε πως το 2008 ανακυκλώθηκαν 833,342 κλιματιστικά, ψυγεία, πλυντήρια. Ακόμα, ανακυκλώθηκαν 310.426 μίξερ, καφετιέρες, τοστιέρες και σκούπες.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας ανακυκλώθηκαν 555.032 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοτυπικά, DVD και συναφές συσκευές.

ΠΗΓΗ:

Στη Φόρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Τα τέσσερα γκρουπ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση της Παρασκευής που θα γίνει στο Κέιπ Τάουν ανακοίνωσε η FIFA.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο «ευρωπαϊκό» γκρουπ, ενώ η Ολλανδία πήρε τη θέση της Γαλλίας στο γκρουπ των επικεφαλής, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έλαβε υπόψιν της τη βαθμολογία του Οκτωβρίου.

Στο γκρουπ των επικεφαλής συμμετέχουν ακόμα οι Βραζιλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αργεντινή, Αγγλία και η διοργανώτρια Νότιa Αφρική.

το ίδιο γκρουπ τοποθετήθηκαν οι ομάδες της Αφρικής και οι εκπρόσωποι της Νότιας Αμερικής, ενώ δημιουργήθηκε ένα γκρουπ για τις ομάδες από την Ασία, την Βόρεια και Κεντρική Αμερική και την Ωκεανία.Αναλυτικά τα τέσσερα γκρουπ:

1ο γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Αργεντινή, Αγγλία, Νότια Αφρική.

2ο γκρουπ: Αυστραλία, Ιαπωνία, Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα, Ονδούρα, Μεξικό, ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία.

3ο γκρουπ: Αλγερία, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Νιγηρία, Χιλή, Παραγουάη, Ουρουγουάη.

4ο γκρουπ: Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία.

ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Πριν δύο χρόνια βιώσαμε μια απίστευτη καταστροφή, με ανυπολόγιστες καταστροφές και απέραντο ανθρώπινο πόνο, εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007.

Εκατομμύρια στρέμματα δάσους και καλλιεργειών καμένα, χιλιάδες ζώα, αλλά και δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν εκείνες τις ημέρες.

Το φετινό καλοκαίρι η Βορειοανατολική Αττική βίωσε μια τραυματική εμπειρία με την τριήμερη πύρινη λαίλαπα που κατέκαιγε την περιοχή, χωρίς ευτυχώς τουλάχιστον θύματα.

Καθημερινά, επιχειρήσεις, κατοικίες και αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες, από αμέλεια ή λάθος και ελάχιστοι από όλους εμάς, μπορούν να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα και σωστά τέτοια συμβάντα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή πολλές φορές ολόκληρων περιουσιών.

Όλοι εμείς μπορούμε, πρώτα από όλα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, να επέμβουμε σε ένα συμβάν μικρής έκτασης με επιτυχία, να προστατεύσουμε περιουσίες και ζωές αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα και με την ανάλογη γνώση τις πυρκαγιές.

Η πρόληψη είναι η αρχή και το τέλος για μια επιτυχή αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς, παράλληλα με τη σωστή πυροπροστασία.

Οι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι πολίτες είναι η απαρχή της προστασίας των δασών, της γεωργικής εκμετάλλευσης, των ζώων αλλά και των ανθρώπινων ζωών.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ( 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερίου) διοργανώνουν σεμινάρια πυρόσβεσης, πρόληψης και πυροπροστασίας, συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών, σε δύο απογεύματα.

Τα σεμινάρια θα γίνουν στο ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού, Περιστέρι. Ώρες σεμιναρίου: 17: 30 – 21: 30.

