Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ VILLAGE ΑΠΟ ΤΟ EVIA NEWS

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΙΚΙ, ΜΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΕΤΩΝ...146

Ο Κικι, μια γιγάντια αρσενική χελώνα στις Σεϋχέλλες που αποτελούσε μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες στον Βοτανικό Κήπο του Παρισιού, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 146 ετών.

Η χελώνα είχε μεταφερθεί στην γαλλική πρωτεύουσα το 1923, όταν ήδη ζύγιζε 250 κιλά. «Ο Κίκι είχε γίνει διάσημος για τα πολύ εκδηλωτικά ερωτικά παιχνίδια του, που συνήθως συνοδεύονταν με περίεργους ήχους που ακούγονταν σε όλο τον κήπο», θυμούνται οι υπεύθυνοι του Βοτανικού Κήπου.

Ο Κίκι τρεφόταν κατά προτίμηση με καρότα και μπανάνες, αλλά τα τελευταία χρόνια του ήταν αρκετό λίγο μαρούλι, ενώ λόγω ηλικίας για τις μετακινήσεις του οι φύλακες τον μετέφεραν με ηλεκτροκίνητο καροτσάκι. Πάντως, αφήνει διαδόχους, αφού στο τμήμα με τα ζώα του Βοτανικού Κήπου ζουν άλλες τέσσερις μεγάλες χελώνες...

ΠΗΓΗ:

star.gr

ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ...


Ένας ακτιβιστής προκειμένου να περάσει το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη, ένωσε 3 αιώνιους εχθρούς και... τους πήγε βόλτα. Ενα ποντίκι πάνω σε μια γάτα που κάθεται πάνω σε ένα σκύλο που περπατάει.

Παρακάτω δείτε το βίντεο...



ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

ΣΤΟΝ ΟΗΕ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ

Περίοδος έντονων διεργασιών για τις κλεμμένες αρχαιότητες. Δύο αρχαιότητες επιστρέφουν από τις ΗΠΑ στην Ιταλία, την ίδια ώρα που ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος ετοιμάζεται να ξαναθέσει τη Δευτέρα στον ΟΗΕ το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ ο κορυφαίος Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζάχι Χαουάς, από τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού αυτή τη φορά, θα κάνει τους Γερμανούς να περάσουν δύσκολα Χριστούγεννα απαιτώντας ή να του επιστρέψουν το κεφάλι της Νεφερτίτης ή να αποδείξουν ότι το πήραν νόμιμα από την Αίγυπτο.

Η συζήτηση στην οποία θα λάβει μέρος ο Ελληνας υπουργός στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα γίνει στην ολομέλεια της 64ης Γενικής Συνέλευσης το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας (11 μ.μ. ώρα Ελλάδος) κατά την υιοθέτηση σχεδίου ψηφίσματος για την «Επιστροφή ή απόδοση πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους».

Στο Ιδρυμα Ωνάση
Ο κ. Γερουλάνος αναχωρεί σήμερα για ΗΠΑ για τα εγκαίνια (7 μ.μ. απόγευμα Τρίτης) της έκθεσης περί των κρητικών καταβολών του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου που οργανώνει το Ιδρυμα Ωνάση στο Ολύμπικ Τάουερ της Νέας Υόρκης.

Η επίσκεψη του κ. Γερουλάνου θα ξεκινήσει από την Ουάσιγκτον όπου θα έχει αύριο συνάντηση με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του Νάσιοναλ Τζεογκράφικ.

Θα ενημερωθεί για την πρωτοβουλία του οργανισμού να προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό μέσω εκτενούς σειράς τηλεοπτικών προγραμμάτων, περιοδεύουσας έκθεσης στα μεγαλύτερα μουσεία της Αμερικής και αρθρογραφίας στις διεθνείς εκδόσεις του ομότιτλου περιοδικού.

