Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΡΥΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ



Ονόματα 17 εταιριών, καθώς και 11 δημόσιων προσώπων με ευθύνες για σοβαρά προβλήματα νομιμότητας στις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Τα ονόματα περιέχονται σε Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, και είχαν εξαιρεθεί από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, το Μάρτιο του 2008.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Τρεμόπουλος έκανε λόγο «για διαπλοκή και πολιτική συγκάλυψης στο θέμα του Ασωπού απο τα δυο μεγάλα κόμματα». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά αρκετά απο τα πρόσωπα που αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή είναι στη Βουλή.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι «τα στοιχεία της Έκθεσης Ελέγχου αναδεικνύουν την εγκληματική διαπλοκή μεγάλης έκτασης ανάμεσα στις βιομηχανίες, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την αυτοδιοίκηση της περιοχής».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010, έγινε η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας του συλλόγου νέων του Δήμου Μεσσαπίων στο Πνευματικό Κέντρο του αγίου Νικολάου Ψαχνών. Στην παρούσα εκδήλωση εκτός από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου παρευρίσκονταν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσσαπίων και υπεύθυνος για τα πολιτιστικά κύριος Σπανός, ο πρόεδρος του συλλόγου Δασοπυρόσβεσης και Δασοπροστασίας του Δήμου Μεσσαπίων και δημοτικός σύμβουλος κύριος Σπυρίδων Ραπτάκης, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Ψαχνών "η Έκφραση" κυρία Ελένη Κυρίκου μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ., ο πρόεδρος του συλλόγου "Γαία" κύριος Νικόλαος Χασάνδρας και από τον σύλλογο Πάλη-Ρυθμική παρευρίσκονταν η Φανή Ψαθά και ο Βασίλειος Κολλάρος. Ακόμη παρευρίσκονταν και αρκετοί νέοι όπου πολλοί από αυτούς έγιναν μέλη του συλλόγου.


Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του προέδρου του συλλόγου κύριο Ιωάννη Δούδαλη. Μέσω της ομιλίας του ο κύριος Ιωάννης έκανε γνωστό ότι αυτό το όνειρο της δημιουργίας ενός τέτοιου συλλόγου, όπου υπήρχε αρκετά χρόνια, έγινε τελικά πραγματικότητα. Ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και υποσχέθηκε με την βοήθεια όλων μας να γίνει ότι καλύτερο μέσω του συλλόγου για το Δήμο Μεσσαπίων.


Ακόμη τον λόγο πήρε  η αντιπρόεδρος του συλλόγου Καλλή Κοκκίνου όπου σημείωσε τα παρακάτω: "O Σύλλογος αναγνωρίστηκε με την υπ'αριθμ. 446/2009 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας. Αριθμεί επισήμως τα 28 ιδρυτικά μέλη.  Ως έδρα του Συλλόγου έχουν οριστεί τα Ψαχνά του Δήμου Μεσσαπίων. Τα γραφεία του Συλλόγου προσωρινά θα φιλοξενούνται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Γιάννη και την Θάλεια Δούδαλη, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Τα υπόλοιπα μέλη της είναι , με τη σειρά εγγραφής τους, η Καλλή Κοκκίνου, η Ευαγγελία Σολωμού, ο Γιώργος Σακκής, ο Γιάννης Καλαβρής και η Κατερίνα Λιαδάκη. Αξίζει να αναφερθούν και τα ονόματα των υπολοίπων μελών που αγκάλιασαν με μεγάλη χαρά και προθυμία την πρωτοβουλία για την σύσταση του Συλλόγου. Είναι ο Σωτήρης Κιτσόπουλος, η Ελένη Καλαβρή, ο Βασίλης Μπούρας, ο Κώστας Κόκκινος, ο Τάσος Μωραίτης, η Ηρώ Δούδαλη, ο Γιάννης Τσώκος, ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος, ο Κώστας Ρουσόδημος, ο Πάνος Πριόνας, ο Νίκος Καρατζάς, ο Γιάννης Αναστασίου, ο Βαγγέλης Αναστασίου, ο Γιώργος Δούδαλης, ο Στέφανος Χρυσαφόπουλος, η Αναστασία Μαρκάκη, ο Αργύρης Τσατσαρώνης, ο Γιώργος Πρατζίκος, ο Κώστας Μαζαράκης, ο Δημήτρης Γερογιάννης και ο Διονύσης Τσουκαλάς.Ευχόμαστε να πληθύνουμε σύντομα!Περιμένουμε συμμετοχές!"


Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε η Κατερίνα Λιαδάκη όπου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου και την αδελφή του Θάλεια για την παραχώρηση χώρου ως έδρα του συλλόγου, τους αδελφούς Στέφανο και Αλέξανδρο Χρυσαφόπουλο, όπου έκαναν δωρεά την βασιλόπιτα και τα γλυκά που υπήρχαν στην εκδήλωση, τον Βασίλη Μπούρα που έκανε δωρεά τα αναψυκτικά, τον Οδυσσέα Ρουσόδημο, ο οποίοςήταν εμπνευστής του σήματος του συλλόγου και το κατάστημα γραφικών τεχνών typoseto όπου έφτιαξε δωρεάν τη σφραγίδα του συλλόγου.

