Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Διαβάζοντας το άρθρο Γκάφα ολικής από Ραγκούση-Παπανδρέου είπα να ψάξω στο διαδίκτυο να δω τελικά ποιος έχει δίκιο ο κύριος Ραγκούσης ή μήπως ο politis.gr;

Τελικά ψάχνοντας στη google διαπίστωσα ότι η Εφημερίδα Υπηρεσίας δεν είναι μια καινοτομία που θα εισάγει το ΠΑΣΟΚ αλλά έχει εισαχθεί όταν ήταν κυβερνών κόμμα η Ν.Δ.
Και για να πειστείτε και εσείς για αυτό που συμβαίνει και να καταλάβετε ότι και αυτοί μας δουλεύουν όπως και οι προηγούμενοι καντε κλικ εδώ. και εδώ. Και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ;

Κιότο καλεί Κοπεγχάγη’’, θα λέγαμε, και η μια Συνθήκη καλείται να παραδώσει την σκυτάλη στην επόμενη. Στη Σύνοδο που ξεκινά σήμερα στην Κοπεγχάγη, η παγκόσμια κοινότητα καλείται να δεσμευτεί σε μια νέα Συμφωνία, για μετά το 2012 οπότε και λήγει η Συνθήκη του Κιότο. Μια Συνθήκη που ανέδειξε το ‘’αθώο’’ ως τότε διοξείδιο του άνθρακα στον ’’νούμερο ένα επικίνδυνο περιβαλλοντικό ρύπο’’ και μας ενέπλεξε με νέους όρους όπως εμπορία και δικαιώματα εκπομπής, χρηματιστηριακές τιμές κλπ.

Οι επιστήμονες μελετώντας τις ραγδαίες μεταβολές στους πόλους της Γης κρούουν τον συναγερμό για άμεσα και δραστικά μέτρα από όλη την παγκόσμια κοινότητα, προειδοποιώντας ότι η.........
περιβαλλοντική απειλή είναι χειρότερη από κάθε οικονομική κρίση ή τρομοκρατική απειλή. Γιατί ενώ μια οικονομική κρίση έχει χρονικό ορίζοντα μερικών ετών μέχρι, η περιβαλλοντική απειλή αφορά όλες τις επόμενες γενιές και την ίδια τη ζωή στον πλανήτη.
Έτσι,

· η επιστημονική κοινότητα είναι σε συναγερμό,

· η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί και ανησυχεί και

· ο πολιτικός κόσμος καλείται να λάβει γενναίες αποφάσεις.

Γι αυτό στην Κοπεγχάγη ελπίζουμε....

η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει να ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας και να πείσει για φιλόδοξους δεσμευτικούς στόχους,

· οι ΗΠΑ να πουν το μεγάλο ‘Ναι’, και να μπουν στο άρμα της καταπολέμησης των κλιματικών αλλαγών, περιορίζοντας τις εκπομπές τςη και δίνοντας την μεγάλη ώθηση στην αγορά της πράσινης ενέργειας,

· οι αναπτυσσόμενες χώρες να κατανοήσουν ότι η διεκδίκησή τους για ανάπτυξη δε πρέπει να αφορά στη στρεβλή ανάπτυξη του δυτικού κόσμου εδώ και δεκαετίες, αλλά στην ορθή ανάπτυξη, που δε θα δημιουργήσει άλλες περιβαλλοντικές πληγές.

Βεβαίως όλη η διαπραγμάτευση, θα επικεντρωθεί στο «Ποιος πληρώνει το λογαριασμό»! Ελπίζουμε να επικρατήσει η άποψη ότι όποιος πληρώνει σήμερα, κερδίζει αύριο στο πολλαπλάσιο και ότι οι δυνάμεις της αγοράς θα δουν ως ευκαιρία, το ποιος θα ηγηθεί στην κούρσα της μετά-άνθρακα εποχής.
Ο συντονισμός όλων των αντίρροπων δυνάμεων δεν είναι καθόλου εύκολη ιστορία, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ωστόσο η πρόκληση είναι μεγάλη. Η ιδέα έχει ωριμάσει...

· Οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν,

· οι επιστήμονες δίνουν όλα τα επιχειρήματα,

· οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν τα γενναία βήματα αφήνοντας το στίγμα τους στην Ιστορία, προκειμένου να συνεχίσει η ζωή σ’ αυτόν τον πλανήτη!

Πολύ φιλόδοξο? Πολύ μεγαλόπνοο? Πολύ τρομακτικό? .... Ναι, όλα αυτά μαζί! Γι αυτό και όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα από σήμερα στην Κοπεγχάγη!

ΠΗΓΗ:

Ελληνικό Καφενείο

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΧΤΩ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η γέφυρα είναι μια εικονική δομή για τις χώρες που βοηθά την πλοήγηση άνω των φυσικών εμποδίων κυρίως του νερού. Εδώ θα παρουσιαστούν οι οχτώ ομορφότερες γέφυρες σε όλο τον κόσμο Μερικές είναι θεαματικές και κόβουν την ανάσα.



Η Tower Bridge βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο και είναι μία από τα πιο αναγνωρίσιμες γέφυρες του κόσμου. Η Tower Bridge είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα του τύπου είδος κινητής γέφυρας και εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα του Λονδίνου. Οι μηχανικοί ήταν σε θέση να οικοδομήσουν αυτό το είδος της γέφυρας χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία για τη μεγάλη εμπορική ναυσιπλοΐα.



Westminster Bridge είναι μία γέφυρα πάνω από τον ποταμό Τάμεση μεταξύ Westminger και Lambeth.Αυτή η γέφυρα θεωρείται ως μία από τα πιο πλήρεις και καλαίσθητες γέφυρες του είδους της στον κόσμο. Είναι κτισμένη εξ ολοκλήρου από πέτρα, και εκτείνεται πάνω από τον ποταμό σε μια θέση 1.223 ποδιών και είναι πάνω από 300 πόδια μεγαλύτερη από τη γέφυρα του Λονδίνου. Σε κάθε πλευρά υπάρχει ένα λεπτό κιγκλίδωμα από πέτρα, με θέσεις καταφύγιο από τη βροχή. Το πλάτος της γέφυρας είναι 44 μέτρα. Αποτελείται από δεκατέσσερις προβλήτες, και δεκατρείς μεγάλες και δύο μικρές καμάρες, όλες ημικυκλικές, που στο κέντρο είναι 76 μέτρα πλάτος.



Ο Βόσπορος επίσης γνωστός ως το Στενό της Κωνσταντινούπολης, είναι ένα στενό που αποτελεί μέρος του ορίου μεταξύ του ευρωπαϊκού τμήματος της Τουρκίας και μέρους της Ασίας. Είναι ένα από τα τούρκικα Στενά, μαζί με τα Δαρδανέλια. Είναι το στενότερο στενό του κόσμου που χρησιμοποιείται για τη διεθνή αεροναυτιλία, συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με τη Θάλασσα του Μαρμαρά (η οποία συνδέεται με τα Δαρδανέλια προς το Αιγαίο Πέλαγος, και συνεπώς και με τη Μεσόγειο Θάλασσα).

Η πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, έχει 1.074 μ. (3524 ft) μήκος και ολοκληρώθηκε το 1973. Η δεύτερη, που δημιούργησε ο σουλτάνος Μεχμέτ Φατίχ (Βοσπόρου ΙΙ) είναι 1.090 μ. ολοκληρώθηκε το 1988 και βρίσκεται περίπου 5 χλμ (3 μίλια) βόρεια της πρώτης γέφυρας.

ΒΡΑΔΕΥΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Για το σύνολο του έρχου του τίμησε με ειδικό βραβείο τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Τιράνων.
Στην ελληνική ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος", σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσίτου, απονεμήθηκε επίσης και το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους του Φεστιβάλ.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αλβανία, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έδωσε συνέντευξη στην κυριακάτικη ζωντανή εκπομπή του μεγαλύτερου αλβανικού ιδιωτικού δικτύου "Top Channel" , όπου, απαντώντας σε ερωτήσεις του παρουσιαστή Άντι Κράστα, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στους βασικούς άξονες του έργου του, την εικόνα που έχει για την Αλβανία, τη συνεργασία στις ταινίες του με παγκοσμίου φήμης ηθοποιούς κ.ά.

Αναφορές στην απονομή των βραβείων του Φεστιβάλ και στην παρουσία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Αλβανία έκαναν οι κυριότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί της Αλβανίας, ενώ ειδικά ρεπορτάζ φιλοξένησε το σύνολο σχεδόν των αλβανικών εφημερίδων.
Αφιερώματα και ρεπορτάζ και για τη βραβευμένη ελληνική ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος" φιλοξένησαν οι εφημερίδας "Σκιπ" και "Σέκουλι".

ΠΗΓΗ:

Κεντρί

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο εθελοντικός οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικο bazaar στην αίθουσα του δημαρχείου Χαλκίδας, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00. Το χριστουγεννιάτικο bazaar θα περιλαμβάνει κατασκευές παιδιών και είδη του Συλλόγου. Θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας 10:00 - 20:00).

EC SEGAR: Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΠΑΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE

Ο Ποπάυ, ο ναύτης που έτρωγε σπανάκι, σίγουρα για όλους εμάς τουλάχιστον πάνω από τα 30 αποτελούσε μία αγαπημένη φιγούρα κόμικ που διαβάζαμε μανιωδώς!

Σήμερα η Google αφιερώνει το λογότυπό της στα γενέθλια του πατέρα του Ποπάι τον Elzie Crisler Segar.

Αμερικάνος σκιτσογράφος γνωστός ως ο δημιουργός του Popeye, ένας χαρακτήρας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1929 στην εφημερίδα του comic strip.

Ο Segar γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τσέστερ, Illinois, μια μικρή πόλη κοντά στον ποταμό Μισισιπή. Σε ηλικία 18 ετών, αποφάσισε να γίνει σκιτσογράφος.Πέθανε σε ηλικία 43 μετά από μακρά ασθένεια.

Ο σχεδιαστης που δημιουργησε τον Ποπαυ και τον επεβαλε, πεθανε παμπτωχος και απογοητευμενος διοτι δεν ειχε την προνοια να κατωχυρωσει νομικα και εγκαιρα την δημιουργια του

Ο Ποπάυ εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1929 στη σειρά κόμικ "Thimble Theatre" της εφημερίδας New York Journal. Ο E.C. Segar γεννήθηκε στην αμερικανική πολιτεία του Ιλλινόις, όπου από μικρός βοηθούσε τον πατέρα του στο βάψιμο των προσόψεων κτιρίων.

Η φιγούρα που εμπνεύστηκε, ο Ποπάυ, έγινε ξακουστή σε όλο τον κόσμο, ενώ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Ο "Ποπάυ το ναυτάκι" απέκτησε φαν από όλες τις ηλικίες σε όλο τον κόσμο.

Ο Ποπάι δημιουργήθηκε αρχικά ως μια one off εμφάνιση στο ήδη φημισμένο κόμικ του E. C. Segar που έφερε τον τίτλο «Thimble Theatre». Oι βασικοί ήρωες ήταν μέχρι τότε η οικογένεια Όιλ, όμως ο καλόκαρδος μάγκας απ' το λιμάνι κέρδισε αμέσως τη συμπάθεια των αναγνωστών. Για πρώτη φορά το αριστούργημα του Segar εκδίδεται σε πλήρη μορφή. Σε αυτό τον πρώτο από τους έξι τόμους βλέπουμε την εξέλιξη του Ποπάι από μια συμπληρωματική φιγούρα στη σειρά σε έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ήρωες κόμικς όλων των εποχών.
Δείτε το πρώτο επεισόδιο σε κινούμενα σχέδια του POPEYE.



