Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ



Πριν από λίγη ώρα συνελήφθησαν πέντε αθλητές της Πάλης αναμεσά τους η Βούλα Ζυγούρη και η Φανή Ψαθά. Εχθές όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προπονητών της Πάλης, (14/11/2009) αφού τέθηκε "επί τάπητος", το προβληματικό παρόν και το αβέβαιο μέλλον του αθλήματός μας, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κατάληψη.

Ο κύριος όμως Αντώνης Τσισμενίδης μιλώντας στο sport.gr ανέφερε τα εξής: "Δύστυχως κάποιοι παράγοντες του αθλήματος, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν αφήσει σωρεία χρεών και έχουν και εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, και ορισμένοι προπονητές αποφάσισαν να εμποδίσουν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας κάνοντας κατάληψη στα γραφεία. Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους αποφασίσαμε ως διοικητικό συμβούλιο να αναβάλουμε τους τοπικούς αγώνες λόγω οικονομικών προβλημάτων". και σε άλλο σημείο δεν διστάζει να απειλήσει κιόλας: "Ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί το θέμα των καταλήψεων θα αντιδράσει το διοικητικό συμβούλιο".

Τελικά πραγματοποίησε τις απειλές του και έκανε μήνυση στα πέντε συλληφθέντα άτομα.
Και τώρα βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα.

Αύριο το πρωί θα υπάρχουν νεότερα.

ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η ταχύτητα έχει διάφορες μετρήσεις, μπορείτε γρηγορότερα; Δείτε το βίντεο

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ


Η τεράστια ζήτηση και η έλλειψη αποθεμάτων πόσιμου νερού είναι δύο από τα επικρατέστερα σενάρια του αιώνα που διανύουμε. Το θετικό βέβαια είναι πως η γη δεν έχει έλλειψη θαλασσινού νερού (αρκεί να βρεθούν τρόποι να το εκμεταλλευτούμε). Οι αρχιτέκτoνες της ομάδας studiomobile, Antonio Girardi και Christiana Favretto, προτείνουν έναν από τους πολλούς τρόπους με τον οποίο μπορεί να βρεθεί λύση. Η φάρμα «Seawater Vertical» περιλαμβάνει πέντε θερμοκήπια που μοιάζουν με κουκούλια. Μετατρέποντας το θαλασσινό νερό σε ατμό, δημιουργείται μια υγρή ατμόσφαιρα (όπως στα δάση του Ισημερινού) πάνω από τις καλλιέργειες. Στην συνέχεια ο ατμός μετατρέπεται μέσω μηχανημάτων σε φρέσκο νερό με το οποίο ποτίζονται οι καλλιέργειες, οι οποίες ούτως η άλλος δεν χρειάζονται πολύ νερό εξαιτίας της ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί.

Το συγκεκριμένο κτίριο κατασκευάζεται στο Dubai, όπου η έλλειψη φρέσκου νερού και το κλίμα της πόλης δεν βοηθάει καθόλου στην καλλιέργεια.

Εμείς θα θέλαμε να δούμε παρόμοιες πρωτοβουλίες και στην Ελλάδα..








ΠΗΓΗ:

blog.youdesign.gr


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ

Όπως πολύ εύστοχα εξέφρασε την άποψή του το αγαπημένο ιστολόγιο news24.gr το ίδιο θα πράξω και εγώ στην παρούσα ανάρτηση.

Θεωρώ και εγώ ότι δεν έπρεπε να γίνει μήνυση στην ιστοσελίδα της Ζούγκλας, που παρουσίασε με μωσαϊκό το βίντεο με τα όργια στο γνωστό νοσοκομείο των Αθηνών. Αν θα έπρεπε να μηνύσουν κάποιους αυτοί δεν είναι ούτε η Ζούγκλα, ούτε το news24.gr, ούτε το δικό μου ιστολόγιο ούτε κανενός άλλου, αλλά θα έπρεπε να μηνύσει αυτόν που τον ανέβασε στην ρωσική ιστοσελίδα.

