Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ


Μετά τους Σκοπιανούς και τους Βούλγαρους, τώρα διεκδικούν τον Μέγα Αλέξανδρο και οι Αλβανοί! Να περιμένουμε και τους Τούρκους για να έχουμε απαρτία...;
Όπως θα δείτε πιο κάτω από μια πρόχειρη μετάφραση του άρθρου που βρίσκεται
εδώ ο Αλβανός μουσουλμάνος συγγραφέας Niaz Muhamedi υπαινίσσεται ότι ο Αλέξανδρος μπορεί να ήταν Αλβανός...! Δείτε από μια πρόχειρη μετάφραση το άρθρο:
Ο Αλβανός μουσουλμάνος συγγραφέας Niaz Muhamedi προτίθεται να δημοσιεύσει ένα ογκώδες βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι μόνο Αλβανοί έχουν την άδεια για να μιλήσουν στους Έλληνες για την εθνική κληρονομιά του Μ.Αλεξάνδρου.
«Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό πρόγραμμα… Αυτό είναι το πρόγραμμά μου που έχει αποκλειστικά έναν επιστημονικό χαρακτήρα,» λέει ο Muhamedi.

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ



Ηλεκτρική ενέργεια που θα προέρχεται από τα κύματα της θάλασσας θα απολαμβάνουν στο μέλλον οι Κύπριοι καταναλωτές.

Ύστερα από μελέτες και ενέργειες τριών ετών η ισραηλινή εταιρεία «SDΕ» ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε τελικές διαβουλεύσεις με κυπριακές και άλλες εταιρείες για διαμόρφωση κοινοπραξίας για την κατασκευή μονάδας που θα παράγει στην Κύπρο ηλεκτρισμό από την ενέργεια των κυμάτων της θάλασσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», η ισραηλινή «SDΕ» ήταν μεταξύ των ενδιαφερομένων που βρήκαν ότι μπορούν να προσφέρουν σύστημα παραγωγής ηλεκτρισμού από την ενέργεια των κυμάτων με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, στην περίπτωση που η τεχνολογία –διεθνώς κατοχυρωμένη– που προσφέρει η ισραηλινή εταιρεία εγκατασταθεί στον κυματοθραύστη της μαρίνας Λάρνακας.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;


Kρίσιμη χρονιά για την επίτευξη ή όχι της σύγκλισης με την Eυρώπη όσον αφορά στην προώθηση της ευρυζωνικότητας και γενικότερα της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών χαρακτηρίζεται το 2010. Tο πρόβλημα είναι ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της διείσδυσης και της χρήσης του Διαδικτύου παραμένουν εντυπωσιακοί αλλά προς το παρόν η Eλλάδα δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της λίστας που περιλαμβάνει τις χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης.
Kάτι σημαίνει ότι το στοίχημα πλέον είναι πώς θα επιταχυνθεί η αύξηση της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών ώστε να μπορεί η χώρα μας να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και η αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας των πολιτών.

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ



Από χθές άρχισε η  εφαρμογή του νόμου Hadopi κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο, στην Γαλλία. Ο νόμος των τριών χτυπημάτων (three strikes) όπως είναι και αλλιώς γνωστός υπερψηφίστηκε το 2009 μετά από πολλές εντάσεις στο νομοθετικά και δικαστικά όργανα της Γαλλίας. Προβλέπει πως όσοι χρήστες κατεβάζουν παράνομα από το διαδίκτυο θα λαμβάνουν μία ηλεκτρονική επιστολή (email) από την νεοσύστατη αρμόδια αρχή. Αν επιμείνουν να…
κατεβάζουν παράνομα θα λαμβάνουν μία γραπτή επιστολή και εάν ακόμα και τότε ο χρήστης συνεχίζει να κατεβάζει τέτοιο υλικό τότε θα οδηγείται ενώπιον του δικαστηρίου. Το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο ή την διακοπή της σύνδεσης του χρήστη/κατηγορούμενου.

ΑΕΤΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΠΑΕΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ


EMBED-Glass Breaking Trick - Watch more free videos

ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΓΑΛΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ


Στην άμεση απομάκρυνση 8000 ανθρώπων από τις εστίες τους, προχώρησαν οι αρχές της Κολομβίας, μετά την έκρηξη το Σάββατο το βράδυ, του ηφαιστείου Γαλέρας, στα νότια της χώρας, στα σύνορα με τον Ισημερινό. Από την ηφαιστειακή έκρηξη, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί, τοπικοί αξιωματούχοι ωστόσο, προειδοποιούν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει άκρως επικίνδυνη.


Απτόητοι οι κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Στο ηφαίστειο Γαλέρας, στην επαρχία Ναρίνιο, στις Άνδεις σημειώθηκαν το 2009, δέκα εκρήξεις.

Οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει τους συναγερμούς και αρνούνται να εκκενώσουν τις εστίες τους ακόμα κι αν διαταχθούν από τις τοπικές αρχές.

ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΖΩΩΝ ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ

blogger templates | Make Money Online