ΠΗΓΗ:

Madata.gr

Η ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Η Έλενα Παπαρίζου τραγουδά την Άγια Νύχτα, το Jingle Bell και το We wish you a merry christmas

ΠΟΥΛΑΝΕ ΧΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ

Αδιανόητο! Το νεκροταφείο Χαλκίδας εχει κλεισει εδω και 4 περίπου χρόνια και απλά γινονται εκταφες με στοχο να μην υπάρχουν πλέον μνήματα στο χωρο της εκκλησίας του Αγιου Ιωάννη και να δημιουργηθει απλά ενας χωρος πρασινου!! Ως εκ τουτου ο χωρος είναι παρατημένος και γεμάτος χορτα τα οποία μαζευουν και...

συμφωνα με τις καταγγελίες τα πουλάνε στις λαικες!

Οι υπευθυνοι του Ναου πήραν την απόφαση να κλεισουν το χωρο που ηταν ελευθερα προσβασιμος στον κοσμο

ΠΗΓΗ:

News24.gr

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ



Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους. Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα. Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών». Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.

Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Ελληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.

«Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια: η μόνη μου ανταμοιβή είναι το χαμόγελο των παιδιών που έχω σώσει και η χαρά που νιώθουν οι οικογένειές τους. Αυτά μου αρκούν» λέει περήφανος μιλώντας στην «Espresso».

Ζει στην Υεμένη, αλλά οπουδήποτε στο κόσμο κι αν τον χρειαστούν, δηλώνει παρών. Δουλεύει δεκαοχτώ ώρες τη μέρα, όμως όπως λέει δεν κοιτάει ποτέ το ρολόι του: «Στην Υεμένη, που είναι η βάση μου, χειρουργώ κάθε μήνα περίπου σαράντα με πενήντα περιστατικά. Οταν ταξιδεύω για φιλανθρωπικό σκοπό, είμαι ικανός να χειρουργήσω περίπου πενήντα περιστατικά μέσα σ [Ο κ. Καλανγκός με την ομάδα του «Καρδιές για Ολους». ] σε δέκα μέρες, για να αυξήσω τον αριθμό των παιδιών που περιμένουν μήνες και χρόνια να υποβληθούν σε επέμβαση. Υπερβαίνω τις δυνάμεις μου. Δουλεύω περίπου δεκαοχτώ ώρες την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».


«Πιστεύω στον Θεό»
Ο πρώτος άνθρωπος που του έδειξε το δρόμο της φιλανθρωπίας ήταν -όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος- ο πατέρας του, κορυφαίος παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη: «Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι ο πατέρας μου μου έλεγε να αφουγκράζομαι τον πόνο των ανθρώπων και ειδικά αυτών που ζούνε στη φτώχεια».

Τον ρωτάμε αν πιστεύει στον Θεό. Αν έχει κάποια βάση αυτό που λέμε όταν κινδυνεύει κάποιος δικός μας άνθρωπος: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χειρουργώ πάνω από το χειρουργικό τραπέζι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να επικαλούμαι τον Θεό». Και συνεχίζει συγκινημένος: «Αμέσως μετά, όταν όλα πάνε καλά, σε κάθε ευκαιρία θαυμάζω το έργο του Θεού πάνω σε μας τους ανθρώπους. Ναι, λοιπόν, πιστεύω στον Θεό. Αλλωστε, ο παππούς μου ήταν ιερέας».