Και αν δεν μπορουν να βρουν το άτομο αυτό καλύτερα να πάψουν να εξαπολύουν απο δω και από κει διότι το μόνο που κάνουμε τόσο τα περισσότερα ιστολόγια όσο και πολλά portals ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η Ζούγκλα, είναι να ενημερώνουμε και να δίνουμε στον κόσμο την αλήθεια και μόνο αυτή.

ΜΑΓΙΚΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Mnet "Magic Studios" from panic embryo on Vimeo.



Mnet "Magic Studios" VFX Breakdowns from panic embryo on Vimeo.



ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΡΟΛΟΙ


Ένα προτώτυπο ρολόι για το διαδίκτυο δημιούργησε ο Quentin Thiacourt. Το ρολόι αυτό δημιουργήθηκε από τις μπάρες που όλοι γνωρίζουμε όταν κάνουμε scroll σε μια σελίδα. Όποιος θέλει να το δει ας κάνει κλικ εδώ.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΕΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΕΡΠΕΤΟ


Οι ερευνητές στην Κίνα και τη Βρετανία λένε ότι έχουν ανακαλύψει τα απολιθώματα από ένα νέο είδος ιπτάμενου ερπετού που έζησε πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια.
Το όνομα του είναι Darwinopterus, λόγω του Δαρβίνου.

Τα 20 νέα απολιθώματα που βρέθηκαν στη βορειοανατολική Κίνα μοιάζουν τόσο με τους πρωτόγονους όσο και με τους πιο εξελιγμένους πτερόσαυρους ή αλλιώς τα ιπτάμενα ερπετά.
Οι πτερόσαυροι ήταν ιπτάμενα ερπετά, τα οποία έζησαν πριν από 65 – 220 εκατομμύρια χρόνια. Μέχρι τώρα οι ερευνητές γνώριζαν την ύπαρξη δύο ομάδων πτερόσαυρων, τους πρωτόγονους, που είχαν μακριές ουρές και τους πιο εξελιγμένους, που είχαν κοντές ουρές. Οι νέες ανακαλύψεις σκελετών στη Κίνα φαίνεται να συμπλήρωσαν το κενό που υπήρχε όσον αφορά την εξέλιξη αυτού του είδους.

Ο Darwinopterus έχει κεφάλι και λαιμό εξελιγμένου πτερόσαυρου, ενώ ο υπόλοιπος σκελετός του είναι σαν αυτόν τον πρωτόγονων ζωών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ύπαρξη τους αποδεικνύει τη σταδιακή μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο. Τα νύχια του είναι εξαιρετικά μακριά και τα δόντια του πολύ μυτερά, πρόκειται για ένα πλάσμα που ήταν προορισμένο να είναι κυνηγός.

Οι ειδικοί θα συνεχίσουν τις έρευνες προκειμένου να βρεθούν κι άλλα απολιθώματα.


ΠΗΓΗ:

Blu Planet

ΦΑΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στο ιστολόγιο "η διαδρομή" βρήκα ένα πανέμοροφο άρθρο για τα φανάρια του μέλλοντος. Αυτά τα φανάρια όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, δείχνουν στον οδηγό αυτοκινήτου, όταν ανάβει κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη, ότι περνούν οι πεζοί.





ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ

Κροκοδείλια ήταν τα δάκρυα μιας γυναίκας από την Βικτόρια της Αυστραλίας για τον χωρισμό της. Oταν ο σύζυγός της την κάλεσε να επιλέξει ανάμεσα στον ίδιο και το κατοικίδιό της, θέτοντας της τελεσίγραφο, αυτή επέλεξε τον 13χρονο "υιοθετημένο γιό" της, έναν κροκόδειλο.

