Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η αδιέξοδη διάσκεψη στην Κοπεγχάγη και η αποτυχία σύναψης διεθνούς συμφωνίας για τη διάσωση του πλανήτη φαίνεται να ευαισθητοποίησε μέλη του ΟΗΕ που κατέφυγαν σε καινούργιους τρόπους, προκειμένου να αφυπνίσουν αποτελεσματικά τις συνειδήσεις, ξεκινώντας από τα… σχολεία.

Η προσέλκυση του  ενδιαφέροντος όμως ενός 10χρονου και πόσο μάλλον για περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά θέματα αποτελεί πρόκληση.

Έτσι επίλεκτη ομάδα από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ αποφάσισε να μετατρέψει την οικολογική ευαισθητοποίηση σε βιντεοπαιχνίδι για τις σχολικές αίθουσες.

Ο λόγος για  το πρωτοποριακό και άκρως “φιλικό προς το περιβάλλον” παιχνίδι Food Force, το οποίο αναμένεται να σαρώσει τα pc των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων.



Το ντεμπούτο  του αναμένεται να κάνει στις σχολικές αίθουσες της χώρας του χρόνου, με στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τη σημασία της ανθρωπιστικής βοήθειας και της οικολογικής ευσυνειδησίας.

Να σημειωθεί  μάλιστα, ότι το βιντεοπαιχνίδι έχει λάβει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και θα αξιοποιηθεί ως βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Μπες  στο παιχνίδι

Οι εικόνες  του Food-force.com  είναι τοποθετημένες στο φανταστικό νησί της Σεϋλάνης, στον Ινδικό Ωκεανό. Το νησί έχει υποστεί τεράστιες οικολογικές καταστροφές, κυρίως λόγω συνεχούς ξηρασίας.

Για τη διάσωση  του νησιού, επίλεκτη ομάδα του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης καταφτάνει στο νησί για να παράσχει επισιτιστική βοήθεια στους κατοίκους που υποφέρουν από την πείνα. Για να πετύχει το στόχο της πρέπει πρώτα να εκπληρώσει με επιτυχία τις έξι αποστολές.



Κάθε αποστολή ξεκινά με την ενημέρωση ενός χαρακτήρα του βιντεοπαιχνιδιού, ενώ μετά την επιτυχή της διεκπεραίωση, οι χρήστες παρακολουθούν ένα εκπαιδευτικό βίντεο που δείχνει πώς το Πρόγραμμα λειτουργεί στην πράξη, ώστε να καταλάβουν τον τρόπο, με τον οποίο εξασφαλίζεται η τροφή σε πραγματικές συνθήκες.

Επίπεδα παιχνιδιού

Στην πρώτη αποστολή οι παίκτες καλούνται να επιτηρήσουν από αέρος την περιοχή που πρόκειται να δράσουν, να εντοπίσουν τους υποσιτισμένους και να βρουν τη γρηγορότερη διαδρομή για την παροχή τροφής.

Στην επόμενη  φάση πρέπει να δημιουργήσουν γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία με όσο το δυνατόν χαμηλό κόστος.

Στην τέταρτη  αποστολή, οι παίκτες έρχονται σε επαφή με διεθνείς οργανώσεις για να αγοράσουν τρόφιμα που θα καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες των κατοίκων για το επόμενο εξάμηνο.

Η παράδοση της  τροφής με επίγεια μέσα, αποτελεί την  πέμπτη δοκιμασία.

Στο έκτο επίπεδο, οι παίχτες καλούνται να διασφαλίσουν ότι η Σεϋλάνη θα έχει στο μέλλον ικανό αριθμό τροφίμων και κατάλληλες υποδομές για να αναπτυχθεί. 



