Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ ΖΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Νταβός: Η διεθνής κοινότητα χρειάζεται μια συνθήκη για την αποτροπή των «κυβερνοεπιθέσεων» προτού μετατραπούν σε «κυβερνοπόλεμο» ή «πόλεμο στο Διαδίκτυο» δήλωσε το Σάββατο από το Νταβός ο επικεφαλής της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) του ΟΗΕ.
Οι πρόσφατες κινεζικές επιθέσεις κατά της Google και άλλων αμερικανικών εταιρειών απασχόλησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην ελβετική πόλη και ο γενικός γραμματέας της ITU Χαμαντούν Τουρέ υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος για μια διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο κυβερνοδιάστημα αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι ειδικοί εκτίμησαν ότι τα κράτη πρέπει πλέον να αναλογιστούν πότε μια διαδικτυακή επίθεση μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου.
Ο Τουρέ πρότεινε μια συνθήκη με την οποία οι εταίροι θα δεσμευθούν να μην εξαπολύσουν πρώτοι κυβερνοεπίθεση. «Ενας κυβερνοπόλεμος θα ήταν χειρότερος από ένα τσουνάμι» εκτίμησε ο Τουρέ.
Ο γενικός γραμματέας της ITU πρότεινε μια διεθνή συνθήκη η δομή της οποίας «θα μοιάζει με τη συνθήκη ειρήνης πριν από έναν πόλεμο».
Οι χώρες πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, να υποσχεθούν ότι δεν θα παρέχουν καταφύγιο σε «κυβερνοτρομοκράτες» και ότι να «δεσμευθούν ότι δεν θα επιτεθούν η μία στην άλλη».

ΠΗΓΗ:


Pathfinder.gr

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Το νέο μαχητικό αεροπλάνο Sukhoi PAK FA, του οποίου το σχέδιο παρέμενε μέχρι σήμερα επτασφράγιστο μυστικό, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση, ανακοίνωσε η Μόσχα. Το «αόρατο» αεροσκάφος πέμπτης γενιάς προορίζεται να γίνει το αντίπαλο δέος του αμερικανικού F-22.
Το πρωτότυπο του PAK FA πέταξε για 47 λεπτά πάνω από τη βάση του Κομσομόλσκ στη ρωσική Απω Ανατολή προκειμένου να ελεγχθεί η λειτουργία των συστημάτων του, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Sukhoi Όλγκα Καγιάκοβα.
Πλάνα από τη δοκιμή προβλήθηκαν στην κρατική τηλεόραση, η οποία μέχρι σήμερα είχε δείξει το αεροπλάνο μόνο σε καλλιτεχνικές απεικονίσεις, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Την επιτυχία της πρώτης πτήσης του PAK FA χαιρέτισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι πρώτες παραδόσεις στην πολεμική αεροπορία αναμένονται το 2013, ενώ η μαζικής παραγωγή του μαχητικού θα αρχίσει δύο χρόνια αργότερα.

KAPOU ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Kapou είναι μια υπηρεσία εικονικής περιήγησης στους δρόμους μεγάλων πολέων από την οθόνη του Η/Υ του χρήστη. Η εταιρεία που έχει αναπτύξει αυτή την υπηρεσία έχει ως έδρα της τη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό η χαρτογράφηση έχει ξεκινήσει απ’ αυτή και περιλαμβάνει για την ώρα τα πρώτα 50 km του κέντρου της πόλης, μαζί με κάποια ενδεικτικά σημεία ενδιαφέροντος. Η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη για τη φωτογράφηση, λόγω των εργασιών που γίνονται στην πόλη για τα έργα του μετρό… αλλά αυτό δεν εμποδίζει κάποιον να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης (Λευκός Πύργος, Καμάρα, Πύργος ΟΤΕ), να επισκεφθεί τα ξενοδοχεία που τον ενδιαφέρουν, ή ακόμα και να σχεδιάσει την νυχτερινή του έξοδο. Περισσότερη κάλυψη της Θεσσαλονίκης, θα είναι διαθέσιμη σύντομα.

Επίσης, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η Αθήνα καθώς και τουριστικοί παγκόσμιοι προορισμοί, οι οποίοι θα πλαισιώνονται και από ψυχαγωγικές εφαρμογές.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑ;


Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2010 συναντήθηκαν στο Υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, εκπρόσωποι, της Συντονιστικής Επιτροπής πολιτών και Συλλόγων Μεσσαπίας, των ‘Ενεργών πολιτών Εύβοιας’, του περιβαλλοντικού Συλλόγου ‘ΓΑΙΑΣ’ της Μεσσαπίας και εκπρόσωποι του ΙΤΑΠ (Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού), με την Ειδική Γραμματέα κ.Μαργαρίτα Καραβασίλη, με κύριο θέμα τη τοξική μόλυνση της περιοχής της Κεντρικής Εύβοιας και ειδικότερα της περιοχής Μεσσαπίας. Ο εκπρόσωπος του συλλόγου περιβάλλοντος της Μεσσαπίας ‘ΤΑΝΑΙΣ’, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά κατέθεσε γραπτό υπόμνημα.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες στην διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν από όλους του παριστάμενους εκπροσώπους, με τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία, ο έντονος προβληματισμός τους για την σοβαρότητα του προβλήματος και η αναγκαιότητα άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων από την πλευρά της πολιτείας, αφού σημειώθηκε από όλους η διαχρονική αδιαφορία της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα.

ΔΙΔΥΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ

Ένας Τούρκος που υπέβαλε αίτηση διαζυγίου δοκίμασε μία σπάνια έκπληξη όταν πληροφορήθηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας ενός μόνον από τα δίδυμα αγόρια που έφερε στον κόσμο η γυναίκα του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Σαμπάχ.
Η απίστευτη - πλην όμως επιστημονικά θεμελιωμένη αλήθεια -- ήλθε στο φως όταν ο εν λόγω σύζυγος, μέλος των σωμάτων ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, άρχισε να αμφιβάλλει για την πίστη της συζύγου του και αποφάσισε να κάνει εξετάσεις DNA για τα δίδυμα, ηλικίας τριών ετών.
Οι εξετάσεις έδειξαν με βεβαιότητα 99,9% ότι είναι πατέρας του ενός αγοριού, εξηγεί το άρθρο της Σαμπάχ, το οποίο προσθέτει ότι οι εξετάσεις επαληθεύτηκαν και από δεύτερο εργαστήριο ύστερα από αξίωση του δικαστηρίου το οποίο εξετάζει την αίτηση διαζυγίου.
Η μητέρα των αγοριών διατηρούσε σχέσεις με έναν άνδρα πριν εξαναγκασθεί από την οικογένειά της να παντρευτεί τον αστυνομικό, ο οποίος αναφέρεται μόνον με τα αρχικά ΑΚ.
Το φαινόμενο των διδύμων με διαφορετικούς πατέρες είναι ιδιαίτερα σπάνιο στους ανθρώπους, αλλά αρκετά συνηθισμένο στα ζώα, όπως στις γάτες ή τους σκύλους.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ PLAYSTATION 3;


Αν ασχολείστε με κονσόλες, θα ξέρετε ότι το PlayStation 3 είναι η μοναδική συσκευή η οποία δεν έχει υποκύψει στις ορέξεις των hackers. Τουλάχιστον, μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί ένας διαβόητος hacker από τις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι κατάφερε να ξεκλειδώσει την πανίσχυρη κονσόλα της Sony. "Απειλεί", μάλιστα, ότι θα δημοσιεύσει σύντομα τις λεπτομέρειες του επιτεύγματός του.
Κατά πάσα πιθανότητα, ο George Hortz λέει αλήθεια. Κι αυτό γιατί πρόκειται για τον άνθρωπο που ενώ ήταν έφηβος κατάφερε να "σπάσει" το πρώτο iPhone. Ο Hortz λέει ότι χρειάστηκε πέντε βδομάδες ενασχόλησης για να καταφέρει να σπάσει το PS3.

Όπως μπορούμε να φανταστούμε, οι άνθρωποι της Sony θα έχουν χάσει τον ύπνο τους. Μέχρι τώρα το απαραβίαστο του PS3 ήταν το καμάρι της εταιρείας. Αλλά βέβαια, ισχύει πάντα το "ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει".


ΠΗΓΗ:

Tileorasi-hellas

ΤΟ CHURCHBOOK ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Μετά το γνωστό facebook έρχεται το εκκλησιαστικό αντίπαλο δέος του, το Churchbook. Ένα πρωτότυπο, απόλυτα ασφαλές και σύγχρονο μέσο για την ηλεκτρονική δικτύωση των νέων της περιοχής δημιούργησε η μητρόπολη Κορίνθου με την αυριανή έναρξη λειτουργίας της νέας της ιστοσελίδας www.churchbook.gr. Πρόκειται για το Εκκλησιαστικό «facebook»  και συμπεριλαμβάνεται και αυτή στην ενότητα πολυμέσων της μητρόπολης.

Το Churchbook της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, όπως είναι το όνομά του, είναι σχεδόν πιστό αντίγραφο του facebook και δίνει την δυνατότητα στους νέους να επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο  όπως και στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η διαφορά όμως είναι ότι το churchbook.gr είναι απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο μιας και ένας σεβαστός αριθμός ακαδημαϊκών και εθελοντών θα επαγρυπνεί πίσω από αυτό και θα διαφυλάττει την ηλεκτρονική ακεραιότητα των παιδιών.

blogger templates | Make Money Online