Οι σύζυγοι μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους αλλά ένας κροκόδειλος δεν μπορεί να φτιάξει μόνος το γεύμα του είπε η Βίκυ στον 56χρονο σύντροφό της, ο οποίος μετά από αυτήν την απόκριση εγκατέλειψε τη συζυγική εστία και αιτήθηκε διαζυγίου.

Ο Τζόνι, ο μικρός κροκόδειλος ήταν ακόμη "μωρό" όταν η Βίκυ τον βρήκε στο κατώφλι του σπιτιού της και τον υιοθέτησε.

Η ειρωνεία πάντως είναι πως μετά την εγκατάλειψη της από το σύζυγό της και της επιλογής στο πρόσωπο του "γιού" της η Βίκυ ανακάλυψε πως ο Τζόνι ήταν... κορίτσι!

ΠΗΓΗ:

TYPOS.COM.CY

ΑΓΝΩΣΗΤ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ

Μια ολόκληρη άγνωστη «κοινωνία» θαλασσίων ειδών ανακαλύφθηκε στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού, εκεί όπου το φως του ήλιου δεν φθάνει ποτέ. Μεταξύ των θαλάσσιων ζώντων «θαυμάτων» που εντοπίστηκαν από επιστήμονες που εργάζονται για την Απογραφή της Θαλάσσιας Ζωής- πρόκειται για έναν οργανισμό που «επιθεωρεί» την πανίδα και τη χλωρίδα των ωκεανών- ήταν ένα γιγάντιο ον που μοιάζει με χταπόδι, θαλάσσια όντα με πτερύγια που μοιάζουν με αφτιά ελέφαντα, καθώς και μικροσκοπικά οστρακόδερμα που λάμπουν σαν χρυσά κοσμήματα.

Οι θαλάσσιοι βιολόγοι έμειναν έκπληκτοι μπροστά στην ποικιλία των ειδών που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας υποβρύχιας αποστολής σε βάθος 5.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου έχουν πλέον εντοπιστεί συνολικά 17.650 είδη του βυθού.

Ενα από τα πιο παράξενα είδη που βρέθηκαν ήταν ένα σπάνιο δείγμα ενός χταποδιού με πτερύγια το οποίο ονομάζεται κοινώς Dumbo, καθώς κολυμπά κουνώντας ένα ζευγάρι πτερυγίων που μοιάζουν με αφτιά ελέφαντα. Το συγκεκριμένο είδος έλαβε ωστόσο την ονομασία Jumbo Dumbo, καθώς μπορεί να φθάσει σε μήκος τα δύο μέτρα και σε βάρος τα έξι κιλά- πρόκειται για το μεγαλύτερο δείγμα τέτοιου είδους θαλάσσιου ζώου που έχει εντοπιστεί ποτέ. Το Jumbo Dumbo συνελέγη μεταξύ 1.000 και 3.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού ωκεανού, σε μια υποβρύχια οροσειρά γνωστή ως ΜεσοΑτλαντική Ράχη.

Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και άλλοι οργανισμοί με μέγεθος μόλις λίγων χιλιοστών οι οποίοι τρέφονται με θαλάσσια... απομεινάρια (από νεκρό πλαγκτόν ως υπολείμματα από κουφάρια φαλαινών).

Στο πλαίσιο της αποστολής οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν αυτόνομα, μη επανδρωμένα υποβρύχια για να εξερευνήσουν τον σκοτεινό βυθό του Ατλαντικού σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Σε αυτά τα μεγάλα βάθη εντόπισαν, για παράδειγμα, ένα παράξενο, μακρύ πορτοκαλί ον που μοιάζει με ψάρι και το οποίο ονομάζεται Νeocyema (πρόκειται για το πέμπτο δείγμα του συγκεκριμένου είδους που ανακαλύπτεται σε παγκόσμιο επίπεδο). Συνέλεξαν επίσης περί τα 680 δείγματα μικροσκοπικών ζώων που ονομάζονται κωπήποδα και ζουν μέσα στα πλαγκτόν, ωστόσο ήταν σε θέση να ταυτοποιήσουν μόνο επτά εξ αυτών. Τα υπόλοιπα φαίνεται να είναι νέα είδη για τους ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός το οποίο έλαμπε σαν... χρυσό.

