Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΝΤΑΖ ΜΕΣΩ INTERNET


Μια ομάδα Κινέζων φοιτητών του πανεπιστημίου Tsinghua και του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης δημιούργησε το project PhotoSketch, το οποίο δέχεται ένα αδρό σκίτσο φτιαγμένο με το χέρι, αναζητεί στο διαδίκτυο φωτογραφίες με βάση το σκίτσο αυτό και τις ετικέτες (tags) που περιλαμβάνονται σε αυτό, και μετά τις συνθέτει σε μία ενιαία εικόνα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.



ΠΗΓΗ:

CLOPYPASTE

Η ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΓΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Scarlett’s Magic είναι γάτα ράτσας Savannah και γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες επειδή είναι μοναδική στο είδος της τόσο στο χρώμα όσο και στο ύψος της.


Το ύψος της ανέρχεται στα 43,3 εκατοστά (17,1 ίντσες) και θεωρείται η ψηλότερη στο είδος της.
Η γάτα αυτή τόσο από το χρώμα της όσο και από το ύψος της μοιάζει περισσότερο με τσιτάχ παρά με γάτα. Παρακάτω παραθέτω και ένα βίντεο με την πανέμορφη Scarlett’s Magic.

Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ

Η αγάπη του για τα παιδιά του τον κράτησαν στην ζωή», είναι μια από τις φράσεις που ακούμε συχνά. Η αγάπη του για τα μαθηματικά όμως; Η 15χρονη Vicki Alex είχε λατρεία για τα μαθηματικά, αλλά δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ήταν αιτία να της σώσουν την ζωή.

Η κοπέλα από την Βρετανία βρισκόταν σε κώμα για τρία εικοσιτετράωρα και ο εγκέφαλος της δεν ανταποκρινόταν, μέχρι που ο μπαμπάς της απελπισμένος και μέσα στην στενοχώρια του πήρε στα χέρια του ένα από τα αγαπημένα της βιβλία και άρχισε να της κάνει μαθηματικού περιεχομένου ερωτήσεις!

Με έκπληξη διαπίστωσε ότι η κόρη του ανταποκρινόταν! Αυτό είναι που λέμε: πρώτα φεύγει ο άνθρωπος και μετά το χούι!

ΠΗΓΗ:

TYPOS.COM.CY

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΣΑΡΑΚΗ


Ο ΜΙΚΡΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΣΑΡΑΚΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.......

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 9…….

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2006 ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΖΥΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟ 8 ΚΙΛΑ.... ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΟΓΚΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..... ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ....ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ....Η ΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ....ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ....

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΕ << ΜΟΝΟ >> ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ.....Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ....ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΤΟΝ ΒΑΡΕΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ....ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ...ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Schomberg....ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 45000€ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ....

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙΙΙΙΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ....ΠΡΕΠΕΙΙΙΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Η μικρή Μαρία 3 ετών από το Ηράκλειο έχει δικαίωμα στην ζωή και ζητά την βοήθεια όλων μας.. Βρίσκετε σε Νοσοκομείο της Γερμανίας σε δύσκολη κατάσταση με τεράστια έξοδα νοσηλείας.. Βοηθήστε να σωθεί το μικρό κορίτσι..

Από τις 9 το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου και όλη την ημέρα θα γίνει ο ραδιομαραθώνιος βοήθειας στην μικρή Μαρία.. Συνδεμένα πολλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Κρήτης και όχι μόνο....όπως είναι....
Ραδιοφωνικός Σταθμός ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ 87,9 fm στη Κρήτη και ww.erotokritos.gr (για την υπόλοιπη Ελλάδα)
Ραδιοφωνικός Σταθμός ΚΡΗΤΗ 87,5 fm της Αθήνας
Ραδιοφωνικός Σταθμός TALOS 88,6 Νομού Ρεθύμνου
Ραδιοφωνικός Σταθμός MELODY 98,7 Νομού Hρακλείου
Ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο Αμόρε 87,5 Νομού Χανίων
Κρητική Ραδιοφωνία Νομού Χανίων
Χανιά fm 989 Νομού Χανίων
Ράδιο Παλαιόχωρα 89,3 Νομού Χανίων
Ράδιο μελωδία 88fm στην Λαμία
Διαδυκτιακό ραδιόφωνο cretaplanet.
Διαδυκτιακή TV Κοντυλιές
Τα 3 μεγάλα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια της Κρήτης
KRHTH TV,CRETA CHAΝNELL ,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΥΔΩΝ θα κάνουν συνεχείς αναφορές στις ζωντανές τους εκπομπές περνώντας όλη την ημέρα στην κάτω μεριά της οθόνης τους λογαριασμούς κατάθεσης.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
Στείλτε μήνυμα από το κινητό σας γράφοντας ΜΑΡΙΑ με ελληνικούς η λατινικούς χαρακτήρες και το στέλνετε στο 54234 με χρέωση 1 ΕURO + ΦΠΑ ..όλο το ποσό πηγαίνει για την βοήθεια της μικρής Μαρίας..