ΠΗΓΗ:

news247

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Εχθές το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Ψαχνών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από  το 1ο Σύστημα Προσκόπων του Δήμου Μεσσαπίων. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν οι Έφοροι της Περφέρειας και της Περιοχής, εκπρόσωποι από το σύστημα προσκόπων της Λίμνης και του συστήματος της Χαλκίδας, εκπρόσωποι από τον οικολογικό σύλλογο Γαία, τον σύλλογο Νέων, των σύλλογο γυναικών η Έκφραση και από τον αθλητικό όμιλο ΠΑΟΜ. Η εκδήλωση περιείχε βραδεύσεις, τραγούδια από τους προσκόπους της περιοχής με τη συνοδεία κιθάρας και θεατρικά σκετσάκια. Ακόμη μέσω προτζέκτορα παρουσιάστηκαν όλες οι δραστηριότητες του συστήματος από το χρόνο που μας πέρασε.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο πατήρ Νικόλαος Δανέλλης ευλόγησε την βασιλόπιτα. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι με φαγητό και χωρό στο εισόγειο του Πνευματικού κέντρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΠΙΑ


Σύντομα στο Δήμο Μεσσαπίων ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών (αλουμίνο, χαρτί, πλαστικό, σίδερο, γυαλι) σε συνεργασία με την " ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ". Στην οικία κάθε δημότη άρχισε από σήμερα να μοιράζεται μία οικολογική τσάντα, όπου εκεί θα βάζει ο καθένας υλικά που προέρχονται από αλουμίνιο, χαρτί, πλαστικό, σίδερο και γυαλί και θα τα μεταφέρουν στον κοντινότερο μπλε κάδο όπου από εκεί θα μεταφφέρονται για ανακύκλωση. Μαζί με την οικολογική τσάντα θα σταλούν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο και μία ανακοίνωση για το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα από τον Δήμαρχο του Δήμου κύριο Αντώνη Μπαζώτη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ GAMATO INFO

 Το gamato info επιστρέφει και στην κεντρική του σελίδα γράφει τα παρακάτω:


Σε απάντηση όλων όσων γράφτηκαν, ακούστηκαν, διαδόθηκαν, και συζητήθηκαν
για τους λόγους της προσωρινής απουσίας μας,
η ομάδα του gamato.info απαντά:
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Οι προσπάθεις που γίνανε όλο αυτό το καιρό για την αναβάθμιση του χώρου μας
θα γίνονται σιγά σιγά εμφανείς.

Καλώς ορίσατε ξανά στο gamato.info

ΝΕΟ ΝΤΟΚΙΜΑΤΕΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η ψηφιακή ελεύθερη πλατφόρμα πολιτισμού και διασκέδασης SKAISAT σε συμπαραγωγή με τον οικο-φιλοζωικό σύλλογο ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ παρουσιάζει το 2ωρο ντοκιμαντέρ :


«ANIMAL EATER A.E. – SLAUGHTER»

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έχουν είδη πραγματοποιηθεί, και αναμένεται το ντοκιμαντέρ να προβληθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Ήδη η ομάδα του SKAISAT με τους σκηνοθέτες Κεμάλη Νίκο – Λουκίσα Μαρία γνωστούς με την προσφορά τους στον πολιτισμό με ντοκιμαντέρ 286 δήμων σε όλη την Ελλάδα, τηλεοπτικές εκπομπές σε όλον τον πλανήτη, καθώς επίσης παρουσιάσεις έργων, αρθρογράφηση στον τύπο, συγγραφή και έκδοση ιστορικών βιβλίων και μέλη της εταιρίας ελλήνων σκηνοθετών, μαζί με το οικο-φιλοζωικό σύλλογο ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. έχει κινηματογραφήσει μεγάλο μέρος τόπων όπου αποτελούν καθημερινά παραδείγματα της ανθρώπινης κτηνωδίας και βαναυσότητας απέναντι στα ζώα. Τόπους όπου εκατοντάδες έμβια πλάσματα αφήνουν την τελευταία τους πνοή στον βωμό της ανθρώπινης γευστικής ευχαρίστησης. Και τόπους όπου η ανθρώπινη ματαιοδοξία και αδιαφορία, μετατρέπει καθημερινά σε παγίδες θανάτου για εκατομμύρια ζώα του πλανήτη.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί το πρώτο μέρος μιας σειράς ντοκιμαντέρ, όπου στοχεύουν να περιλάβουν όλες τις μορφές της ανθρώπινης κτηνωδίας απέναντι στα ζώα.