Πέμπτη 10/12 και

Δευτέρα 14/12,

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: ellinesenergoipolites@gmail.com
ή στα τηλέφωνα 210 57 22 034 και 6972 259 600, για διευκρινήσεις αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

ΠΗΓΗ:

Έλληνες Ενεργοί Πολίτες

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ KIREAS.ORG

Με μεγάλη συμμέτοχη του κόσμου ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συνέλευση του kireas.org τη Κυριακή 29/11/09 στο κλειστό Γυμναστήριο Μαντουδίου. Η συνέλευση επικεντρώθηκε σε 3 θέματα περιβάλλον, πολιτισμός και οικονομική ανάπτυξη. Για την ιστορία ο kireas.org δημιουργήθηκε εξαιτίας του λιθάνθρακα. Στην συνελευση αναφερθηκε ότι ο αγώνας ενάντια στο λιθάνθρακα αποτελεί ορόσημο γιατί δείχνει τι μπορεί να επιτευχτεί όταν δουλεύουν όλοι μαζί με σύστημα και καλή ενημέρωση.

Για την υπερ-μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 1.160 MWe με Φυσικό Αέριο, το πρόβλημα εστιάστηκε: (1) στην πιθανή οικολογική καταστροφή του όρμου του Κυμασίου από την απόρριψη εκατομμύριων λίτρων θερμού χλωριωμένου νερού ψύξης σε καθημερινή βάση , (2) την ενδεχόμενη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της περιοχής και (3) τον κίνδυνο να χωροθετηθεί η περιοχή σαν ενεργειακός χώρος που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της και θα εμποδίσει κάθε μορφή άλλης ανάπτυξης. Ο kireas.org ζήτησε από τους δημότες να δουν κατά πόσο «οι 85 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν μπορούν να αντισταθμίσουν όλες τις αρνητικές επιπτώσεις της μονάδας και τον κίνδυνο ότι η περιοχή θα χωροθετηθεί σαν ενεργειακός σκουπιδοτενεκές της Ελλάδα;» . Η ΡΑΕ δεν έχει ακόμη γνωμοδοτήσει στη αίτηση που υποβλήθηκε το Μάη 2009. Ισως η απόφαση θα παρθεί μετά την ολοκλήρωση της νεας εκθεσης ενεργειακού σχεδιασμού που αναμένεται το Δεκεμβρη, πιθανόν μετά την συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης όπου θα αποφασιστούν τα δικαιώματα εκπομπών της Ελλάδας για τα επόμενα 20 χρόνια. Ο kireas.org ζήτησε από την τοπική κοινωνία να μην περιμένει την γνωμοδότηση και να σταθμίσει τα οφέλη και τις συνέπειες της μονάδας φυσικού αερίου πριν την αποδεχτεί .

Η απαλλοτρίωση των δεξαμενών μαζούτ στο Κυμάσι που αποφασίστηκε τον Ιούνιο του 2004 από την τότε δημοτική Αρχή Κηρεως. Ενώ υπήρχε απόφαση του Πρωτοδικειου Χαλκιδας από τον Ιούλιο του 2006 που ζήτησε από υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών να το συνδράμει στην εκτίμηση του αντίτιμου της απαλλοτρίωσης . Η τωρινή δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι η απαλλοτρίωση δεν προχώρησε γιατί 3 χρόνια τώρα δεν έχει αποφανθεί ακόμη η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τον καθορισμό του αντίτιμου της απαλλοτρίωσης . Ο νόμος προβλέπει ότι μετά την πάροδο 4 χρόνων από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης χωρίς τον καθορισμό αντίτιμου, επέρχεται αυτοδίκαια ανάκληση της .Ο kireas.org θα συνεχίσει να ερευνά το θέμα και θα αναζητήσει ευθύνες για πιθανώς εσκεμμένη αδράνεια που τελικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιδιώτη.