Ερχεται όμως κάποια στιγμή στη ζωή, όπως μας λέει ο κ. Καλανγκός, που όλοι οι άνθρωποι νιώθουν πως κάποια πράγματα είναι υπεράνω των δυνάμεών τους: «Θυμάμαι πριν από εννιά χρόνια είχα χειρουργήσει ένα δύσκολο περιστατικό στη Μοζαμβίκη. Ενα παιδί 3 ετών με καρδιακή ανεπάρκεια, το οποίο όμως απεβίωσε τρεις ημέρες μετά την επέμβαση και ενώ νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα. Οταν πήγα να συζητήσω τις αιτίες του θανάτου με τη μητέρα του, έμαθα έκπληκτος ότι αυτή η γυναίκα ήταν έγκυος 7 μηνών και μόλις πριν από δύο μήνες είχε χάσει και τον σύζυγό της. Είχε, λοιπόν, πουλήσει τα πάντα για να μπορέσει να μεταφέρει το άρρωστο παιδί της από το χωριό στην πρωτεύουσα, στο ιατρικό μας κέντρο, ενώ ταυτόχρονα την [Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός μαζί με ένα από τα 9.000 παιδιά στα οποία έχει δώσει ζωή. ] είχαν εγκαταλείψει φίλοι και συγγενείς. Το κλάμα και ο πόνος αυτής της γυναίκας που δεν είχε χρήματα ούτε για να θάψει το παιδί της με έκαναν να καταλάβω, με τον πιο σκληρό τρόπο, τι σημαίνει ζωή. Της έδωσα αμέσως όλα μου τα χρήματα, όλο μου το μισθό και ζήτησα από τον διευθυντή του ιατρικού κέντρου να της δώσει δουλειά στο μαγειρείο της μονάδας, όπως και έγινε. Σήμερα είναι ευτυχισμένη. Γέννησε τελικά δύο παιδάκια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δουλεύει στο ίδιο κέντρο. Είναι αυτές οι συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που μου δίνουν την εντύπωση πως ορισμένα πράγματα εξακολουθούν να είναι “υπεράνω των δυνάμεών μου”, όμως ποτέ δεν λυγίζω. Βέβαια, για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και το βιοτικό επίπεδο σε αυτές τις χώρες πρέπει οι μεγάλες δυνάμεις να δουν διαφορετικά τις αιτίες της φτώχειας».


Η ευτυχία της προσφοράς
Παρά το γεγονός ότι έχει βραβευτεί δεκάδες φορές από διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις συνήθειές του και το χαρακτήρα του: «Σας λέω μετά λόγου γνώσεως πως όλα αυτά τα χρόνια όσο ακριβώς προχώρησα σε επιστημονικό και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, άλλο τόσο προσπαθώ να είμαι ταπεινός, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδανικό στη ζωή».

Τι κι αν έχει θυσιάσει το χρόνο του και την οικογενειακή του ζωή; Εκείνο που έχει σημασία -όπως λέει- είναι να είσαι χρήσιμος για τον διπλανό σου. Αυτό προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και στα δύο παιδιά του - τις ελάχιστες ώρες που είναι κοντά τους. Ομως, ο Αυξέντιος Καλανγκός δεν έχει μόνο τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο. Εχει σαν παιδιά του 9.000 φτωχά αγγελούδια που δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία των χωρών που ζούσαν, στα οποία χάρισε αφιλοκερδώς το δικαίωμα να αναπνέουν και να μπορεί η καρδούλα τους να χτυπ [«Ο γιατρός των φτωχών» υποδέχεται τους γονείς των παιδιών που έχει βοηθήσει. ] άει κανονικά.

Συνεχιστές του φιλανθρωπικού και του επιστημονικού έργου του ευτυχώς -όπως λέει- υπάρχουν, κι είναι όλοι οι γιατροί που αποτελούν την ομάδα του: «Είναι όλοι αυτοί που έχουν δεσμευτεί με την ευτυχία της προσφοράς και βρίσκονται στην ομάδα μου. Από εκεί και πέρα σε ό,τι αφορά το επιστημονικό έργο, είναι χρέος και καθήκον μου να το μεταλαμπαδεύσω στις επόμενες γενιές. Σε αυτούς που θα ακολουθήσουν μετά από μένα».

