Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ- US NOW

Το Us Now είναι μια ταινία που ερευνά το πως οι νέες τεχνολογίες και το ίντερνετ έχουν επηρεάσει την λήψη αποφάσεων και τον τρόπο που εξελίσσονται σχεδόν όλοι οι τομείς της ζωής μας από τις τράπεζες και την μητρότητα μέχρι το couch surfing και τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Μια παρουσίαση για την δύναμη της μαζικής συνεργασίας, της συμμετοχικής κυβέρνησης και το ίντερνετ.

Us Now [Greek Subtitles] from Free and Real on Vimeo.

ΠΗΓΗ:

CEREBRALISM

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Εκπληκτική παρουσίαση με την χρήση της τεχνολογίας του εσωτερικού αλλά και των εξωτερικών χώρων του  της Αγίας Σοφίας. Περιηγηθείτε στην αυλή, στην  μαρμάρινη κρήνη που έφερε την ονομαστή καρκινική επιγραφή «ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ» ,  στις πύλες και στον κυρίως ναό.
 Για να δείτε και σεις την αγία Σοφία κάντε κλικ εδώ.

ΠΗΓΗ:

Ξυπνήστε Ρε 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΟΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Mess API A

ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ.....



ΕΚΟΙΜΗΘΕΙ Ο Ο ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΙΣΤΙΑΑΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Εχθές, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, εκοιμήθη στις 13:40 το μεσημέρι ο πρώην μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κύριος κύριος Χρυσόστομος. Η σωρός του βρίσκεται από εχθές στις 20:00 στον Ιερό Νό Αγίου Δημνητρίου Χαλκίδος ως ιερό προσκύνημα και σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία. Παρακάτω θα παραθέσω μερικά βιογραφικά στοιχεία για το κεκοιμημένο μητροπολίτη που βρήκα στο evoiaportal

Ο Μακαριστός ήδη Μητροπολίτης Χαλκίδος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924 από τους ευσεβείς γονείς του Μηνά και Ευαγγελία. Από νεαρή ηλικία συνδέθηκε με τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Ματθαιάκη, μετέπειτα Μητροπολίτη Μαρωνείας και ακολούθως Νέας Ιωνίας. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το Πτυχίο του το 1952. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Διάκονος και το επόμενο έτος (1953) Πρεσβύτερος, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο (Δασκαλάκη) και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας επί μία δεκαετία (1952 – 1962), αναπτύξας σπουδαία δραστηριότητα.
Μετατεθείς στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διετέλεσε Διευθυντής της Ιεράς Εξομολογήσεως στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 1962 έως το 1970, ενώ παράλληλα κατά τα έτη 1962 έως 1967 υπηρέτησε ως Υποδιευθυντής και Πνευματικός του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας, όπως και Καθηγητής του μαθήματος της Εξομολογητικής στο «Φροντιστήριο Πνευματικών» στην Ιερά Μονή Πεντέλης. Κατά τα έτη 1962 και 1963 απεστάλη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Δυτική Γερμανία για να εξυπηρετήσει τις πνευματικές ανάγκες των αποδήμων Ελλήνων. Στη συνέχεια και κατά τα έτη 1962 έως 1974 υπηρέτησε ως Ιερατικός Προϊστάμενος και Ιεροκήρυξ στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Γαργαρέττας Αθηνών, όπου επεδόθη τόσο στο εξωραϊστικό έργο του Ιερού Ναού, όσο και στο πνευματικό. Κατά τα έτη 1970 έως 1973 διετέλεσε Γραμματεύς στη Μόνιμη Συνοδική Επιτροπή Ποιμαντικού Έργου.
Από τον Ιανουάριο του 1974 έως της εκλογής του ως Μητροπολίτου υπηρέτησε ως Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ στην Ιερά Σύνοδο, όπως επίσης και Διευθυντής του Προσωπικού της Ιεράς Συνόδου και Γραμματεύς της Εκκλησιαστικής Εθιμοτυπίας.

blogger templates | Make Money Online