Το θέμα της διεκδίκησης ή εξασφάλισης από την νέα ΒΙΟΜΑΓΝ μεταλλειοκτησιών σε 46.000 στρέμματα του Δήμου Κηρέως μέσω της οδού των διερευνητικών γεωτρήσεων συζητήθηκε στην συνέλευση. Ο Μεταλλευτικός κώδικας προβλέπει ότι αν δεν γίνει μεταλλευτική εκμετάλλευση ή ερευνητικές γεωτρήσεις για 3 χρόνια σε μια περιοχή αυτά τα δικαιώματα χάνονται. Ο Kireas.org ερευνά γιατί ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί στις μεταλλειοκτησίες του Δήμου Κηρέως αφού δεν έχει υπάρξει μεταλλευτική εκμετάλλευση τα τελευταία 10 χρόνια. Η νέα ΒΙΟΜΑΓΝ έχει τίτλους μεταλλειοκτησίας που χρονολογούνται από την εποχή Βουδούρη το 1884. Είναι άξιος απορίας ο ζήλος με τον οποίο η δημοτική αρχή προώθησε το θέμα στο Ν.Α. Ευβοίας , χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα οφέλη για την περιοχή. Η νέα ΒΙΟΜΑΓΝ δεν εξορύσσει τίποτα και δεν διαθέτει ενεργό μεταλλευτικό εξοπλισμό και σύμφωνα με δημοσιευμένες δηλώσεις του πρόεδρου του ομίλου της δεν προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στο μεταλλευτικό τομέα για « μεγάλο βάθος χρόνου». Θέση του Kireas.org είναι ότι η παραχώρηση δικαιωμάτων αποκλειστικής μεταλλευτικής εκμετάλλευσης για 50 χρόνια σε μια τόση μεγάλη έκταση του δήμου χωρίς προοπτική εκμετάλλευσης και ορατά και άμεσα οφέλη δεν θα βοηθήσει τον τόπο. Θα είναι συμφερότερο για την περιοχή τα δικαίωμα τα των μεταλειοκτησιών να περιέλθουν στο δημόσιο που θα μπορεί να αποφασίσει ελεύθερα χωρίς τις δεσμεύσεις της αποκλειστικής εκμετάλλευσης ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος εκμετάλλευσης τους.

Για το ναυπηγείο που προγραμματίζεται στο Κυμάσι διευκρινίστηκε ότι η θέση του Kireas.org δεν άλλαξε από το Φλεβάρη του 2009 που κατέθεσε τις προτάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηρέως. Ο Kireas.org δήλωσε ότι δεν έχει κάνει καμιά ενέργεια εναντίον του ναυπηγείου άλλα ο επενδυτής θα πρέπει να σεβαστεί την σύμβαση εκμίσθωσης και την σχετική νομοθεσία για τη λειτουργία τέτοιου είδους επιχειρήσεων καθώς και να μην παρεμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο την κατασκευή και λειτουργία του λιμανιού Μαντουδίου.

Σημειώθηκε ότι η περιοχή του δήμου Κηρέως είναι πλούσια σε βιότοπους , ενδημικά φυτά , πτηνά, και άλλα ζώα. Στην περιοχή έχουν καταγράφει 34 βιότοποι ή ενδιαιτήματα, 5 από τα οποία είναι υψηλής προτεραιότητας (και προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή ένωση. Έχουν καταγραφεί 18 σπάνια ενδημικά φυτά από τα οποία 3 είναι υπό εξαφάνιση. Η περιοχή φιλοξενεί 74 είδη πτηνών από τα οποία 19 απειλούνται με εξαφάνιση και προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα 6 μπήκαν στην λίστα "δυσμενούς" κατάστασης διατήρησης. Ανησυχία δημιουργεί η τελευταία έκθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ που σύμφωνα με την οποία είναι άγνωστη η κατάσταση διατήρησης του 55% των φυτών και του 65% των ζώων. Ο Kireas.org αναφέρθηκε στην πρόταση του στην Ν. Α. Εύβοιας για την Ευβοϊκή βιοποικιλότητα μέσω του προγράμματος LIFE+ και την ανάγκη για νέες πρωτοβουλίες και συμμετοχή των δημοτών. Επίσης έγιναν αναφορές στις πρότασεις του Kireas.org για συμμετοχή του δήμου στη «πρωτοβουλία σύμφωνο των δημάρχων» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, και την δημιουργία αυτομάτου δορυφορικού συστήματος πυρανίχνευσης και έγκαιρης προειδοποίησης δασικών πυρκαγιών . Δεν έχει υπάρξει ακόμη απάντηση από την Δημοτική Αρχή Κηρέως για καμιά από τις δυο προτάσεις.