Μηνύματα μπορούμε να στέλνουμε μόνο 7 μέρες από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα το Ραδιομαραθωνίου Πέμπτη 26 Νοεμβρίου..

ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΣ....

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΣ….
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΑΡΣΑΡΑΚΗ :
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡ.ΛΟΓ : 742051
KAI IBAN GR 300 87 00 71 000 000 000 074 20 51
ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡ.ΛΟΓ:366 01 154191 52
ΚΑΙ IBAN GR46 0431 1100 0036 6011 5419 152 BIC:ABGRGRAA


Ο Ραδιομαραθώνιος διενεργείτε με την έγκριση και άδεια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όλη την μέρα.. βοηθήστε και σεις..

ΠΗΓΗ:

Χαμομηλάκι

ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ ΜΕ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας Μάικ Ραν, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε έρωτα με μια σερβιτόρα μέσα στο κοινοβούλιο και σε αυτοκίνητο.
Έναντι 200.000 δολαρίων, η Μισέλ Σαντελουά, πρώην σερβιτόρα στην καφετέρια του πολιτειακού κοινοβουλίου της Νότιας Αυστραλίας είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο κανάλι 7 ότι είχε ερωτική σχέση με τον πολιτειακό πρωθυπουργό της Νότιας Αυστραλίας Μάικ Ραν.

Ο Ραν στο παρελθόν και μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον πρώην άνδρα της Μισέλ, Ρίτσαρντ Γουέιν Φίλιπς, είχε δηλώσει ότι η σχέση του με την Μισέλ ήταν «μόνο φιλική».

Η Σαντελουά είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι αποφάσισε να μιλήσει δημόσια γιατί δεν άντεχε άλλο τα ψέματα και, αφού ανέλαβε την ευθύνη για την απρεπή συμπεριφορά της, δήλωσε ότι και ο κ. Ραν πρέπει να αναλάβει πλέον τις δικές του ευθύνες.

Η Σαντελουά είπε ότι είχε κατ' επανάληψη κάνει έρωτα με τον Ραν στο Κοινοβούλιο, ενώ μία φορά έκαναν έρωτα μέσα στο αυτοκίνητό της κοντά σε ένα γήπεδο του γκολφ.

«Ήμουν η μαριονέττα του. Αυτός αποφάσιζε και εγώ απλώς ακολουθούσα. Συναντιόμασταν κρυφά και πολλές φορές πήγαινα να τον πάρω από το καζίνο. Εμπαινε στο αυτοκίνητο και μου έλεγε που θα πάμε. Μία φορά κάναμε έρωτα μέσα στο αυτοκίνητο.

Είχαμε σταματήσει στην άκρη του δρόμου και κάναμε έρωτα εκεί. Ντρέπομαι γι' αυτό. Μετά τη συνάντησή μας τον πήγα στο κοινοβούλιο και αυτός συνέχισε την δουλειά του», είπε συγκεκριμένα η Σαντελουά.

«Είχα χάσει κάθε ίχνος αυτοσεβασμού. Έλεγα ψέματα στον άντρα μου και, από την άλλη, είχα αυτή την σχέση. Ήταν όλα ένα λάθος», παραδέχθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Σαντελουά, η σχέση αυτή έλαβε χώρα πριν τις πολιτειακές εκλογές του 2006 και τελείωσε πριν τον γάμο του πρωθυπουργού με τη σημερινή σύζυγό του Σάσα Καρουόζο.

ΠΗΓΗ:

Έθνος

ΑΠΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 30


Σύμφωνα με αρκετές έρευνες οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες είναι πιο πολύ υπέρ των μονογαμικών σχέσεων και αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ανάγκη να έχουν μια βοήθεια για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Παρόλα αυτά μπορεί να γίνουν και άπιστες κυρίως μετά τα 30, όπου πιθανότατα θα νιώσουν τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες. Όταν το βιολογικό ρολόι της γυναίκας ξεκινά να χτυπά, περίπου στην ηλικία των τριάντα, είναι πιο πιθανό να υποκύψει στον πειρασμό μιας απιστίας, υποστηρίζει ερευνητής από το πανεπιστήμιο Bradley στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Αν και υπάρχουν βιολογικοί λόγοι που οι άνδρες έχουν συνήθως συχνότερες ερωτικές περιπέτειες, οι γυναίκες, όπως έχει διαπιστωθεί σε αρκετές έρευνες, μόλις πατήσουν τα πρώτα …άντα κυνηγούν εξίσου με τους άνδρες την περιπέτεια. Μπορεί να προτιμούν ενστικτωδώς μια μονογαμική σχέση, αν όμως υποκύψουν στον πειρασμό της απιστίας και νιώσουν τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες, αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί μόλις εισέλθουν στη δεκαετία των τριάντα χρόνων τους.