O πως ανέφερε ο Ρόμπερτ Κάρνεϊ από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας που ήταν εκ των επικεφαλής του προγράμματος, «προκειμένου να επιβιώσουν στα μεγάλα βάθη τα ζώα ανακαλύπτουν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους προσαρμογής. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με την “άβυσσο” των ωκεανών. Πολλοί πίστευαν ότι είναι αφιλόξενη σαν την έρημο. Ωστόσο αποδεικνύεται ότι πολλά είδη ζουν εκεί».

ΠΗΓΗ:

Το Βήμα

ΑΔΥΝΑΤΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ


Ο πλανήτης μας αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις οικολογικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και χρειάζεται 18 μήνες για να αναπαράγει τους πόρους που οι άνθρωποι καταναλώνουν σε ένα χρόνο, σύμφωνα με μελέτη αμερικανικής ανεξάρτητης ερευνητικής ομάδας.


Τα στοιχεία που συγκέντρωσε από περίπου εκατό χώρες το Global Footprint Network, δείχνουν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν τους πόρους και παράγουν διοξείδιο του άνθρακα με ένα ρυθμό 44% ταχύτερο από αυτόν που η Γη μπορεί να ανανεώσει και να απορροφήσει.

Η μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, αποκαλύπτει επίσης μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις χώρες σε ό,τι αφορά την οικολογική συμπεριφορά των ανθρώπων.

Για παράδειγμα, αν όλοι οι κάτοικοι της Γης ζούσαν όπως ο μέσος Αμερικανός, θα χρειαζόταν πέντε πλανήτες για να αναπαραχθούν οι πηγές ενέργειας και τροφίμων που καταναλώθηκαν και για να απορροφηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Σε περίπτωση που ζούσαν όπως ο μέσος Ευρωπαίος θα ήταν αναγκαίοι δυόμιση πλανήτες, υπολόγισαν οι εισηγητές της μελέτης.

Οι απειλές τις οποίες αντιμετωπίζουμε σήμερα, οι κλιματικές αλλαγές, αλλά και η αποψίλωση των δασών, ο περιορισμός της αλιείας και η υπερκατανάλωση πόσιμου νερού, είναι ενδείξεις μιας ιδιαίτερα ανησυχητικής τάσης", επισημαίνεται στη μελέτη.

Το Global Footprint Network, με βάση το Οκλαντ της Καλιφόρνιας, υπολογίζει από το 2003 "το οικολογικό αποτύπωμα" σε περισσότερες από εκατό χώρες. Ο δείκτης αυτός αναφέρεται στην έκταση παραγωγικής γης, πόσιμου νερού και θάλασσας που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών σε ενέργεια και νερό, συνυπολογίζοντας τις εκπομπές ρύπων και την έκταση που χρειάζεται για την απόθεση των απορριμμάτων.

Τα στοιχεία αυτά που προέρχονται από πολλές πηγές, κυρίως τον ΟΗΕ και τις στατιστικές μελέτες κυβερνήσεων, δείχνουν ότι ανάμεσα στο 2005 και το 2006 οι επιπτώσεις από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο περιβάλλον έχουν αυξηθεί κατά 2%, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Εδώ και δέκα χρόνια, οι επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στη φύση έχουν αυξηθεί κατά 22%, ενώ η ποσότητα των πηγών που η φύση μπορεί να παράγει παραμένει η ίδια ή ακόμα και μειώνεται, τονίζει το Global Footprint Network.

Αν και τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, υπάρχουν τρόποι για να διορθωθεί η κατάσταση, εκτιμά ο Μάτις Βακερνάγκελ, πρόεδρος του Global Footprint Network.