Κύρια θέση του Kireas.org στα πολιτιστικά είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συστηματική προσπάθεια με την βοήθεια του δήμου, της εκπαιδευτικής κοινότητας και άλλων φορέων για μια ουσιαστική ανάπτυξη του πολιτισμού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Χρειάζεται μια σειρά ενεργειών που θα δίνει έμφαση στην τοπική δημιουργία και όχι την κατανάλωση. Επισημάνθηκε ότι η έλλειψη πολιτιστικών υποδομών είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για την πολιτιστική ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Ο Kireas.org έχει κάνει προτάσεις για την δημιουργία πολιτιστικού πολύ-χωρου και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομίας με καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων καθώς και πρόταση για την μνημόνευση των 2.000 θυμάτων της σφαγής του Κηρέα από τους Τούρκους το 1823. Οι προτάσεις αυτές δεν έχουν συζητηθεί ακόμα από το Δ.Σ. Κηρέως όπως προβλέπει ο Κώδικας για τους Δήμους και τις Κοινότητες.

Ο Kireas.org ζήτησε από τους κατοίκους να προβληματιστούν και να επιλέξουν ορθολογικά ποιο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης θα είναι προσοδοφορότερο για την περιοχή, και πως θα γίνει καλύτερη εκμετάλλευση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που θα ανοίξουν τα έργα υποδομής, όπως ο νέος δρόμος και το λιμάνι Μαντουδίου . Το λιμάνι έχει προγραμματιστεί για να ενώσει την περιοχή με τις Βόρειες Σποράδες, μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή. Θεση του Kireas.org είναι ότι η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να περιλαμβάνει και να είναι για όλους τους δημοτες βολεμένους, αβόλευτους, συνταξιούχους, μισθωτούς, αγρότες, ανέργους, ετεροδημότες και ομοδημότες. Καμιά ομάδα δεν έχει και δεν πρέπει να έχει περισσότερα δικαιώματα από άλλη και οποιαδήποτε ανάπτυξη θα πρέπει να σέβεται όλους τους δημότες.

Στο τέλος της συνέλευσης υπήρξαν πολυάριθμες τοποθετήσεις από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, εκπροσώπους τοπικών φορέων, παλαιούς συνδικαλιστές και απλούς δημότες. Έγινε μια κάμεο εμφάνιση από τον κ. Λειβαδάρα, διευθύνοντα σύμβουλο της Λάμδα Ναυς ΑΕ που κατασκευάζει το ναυπηγείο στο Κυμάσι. Στην σύντομη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στη έλλειψη τουριστικής υποδομής στην περιοχή που περιορίζει την τουριστική της ανάπτυξη και την συμβατότητα του ναυπηγείου με την τουριστική ανάπτυξη, φέρνοντας μάλιστα παραδείγματα από την Γαλλική Ριβιέρα όπου η ναυπήγηση τουριστικών σκαφών έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο τουρισμό. Επίσης έκανε λόγο για τις δικές του προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής και τις επισκέψεις επιφανών οικονομικών και άλλων παραγόντων από δική του πρωτοβουλία.

Οι άλλες τοποθετήσεις έθιξαν σοβαρά προβλήματα για την μορφή οικονομικής ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθήσει η περιοχή, την καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την χαμηλή αξία των ακινήτων σε σχέση με άλλες περιοχές της Βόρειας Ευβοίας, τη περιβαλλοντική υποβάθμιση και την ανεργία. Η συνέλευση διήρκησε παραπάνω από ότι είχε προγραμματιστεί και εκφράστηκε η αναγκαιότητα για παρόμοιες συνελεύσεις στο κοντινό μέλλον.

