Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΕΥΛΙΓΙΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ














Για να δειτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.



ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Δέρμα από βλαστοκύτταρα με... μηδενικό χρόνο αναμονής είναι το νέο επίτευγμα Γάλλων επιστημόνων. Πρόκειται για μια ανακάλυψη η οποία θα σώσει τις ζωές πολλών ασθενών με σοβαρά εγκαύματα, οι οποίοι είναι ευάλωτοι σε μολύνσεις τις εβδομάδες κατά τις οποίες περιμένουν ένα δερματικό μόσχευμα.

Η ερευνητική ομάδα στο ινστιτούτο I-Stem κατάφερε να δημιουργήσει ένα κομμάτι ανθρώπινου δέρματος στην πλάτη ενός ποντικού χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, τα οποία μπορούν να μετατρέπονται σε ανθρώπινα κύτταρα. «Έγινε έγχυση κυττάρων στην πλάτη ενός ποντικού στην οποία προκαλέσαμε μια πληγή και παρατηρήσαμε 12 εβδομάδες αργότερα ότι η επιδερμίδα είχε αποκατασταθεί», δήλωσε ο Ξαβιέ Νισάν, μέλος της επιστημονικής ομάδας.

Σήμερα τα δερματικά μοσχεύματα δημιουργούνται από καλλιέργεια κυττάρων του ασθενούς, μια διαδικασία η οποία διαρκεί τρεις εβδομάδες, ένα επικίνδυνα μεγάλο διάστημα για ασθενείς με εκτεταμένα εγκαύματα.
Με τη νέα μέθοδο τα νοσοκομεία θα μπορούν να παραγγέλνουν ένα τετραγωνικό μέτρο ανθρώπινου δέρματος την ίδια κιόλας ημέρα εισαγωγής του ασθενούς, το οποίο θα είναι ένας προσωρινός τρόπος να καλυφθούν τα εγκαύματα.

«Αυτό που καταφέραμε είναι να βρούμε έναν τρόπο να καλύψουμε το σημείο του εγκαύματος για το διάστημα των τριών εβδομάδων με ένα κομμάτι επιδερμίδας, το οποίο θα παραχθεί εργαστηριακά και θα σταλεί στον γιατρό αμέσως μόλις εισαχθεί ο ασθενής στο νοσοκομείο», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Μαρκ Πεσανσκί.

Περίπου 200 με 300 άτομα τον χρόνο διατρέχουν τον κίνδυνο θανάτου από σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με τον Πεσανσκί, ο οποίος ελπίζει ότι η νέα μέθοδος θα γίνει ένα διαδεδομένο θεραπευτικό εργαλείο.

ΠΗΓΗ:

Psaxtiria.com

ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ

ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Eνας εξαφανισμένος ευρωπαϊκός πολιτισμός που έζησε και ανέπτυξε σπουδαία τέχνη, υψηλή τεχνολογία και εμπόριο μακρών αποστάσεων στην Kατώτερη Kοιλάδα του Δούναβη, στους πρόποδες των Bαλκανίων, πριν ακόμα από το 5.000 π.X., μάλλον είναι ο πρώτος κρίκος των πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στην Eυρώπη.

Eκθεση του Πανεπιστημίου της Nέας Yόρκης με περισσότερες από 250 αρχαιότητες από τα μουσεία της Bουλγαρίας, της Mολδαβίας και της Pουμανίας, επιχειρεί να αναδείξει τον πολιτισμό της Παλιάς Eυρώπης -όπως τον ονόμασαν οι μελετητές- και να του δώσει τη θέση που του ανήκει στην επιστήμη της Aρχαιολογίας.

Bρισκόμαστε, λοιπόν, στην Kοιλάδα του Δούναβη, λίγο πριν από το 5000 π.X. Eκεί ζουν αγρότες (καλλιεργούν σιτάρι και κριθάρι) και κτηνοτρόφοι (κοπάδια από βόδια και πρόβατα). Xτίζουν ευμεγέθη χωριά, που κάποια από αυτά έχουν ως και 2.000 κατοικίες. Aν και οι υπόλοιπες περιοχές ζουν στην Εποχή του Λίθου, έχουν καταφέρει να λιώνουν και να επεξεργάζονται μεγάλες ποσότητες χαλκού, τη νέα τεχνολογία της εποχής, που πιθανότατα αποτελούσε και την κύρια πηγή της οικονομικής επιτυχίας της Παλιάς Eυρώπης.

Oι κάτοικοί της δεν έχουν εφεύρει τη γραφή, ωστόσο η καλλιτεχνική τους γλώσσα είναι εκπληκτική. Kυρίαρχα και ευρέως διαδεδομένα στον πολιτισμό φαίνεται να είναι τα αφηρημένα κεραμικά γλυπτά των θηλυκών θεοτήτων και γυναικείων μορφών. Tα πληθωρικά στήθη τους και οι πλατιοί γοφοί παραπέμπουν σε ερμηνείες που σχετίζονται με τη γονιμότητα της γης και της γυναίκας, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν υποψίες για μητριαρχικές κοινωνίες.

