Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΕΙ


Ένα χωρίς προηγούμενο περιστατικό καταγγέλθηκε χθες το πρωί από τον πατέρα του 14χρονου μαθητή Γυμνασίου, Γρηγόρη Μ. Ο 14χρονος, ο οποίος εργάζεται τα απογεύματα σε συνεργείο δικύκλων, και κατέχει δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς ταυτόχρονα να διαθέτει το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης, δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο, απειλητική παρενόχληση από Αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. Ο συγκεκριμένος 35χρονος Αστυνομικός μέσω των σελίδων του γνωστού διαδικτυακού facebook, στο οποίο διαθέτει profile με «εικόνα» του την ελληνική σημαία (!!!), έγινε «φίλος» με τον 14χρονο. Οπότε και εξελίχθηκε μια χωρίς προηγούμενο συζήτηση μέσω της οποίας ο Αστυφύλακας εξωθεσμικά και προφανέστατα αθέμιτα αλλά και παράνομα, προσπάθησε να …«συνετίσει» τον ανήλικο μαθητή Γυμνασίου.

«Δε διαφωνώ ότι ο γιός μου παράνομα οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο αλλά από αυτό το σημείο έως να εκτοξεύονται απειλές μέσω του Internet εναντίον του, αντί να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία, υπάρχει μεγάλη διαφορά», είπε χθες στο «Ε» ο πατέρας του ανήλικου, που να σημειωθεί ότι έχει ήδη ενημερώσει σχετικά με το γεγονός την τοπική Αστυνομία. Τις επόμενες δε ώρες επρόκειτο να προσφύγει στην Εισαγγελία ζητώντας προστασία της Πολιτείας από την αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο διάλογος!

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι της 15ης Δεκεμβρίου όταν ο Αστυνομικός έστειλε σε «greeklish» (ελληνικά με λατινική γραφή) το παρακάτω κείμενο (σ.σ. τηρείται η σύνταξη που ακολουθήθηκε) με αφορμή τη διαπίστωση παραβατικής συμπεριφοράς από τον 14χρονο, σε επίπεδο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
«Γρηγοράκη κοίτα και συμμαζέψου γιατί η υπομονή και τα όρια. Τα στοιχεία σου τα έχω όλα. Αν θες να οπότε σε βλέπω να βεβαιώνω πρόστιμα πες το. Από αύριο αν σε ξαναδώ χωρίς πινακίδα και εξάτμιση θα κάνω τη δουλειά μου».
Την επόμενη μέρα στις 9.47 το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου, στον Αστυφύλακα απαντά ο 14χρονος Γρηγοράκης και φυσικά από τη στιγμή που η θεσμική λειτουργία του Αστυνομικού παύει να υφίσταται, ο διάλογος φτάνει σε αστεία όσο και επικίνδυνα σημεία.
«Δεν έχεις το δικαίωμα και εμένα δεν θα με απειλείς το κατάλαβες άντε στο διάολο λίγα με εμένα δεν είμαι από τα μωράκια που τα μιλάς και χέζονται και άντε μπράβο» γράφει ο 14χρονος στον Αστυνομικό και ο ενήλικας Αστυνομικός …του απαντά! «Ο.Κ Γρηγοράκη περίμενε και θα δεις.». Και ο «Γρηγοράκης» στη 1.30 το μεσημέρι της 17ης Δεκεμβρίου, ανταπαντά: «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταία χα χα χα χα χα χα».
Στις 2.30 το μεσημέρι της 17ης Δεκεμβρίου, ο Αστυνομικός λέει την τελευταία του λέξη στο 14χρονο δικυκλιστή: «Θα δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα γελάσει…».
Σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ο πατέρας του 14χρονου πήγε στην Αστυνομία μετά από πρόσκληση του Αστυνομικού από τον οποίο και παρέλαβε βεβαίωση προστίμων για τροχονομικές παραβάσεις ύψους 1.300 ευρώ! Ο πατέρας του 14χρονου θεώρησε τις παραβάσεις αυτές αποτέλεσμα του «θα δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα γελάσει…» από τον Αστυνομικό μέσω του Facebook, και φυσικά διαμαρτυρήθηκε για τη γενικότερη στάση του Αστυνομικού αρχικά προφορικά, από χθες δε και γραπτά.ΠΗΓΗ:
Το Τεφτέρι

