Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ



Μπορεί το να προτιμήσει κανείς το περπάτημα από το να πάρει το αυτοκίνητο να είναι καλό για την υγεία, ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιτότητα συνήθεια, ειδικά αν ζει σε κεντρικά σημεία της Florida των ΗΠΑ.

Δυστυχώς, οι πεζοί δεν τυγχάνουν και μεγάλης προσοχής, γεγονός που καθίσταται σαφές από τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα ατυχήματα πεζών. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ABC, πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, αναφέρει ότι περισσότεροι από 43.000 πεζοί έπεσαν θύματα τροχαίου δυστυχήματος την τελευταία δεκαετία, καθώς οι κυβερνήσεις παγκοσμίως, δε φροντίζουν και δεν προνοούν, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πεζών.



Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, που ονομάστηκε «Dangerous By Design», οι κυβερνήσεις δεν ξοδεύουν αρκετά χρήματα προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους πεζούς.

Ειδικότερα, μόλις το 1,5% του συνολικού προϋπολογισμού αφιερώνεται για την εξασφάλιση μέτρων προστασίας των πεζών, παρότι το 11,8% των συνολικών τροχαίων με τραγική κατάληξη, αφορούν σε πεζούς.

Οι 10 πιο επικίνδυνες περιοχές των ΗΠΑ

Η σχετική έρευνα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία λίστα με τις 10 πιο ακατάλληλες πόλεις για πεζούς. Σημειωτέον, οι 4 πιο επικίνδυνες βρίσκονται στη Florida.

Ειδικότερα, οι πόλεις αυτές είναι : Orlando, Tampa, Miami και Jacksonville, Memphis, Raleigh, Louisville, Kentucky, Birmingham και Atlanta.

Στον αντίποδα, οι τρεις πιο ασφαλείς πόλεις είναι οι εξής : Seattle, Portland και Minneapolis.

Οι μελετητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα κατόπιν αξιολόγησης δεδομένων από 360 μητροπολιτικές περιοχές στις ΗΠΑ.

Το Orlando, που βρίσκεται στην κορυφή της πρώτης λίστας, μετράει 2,9 θανάσιμους τραυματισμούς πεζών ανά 100.000 ατυχήματα, παρά το γεγονός ότι μόλις το 1,3% των κατοίκων του επιλέγουν να περπατούν από το να χρησιμοποιούν κάποιο μέσο μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από τους θανάτους πεζών στην περιοχή, ήταν αποτέλεσμα ελλιπών μέτρων για πεζούς, μοτοσικλετιστές και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης σημειωτέον, μόλις το 10% των τροχαίων που καταλήγουν στο θάνατο πεζών, συνέβησαν σε σημεία, όπου υπήρχαν πεζοδρόμια.


ΠΗΓΗ:

Cosmo.gr

CHRIS BRAWN CRAWL

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αν λάβετε e-mail με παραλήπτη "angela_merkel_chancellor" και θέμα "KOWTOWING ISLAM" ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ.

Φυσικά και δεν είναι από την ίδια την Μέρκελ (τι να σας κάνει η Μέρκελ;), αλλά ένα trojan, από αυτά που δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να σου κάνει.





Είναι να ρισκάρετε;

ΠΗΓΗ:

Mediasoup

CAT AND MOUSE LOVE

Στο παρακάτω βιντεο θα δειτε μία γάτα να παίζει με δύο ποντίκια.


You See Cat and Mouse Love? - Click here for more blooper videos

THE BEST DOG TRAINER ON THE WORLD-ANIMAL PLANET


The Best Dog Trainer on the World with the Smartest Dog on the World! - More amazing videos are a click away

ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Σωρεία ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση, να μην εκτίθεται στο ανακαινισμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ τζαμί) το πιστό αντίγραφο του πίνακα «η σφαγή της Χίου», του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.



Ο εκπληκτικός αυτός πίνακας ανέκαθεν συγκινούσε και συνάμα προκαλούσε τον αποτροπιασμό μας για τις κτηνωδίες των Τούρκων σε βάρος των κατοίκων της Χίου.

Την έλλειψη του πίνακα διαπίστωσε σε ξενάγησή της στο χώρο της έκθεσης η νομαρχιακή σύμβουλος Χίου, Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.

Στην αποθήκη ο πίνακας - αντίγραφο

Η Ισαβέλλα Μπουρνιά σχετικά με το θέμα δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή ο πίνακας βρίσκεται αποθηκευμένος στο Οσμανίε τζαμί, που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην περιοχή του Φραγκομαχαλή.

Το Οσμανίε τζαμί, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετακινήθηκε εκεί προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έκθεμα».