Τέλος το λόγο πήραν ο αντιδήμαρχος κύριος Σπανός και οι πρόεδροι των συλλόγων που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και ευχαρίστησαν τους νέους για αυτή την πρωτοβουλία που πήραν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο σύλλογο που τον είχε ανάγκη ο Δήμος Μεσσαπίων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο κύριος ο οποίος βρήκε το φλουρί είχε ως δώρο το βιβλίο του Δημητρίου Καλαβρή "Άγγελος Τιμωρός".

ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ


Xρονοβόρες, πολυδάπανες και δύσκαμπτες οι κλινικές δοκιμές φαρμάκων, θέλουν χρόνια σκληρής δουλειάς, εκατοντάδες επιστήμονες στον αγώνα, χιλιάδες εθελοντές στο μικροσκόπιο και αστρονομικά ποσά προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιο έγκυρο πόρισμα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εκάστοτε υπό εξέταση σκευάσματος. 

Η υγεία ωστόσο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πανδημιών και εμφάνισης νέων ιών, δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει μερικά χρόνια για να θωρακιστεί. Το ιδανικό θα ήταν οι κλινικές δοκιμές να διεκπεραιώνονται χωρίς περιθώρια λάθους, στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και με το μικρότερο δυνατό κόστος, όχι πάνω σε ζωντανά πειραματόζωα αλλά μέσα σε «έξυπνα» μηχανήματα.
Στον δρόμο της πραγμάτωσης του εν λόγω ιδανικού φέρεται να βρίσκεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή ονόματι «Αρχιμήδης». Δημιούργημα του διακεκριμένου Αμερικανού ιατρού και μαθηματικού Ντέιβιντ Εντι, το εν λόγω λογισμικό φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως «εξομοίωση» της ανθρώπινης φυσιολογίας, ως σύνολο εικονικών ανθρωπίνων οργανισμών ικανών να αντιδρούν μέσω περίπλοκων εξισώσεων, στις όποιες νέες μεταβλητές (φάρμακα, χημικές ενώσεις) εισάγονται σε αυτούς.

Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ



Σε πρέσβειρα του ποντιακού πολιτισμού στην Ιαπωνία αναδεικνύεται η Ριέκο Κασιβάγκι παρουσιάζοντας την έρευνα της για τους ποντιακούς χορούς στο 20ο «Συγκριτικό Συνέδριο χορού» που συνήλθε στις 21 Νοεμβρίου στη «χώρα των χρυσανθέμων» αξιοποιώντας την εμπειρία της κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής της τον περασμένο Αύγουστο στην Πτολεμαίδα.

Στο συνέδριο αυτό η κ. Κασιβάγκι καθηγήτρια χορού στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο αναγνωρίστηκε ως ερευνήτρια ποντιακών χορών στο διάσημο Πανεπιστήμιο Keio University( Hiyoshi Campus).

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην ιστορία την παράδοση και τον πολιτισμό των Ποντίων στο ταξίδι της προσφυγιάς αλλά και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας ενώ παρουσίασε το βίντεο από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα, στο σημείο της εμφάνισης του ποντιακού συγκροτήματος και έκανε εκτενή αναφορά στο χορό "Σέρα".

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΓΑΤΑ


Funny Parrot with Cat - Click here for more free videos

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΜΕ ΤΟ STONEHENGE ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



Η αποκάλυψη που θα κάνει το περιοδικό National Geographic στο τεύχος του Ιανουάριου θα συνταράξει τον κόσμο της αρχαιολογίας και να ανοίξει το 2010 με μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές απάτες στην ιστορία. Σε ένα άρθρο με τίτλο "Stonehenge, η μεγάλη απάτη", στην online έκδοση των ΗΠΑ, ο αρχαιολόγος Mike Parker Pearson θέτει επί τάπητος τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι το 90% των λίθων στο Στόουνχεντζ που βλέπουμε σήμερα δεν είναι απο την αρχική κατάρτιση και τοποθετήθηκαν αργότερα διάφορες, σαν "αποκατάσταση", ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. Έχει και την αλληλογραφία μεταξύ των ανθρώπων και των Βρετανικών αρχών από το 1898 και μετά που φαίνεται η απάτη των Αγγλων.

Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ



Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές ογκολόγου Patrizia Gentilini. Αναφέρεται στην πλαστογράφηση εγγράφων που χρησιμοποιούνται από τους δημόσιους οργανισμούς να αρνηθεί τις επιπτώσεις της αποτέφρωσης για την υγεία. Για να αποκρύψει τη νέα εργοστάσια των όγκων. Νομίζω ότι είναι σκόπιμο ότι ένας δικαστής (σίγουρα τουλάχιστον μία διαβάσει το blog) διατηρείται υπηρεσία να εξακριβώσει την αλήθεια. Δεν μπορούν ποτέ να εγκαταλείψει (αλλά τους βολεύει;). Είτε.

"Είμαι Patrizia Gentilini, ένας γιατρός, ένας ογκολόγος, ανήκω στην Ένωση των Ιατρών για το Περιβάλλον και είναι εδώ για να εξηγήσουν το Δελτίο Τύπου της 25ης Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της εικοστής επετείου μας. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσει όλους τους καταγγείλει ότι έχουν αλλάξει τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών σε έγγραφα που χρησιμοποιούνται για δημόσιες ενώσεις, που πιστοποιεί την υποτιθέμενη ασφάλεια των αποτέφρωση των αποβλήτων.

blogger templates | Make Money Online