"Οι τάσεις αυτές δείχνουν πως είναι προς το συμφέρον κάθε χώρας να κινητοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να περιμένει τι θα συμβεί στην παγκόσμια σκηνή", επισημαίνει η οργάνωση αναφερόμενη στη σύνοδο της Κοπεγχάγης τον επόμενο μήνα, όπως είναι τελείως απίθανο να υπάρξει συμφωνία που θα υποχρεώνει τις χώρες να μειώσουν τις εμπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

ΠΗΓΗ:

Πρώτο Θέμα

ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΑΓΚΟΥΙΝΤΑΝΑΟ

Δεκατρία επιπλέον πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα, ανεβάζοντας στα 35 τον αριθμό των θυμάτων που δολοφονήθηκαν από ομάδα ενόπλων στην επαρχία Μαγκουιντανάο, στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε η αστυνομία.
«Τα 13 πτώματα ανασύρθηκαν από ένα κοινό τάφο», δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Χεσούς Βερζόσα.
Τα θύματα, κυρίως πολιτικοί και δημοσιογράφοι, είχαν απαχθεί χθες από ομάδα 100 ενόπλων ανδρών. Σύμφωνα με συγγενείς των θυμάτων, η σφαγή οργανώθηκε από τον κυβερνήτη της επαρχίας ο οποίος διαθέτει προσωπικό στρατό, προκειμένου να εμποδίσει αντίπαλο πολιτικό να βάλει υποψηφιότητα στις τοπικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο.

Ανάμεσα στα θύματα της απαγωγής συγκαταλέγονται τουλάχιστον 14 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και μία η οποία σκόπευε να καταθέσει την υποψηφιότητα του συζύγου της για κυβερνήτη της επαρχίας, δύο δικηγόροι και αρκετοί δημοσιογράφοι.
Νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρόγιο κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την επαρχία αυτή, καθώς και δύο γειτονικές, προκειμένου να «εμποδίσει την επανάληψη επεισοδίων άνομης βίας».

ΠΗΓΗ:

Το Βήμα

ΧΡΥΣΑΦΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑ

«Κοίτασμα» ηλεκτρικού ρεύματος αξίας τουλάχιστον 156 εκατομμυρίων ευρώ κρύβεται στην κοπριά και τα οργανικά απόβλητα που παράγονται στις ελληνικές κτηνοτροφικές μονάδες κάθε χρόνο.

Επιπλέον, με την αξιοποίηση των εν λόγω «καυσίμων» θα μπορούσε να παραχθεί και θέρμανση για τις ανάγκες μίας ολόκληρης πόλης, ενώ ταυτόχρονα θα μειώνονταν αισθητά οι εκπομπές μεθανίου που ενισχύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και θα περιοριζόταν η ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων από την ανεξέλεγκτη διάθεση των ακαθαρσιών.