Η κυρία Μπουρνιά -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε: «Χώρος στο Μετζιτιέ τζαμί υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί κενοί τοίχοι προκειμένου να συμπεριληφθεί το αντίγραφο της σφαγής ως έκθεμα».

Εντολές από την Άγκυρα;

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ο Χρόνος» (της Κομοτηνής), υπάρχει ήδη μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς.

Για την ιστορία, πάντως, η Τουρκία επεδίωξε να αφαιρεθούν οι ταμπέλες από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής, στη μονή του Αγίου Μηνά, που έφεραν την επιγραφή «Έργα Οθωμανών», και ακολούθως να απαλειφθεί η αντίστοιχη επιγραφή στη Νέα Μονή Χίου.

Τότε, η τουρκική εφημερίδα «TimeTurk» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: «Χειρονομία καλής θέλησης της Ελλάδας προς τον Ερντογάν».

Το άρθρο ανέφερε πως: «Στο μοναστήρι Νέα Μονή, στην Χίο, στον χώρο τον κειμηλίων και εκθεμάτων της μονής υπάρχουν δυο αίθουσες με προθήκες, στις οποίες φυλάσσονται ανθρώπινα κρανία με τις μέχρι πρότινος επιγραφές: "Έργα Οθωμανών" και "Σφαγιάσθηκαν από τους Οθωμανούς", οι οποίες μετά από τις αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς αντικαταστάθηκαν, αφού πρώτα απαλείφθηκαν οι επίμαχες λέξεις, αφήνοντας ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές».

Να τονίσουμε πως το πρόβλημα της Τουρκίας με την Νέα Μονή Χίου δεν είναι πρόσφατο.

Τον Νοέμβριο του 2007, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα είχε ζητήσει από τον δήμαρχο Χίου την αφαίρεση της επιγραφής και την εξάλειψη του οστεοφυλακίου, τονίζοντας στην επιστολή του: «Θέλω να επικεντρώσω την προσοχή σας στο επίγραμμα του ναού της Νέας Μονής με τις εκφράσεις "Έργα Οθωμανών" στις προθήκες με τους σκελετούς. Οι επιτροπές και οι επισκέπτες οι οποίοι επισκέπτονται το νησί σας αντιδρούν σ’ αυτό το επίγραμμα το οποίο βρίσκεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες φιλίας που αναπτύσσονται...»

Μερικές μέρες μετά από την επέτειο απελευθέρωσης της Χίου (11η Νοεμβρίου 1912) και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, πολλοί αναρωτιούνται έως πού θα φθάσει η Ελληνική υποχώρηση, κι αν αυτή είναι άξια να διαγράψει τη σφαγή 58.000 κατοίκων και την εξαφάνιση πολιτιστικών εκθεμάτων πανευρωπαϊκής και παγκόσμια εμβέλειας.


ΠΗΓΗ:

ΖΟΥΓΚΛΑ

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ-ΑΝΝΑ

ΟΦΕΛΗΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΤΟ ΙΓΜΕ


Η συζήτηση είναι πολύ πρόσφατη. Απέναντί μας είχαμε τον διευθυντή του Προγράμματος Τεχνολογίας και Δικαιοσύνης του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος ΜΙΤ, καθηγητή Τεχνολογίας και Πολιτικής κ. Νίκολας Ασφορντ, ο οποίος είχε βρεθεί στη χώρα μας για ελάχιστες ώρες. «Είναι απλό», είχε πει στην «Κ».



«Το εξασθενές χρώμιο είναι καρκινογόνο. Το να αντλείται νερό για ανθρώπινη κατανάλωση από μολυσμένο με αυτήν την ουσία υδροφόρο ορίζοντα ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη».



Και όμως -θα μπορούσαμε να του ανταπαντήσουμε- η διεθνής επιστημονική κοινότητα μπορεί να ησυχάσει: Ενα ελληνικό ινστιτούτο δίνει διαφορετική απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα για το εάν είναι επικίνδυνη η κατάποση εξασθενούς χρωμίου - ερώτημα που βασανίζει, εκτός των άλλων, και τους κατοίκους των Οινοφύτων, της Μεσσαπίας, αλλά και των άλλων περιοχών με τους τοξικούς υδροφόρους ορίζοντες. Και η απάντηση είναι πως... «όχι, δεν είναι επικίνδυνη»!

Οπως σημειώνεται σε πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ): «Η μόνη επικίνδυνη και βλαπτική είσοδος στον οργανισμό είναι η αναπνευστική οδός.


Συγκεκριμένα, στο πόσιμο νερό και στη διατροφή, το εξασθενές χρώμιο μετατρέπεται από το γαστρεντερικό σύστημα σχεδόν ακαριαία και εξ ολοκλήρου σε τρισθενές χρώμιο, το οποίο σε χαμηλές ποσότητες είναι ωφέλιμο για την ανθρώπινη υγεία και συνεπώς παύει να είναι τοξικό».