ΠΗΓΗ:

kireas.org

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις θέσεις του Δημάρχου κύριου Ενωτιάδη.
Θέσεις του κύριου Νωτιάδη

ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ

Ολόκληρες χώρες θα εξαφανιστούν από τον χάρτη και το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εστία του. Αυτό το σενάριο Αποκάλυψης προβλέπει νέα έκθεση για το κλίμα υπό το ορατό ενδεχόμενο να αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας κατά 1,4 μ. έως το 2100.

Η έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής για την Έρευνα στην Ανταρκτική (SCΑR) βασίστηκε στα συμπεράσματα 100 κορυφαίων επιστημόνων και σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Κόλιν Σάμερχεϊς, περιγράφει «την αργή καταστροφή του πλανήτη με την οποία είμαστε αντιμέτωποι». Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει με τη θερμοκρασία στους ωκεανούς και τη στάθμη της θάλασσας, ενώ ο Ήλιος φαίνεται να έχει πολύ μικρή συμβολή σε αυτό που βλέπουμε».

Οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με την έκθεση, παράκτιες πόλεις θα πρέπει να μετατραπούν σε οχυρά για να αντιμετωπίσουν την πολύπλευρη επίθεση του νερού. Η Σαγκάη, η Αλεξάνδρεια, η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη και η Βενετία θα κινδυνεύσουν να βυθιστούν. Οι ειδικοί στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι θα πρέπει να δαπανήσουν 156 δισ. δολάριαπερίπου το 3% του εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος- για να προστατεύσουν το αμερικανικό έδαφος από τις πλημμύρες σε περίπτωση που η στάθμη της θάλασσας αυξηθεί κατά ένα μέτρο. Εάν επαληθευθεί αυτό το σενάριο- επισημαίνεται στην έκθεση- περίπου 100 εκατ. άνθρωποι θα εκτοπισθούν στην Ασία, 14 εκατ. στην Ευρώπη και 8 εκατ. στην Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Σώστε τη Γη με 2 ευρώ την ημέρα

ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στις καθημερινές τους συνήθειες και δύο ευρώ την ημέρα οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με έρευνα. «Δεν χρειάζονται μόνο επενδύσεις, αλλά και αλλαγές στον τρόπο ζωής», σημειώνει η Σόνια Μάγιερ μέλος των Φίλων της Γης Ευρώπης, μιας οργάνωσης που ανέθεσε τη διεξαγωγή της έρευνας στο Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο της Στοκχόλμης. «Αλλαγές στον τρόπο ζωής» σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μειώσουν τα αεροπορικά ταξίδια κατά 10% μέχρι το 2020 και τη χρήση των ιδιωτικών τους αυτοκινήτων κατά 4%.

Παράλληλα, θα πρέπει να αυξήσουν τα ταξίδια με τρένο κατά 9% και συγχρόνως να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος κατά 60%. Όσον αφορά τα 2 ευρώ την ημέρα, αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε κάθε Ευρωπαίο για τα 2 τρισ.

ευρώ που απαιτούνται ώστε να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων κατά 40%, κάτω από τα επίπεδα του 1990 έως το 2020.

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΣΟΚ! Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΣΕ ΧΑΡΤΙ

Με τον πιο παιδικό αλλά και πιο δεικτικό τρόπο, η 13χρονη σήμερα Μ. αποτύπωσε στο χαρτί τη φρίκη που βίωνε από 6 ετών, όταν η μητέρα της την εξέδιδε σε τρεις σάτυρους οι οποίοι την βίαζαν.

Σε ένα από τα σκίτσα της φαίνεται ένας από τους κατηγορούμενους, ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος, δίπλα του κλαμένη η μικρή και τελευταία η μητέρα - μαστροπός.

Πάνω από τις παιδικές ζωγραφιές, λέξεις που «κόβουν» σαν μαχαίρι: «φυλακή παπά – Σωτήρης», «ελευθερία εγώ», «φυλακή Ειρήνη».

Σε άλλο σκίτσο απεικονίζεται ο Σπύρος Σουχλέρης, ο πρώην σύντροφος της μητέρας της που φέρεται ότι είχε επίσης βιάσει την μικρή.