Oι γλυπτοί άντρες της εποχής; H πιο διαδεδομένη αλλά και αριστουργηματική απεικόνιση του άντρα της Παλιάς Eυρώπης είναι η μορφή του «Σκεπτόμενου». Xιλιάδες χρόνια πριν από τις γλυπτές μορφές του Πικάσο και του Mοντιλιάνι, ο «Σκεπτόμενος» από πηλό που βρέθηκε σε νεκροταφείο της Pουμανίας, είναι ένας καθιστός άντρας με τα χέρια στο πρόσωπο, ο οποίος είναι είτε χαμένος στις σκέψεις του είτε πενθεί.

Tο εύρημα, όμως, που αποκάλυψε στους αρχαιολόγους το μέγεθος της ανάπτυξης του πολιτισμού, ήταν το τεραστίων διαστάσεων νεκροταφείο της Bάρνας στη Bουλγαρία που ανασκάφηκε το 1972. Eφερε στο φως 310 τάφους που χρονολογούνται γύρω στο 4500 π.X. Kι ακόμα 3.000 χρυσά αντικείμενα πλάι σε χάλκινα όπλα, εργαλεία, κοσμήματα και βραχιόλια με τα περίφημα κοχύλια του Aιγαίου. «H Bάρνα είναι το αρχαιότερο νεκροταφείο που έχει βρεθεί ως τώρα όπου οι άνθρωποι είναι θαμμένοι με χρυσά κοσμήματα» λέει ο επιμελητής του μουσείου της Bάρνας, Bλαντιμίρ Σάλτσεβ.

Tα κοχύλια του Aιγαίου αποτελούσαν ένα ιδιαίτερο αντικείμενο στο εμπόριο της Παλιάς Eυρώπης.

ΠΗΓΗ:

Έθνος

ΜΙΑ ΑΤΑΚΤΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ


Το μαϊμούδι αυτό είναι ήδη τριών εβδομάδων. Τη λένε Whoopie και στην αρχή, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου του Αννόβερου που γεννήθηκε, ήταν μαμάκιας. Τώρα όμως ανακαλύπτει τον κόσμο, χοροπηδάει πάνω- κάτω και παίζει με τα πάντα. Ακόμη και με το φιστίκι που της έδωσαν για λιχουδιά. Επίσης, ως φαίνεται- από το ύφος της πάντα- έχει μεγάλη περιέργεια. Όσο για την εξυπνάδα του είδους της είναι πλέον αδιαμφισβήτητη. Και όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο τους πιθήκους.

Σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο, όσοι γεννιούνται τη Χρονιά του Πιθήκου είναι οι άτακτες ιδιοφυΐες, συμφωνούν με ό,τι τους πεις, είναι ανυπόμονοι και έχουν μια βαθιά επιθυμία, λέει, για γνώση- κοινώς είναι περίεργοι. Για όσους ενδιαφέρονται, λοιπόν, Χρονιές του Πιθήκου ήταν τα έτη: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992 και 2004. Η επόμενη θα είναι το 2016.




ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK

«Κολλημένος» με το Facebook ήταν ο γαμπρός, που με το «δέχομαι» στον γάμο του θεώρησε υποχρέωση του να ανανεώσει την οικογενειακή του κατάσταση στο εν λόγω site με αποτέλεσμα να διακόψει την λειτουργία στην μέση!

Ο παππάς τα έχασε ενώ οι καλεσμένοι λύθηκαν στα γέλια. Φυσικά δεν θα άφηνε έτσι τη νύφη, στην οποία υπέδειξε να κάνει το ίδιο

Δείτε την απίστευτη σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί...



ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΑΖΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

Μαζικό τάφο με τουλάχιστον 25 στρατιώτες, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί σε μάχη πριν από 41 χρόνια, ανακάλυψαν οι αρχές του Βιετνάμ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

«Ανήκαν σε λόχο καταδρομών που εξοντώθηκε το 1968 προσπαθώντας να απελευθερώσει τη φυλακή Κουάνγκ Νγκάι», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Νγκουέν Τρονγκ Λουγιέν, επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού στην πόλη. «Δεν έχουμε εξακριβώσει πόσες σοροί βρίσκονται εκεί, αλλά νομίζω ότι θα βρούμε και άλλες», είπε.

Η φυλακή χρησιμοποιείτο για αιχμαλώτους πολέμου από την κυβέρνηση του αλλοτινού Νότιου Βιετνάμ. Η επιχείρηση των καταδρομέων έγινε στο πλαίσιο της Επίθεσης Τετ, στις αρχές του 1968. Απέτυχε και σχεδόν όλοι οι άνδρες του λόχου σκοτώθηκαν, είπε ο Λουγιέν.