Σύμφωνα με τις έρευνες του κ. Χρήστου Ζαφείρη, υπεύθυνου Δέσμης Έργων Βιοαερίου στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κάθε χρόνο στα ελληνικά βουστάσια, χοιροτροφεία, σφαγεία και τυροκομεία προκύπτουν «17 εκατομμύρια τόνοι οργανικών αποβλήτων που μπορούν με τη διαδικασία της αναερόβιας χώνευσης να παράγουν βιοαέριο ικανό να τροφοδοτήσει μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, συνολικής ισχύος 350 ΜW»- όσο δηλαδή ένα μεγάλο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Πάνω από το 80% των ποσοτήτων «καυσίμου» παράγονται από τα 727.040 βοοειδή που βρίσκονται στα 32.875 βουστάσια της χώρας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης, στη χώρα μας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 10 κεντρικές μονάδες σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο δυναμικό οργανικών αποβλήτων έτσι ώστε να αποφεύγεται η ρύπανση, ενώ παράλληλα το κόστος των μεταφορικών του «καυσίμου» να παραμένει χαμηλό. «Οι πλέον κατάλληλοι νομοί για τη δημιουργία μονάδων βιοαερίου είναι οι εξής: Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Έβρου και Ημαθίας», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο επιστήμονας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και εξηγεί ότι όφελος επίσης υπάρχει στο ιδιαίτερα αποδοτικό λίπασμα που δημιουργείται από την όλη διαδικασία: «Το λίπασμα που παράγεται από τις μονάδες βιοαερίου κοστίζει περίπου 40 ευρώ ανά τόνο και είναι 20% πιο αποδοτικό από το οργανοφωσφορικό που κυκλοφορεί στην αγορά με τιμή 350 ευρώ ανά τόνο. Από τις ποσότητες οργανικών αποβλήτων που οδηγούνται στις μονάδες για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται ότι περίπου το 10% γίνεται στερεό λίπασμα», λέει ο κ. Ζαφείρης. Αυτό σημαίνει ότι αν στις μονάδες βιοαερίου παράγονται 1.700.000 τόνοι λιπάσματος ετησίως, προκύπτει επιπλέον όφελος της τάξεως των 527 εκατομμυρίων ευρώ από την εξοικονόμηση των 310 ευρώ ανά τόνο λιπάσματος.

ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ 23 ΧΡΟΝΙΑ

Επί 23 χρόνια ένας άνδρας από το Βέλγιο ζούσε «παγιδευμένος» στο παράλυτο σώμα του, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους συγγενείς και τους γιατρούς του που θεωρούσαν ότι βρισκόταν σε κώμα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον.

Ο 46χρονος Ρομ Χουμπέν, 46 ετών, σήμερα, ήταν ένας νεαρός φοιτητής, λάτρης των πολεμικών τεχνών, όταν έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, το 1983. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διέγνωσαν ότι είχε πέσει σε άγρυπνο κώμα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυόμισι δεκαετίες και να γίνουν ειδικές ιατρικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης για να διαπιστωθεί ότι ο εγκέφαλός του λειτουργούσε κανονικά και ότι ο άτυχος άνδρας αντιλαμβανόταν τα πάντα αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Χουμπέν υποβάλλεται σε θεραπεία και κατάφερε, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, να αφηγηθεί το Γολγοθά που έζησε όλα αυτά τα χρόνια.

«Ούρλιαζα αλλά δεν με άκουγαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που με ανακάλυψαν, τότε γεννήθηκα για δεύτερη φορά», περιέγραψε. «Θέλω να διαβάζω, να μιλάω με τους φίλους μου και να απολαμβάνω τη ζωή, τώρα που ξέρουν ότι δεν είμαι νεκρός», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια «ονειρευόταν μια καλύτερη ζωή».

ΠΗΓΗ:

Καθημερινή

ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ εοφπ


Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προπονητών της Πάλης, (14/11/2009) αφού τέθηκε "επί τάπητος", το προβληματικό παρόν και το αβέβαιο μέλλον του αθλήματός μας, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κατάληψη των γραφείων της ΕΟΦΠ στην Αθήνα έχοντας τα ακολουθά τρέχοντα και πάγια αιτήματα:



1) Τρέχοντα αιτήματα:

- Να αποσυρθεί η τελευταία, αιφνιδιαστική, προκλητική και επικίνδυνη απόφαση της ΕΟΦΠ για ματαίωση των Τοπικών αγώνων ανδρών και αλλαγή στους όρους συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

- Να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής των τοπικών (Δεδομένων των συνθηκών, προτείνονται νέες ημερομηνίες μεταξύ 12 και 20 Δεκεμβρίου και μεταφορά του Πανελληνίου σε ημερομηνία των πρώτων μηνών του επόμενου έτους, κατά το παράδειγμα του 2003).