Στο μεταξύ, στις 20 Δεκεμβρίου πηγαίνει ο Ζάχι Χαουάς, στη Γερμανία.

Σκοπός του, να διαπραγματευθεί με το Νόιες Μουζέουμ (Νέο Μουσείο) του Βερολίνου για τον δανεισμό της προτομής της Νεφερτίτης εν όψει των εγκαινίων στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Αν και δεν αποκλείεται να στριμώξει τόσο τους Γερμανούς, ώστε να πάρει την προτομή δια παντός.

Πάντως ο Χαουάς είναι έτοιμος και πρόθυμος να δανείζει παγίως στους Γερμανούς ως αντάλλαγμα πολλές αιγυπτιακές αρχαιότητες, και να στέλνει περιοδικές εκθέσεις.

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΡΑΣ
Δύο κλεμμένα έργα τέχνης επιστρέφονται από τη Νέα Υόρκη στην Ιταλία. Πρόκειται για μια τοιχογραφία από την Πομπηία και έναν κορινθιακό κρατήρα, τα οποία σχεδιαζόταν να πουληθούν σε δημοπρασία. Τα έργα τέχνης ανακαλύφθηκαν από τελωνειακούς υπαλλήλους τον Ιούνιο. Για τον κρατήρα οι υπεύθυνοι υπολογίζουν ότι μπήκε στην αγορά τέχνης το 1985, ενώ η κλοπή της τοιχογραφίας από την Ιταλία αναφέρθηκε το 1997.


ΠΗΓΗ:

Έθνος

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ


Η μεγαλύτερη γυναικεία γενειάδα έχει μήκος περίπου 28 εκατοστά. Η Αμερικανίδα Βίβιαν Γουίλερ, άρχισε να ξυρίζει το πρόσωπό της στην ηλικία των επτά ετών. Το 1993 αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το ξυράφι και απέκτησε μια κανονικότατη γενειάδα. Η μεγαλύτερη τρίχα από το θυλάκιο μέχρι την άκρη της μετρήθηκε στα 70,8 εκατοστά.


ΠΗΓΗ:

Ενημέρωση


ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ SITES ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε μια ετήσια αναφορά η McAfee αξιολογεί τους κινδύνους στο Internet ανά την υφήλιο. Μέσω αυτής της μελέτης καταγράφονται τα πιο επικίνδυνα για την ασφάλεια σας sites, με βάση τα top level domains τους (όπως .com ή .cn).

Την πρώτη θέση ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα Τop Level Domains (TLD) την κατέχει το Καμερούν (.cm). Ένα στα τρία sites που έχουν την κατάληξη.cm (36,7%) περιέχει, σύμφωνα με την αναφορά της McAfee, επικίνδυνο περιεχόμενο. Φαίνεται ότι το ενδεχόμενο ενός τυπογραφικού λάθους (.cm αντί .com) κάνει ενδιαφέροντα για τους ψηφιακούς εγκληματίες τα domains του Καμερούν.

Στη δεύτερη θέση των επικίνδυνων TLDs ακολουθούν τα commercial sites που χρησιμοποιούν το .com, με ποσοστό 32,2%.

Καλό είναι επίσης να αποφύγετε τα downloads από τα ρουμάνικα sites (.ro). Ένα στα πέντε downloads (21%) που γίνονται από sites της Ρουμανίας περιέχει επιζήμιο κώδικα σύμφωνα με την McAfee. Aνάμεσα στα πιο ασφαλής domains είναι τα κυβερνητικά (Governmental, .gov) και τα εκπαιδευτικά (Educational; .edu). Αυτά βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας επικινδυνότητας της McAfee. Σε καλή θέση βρίσκονται και τα ελληνικά domains καθώς μόνο το 0,4% αυτών έχουν χαρακτηριστούν ως επικίνδυνα από τη McAfee.

ΠΗΓΗ:

PC ΝΕΑ

blogger templates | Make Money Online