Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΡΟΜΠΟΤ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ



Γαλλικό υποθαλάσσιο ρομπότ «χτενίζει» τη θάλασσα του Μαρμαρά για ενδείξεις μελλοντικού σεισμού που μπορεί να απειλήσει την Κωνσταντινούπολη. Ένα τελευταίας τεχνολογίας υποθαλάσσιο ρομπότ, με την ονομασία «Μπομπ» (ΒΟΒ), άρχισε να ερευνά, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, τα σκοτεινά νερά της θάλασσας του Μαρμαρά. Ψάχνει για γεωλογικές ενδείξεις ότι το επίφοβο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας μπορεί στο μέλλον να δώσει ένα μεγάλο σεισμό που θα απειλήσει την Κωνσταντινούπολη και τα 15 εκατομμύρια των κατοίκων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Το ρομπότ (τα αρχικά του οποίου παραπέμπουν στη φράση «Παρατηρητήριο Φυσαλίδων» - Bubble Observatory) ψάχνει για την έκλυση από το βυθό φυσαλίδων αερίων, κυρίως μεθανίου. Η καθοδήγηση του ρομπότ γίνεται από το γαλλικό ωκεανογραφικό σκάφος «Suroit», που ανήκει στο Γαλλικό Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Εξερεύνηση της Θάλασσας (IFREMER), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Το ρομπότ κινείται σε βάθος περίπου 1.200 μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά, που συνδέει τη Μεσόγειο με τη Μαύρη Θάλασσα, και ουσιαστικά είναι ένα είδος εξελιγμένου σόναρ, σαν αυτό που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό μεγάλων κοπαδιών ψαριών. Σύμφωνα με το γάλλο γεωφυσικό Λουί Ζελί του IFREMER, «γνωρίζουμε ότι μετά τους σεισμούς υπάρχουν σημαντικές εκπομπές αερίων. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι αν αυτές οι εκπομπές συμβαίνουν και πριν από τους σεισμούς ή αν υπάρχουν διακυμάνσεις στις εκλύσεις αερίων πριν από τους σεισμούς, κάτι που θα δρούσε σαν σήμα έγκαιρης προειδοποίησης» .

ΖΟΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Μία μητέρα από την Ταϊβάν και τα τρία παιδιά της έζησαν επί πολλές ημέρες με τα πτώματα άλλων τριών μελών της οικογένειας, του πατέρα και δύο ακόμα παιδιών, μέσα στο σπίτι τους, στο Σαν Μαρτίν ντε Βαλντεϊγκλέσιας, κοντά στη Μαδρίτη, χωρίς να δηλώσουν το θάνατό τους στις αρχές, αποκαλύπτει σήμερα ο ισπανικός τύπος.

Το μακάβριο θέαμα ανακαλύφθηκε προχθές Τετάρτη όταν η διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτούσαν τα άτυχα παιδά ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές λόγω μακροχρόνιας απουσίας τους από τα μαθήματα και η αστυνομία αποφάσισε να επισκεφθεί την οικογένεια.
Οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι όταν μέσα στο σαλόνι αντίκρυσαν τρία πτώματα, του πατέρα και των δύο παιδιών, ενός μικρού κοριτσιού και ενός εφήβου, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.
Μέσα στο σπίτι βρίσκονταν ακόμα η μητέρα και άλλα τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι ολοζώντανα αλλά σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς ήταν φανερό ότι είχαν ζήσει για μεγάλο διάστημα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής.

ΤΙ ΝΕΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΚΤΙΝΟΣ;

Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε κι ας προσπαθήσουμε να δούμε, όσο πιο απλά γίνεται, τις αλλαγές που επιφέρει στην καθημερινότητά μας, η Διοικητική Μεταρρύθμιση, που η σημερινή Κυβέρνηση την ονόμασε με το όνομα του περίφημου αρχιτέκτονα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Η Νέα Αρχιτεκτονική θεμελιώνει μια νέα, εξορθολογισμένη δομή του κράτους. Κεντρικό χαρακτηριστικό της είναι ο ολοκληρωμένος και συστηματικός σχεδιασμός που απαντά στα προβλήματα της αποσπασματικής και κατακερματισμένης έως τώρα προσέγγισης.
Πυρήνας της είναι μία σαφής οριοθέτηση αρμοδιοτήτων και η ολοκληρωμένη άσκηση δημοσίων πολιτικών σε κάθε επίπεδο, ώστε να είναι ξεκάθαρο σε κάθε πολίτη, για κάθε ανάγκη του, ποιος είναι αρμόδιος, τι πρέπει να κάνει και να εξυπηρετείται σε ένα επίπεδο είτε στο Δήμο, είτε στην Περιφέρεια, είτε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Θεμελιώδη επιλογή συνιστά η αναβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, τόσο με τον εμπλουτισμό συμμετοχικών διαδικασιών, όπως η διαβούλευση, όσο και με τη βελτίωση της αντιπροσώπευσης.
Βασικό κριτήριο είναι η δημιουργία ισχυρών διοικητικών ενοτήτων, ώστε να είναι σε θέση να ασκήσουν με αποτελεσματικό, ποιοτικό, διαφανή και βιώσιμο τρόπο το σύνολο των αρμοδιοτήτων που τους ανατίθενται.
Γνώμονας των οργανωτικών επιλογών είναι ο πολίτης και η εξυπηρέτηση των αναγκών του.
Γι’ αυτό η συγκρότηση ισχυρότερων και μεγαλύτερων ενοτήτων συνοδεύεται από την παροχή των διοικητικών υπηρεσιών όσο το δυνατό πιο κοντά στον πολίτη, με την ενίσχυση της υπόστασης του χωριού και της γειτονιάς, ως ζωντανών κυττάρων της τοπικής κοινωνίας.
Οι οργανισμοί της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, από τις σημερινές 54 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, τις 3 διευρυμένες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τα 19 επαρχεία, δηλαδή ένα σύνολο 76 διοικητικών ενοτήτων, εξελίσσονται σε περιφερειακές αυτοδιοικήσεις σε αριθμό ανάλογο των σημερινών 13 διοικητικών περιφερειών.

ΛΙΜΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ- ΥΓΡΟΒΙΟΝΤΙΖΕΛΌΤΟΠΟΣ

Λίμνη Κουμουνδούρου''.
Υγροβιοντιζελότοπος 5 σε 1.
Πλωτή δεξαμενή καυσίμων - Αρχαιολογικός χώρος - Περιαστικό πάρκο - Στραγγιστήριο ΧΑΔΑ Φυλής - Υγροβιότοπος...
Μάθημα πρώτο : Εξοπλισμός.

Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό από καρστικές πηγές της Πάρνηθας.
Μετά τον εκσυγχρονισμό της με δυναμικό εξοπλισμό, οι πηγές της εμπλουτίστηκαν και παράγουν πλέον ένα εξαιρετικό μίγμα πετρελαίου, νερού και πηχτού υγρού χωματερής. Η επαναστατική μέθοδος διαχωρίζει τα παράγωγα πετρελαίου - για χρήση - και διοχετεύει το υπόλοιπο προϊόν προς βρώση ( των πουλιών ) και εμπλουτισμό του οικοσυστήματος!
Ακολουθεί ανάλυση του συστήματος :

Δεξιά το φράγμα πετρελαιοειδών γύρω από τις πηγές τροφοδοσίας. Κάτω αριστερά η απόληξη σωλήνα περισυλλογής, στο κέντρο υλικά υποστήριξης πυθμένα και στην επιφάνεια, σε διάφορες αποχρώσεις - ανάλογα της ποιότητας , τα προϊόντα καυσίμων.

Μέσα στο φράγμα.
Αριστερά, φτερωτή περιδίνησης για την άντληση των πετρελαιοειδών που αναβλύζουν σε συνθήκες σταθερής παραγωγής. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουν ''κατωκοσμικές'' συνθήκες προσομοίωσης για τη προστασία και συντήρηση του ''αγάλματος'' της Περσεφόνης στον αρχαιολογικό χώρο.