Δεδομένων ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει καταχωρηθεί από τον ΠΟΥ στις καρκινογόνες για τον άνθρωπο, ότι η ευρωπαϊκή κοινότητα προσανατολίζεται στη θέσπιση ορίων για την παρουσία της στο πόσιμο νερό (σήμερα τα όρια αφορούν το ολικό χρώμιο), αλλά και της τραγικής εμπειρίας από το Χίνκλεϊ της Καλιφόρνιας (αλλά τον Ασωπό), με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου εξαιτίας της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το ΙΓΜΕ είναι μάλλον... παράδοξο. Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη (Ιούλιος 2009), πάντως, στον υδροφόρο ορίζοντα του Δήμου Μεσσαπίας της Εύβοιας ανιχνεύονται υψηλές τιμές του «ακίνδυνου» εξασθενούς χρωμίου. Μάλιστα, έκτοτε ο δήμος δεν χρησιμοποιεί για την υδροδότηση των κατοικιών τις επιβαρυμένες γεωτρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές κινητοποιήθηκαν έπειτα από καταγγελίες περιβαλλοντικών συλλόγων και κατοίκων της περιοχής. Αναλύσεις έχει πραγματοποιήσει και το Tμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Aθηνών, με τα ίδια αποτελέσματα: σε ορισμένες περιπτώσεις οι συγκεντρώσεις ολικού χρωμίου ξεπερνούσαν κατά πολύ το μέγιστο επιτρεπτό όριο για το πόσιμο νερό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και την επιτρεπόμενη συγκέντρωση για όλους τους τύπους εδαφών και για συνεχή χρήση αρδευτικού νερού... Από την πρώτη στιγμή, φορείς της περιοχής «δείχνουν» ως υπαίτια για τη σοβαρή περιβαλλοντική μόλυνση τα ορυχεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια. (Σύμφωνα και με το ΙΓΜΕ, η προέλευση του χρωμίου σχετίζεται με απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων.) Σύμφωνα με τον Σύλλογο «Γαία», τόνοι αδρανών υλικών φράζουν τα υδατορέματα, με αποτέλεσμα το βρόχινο νερό να συσσωρεύεται στους κρατήρες των λατομείων και από εκεί στον υδροφόρο ορίζοντα. Σύμφωνα με το Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Εύβοιας, μάλιστα, η εταιρεία, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές, προσπάθησε με επιχωματώσεις και προσχώσεις να καλύψει τις τοξικές λίμνες που έχουν δημιουργηθεί στα μεταλλεία της.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως σε κάποιο σημείο της μελέτης του ΙΓΜΕ αναφέρεται ότι πληροφορίες αντλήθηκαν «από τον γεωλόγο της εταιρείας ΛΑΡΚΟ .....»

ΠΗΓΗ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΕΛΙΑ 2.500 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΥ

Η ηλικία της φτάνει τα 2.500 χρόνια. Εξακολουθεί δε να παραμένει όμορφη και καρπερή, όπως όταν φυτεύτηκε.

Είμαστε πολύ περήφανοι για την ελιά, που επάξια αποτελεί το σύμβολο του δήμου μας», αναφέρει στην «Espresso» ο δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης. «Κάτω από τα κλαδιά της παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά, ενώ για πολλούς αποτελεί ακόμα και σημείο συνάντησης».


Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της κινδύνεψε. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακόμα και άθελά τους της έκαναν κακό, αφού η πείνα και η φτώχεια κατά την ιταλογερμανική κατοχή είχαν αναγκάσει τους ανθρώπους να μηχανεύονται διάφορους τρόπους για να ζήσουν. Ετσι, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, τμήμα του κορμού της καταστράφηκε καθώς κόπηκε για να γίνει καυσόξυλα.

Ομως παρά τις ταλαιπωρίες, το ιερό δέντρο έμεινε όρθιο και δεσπόζει σήμερα στην πλατεία Πεισιστράτου, όπως ονομάζεται. Ο κεντρικός κορμός του έχει σφιχταγκαλιαστεί από πολλούς νεότερους.

«Αισθανόμαστε τυχεροί με την ύπαρξη της ελιάς, που ακόμα και κατά τη δημιουργία των δύο σιδηροδρομικών γραμμών, που περνούν από κοντά της, παρέμεινε στη θέση της, λες και κάποιοι δεν ήθελαν να της κάνουν κακό».