Περιγραφή:

Πρόκειται για μια υπεράκτια ανώνυμη εταιρία η οποία θέτει τις βάσεις της εδώ και εκατομμύρια χρόνια πριν. Η εταιρία αυτή ακόμη και σήμερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίση, στέκει αγέρωχη, καθώς απασχολεί τους περισσότερους εργάτες, εργαζόμενους, αλλά και περίπου το 80% των καταναλωτών παγκοσμίως. Η εταιρία αυτή δεν είναι μόνη της, καθώς δρα υπό της στήριξη θυγατρικών όπου χρησιμοποιούν τα προϊόντα της ή ακόμη και προσφέρουν αντίστοιχα υποπροϊόντα. Στόχος? Μα φυσικά μια νέας μορφής παγκοσμιοποίηση όπου το κρέας και τα ζωικά προϊόντα θα καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση στο παγκόσμιο διατροφολόγιο. Αποδέκτης της εταιρίας αυτής θα αποτελεί μια κυρίαρχη ομάδα όπου αρέσκεται να σκοτώνει και να καταναλώνει ζωντανούς οργανισμούς.

Ποιο θα είναι το μέλλον της; Ποιο θα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας; Τελικά υπάρχει επιστροφή;

ΠΗΓΗ:


Animal Eater

ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2010


Καρναβάλι 2010 στα Ψαχνά!!! Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 4 μ.μ στα Ψαχνά του Δήμου Μεσσαπίων θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη εκδήλωση. Αποκριάτικα άρματα και καρναβαλιστές θα κυκλοφορούν στους δρόμους και τις γειτονιές τις πόλης σκορπώντας γέλιο και χαρά. Ο Σύλλογος Νέων του Δήμου Μεσσαπίων θα λάβει μέρος με δικό του άρμα που θα φιλοξενεί ορχήστρα ( η γνωστή και αγαπημένη μας μπάντα με τους συνήθεις ύποπτους ...... Γιάννη Δούδαλη, Πάνο Πριόνα, Μάριο Γεωργουσόπουλο και Γιώργο Πριόνα). Τα παιδιά θα παίζουν ζωντανή μουσική με γνωστά και αγαπημένα κομμάτια, ξεσηκώνοντάς μας και βάζοντας μας στους ρυθμούς του καρναβαλιου. Μεταμφιεστείτε και ελάτε να διασκεδάσουμε ! Για τους λιγότερο αθλητικούς τύπους να σας ενημερώσουμε ότι θα μπορούν να κυκλοφορούν με το γνωστό από πέρυσι αποκριάτικο τρενάκι το οποίο θα φιλοξενηθεί για 2η συνεχή χρονιά!Σας περιμένουμε!!!Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6942433185

Η ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το CERART.GR είναι ο πρώτος ιστότοπος που δημιουργήθηκε για την προβολή και την προώθηση της κεραμικής τέχνης στην Ελλάδα. Στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε ποικίλες πληροφορίες γύρω από τον χώρο της κεραμικής τέχνης όπως τα εργαστήρια κεραμικής που υπάρχουν σε όλους τους νομούς της χώρας μας, τεχνικές και πρώτες ύλες, μουσεία και ιστορικούς χώρους και άλλα πολλά.
    Ακόμα μπορείτε να προβάλετε την δουλειά σας  να σχολιάσετε τα θέματα που υπάρχουν στον ιστότοπο ακόμα και να μοιραστείτε πληροφορίες που θέλετε με τον υπόλοιπο κόσμο της κεραμικής τέχνης.

blogger templates | Make Money Online