Στον δεύτερο δακτύλιο του φράγματος διακρίνεται ο εμπλουτισμός του εδάφους με τα εξελιγμένα προϊόντα και ταυτόχρονα πιστοποιείται η αντοχή τους σε όλα τα καιρικά φαινόμενα αλλά και την κλίμακα του χρόνου!

Δεξιά η αντλία συλλογής πετρελαίου, στο κέντρο η φτερωτή και το γειτνιάζον ''άγαλμα''.

Σε άλλη προοπτική, τα προϊόντα που αναβλύζουν ανάμεσα στην αντλία και την φτερωτή. Εξ αποτελέσματος, ο άρτιος σχεδιασμός για την μέγιστη απόδοση!

ΠΗΓΗ:

Λίμνη Κουμουνδούρου

KASPERSKY INTENRET SECURITY 2010



Η Kaspersky Lab, κορυφαία εταιρία ανάπτυξης λύσεων ασφαλούς διαχείρισης περιεχομένου, ανακοινώνει ότι η λύση Kaspersky Internet Security 2010 έλαβε ακόμη μια σημαντική διάκριση, καθώς επέδειξε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα προστασίας κατά τη διάρκεια της δοκιμής «Real World» του αναγνωρισμένου ανεξάρτητου Γερμανικού εργαστηρίου AV-Test.

Το Kaspersky Internet Security 2010 υποβλήθηκε σε δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες, με τη χρήση του πλέον σύγχρονου κακόβουλου λογισμικού, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε το AV-Test, ειδικά για τη συγκεκριμένη δοκιμή.
Στη δοκιμή υποβλήθηκαν 12 δημοφιλείς λύσεις ασφάλειας διαφορετικών παρόχων. Στο πλαίσιο της δοκιμής, κάθε λύση δεχόταν καθημερινά επίθεση από 10 νέους τύπους malware που εμφανίζονταν αυθημερόν στο Διαδικτύο, για μια περίοδο 60 ημερών. Συνολικά, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 600 τύποι κακόβουλου λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού που στόχευε στην εκμετάλλευση τρωτών σημείων, αλλά και malware που αποστελλόταν μέσω email.

ΑΪΤΗ- ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ






Αγαπητοί κύριοι / Αγαπητές κυρίες,
Το βράδυ της Τρίτης ο χειρότερος σεισμός των τελευταίων 200 ετών χτύπησε 10 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ α Πρινς, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους τραυματισμένους και άστεγους. Οι νεκροί ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ οι ανάγκες για τροφή, νερό, στέγη και ιατρική βοήθεια είναι τεράστιες.

Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που εργάζονταν ήδη σε ιατρικά προγράμματα στη χώρα, αναφέρουν σημαντικές καταστροφές στις ιατρικές δομές μας, τραυματισμούς ασθενών και προσωπικού μας κι έναν μεγάλο αριθμό τραυματιών που χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Οι ΓΧΣ έχουμε δημιουργήσει κλινικές παροχής επείγουσας βοήθειας, κάποιες από αυτές «στεγάζονται» σε σκηνές, προκειμένου να αντικαταστήσουμε τα κατεστραμμένα ιατρικά μας κέντρα και έχουμε περιθάλψει περισσότερους από 800 τραυματίες μέχρι τώρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ-ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΪΡΟ

Watch live streaming video from 114news at livestream.com

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ SPAM EMAIL



Όσοι από εσάς λάβετε email προερχόμενο (υποτίθεται)  από την διεθνή μεταφορική UPS και μέσα σε όλα τα άλλα σας ενημερώνει πως η διεύθυνση που έχετε δηλώσει για την Αποστολή  της παραγγελίας σας είναι λάθος..

 ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ

Είναι ψεύτικο  με συνημμένη κακόβουλη  εφαρμογή..

Συνήθως έρχεται σε άτομα που έχουν κάνει κάποια παραγγελία από το εξωτερικό..

Επικοινώνησα με την UPS και επιβεβαίωσαν πως δέχονται τηλέφωνα από πάρα πολύ κόσμο που έχει πέσει θύμα του κακόβουλου μηνύματος.. 

ΠΗΓΗ:


Έλος Λακωνίας



blogger templates | Make Money Online