Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΡΕΚΟΡ ΖΕΣΤΗΣ 2000-2010

Η πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας είναι η θερμότερη που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιο Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO).
Τα δεδομένα της υπηρεσίας δείχνουν ακόμα ότι το 2009 είναι το πέμπτο πιο ζεστό έτος.
Σε ξεχωριστή έκθεση, το Μετεωρολογικό Γραφείο της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει ότι η τρέχουσα δεκαετία είναι «μακράν» η θερμότερη από την έναρξη ύπαρξης αρχείου και καταγραφής θερμοκρασιών.
Σύμφωνα με τον WMO, το 2009 είναι κατά 0,44 βαθμούς Κελσίου θερμότερο από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 14 βαθμών Κελσίου.
«Είδαμε θερμοκρασίες υψηλότερες από τον μέσο όρο στις περισσότερες ηπείρους, και μόνο στη Βόρεια Αμερική οι θερμοκρασίες υπήρξαν χαμηλότερες από τον μέσο όρο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WMO, Michel Jarraud.
Παράλληλα, αμερικανική μελέτη υποδεικνύει ότι νέο παγκόσμιο ρεκόρ θερμοκρασίας θα πραγματοποιηθεί «στα επόμενα 1-2 χρόνια».

ΠΗΓΗ:


Focus

ΜΙΚΡΟ-ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ



Μια νέα μικρο-γεννήτρια που αναπτύσσεται στην Γεωργία μπορεί τώρα να παράγει αρκετή ενέργεια ώστε να λειτουργήσει μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή, όπως ένα κινητό τηλέφωνο κυττάρων. Σύντομα η ισχύς θα είναι αρκετή για να λειτουργεί ένας φορητός υπολογιστής. Έχει πάχος ενός πόντου και διάμετρο μικρότερη από ένα ευρώ. Μπορεί να συνδεθεί με μία αεριοτουρμπίνα(!) για να κινείται. Με την κατάλληλη τροφοδοσία από αέριο θα μπορεί να παράγει ενέργεια δέκα φορές περισσότερη από μία συμβατική μπαταρία, ενώ θα μπορεί να ξαναγεμίζει με αέριο όταν του τελειώσει το καύσιμο.

Ποιος μπορεούσε να φανταστεί ότι τα τέρατα των έξι τόνων που χρησιμοποιούν τα αεριωθούμενα θα μπορούσαν να μικρύνουν στο μέγεθος μιας μικρής μπαταρίας;

ΠΗΓΗ:

RC-CAFE

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ



Τσιγάρα για να καπνίζει ολόκληρη η Χαλκίδα για δύο ολόκληρους μήνες ήταν φορτωμένο φορτηγό πλοίο. Στο καράβι υπήρχαν 8 κοντέινερς μέσα στα οποία υπήρχαν συνολικά 3.950.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Με πλήρωμα 11 Ρώσους ναυτικούς έπλεε στη Β. Εύβοια. Aφού οι λιμενικές αρχές το ακινητοποίησαν το ανάγκασαν να καταπλεύσει στην Αιδηψό, όπου και ξεκίνησε ο εξονυχιστικός έλεγχος και ο οποίος έδειξε ότι μέσα στα 8 κοντέινερς υπήρχαν συνολικά 7.900 μεγάλα κιβώτια που περιείχαν 395.000 κούτες, και μέσα στις οποίες βρέθηκαν τα 3.950.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι διαφυγόντες δασμοί για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούν..... τα 3.000.000 ευρώ! 