Η παραπάνω απόφαση:

Είναι αιφνιδιαστική γιατί πάρθηκε μόλις 10 μέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής των Τοπικών αγώνων και αποκλειστικό στόχο έχει τη μεθόδευση του αποτελέσματος στην επικείμενη διαδικασία της ψήφισης Απολογισμού – Προϋπολογισμού του 2009, ώστε να καταστεί δυνατή η διατήρηση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας από μέρους της σημερινής διοίκησης.



Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας γιατί η συμμετοχή σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο σύνολο των αθλητών -χωρίς να προηγούνται προκρίσεις- ενέχει υψηλό ρίσκο σοβαρών τραυματισμών.

Είναι αδικαιολόγητη και εξαιρετικά προκλητική γιατί συνεπάγεται υπέρογκα έξοδα τόσο για τους συλλόγους, όσο και για τους ίδιους τους αθλητές οι οποίοι αφ' ενός καλούνται να μεταβούν σε μια πολύ μακρινή πόλη (Κομοτηνή) για να αγωνιστούν και αφ' εταίρου -για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος- να πληρώσουν ακόμα και τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων αυτών. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι -για το τρέχον έτος- έχει ήδη εκταμιευθεί σχεδόν στο ακέραιο από τη ΓΓΑ, το ποσόν που ο ανάλογος κωδικός προβλέπει για τη διοργάνωση των αγώνων.

Η οικονομική δυσπραγία και παρελθόντα χρέη, δεν είναι δυνατόν να προβάλλονται σαν δικαιολογία στην Ομοσπονδία της πάλης, δεδομένου του ότι:
1) ο τρέχον προϋπολογισμός έχει εκτελεστεί σε ποσόν μεγαλύτερο των 2/3 του ενώ μεγάλο ποσόν εισέρρευσε και από τον ΟΠΑΠ.

2) Επιπλέον, όταν από το 2004 ως σήμερα, έχουν εισρεύσει στο ταμείο της ΕΟΦΠ, 13.700.000 περίπου ευρώ από την ΓΓΑ και σχεδόν 4.000.000 ευρώ από την Ολυμπιακή Επιτροπή.

2) Σύμφωνα και με τα πάγια αιτήματά μας, που πήγαν αυτά τα τεράστια ποσά; Όταν:

- Σε αγώνες δεν πήγαν. Γιατί το κόστος ακόμα και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μετακυλίεται στους χωρίς πόρους αθλητές και κατ' επέκταση στους συλλόγους τους!

- Στην ανάπτυξη δεν πήγαν. Γιατί αγώνες στις μικρές ηλικίες δεν διοργανώνονται εδώ και πολλά χρόνια.

- Στις Εθνικές Ομάδες δεν πηγαίνουν. Γιατί τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα προετοιμάζονται πλημμελώς ή και καθόλου μερικές φορές ενώ -ως επί το πλείστον- συγκροτούνται χωρίς λογικά, σαφή ή δικαία κριτήρια.

- Στους προπονητές δεν πηγαίνουν. Γιατί οι προπονητές των σωματείων είναι απλήρωτοι εδώ και 28 μήνες!

- Οι φόροι στο Κράτος δε αποδίδονται με αποτέλεσμα να μας επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα, της τάξεως των 660.000 ευρώ περίπου (και σχεδόν 470.000 ευρώ μετά από διακανονισμό). Όλα αυτά γιατί από το 2003 ως το 2008 δεν αποδίδαμε ούτε … φόρους στο Κράτος.

Ας μην υποτιμούνται άλλο η νοημοσύνη μας και τη βούλησή μας να αντιδράσουμε σε πρακτικές που θα εξαφανίσουν δια πάντως την πάλη από τη χώρα που την ανέδειξε!

Το άρθρο έγραψε η Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη, το οποίο βρίσκεται στα: palema.gr
voulazygouri.blogspot.com

blogger templates | Make Money Online