«Η είσοδος στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους συμπίπτει με την σεξουαλική τους κορύφωση, οπότε και αυξάνονται οι ευκαιρίες τους για ανεύρεση του επιθυμητού συντρόφου». Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε και ο δρ Ντέηβιντ Σμιτ του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπράντλεϊ του Ιλινόις, ο οποίος συνέλεξε στοιχεία για τις σεξουαλικές συνήθειες γυναικών από 48 χώρες ανά τον κόσμο.

Διαπίστωσε λοιπόν ότι ενώ η "κοινωνιο-σεξουαλικότητα" των ανδρών (η ροπή τους για ερωτικές περιπέτειες) κορυφώνεται συνήθως ανάμεσα στα 25 και 30 χρόνια τους, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να φανούν άπιστες λίγο μετά τα 30 τους. Όπως μάλιστα είπε ο δρ Σμιτ στο New Scientist, «οι γυναίκες είναι πιθανότερο να έχουν κάποια περιπέτεια όταν η γονιμότητά τους για πρώτη φορά αρχίζει να εξασθενεί. Η αυξημένη "κοινωνιο-σεξουαλικότητα" σε εκείνη περίπου την περίοδο, αντανακλά από πλευράς της γυναίκας μια εξελιγμένη αναπαραγωγική στρατηγική. Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τη διάλυση αρκετών σχέσεων ή και γάμων, όταν οι γυναίκες βρίσκονται στα 30 τους χρόνια ή λίγο μετά.».

Συμπερασματικά σύμφωνα με τον ίδιο, οταν το βιολογικό ρολόι χτυπά μια… περασμένη ώρα, οι γυναίκες δεν διστάζουν να μπουν σε "περιπέτειες" και επιδίδονται σε τέτοιες συμπεριφορές καθώς στην τρίτη δεκαετία της ζωής της η γυναίκα βρίσκεται στη σεξουαλική της κορύφωση.


ΠΗΓΗ:

Πρώτο Θέμα

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΛΤ

Η αναμενόμενη ανάδειξη ως κορυφαίου αθλητή της χρονιάς του Τζαμαϊκανού σπρίντερ των 100 μ. και 200 μ. Γιουσέιν Μπολτ, έγινε χθες στη γιορτή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (ΙΑΑF) στο Μονακό, ενώ στην κατηγορία «αθλήτρια της χρονιάς» αναδείχθηκε η Αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια των 400 μ. Σάνια Ρίτσαρντς.



Νωρίτερα ο Μπολτ και οι άλλοι σταρ του στίβου μιλούσαν με ενθουσιασμό για τον νέο θεσμό, τα μίτινγκ Ντάιαμοντ Λιγκ (διαδέχεται το Γκόλντεν Λιγκ) με 14 σταθμούς που ξεκινούν το 2010 από την Ντόχα στις 14 Μαΐου.

ΠΓΗ:

Τα Νέα

19 ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΤΑΝ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι υπερηφανευόταν ότι κάποια στιγμή διατηρούσε ταυτόχρονα 14 ερωμένες, σύμφωνα με την περιγραφή της σεξουαλικής ζωής του στα ημερολόγια της σημαντικότερης ερωμένης του, της Κλαρέτα Πετάτσι. Τα ημερολόγια της Πετάτσι, της κόρης ενός γιατρού του Βατικανού που συνάντησε τον Μουσολίνι το 1932, στα 20 χρόνια της, και έγινε ερωμένη του τέσσερα χρόνια αργότερα, δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα. Διατηρούνταν στα ιταλικά κρατικά αρχεία και δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την πάροδο 70 ετών.