Ο ίδιος πάντως αν δεν ήταν γιατρός, θα ήθελε να γίνει καπετάνιος - όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο. Ετσι γίνεται όταν έχεις για πατρίδα σου ολόκληρο τον κόσμο κι όταν ο ανθρωπισμός είναι ο «φάρος» που σου δείχνει τη ρότα για να πορευτείς πρόσω ολοταχώς...

ΠΗΓΗ:

Espresso

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΊΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

22 ποιητές του kithara.gr με 46 ποιήματα, 4 μουσικοσυνθέτες με 6 μουσικά θέματα και 4 εικονογράφοι του Μικρού Πολυτεχνείου, δημιούργησαν μια νέα μορφή κοινωφελούς συλλογικής προσφοράς. Δημιούργησαν το πρώτο ψηφιακό βιβλίο, που προσδίδει στο διαδίκτυο μια διαφορετική χροιά. Το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις του ‘’…για ένα σου ΧΑΜΟΓΕΛΟ!’’ ενισχύει οικονομικά τον Οργανισμό ‘’Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ’’ Το βιβλίο προλογίζει ο ποιητής και συγγραφέας Νικόλας Κολοκοτρώνης. Οι ποιητές, ειναι μέλη του διαδικτυακού χώρου kithara.gr. Η εικονογράφηση του, έγινε από τον κο. Νίκο Ρεπούλιο και το ‘’Μικρό Πολυτεχνείο’’ Η μουσική του επένδυση, ανήκει τους: Βάγια Παπαποστόλου, Σπύρο Λαμπρινόπουλο, Παναγιώτη Βούλγαρη και Κώστα Λαμπρίδη. Η ηλεκτρονική επεξεργασία έγινε μέσω της εφαρμογής e-na. Αποκτήστε το, υιοθετώντας στην προσπάθεια.

Τα ονόματα των ποιητών που συμμετείχαν στην προσπάθεια είναι

Αργέντη Κατερίνα
Γράμψας Παναγιώτης
Θωμάς Μιχαήλ
Κανλής Γιώργος
Καραγιάννης Ανδρέας
Coletti Θεοχάρης – Αλέξανδρος
Κολοκοτρώνης Νικόλας
Κουρού Στέργιος
Κυβερνητάκη Μαρία
Λαγός Λάμπρος
Λαζανάς Μιχάλης
Λαφαζανίδης Αθανάσιος
Μακρή Α. Φωτεινή
Μαρούλης Αυγουστής
Μήσιας Σεραφείμ
Ντεβεντζή Μαργαρίτα
Νώτη Γεωργία
Ξαναλάτου Κατερίνα
Παπαποστόλου Βάγια
Πουλημενάκος Βασίλης
Τουσισόγλου – Αρετάκης Γεώργιος
Χαρκιολάκης Γιάννης

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET; SAFETY WEB


Λέγεται SafetyWeb και είναι η νέα υπηρεσία ον λάιν που από τον Ιανουάριο θα επιτρέψει στους γονείς να γνωρίζουν όλα όσα κάνουν τα ανήλικα παιδιά τους στο Διαδίκτυο. Κάποιοι ειδικοί, πάντως, καταθέτουν τις ενστάσεις τους.


Η υπηρεσία SafetyWeb είναι δημιούργημα δύο Αμερικανών, του Μάικλ Κλαρκ και του Τζέφρι Άροουν, οι οποίοι υπόσχονται στους γονείς ότι θα μπορούν να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες των παιδιών τους στο Διαδίκτυο: το προφίλ που έχουν δημιουργήσει στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουν και κατεβάζουν, τα προγράμματα που χρησιμοποιούν για να συνομιλούν σε πραγματικό χρόνο με γνωστούς και αγνώστους, το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Για να γίνει αυτό, αρκεί ο γονιός να εγγραφεί στην ιστοσελίδα με το όνομά του, το επίθετό του και ημερομηνία γέννησης του παιδιού του και να είναι διατεθειμένος να πληρώνει μια μηνιαία συνδρομή. Αφού το SafetyWeb τσεκάρει τα στοιχεία του πατέρα ή της μητέρας, θα αρχίσει να συλλέγει όλα τα στοιχεία που αφορούν τον ανήλικο από τον κυβερνοχώρο.