Το όμορφο δέντρο καθημερινά επισκέπτονται μαθητές από πάρα πολλά σχολεία της Αθήνας, που μαζί με τους καθηγητές τους πηγαίνουν να το θαυμάσουν από κοντά και να μάθουν την ιστορία του αλλά και το λόγο που ο Πεισίστρατος έδωσε πριν από τόσα χρόνια την εντολή στους ακτήμονες πολίτες να φυτέψουν όσο περισσότερα ελαιόδεντρα μπορούσαν.

«Εχουμε αναλάβει την προστασία της ελιάς, αφού μιλάμε για μνημείο της φύσης, όπως έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του ‘96 από τη γενική γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικοί έρχονται ώς εδώ και την περιποιούνται, την κλαδεύουν, ενώ την προστατεύουν και από τυχόν αρρώστιες».


ΠΗΓΗ:

Fatsa TV

ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΜΕΝΣΙΤΑ;


Δυστυχώς η Καρμενσιτα πρέπει να εγκαταλείψει τους καναπέδες & να ακολουθήσει τη τυχη τοσων αδέσποτων.




Η κοπέλα που τη φιλοξενει τόσους μήνες δεν μπορεί πλέον να την κρατήσει & κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για φιλοξενία ούτε για υιοθεσία!

Η Καρμενσίτα θα πάει σε στέγη ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΕΚΕΙ!

Ξερουμε καλά το νερό που πλημμυρίζει τα διαζώματα & το κρύο που τα κουράζει, τις αρρώστιες, τους σκυλοκαυγάδες....

Ελπίζουμε να αντέξει μέχρι κάποιος να μπορέσει να τους δώσει ενα μονιμο σπιτικό.
Μέχρι να της δώσει αγάπη.
Μέχρι να της δώσει παιχνίδια να μασουλάει.
Μέχρι να της δώσει το χώρο της!

Απλά ελπίζουμε η Καρμενσίτα να τη βγάλει και φέτος όπως το ίδιο ελπίζουμε για όλα τα αδεσποτάκια του κόσμου

Επικοινωνία (γραπτή κατά προτίμηση), Χριστίνα Λόη, 6944860451,christina_loh_1972@yahoo.gr


ΠΗΓΗ:

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ


ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ


Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η «αποστολή καμικάζι» της NASA προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει νερό στη Σελήνη. Οι επιστήμονες της NASA ανακοίνωσαν ότι μετά τη μελέτη των δεδομένων διαπιστώνονται «σημαντικές ποσότητες» νερού.

«Η Σελήνη κρύβει πολλά μυστικά και η αποστολή μας προσέθεσε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να τα αποκωδικοποιήσουμε» δήλωσαν οι επιστήμονες.

Η επιχείρηση βομβαρδισμού της Σελήνης έγινε στις αρχές Οκτωβρίου. Ο άδειος πύραυλος Centaur, βάρους 2,2 τόνων, προσέκρουσε στη λεκάνη του κρατήρα Cabeus με ταχύτητα γύρω στα 9.000 χλμ/ώρα, και δημιούργησε ένα νέφος σκόνης που εκτιμάται ότι είχε διάμετρο 20 χλμ και ύψος 10 χλμ. Από την πρόσκρουση εκτοξεύτηκαν περίπου 95 λίτρα νερού.

Η συσκευή οργάνων LCROSS, από την οποία είχε απελευθερωθεί ο χρησιμοποιημένος πύραυλος, πέρασε μέσα από τα συντρίμμια, μεταδίδοντας συνεχώς εικόνες και μετρήσεις, και συνετρίβη στο ίδιο σημείο τέσσερα λεπτά μετά την πρώτη πρόσκρουση.



ΠΗΓΗ:

ΤΑ ΝΕΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ: ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΕΜΠΑΠ


στερα από τη φρικιαστική είδηση του άντρα που σκότωσε και έφαγε τη μητέρα του, που σόκαρε τη διεθνή κοινή γνώμη, η Ρωσία συγκλονίζεται και από μια δεύτερη υπόθεση κανιβαλισμού με ακόμα πιο απάνθρωπες διαστάσεις…

Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας της ρωσικής γενικής Εισαγγελίας, τρεις Ρώσοι άστεγοι δολοφόνησαν άγρια έναν 25χρονο άνδρα, τον οποίο στη συνέχεια έφαγαν και πούλησαν ό,τι είχε απομείνει σε ένα κατάστημα με κεμπάπ.

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής είναι το ίδιο ωμή με το έγκλημα: «Μετά από το έγκλημα, έκοψαν το σώμα, κατανάλωσαν ένα μέρος του και πούλησαν ό,τι απέμεινε σε ένα κατάστημα με κεμπάπ».

Σύμφωνα με τη ρωσική Εισαγγελία, οι άστεγοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 25χρονου άνδρα και μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη δεκαπέντε ετών.


ΠΗΓΗ:

Madata

blogger templates | Make Money Online