Από τα ημερολόγια αυτά προκύπτει πως η Πετάτσι ζήλευε τόσο τις άλλες γυναίκες στη ζωή του Μουσολίνι (ο οποίος ήταν 29 χρόνια μεγαλύτερός της, παντρεμένος και είχε πέντε παιδιά) ώστε τον έβαζε να της τηλεφωνεί τουλάχιστον δώδεκα φορές την ημέρα και κάθε μισή ώρα αφότου επέστρεφε στο σπίτι του το βράδυ. Τον Απρίλιο του 1938 περιγράφει τον διάλογό τους, αφού τον έπιασε να κάνει σεξ με μια πρώην φιλενάδα του. «Εντάξει, το έκανα. Δεν νομίζω ότι έκανα κανένα έγκλημα. Πέρασα 12 λεπτά μαζί της», παραδέχθηκε. «Είκοσι τέσσερα!», τον διέκοψε ουρλιάζοντας η Πετάτσι. «Εντάξει, 24 τότε, ήταν λοιπόν στα γρήγορα. Τι σημασία έχει; Έπειτα από 17 χρόνια δεν υπάρχει ενθουσιασμός· είναι σαν να παίρνω τη σύζυγό μου», λέει. Της εξηγεί επίσης ότι η ιδέα να κοιμάται με μόνο μία γυναίκα τού είναι «αδιανόητη».


ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ


Πάνω από 100 παγόβουνα που προέρχονται από την Ανταρκτική παρατηρήθηκαν 450 χλμ από τη Νέα Ζηλανδία γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τις τοπικές ναυτιλιακές αρχές.

Τα παγόβουνα εντοπίσθηκαν μέσω δορυφόρου να κινούνται 450χλμ από τις νότιες ακτές της Νέας Ζηλανδίας, προς τις οποίες κατευθύνονται, δήλωσε ο Νιλ Γιανγκ επιστήμονας, ειδικός στο θέμα αυτό.

Τα 100 παγόβουνα, ορισμένα από τα οποία έχουν ύψος πάνω από 200 μέτρα, αποτελούν μέρη ενός τεράστιου τμήματος πάγου, πιθανότατα 30 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αποσπάσθηκε από την παγονησίδα της Ανταρκτικής.

Είναι σπάνιο να παρατηρήσει κανείς παγόβουνα νοτίως της Νέας Ζηλανδίας, ωστόσο το 2006 πολλά παγόβουνα είχαν πλησιάσει 25 χλμ από τις ακτές της, για πρώτη φορά από το 1031.

Σύμφωνα με τον Γιανγκ, τα παγόβουνα θα είναι ακόμα πιο συχνό φαινόμενο στην περιοχή αυτή εάν συνεχιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

ΠΗΓΗ:

Το Βήμα

ANTIO ΠANO TZANETH


Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του λαϊκού πενταγράμμου από το Σάββατο 21 Νοεμβρίου δεν είναι πια κοντά μας. Ο λόγος για τον Ευβοέα τραγουδιστή Πάνο Τζανετή.




Ο Πάνος γεννήθηκε το 1940 στην ΧΖαλκίδα. από το 1960-1967 συνεργάστηκε με συμαντικούς τραγουδιστές. Κυρίως όμως συνεργάστηκε με τον Γιώργο Ζαμπέτα όπου τον θεωρούσε Μουσικό του πατέρα. Ο Πάνος μετά το 1967 δεν εμφανιζόταν κάπου σταθερά αλλά έκανε σποραδικές εμφανίσεις και εργάστηκε και ως ταξιτζής.

Τα τελευταία όμως πέντε χρόνια της ζωής του ήταν βασανιστικά. Από το 2004 και στο εξής, που του διαγνώστηκε η ύπαρξη καρκίνου άρχισε το μεγάλο μαρτύριο. Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις που είχε αλλά τελικά ο καρκίνος αποδείχτηκε πιο δυνατός από τον Πάνο.









ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΓΙΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γεωργίου Παπαδάκη Καλημέρα Ελλάδα, ήταν καλεσμένη μία γιαγιά 65 χρονών όπου φοιτεί σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Η γιαγιά σύμφωνα με τα λεγόμενά της γράφτηκε στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας γιατί της άρεσαν τα γράμματα και τότε που ήταν να πάει σχολείο δεν μπορούσε λόγων των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.

Έτσι η γιαγιά αποφάσισε να πάει τώρα στο σχολείο, διότι όπως λέει και η λαϊκή ρήση ποτέ δεν είναι αργά.
Αλλά σαν να μην έφτανε η μάθηση η γιαγιά αποφάσισε να γίνει και καταληψίας. Μην νομίσει κανεις ότι πήρε πανό και άρχισε να φωνασκεί, αλλά συμπαραστέκετο ηθικά στα παιδιά του σχολείου όπου κάνουν κατάληψη για την αθλιότητα του κτιρίου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας αποκαλύψω την καταγωγή της γιαγιάς. Η καταγωγή είναι.... η ΚΡΗΤΗ.

blogger templates | Make Money Online