Την Τρίτη, εργάτες μιας κατασκευαστικής εταιρίας που διεξάγει έργα στην περιοχή του πρώην γενικού νοσοκομείου της Κουάνγκ Νγκάι βρήκαν ανθρώπινα οστά και άλλα αντικείμενα, όπως στολές και καπέλα, θαμμένα σε βάθος 2 μέτρων. Οι αρχές άρχισαν την επιχείρηση για την εκταφή των σορών χθες Τετάρτη.

Ο Λε Μάι Λιεν, πρόεδρος της λαϊκής επιτροπής της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι, δήλωσε ότι η εκταφή σχεδιαζόταν να διαρκέσει μια ημέρα, αλλά βρέθηκαν πολλές περισσότερες σοροί από όσες αναμενόταν.

Στον πόλεμο του Βιετνάμ σκοτώθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια Βιετναμέζοι και πάνω από 58.000 στρατιώτες των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:

Απολίτιστο Στέκι

ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΙΑΖΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ


«Κόσκινο» έκανε 30χρονος Αιθίοπας έναν ομοεθνή του στην Κρήτη, που αποφάσισε να τον μαχαιρώσει επειδή ανακάλυψε πως τον βίαζε την ώρα που κοιμόταν!

Θύμα και δράστης είχαν φιλικές σχέσεις και διέμεναν με άλλους περίπου 30 αλλοδαπούς σε παλιό κτίσμα στα Χανιά.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο 30χρονος, τον είχαν βιάσει στον ύπνο του 3 φορές και μόνο την τελευταία κατάλαβε ποιος ήταν ο δράστης.

Το θύμα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι, καθώς και ρήξη ύπατος και στομάχου. Η μανία με την οποία ο 30χρονος χτυπούσε τον 28χρονο ήταν τόση, που η 24 εκατοστών λάμα του μαχαιριού στράβωσε!

Τον άτυχο Αιθίοπα εντόπισαν άλλοι ομοεθνείς του και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Εκεί υπεβλήθη σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στην Εντατική.

«Ήθελα μόνο να του κάνω κακό για όσα μου είχε κάνει», είπε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, κάνοντας λόγο για έγκλημα τιμής.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ετών, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Σήμερα όπως είναι γνωστό σε όλους, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία. Γιαυτό την ανάρτηση αυτή θα την αφιερώσω στα άτομα αυτά και θα ζητήσω από κυβερνώντες και μη να σκύψουμε όλοι πάνω σε αυτά τα άτομα και να τα βοηθήσουμε, όχι με το να τα λυπόμαστε, αλλά με το να τους δώσουμε ευκαιρίες και δυνατότητες να ζήσουν και αυτά τα άτομα, διότι πρέπει και αυτά να έχουν στον ήλιο μοίρα όπως λένε και στο χωριό μου.

Για αυτά τα άτομα θα παραθέσω ένα πολύ ωραίο βίντεο που είδα στο ιστολόγιο της Διαδρομής. Και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για αυτό το πολύ μεγάλο έργο που προσφέρει στα άτομα αυτά.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΝΟΣ ΖΩΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΩΜΑ;

Η απάντηση από τους επιστήμονες είναι απλή : ΝΑΙ αλλά μόνο για λίγο. Η επιστήμονες λένε ότι ο εγκέφαλος εξακολουθεί να λειτουργεί για περίπου δύο λεπτά αφού σταματήσει η καρδιά .
Ωστόσο ήταν ευρέως γνωστό ότι η Σοβιετική επιστήμονας στα τέλη της δεκαετίας του 1920 με το όνομα Sergei Brukhonenko πραγματικά κατάφερε να κρατήσει το αποκομμένο κεφάλι ενός σκύλου ζωντανό.
Το κεφάλι του σκύλου , σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είχε συνδεθεί με μια...


τεχνητή συσκευή καρδιάς-πνεύμονα που έδινε στο κεφάλι όλα τα συστατικά που χρειάζεται για να διατηρηθεί στην ζωή .

Στο Video βλέπουμε καθαρά ότι για να αποδείξουν ότι το κεφάλι λειτουργεί κανονικά του κάνουν μια σειρά από εξετάσεις ( ρίχνει φώς στα μάτια, χτυπάει σφυρί στο τραπέζι..κτλπ)

Από την ημέρα δημοσίευσης του video η επιστημονική κοινότητα έχει χωριστεί στα δύο. Αυτούς που δέχθηκαν την ιατρική δυνατότητα (???) και σε αυτούς που είδαν το video σαν αποτέλεσμα διαστροφής . Οι τελευταίοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το Video μπορεί να είναι Σοβιετική προπαγάνδα ή απλά ιατρικά αδύνατο.



ΠΗΓΗ:

News24.gr

blogger templates | Make Money Online