ΠΗΓΗ:


Evianews

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ


Η Αίγυπτος θα οργανώσει τον Απρίλιο μία διάσκεψη των χωρών που διεκδικούν τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων τους που έχουν κλαπεί και εκτίθενται σε διάφορα μουσεία του κόσμου, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων (CSA).
"Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο μια διεθνή διάσκεψη χωρών με αρχαίο πολιτισμό, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του επαναπατρισμού αρχαιοτήτων που έχουν κλαπεί", αναφέρει το CSA στην ανακοίνωσή του.
Τριάντα χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, το Μεξικό, το Περού, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Καμπότζη και η Κίνα, θα μετάσχουν στη διάσκεψη αυτή η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, διευκρίνισε ο επικεφαλής του συμβουλίου Ζάχι Χάουας, ο οποίος έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητά του την επιστροφή των ξενητεμένων αρχαιοτήτων στη χώρα.
"Οι υπεύθυνοι των χωρών αυτών θα συζητήσουν μία συλλογική δράση σε διεθνές επίπεδο για να εντείνουν τις προσπάθειες επαναπατρισμού αρχαιοτήτων που έχουν κλαπεί (...) και εκτίθενται σε ορισμένα μουσεία του κόσμου και σε οίκους προς πώλησιν", τόνισε ο Χάουας.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η διάσκεψη θα πρέπει να επεξεργασθεί "ακριβείς προτάσεις" και να καταρτίσει μία λίστα των αρχαιοτήτων που διεκδικεί η κάθε χώρα.
Παράλληλα θα εξετάσει τη διεθνή νομοθεσία που διέπει το θέμα προκειμένου να την επανεκτιμήσει και να "προστατεύσει τα δικαιώματα αυτών των χωρών όσον αφορά την επανάκτηση της πολιτιστικής και αρχαιολογικής περιουσίας τους".

ΠΗΓΗ:


Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΖΙΚΟ;‏



Η ήττα από την ΑΕΚ, η διαφορά των 5 βαθμών από την κορυφή, η κακή εικόνα της ομάδας σε συνεχόμενα ματς και, κυρίως, οι ξεροκεφαλιές του οδηγούν τον Ζίκο αργά και σταθερά στην έξοδο! Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται σε επισφαλή θέση, καθώς ο Κόκκαλης τα "έχει πάρει" με τα καμώματα του και η αντίστρόφη μέτρησε ξεκίνησε...Στον Ζίκο χρεώνουν πολλά, όπως τη διαχείριση του ρόστερ, τη χαλαρότητα στα αποδυτήρια, τα πειράματα στην 11αδα και την "αδιαφορία" που δείχνει για τα ταλέντα του συλλόγου. Το συμβόλαιο του σπάει εύκολα, κάτι που διευκολύνει τον Κόκκαλη. Ποιά θα είναι η διάδοχη κατάσταση; Νινιάδης και Μπάντοβιτς! Και δεν θα είναι προσωρινοί!

ΠΗΓΗ:


veto300

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ OFFICE 2010


Στη διάθεση του κοινού θα είναι από σήμερα και μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 η δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, της νέας σουίτας εφαρμογών γραφείου της Microsoft. Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις καινοτομίες του νέου προϊόντος, το οποίο θα διατεθεί στη διεθνή αγορά εντός του έτους, μπορούν ήδη να την κατεβάσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης.


Με τη λήξη της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης δοκιμαστικής έκδοσης τον προσεχή Οκτώβριο, οι χρήστες, εφόσον επιθυμούν να παρατείνουν τη χρήση του προϊόντος, θα μπορούν να προχωρήσουν σε αγορά της τελικής έκδοσης.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ



Δύο Ιαπωνικά υποβρύχια σχεδιασμένα για να μεταφέρουν βομβαρδιστικού τύπου βόμβες σε παράκτιες πόλεις των ΗΠΑ κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν βρεθεί στο βυθό ανοικτά της Χαβάης.
Είχαν συλληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, όταν η Ιαπωνία παραδόθηκε το 1945, αλλά βυθίστηκαν σκόπιμα το επόμενο έτος λίγο πριν η Σοβιετική Ένωση ζητήσει την πρόσβαση σε αυτά.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ είχαν πάρει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών από τα υποβρύχια αυτά και δεν ήθελαν τα τεχνολογικά μυστικά πέσουν στα χέρια των Σοβιετικών που σημειωτέων ήταν και πρώην σύμμαχοι τους


ΠΗΓΗ:


RC- CAFE

blogger templates | Make Money Online