«Φυλακή Σπύρος», «Νοσταλγία Εγώ, Φροντίδα», «Φυλακή Ειρήνη», γράφει το παιδί.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του αστυνομικού διευθυντή Αχαρνών, στον οποίο μίλησε η ανήλικη: οι κατηγορούμενοι την βίαζαν κατ΄ εξακολούθηση και παρά φύση ακόμα και σε προαύλιο εκκλησίας στο Καματερό!

Η «μάνα» έδινε το σπλάχνο της έναντι 30 ή 50 ευρώ, ενώ αρκετές φορές την έβαφε και την έντυνε με «μεγαλίστικα» ρούχα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που τάραξε το πανελλήνιο πριν από περίπου 2 χρόνια συνεχίζεται και οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα πάντα.

«Κλείστε τους όλους μέσα. Θέλω να σταματήσω να πονάω. Θέλω μόνο να γελάω», έγραφε η μικρή σε άλλη ζωγραφιά…

ΠΗΓΗ:

Star.gr

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ...ΠΟΔΗΛΑΤΟ!

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πράσινων Μίχαελ Κράμερ συνδυάζει την περιβαλλοντική ευαισθησία με την ιστορική αναζήτηση. Οργανώνει διαδρομές με το ποδήλατο κατά μήκος του πρώην "σιδηρού παραπετάσματος" μέχρι...Ορεστιάδας.


Το μεγαλύτερο δρομολόγιο του Μίχαελ Κράμερ (Michael Cramer) αρχίζει από τη θάλασσα του Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό και καταλήγει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μετά από 7.000 χιλιόμετρα! Πάντως η ιδέα πρωτοεφαρμόστηκε στο Βερολίνο. «Το 2001, στην τεσσαρακοστή επέτειο από την οικοδόμηση του Τείχους, είχαμε οριοθετήσει μία ποδηλατική διαδρομή εκατόν εξήντα χιλιομέτρων γύρω από το παλαιό δυτικό Βερολίνο και κατά μήκος του Τείχους» λέει ο Μίχαελ Κράμερ στην Deutsche Welle. «Η διαδρομή έγινε τουριστικό αξιοθέατο, γιατί συμβολίζει την ιδιαίτερη ταυτότητα του Βερολίνου: το πρωί κάνουμε ιστορική αναδρομή με το ποδήλατο, το ίδιο βράδυ πάμε στο θέατρο ή στην όπερα. Μέσα σε μία μέρα ζούμε την ιστορία, αλλά και τον πολιτισμό της πόλης. Όμως η διαίρεση της Ευρώπης δεν περνούσε μόνο από το Βερολίνο. Σιγά-σιγά λοιπόν αρχίσαμε να χαρτογραφούμε και άλλες διαδρομές, οι οποίες μας θυμίζουν την ειρηνική επανάσταση στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη...»

Οι ποδηλατοδρόμοι της Ορεστιάδας


Φίλοι του ποδηλάτου από όλη την Ευρώπη υποδεικνύουν στον Μίχαελ Κράμερ τις καλύτερες διαδρομές. Μία από αυτές οδηγεί στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας, περνώντας από παραμεθόριους οικισμούς όπως τα Πετρωτά, ο Κυπρίνος, το Φυλάκιο και οι Καστανιές, αλλά και από την πόλη της Ορεστιάδας. Ο Γερμανός ευρωβουλευτής έχει καταγράψει τη διαδρομή σε ταξιδιωτικό οδηγό 190 σελίδων που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Esterbauer: «Είχαμε πάει στη Θράκη πριν από τις ευρωεκλογές», θυμάται ο Γερμανός ευρωβουλευτής. «Είδαμε ωραίες διαδρομές, ακόμα και από την τουρκική ή τη βουλγαρική πλευρά των συνόρων. Θυμάμαι την υποδοχή μας στην Ορεστιάδα, που έχει και καλούς ποδηλατοδρόμους, ίσως γιατί ο δήμαρχος είναι και πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου. Είχαν συγκεντρωθεί λοιπόν τοπικοί άρχοντες στην κεντρική πλατεία, κάποιοι μίλησαν στα τουρκικά ή στα βουλγαρικά με ελληνική μετάφραση, εγώ μιλούσα στα αγγλικά και εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι δεν είμαστε απλοί ποδηλάτες, αλλά ότι συμβολίζουμε την επαναπροσέγγιση λαών που ήταν αναγκασμένοι να ζουν χωριστά...»Κοντά σε σύνορα, αλλά χωρίς λακκούβες