«Η υπηρεσία μας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας των ανηλίκων παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία στους γονείς», δηλώνει ο 36χρονος Τζέφρι Άροουν. Ο ένας εκ των δημιουργών του SafetyWeb προσθέτει ότι η υπηρεσία του κάνει κάτι παραπάνω από το να ελέγχει τις κινήσεις του ανήλικου στο Διαδίκτυο: «Υποδεικνύει στους γονείς οτιδήποτε είναι επικίνδυνο και εκθέτει τους ανηλίκους σε περιττούς κινδύνους». Το SafetyWeb δεν είναι ένα φίλτρο που εγκαθίσταται σε έναν υπολογιστή. Αντίθετα, παρακολουθεί τον ανήλικο είτε μπαίνει στο Διαδίκτυο από τον δικό του υπολογιστή είτε από τον υπολογιστή κάποιου φίλου είτε από κάποιο Ίντερνετ καφέ.

Ενστάσεις από ψυχολόγους

«ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι το SafetyWeb θα γίνει ένα πεδίο συνάντησης και όχι σύγκρουσης ανάμεσα στις γενιές», σημειώνει ο Μάικλ Κλαρκ. Όπως γράφει η εφημερίδα «La Repubblica», αυτή η φιλοδοξία του συνδημιουργού της υπηρεσίας είναι μια πραγματική πρόκληση για γονείς και παιδιά, αφού το SafetyWeb μπορεί να λειτουργήσει σε δύο περιπτώσεις: είτε κρυφά από τον «παρακολουθούμενο» είτε με τη συναίνεσή του.

Για την πρώτη περίπτωση, ωστόσο, εγείρονται ορισμένες ενστάσεις. «Η υπηρεσία αυτή μπορεί να τινάξει στον αέρα τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε γονείς και παιδιά», επισημαίνει στην ιταλική εφημερίδα η παιδοψυχολόγος Τίλντε Τζάνι Γκαλίνο. «Όπως κάποτε ήταν λάθος για τους γονείς να διαβάζουν κρυφά τα ημερολόγια των παιδιών τους, έτσι σήμερα είναι λάθος να παρακολουθούν τις κινήσεις τους στο Διαδίκτυο». Η Ιταλίδα παιδοψυχολόγος εκτιμά ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιωτικότητα των εφήβων και- το κυριότερο- οι σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές να χτίζονται από την προεφηβική ηλικία.

ΠΗΓΗ:

Υγεία, Γονείς και Παιδιά Blog News

ΤΑ ΨΑΧΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΛΗΣ

Ο σύλλογος της Πάλης των Ψαχνών συμμετείχε στους Πανελλήνιους αγώνες ανδρών και γυναικών που διεξήχθησαν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2009 στην πόλη της Κομοτηνής. Από το σύλλογο μετάλλια πήραν η προπονήτρια Φανή Ψαθά χρυσό στα 48 κιλά και η Ιωάννα Μπέλου φοιτήτρια Γεωπονικής σχολής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών πήρε χάλκινο μετάλλιο στα 55 κιλά. Ακόμη στο σύνολο γυναικώνο σύλλογος Πάλης Ψαχνών κατέκτησε την τρίτη θέση και προσπαθεί και για μια καλύτερη θέση στο μέλλον, γιατί όχι και την πρώτη. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Βούλα Ζυγούρη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 67 κιλά.

Ας ευχηθούμε όλοι τόσο στην Φανή, όσο στην δεσποινίδα Μπέλου, την Βούλα Ζυγούρη, τον Βασίλη Κολλάρο (προπονητή της Πάλης Ψαχνών) και στους υπολοίπους που συμμετείχαν στους αγώνες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να υψώσουν τα Ψαχνά και συνάμα όλη την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο.

Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες σας εύχεται το ιστολόγιο messa-pios

blogger templates | Make Money Online