2010 ΕΥΧΕΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Κλείνει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τακτοποιεί τα φωτογραφικά σύνεργα στις θήκες τους, φοράει το ράσο του. Είναι ένα ξεχωριστό απόγευμα για τον παπα-Γιάννη Οικονομίδη, που πρωτογνωρίσαμε σχεδόν τρία χρόνια πριν. Η Ακαδημία Αθηνών αποφάσισε να του απονείμει βραβείο «για πράξη κοινωνικής αρετής και ανθρωπισμού, σε τομέα που η μέριμνα της πολιτείας ήταν ανύπαρκτη ή ανεπαρκής»!
«Το πρόβλημα αναδείχθηκε, τώρα ήρθε η δύσκολη ώρα να παρθούν αποφάσεις απέναντι σε συγκεκριμένους ρυπαντές, συγκεκριμένους αρμοδίους», λέει ο παπα- Γιάννης Οικονομίδης, περπατώντας στην τοξινωμένη όχθη του Ασωπού «Το πρόβλημα αναδείχθηκε, τώρα ήρθε η δύσκολη ώρα να παρθούν αποφάσεις απέναντι σε συγκεκριμένους ρυπαντές, συγκεκριμένους αρμοδίους», λέει ο παπα- Γιάννης Οικονομίδης, περπατώντας στην τοξινωμένη όχθη του Ασωπού Οσο ανύπαρκτη ήταν δηλαδή στα Οινόφυτα, όπου εδώ και δεκαετίες ο Ασωπός ποταμός μετατρέπεται σε ανοιχτό βόθρο υποδοχής βιομηχανικών λυμάτων. Ο παπα-Γιάννης αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια αμέτρητες ώρες να φωτογραφίζει τις παράνομες χωματερές των εργοστασίων και τους σωλήνες που άδειαζαν τόνους χημικών στα ποτάμια, να μετρά θανάτους από καρκίνο, να μιλά με τους συμπολίτες του.
Λίγο πριν φιλήσει τα τρία του παιδιά και ξεκινήσει να παραλάβει, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, το βραβείο «εις μνήμην Μαυρίκου Αντωνίου Καζέ και Φανής χήρας Μ.-Αντ. Καζέ», μιλάμε μαζί του για τραγωδίες και χαρμολύπες, το τεράστιο κενό της Εκκλησίας, την υποκρισία της νηστείας:
Τον Απρίλιο του 2007, ο παπα-Γιάννης Οικονομίδης ήταν ένας άγνωστος «ρασοφόρος ακτιβιστής», όπως άγνωστη στον πολύ κόσμο ήταν και η «τραγωδία» με την τοξική μόλυνση του Ασωπού ποταμού. Τι άλλαξε από τότε;
«Τώρα η τραγωδία του Ασωπού είναι γνωστή. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου το κέντρο βάρους φεύγει από την ανάδειξη του προβλήματος και περνά στις ζητούμενες λύσεις. Γνωστοί έγιναν επίσης οι οργανωμένοι πολίτες της περιοχής που έκαναν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις...».
«Σταθμοί» τραγωδίας
Στην πορεία αυτή, ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί;
«Μέχρι και τον Αύγουστο του 2007 προσπαθούσαμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το θέμα. Τότε αποκαλύπτεται η ύπαρξη του εξασθενούς χρωμίου. Κρατώ ως επόμενο σταθμό την προσφυγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά του Δήμου Οινοφύτων, όπου για πρώτη φορά ελληνικό δικαστήριο λέει ότι η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πειραματόζωα τους πολίτες της. Τότε γέμισε ο τόπος μας μαύρες πλαστικές δεξαμενές ώστε να αποθηκεύει ο κόσμος νερό για τις βασικές του ανάγκες. Ακολούθησε η έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, όπου για πρώτη φορά ανεξάρτητη αρχή γράφει επιτέλους επίσημα κάτι που ξέραμε, ότι δηλαδή η τοπική αυτοδιοίκηση κάθε βαθμού και τα υπουργεία μεθόδευαν την "εξαφάνιση" των τοξικών που παράγονταν στην περιοχή. Αλλος ένας σταθμός ήταν η εκδήλωση στις Βρυξέλλες που οργάνωσε το Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης Πολιτισμού Οινοφύτων με το κόμμα των Πρασίνων, όπου για πρώτη φορά αναδείχθηκε το πρόβλημα και κερδίσαμε σε επίπεδο Ε.Ε. πως δεν νοείται όριο ασφαλείας για έκθεση σε καρκινογόνους και μεταλλαξιογόνους παράγοντες και ότι υπάρχει θεσμικό κενό που πρέπει να καλυφθεί με μηχανισμό παρέμβασης σε περιστατικά χημικής ρύπανσης εις βάρος του περιβάλλοντος και του πληθυσμού. Σταθμός είναι επίσης η έναρξη χρήσης ένδικων μέσων από πολίτες στα αστικά και ποινικά δικαστήρια κατά βιομηχανιών και οργάνων της πολιτείας για αποζημιώσεις, έκθεση σε κίνδυνο, διαφυγόντα κέρδη, μείωση αξίας ακινήτων και ψυχική οδύνη, όταν κάποιος έχει χάσει άνθρωπό του από την έκθεση στη ρύπανση».

ΣΟΚ! ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΝΕΟΓΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ανατριχίλα και σοκ προκαλεί η υπόθεση της εξαφάνισης του πτώματος ενός νεογνού, το οποίο «έσβησε» λίγες ημέρες μετά από τη γέννησή του, τον περασμένο Απρίλιο, στη Θεσσαλονίκη.

Η διαίσθηση των γονιών, οι οποίοι δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις των γιατρών για τον θάνατο του παιδιού τους, βγήκε αληθινή.

Κατά την εκταφή, που διέταξε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και έγινε χθες στο Κοιμητήριο της Θέρμης, αποδείχθηκε ότι το πτώμα του βρέφους είχε εξαφανιστεί από τον τάφο.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Οι γυναίκες οδηγοί της πόλης Shijiazhuang έχουν πλέον έναν παραπάνω λόγο για να επισκεφτούν το εμπορικό κέντρο της πόλης. Το πάρκινγκ που βρίσκεται εκεί, είναι ειδικά σχεδιασμένο για το... γυναικείο φύλο. Είναι βαμμένο σε ροζ και μωβ τόνους και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εμπορικού, Wang Zheng «δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί στην έντονη γυναικεία αίσθηση του χρώματος και των αποστάσεων».
Οι θέσεις στάθμευσης είναι ένα μέτρο μεγαλύτερες από τις κανονικές, ενώ το εμπορικό κέντρο Wanxiang-Tiancheng «έχει πινακίδες και εξοπλισμό ασφαλείας που ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες των γυναικών», λέει.

blogger templates | Make Money Online