Ο Μίχαελ Κράμερ είναι ένας μάλλον αντισυμβατικός ευρωβουλευτής: μουσικός, γυμναστής, πρώην καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και φανατικός εραστής του ποδηλάτου και της οικολογικής δράσης. Παραμένει ανοιχτός σε προτάσεις για ποδηλατικές διαδρομές σε όλη την Ευρώπη, άρα και στην Ελλάδα - διαδρομές, οι οποίες όμως πρέπει να εκπληρώνουν ορισμένα κριτήρια: «Να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα σύνορα. Να μην έχουν πολλή κίνηση, αλλά να έχουν και καλή ποιότητα οδοστρώματος, χωρίς λακκούβες. Να συνδυάζουν την περιήγηση στην «ανατολική» και στη «δυτική» πλευρά των συνόρων, όπως θα λέγαμε την εποχή του «σιδηρού παραπετάσματος». Και βέβαια να επιτρέπουν την πρόσβαση σε μουσεία, ιστορικά μνημεία ή παλαιά συνοριακά φυλάκια» Ο Γερμανός ευρωβουλευτής συμμετέχει στη μεικτή κοινοβουλευτική Επιτροπή της Ε.Ε. με την ΠΓΔΜ, επομένως θα ταξιδεύει όλο και πιο συχνά στα Βαλκάνια. Σκοπεύει να συνδυάσει μερικά από τα υπηρεσιακά ταξίδια με ευχάριστες ποδηλατικές διαδρομές. Και αναλογίζεται τις μοναδικές περιηγήσεις που έκανε μέχρι σήμερα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με αφετηρία το Βερολίνο: «Σε λίγες μέρες θα είμαι στη Σόφια για μία διεθνή διάσκεψη κι ελπίζω να βρω χρόνο για ποδήλατο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Παλιότερα κάναμε μοναδικές διαδρομές με το ποδήλατο: πρωινό στην Αυστρία, μεσημεριανό στη Σλοβενία, δείπνο στην Ουγγαρία. Είχε πολύ πλάκα ! »

ΠΗΓΗ:

DW-WORLD.DE

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ -ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Μια ομάδα του Δήμου Μεσσαπίων η οποία αποτελείται από τους συντάκτες των ιστολογίων Messa-pios και Yperdimios, από το σύλλογο Πάλη-Ρυθμική και από άλλα άτομα των Ψαχνών και της ευρύτερης περιοχής, αποφάσισε να μαζέψει τρόφιμα, ενδύματα, παιχνίδια και βιβλία και να τα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού στην περιοχή της Χαλκίδας.

Τα ενδύματα, τα τρόφιμα, τα παιχνίδια και τα βιβλία θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Στάδιο των Ψαχνών, όπου εκεί βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του συλλόγου Πάλη-Ρυθμική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φέρνουν ότι έχουν ευχαρίστηση στο Στάδιο των Ψαχνών, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου Πάλη-Ρυθμική κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 17:00-22:00 και κάθε Τετάρτη από 19:00-21:00.

Η συγκέντρωση θα διαρκέσει ως τις 16 Δεκεμβρίου και στις πιθανόν στις 18 Δεκεμβρίου να δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

ΓΙΝΕ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΑύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών από τις 9:00 το πρωί εώς τις 13:00 ρο μεσημέρι. παρακαλούνται όσοι μπορούνε να πάνε να δώσουν αίμα διότι με αυτό το αίμα μπορούμε να σώσουμε μία ζωή.

blogger templates | Make Money Online