Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

Παρακάτω δείτε τι απάντουν μαθητές σε διαγωνίσματα.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Το παρακάτω βίντεο, είναι μια πραγματικά καταπληκτική διαφήμιση που δημιουργήθηκε για το συνέδριο βιβλίου στην Νέα Ζηλανδία. Μέσα από αυτό το σύντομο stop-motion animation, βλέπουμε τα βιβλία να ζωντανεύουν, για να μας υπενθυμίσουν ποια είναι η διαφορά τους σε σχέση με τα eBooks.



Η παραγωγή έγινε από την Colenso BBDO, ενώ το animation από το Andersen M. Studio.

ΠΗΓΗ:

psaxtiria.com


Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η παρακάτω διαφήμιση έπαιξε μία φορά στο αμερικανικό MTV και κόπηκε διότι το μήνυμά της δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πολιτικών της και των πολυεθνικών.

ΩΚΕΑΝΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΑΡΗ

«Γαλάζιος» ήταν κάποτε ο «κόκκινος πλανήτης»! Σύμφωνα με νέες αναλύσεις εικόνων της επιφάνειας του Αρη, είναι πολύ πιθανό, ένας και μόνο αχανής ωκεανός να κάλυπτε το ένα τρίτο του πλανήτη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, υπόθεση η οποία αυξάνει την πιθανότητα ο Αρης να έχει φιλοξενήσει μορφές ζωής.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Βόρειου Ιλινόις και της NASA, χρησιμοποιώντας σύγχρονο λογισμικό ανάλυσης εικόνων, κατάφεραν να χαρτογραφήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Εντόπισαν δεκάδες κοιλάδες, ενώ ορισμένες περιοχές του Αρη καλύπτονταν από δίκτυα κοιλάδων τόσο πυκνά όσο είναι τα αντίστοιχα στη Γη.

«Ολα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά την ανάλυση του δικτύου κοιλάδων στον νέο χάρτη καταδεικνύει ένα συγκεκριμένο σενάριο για το κλίμα στα πρώτα στάδια του Αρη», σχολίασε ο καθηγητής Ουέι Λούο του Πανεπιστημίου του Βόρειου Ιλινόις.

Κοιλάδες είχαν εντοπιστεί για πρώτη φορά στην επιφάνεια του Αρη το 1971, όμως οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι αυτές εμφανίζονταν σποραδικά διαμορφώνοντας ένα «άνυδρο ηπειρωτικό κλίμα» στον «κόκκινο πλανήτη», αντίστοιχο με αυτό που επικρατεί στις πιο άνυδρες περιοχές της Γης.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of geophysical research- Ρlanets», ένας μοναδικός απέραντος ωκεανός κάλυπτε το βόρειο ημισφαίριο του Αρη, το οποίο είναι πεδινό, και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η έκταση των κοιλάδων στην επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη» είχε υποτιμηθεί και είναι τουλάχιστον διπλάσια απ ό,τι θεωρούταν μέχρι σήμερα.

Αυτές πιθανότατα συγκεντρώνονταν σε μία ζώνη γύρω από τον ισημερινό του πλανήτη, όπου έρρεαν ποτάμια τα οποία εξέβαλλαν στον ωκεανό του Αρη.

«Η ύπαρξη ενός μόνο ωκεανού στο βόρειο ημισφαίριο μπορεί να εξηγήσει γιατί υπάρχει ένα όριο στην παρουσία δικτύων κοιλάδων στα νότια», σημείωσε ο καθηγητής Λούο.

ΠΗΓΗ:

Έθνος

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ


Ο Τembo έχει προκαλέσει δέοςβλέπετε πως τον κοιτά η τουρίστρια. Όχι μόνο με τον όγκό του. Είναι άξιος εκπρόσωπος της τουριστικής βιομηχανίας της Νότιας Αφρικής. Η οποία παρεμπιπτόντως έχει κινητοποιηθεί εν όψει Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2010. Ελπίζουν δε οι τουριστικοί πράκτορες ότι θα καταφέρουν να «πουλήσουν» τη χώρα ως ιδανικό προορισμό και μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής γιορτής, γιατί το 2009 τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ένα θα σας πούμε: 70% των κρατήσεων που είχαν γίνει για σαφάρι ακυρώθηκαν. Ο Τembo και οι φίλοι του λοιπόν μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Άλλωστε οι ελέφαντες παραμένουν ιδιαίτερα πλάσματα και συνεχίζουν να εξάπτουν τη φαντασία των ανθρώπων. Πάρτε παράδειγμα τον Ζοζέ Σαραμάγκου, δέκα χρόνια μετά το Νόμπελ έγραψε το «Ταξίδι του Ελέφαντα», όπου πρωταγωνιστής ήταν ο Σολομών, ένας ελέφαντας που ταξίδευε στην Ευρώπη του 16ου αιώνα.








ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ SUDOKU

Ενα Sudoku την ημέρα τον διαιτολόγο κάνει πέρα! Αν επιδίδεστε συχνά στην επίλυση Sudoku ή άλλων σπαζοκεφαλιών, τότε ίσως έχετε βρει έναν πολύ καλό τρόπο για να διατηρείστε όχι μόνο πνευματικώς αλλά και σωματικώς σε φόρμα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.cannyminds.com, η οποία προσφέρει κουίζ και νοητικά παιχνίδια για ενδυνάμωση του νου, μία ώρα επίλυσης Sudoku οδηγεί στην καύση ως και 90 θερμίδων (είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας έχει 56 θερμίδες).

Οπως αναφέρει ο ερευνητής Τιμ Φόρεστερ ο οποίος συνεργάζεται με την ιστοσελίδα, όπως το σώμα καταναλώνει ενέργεια όταν γυμνάζεται καίγοντας θερμίδες, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον εγκέφαλο. «Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται 0,1 θερμίδες το λεπτό μόνο για την επιβίωσή του», εξηγεί ο ειδικός και προσθέτει: «Οταν όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με προκλήσεις όπως είναι η επίλυση ενός κουίζ ή μιας σπαζοκεφαλιάς,τότε καίει περίπου 1,5 θερμίδα το λεπτό».

ΠΗΓΗ:
Το Βήμα

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ 57 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Ο βασικός ύποπτος για τη σφαγή τουλάχιστον 57 ανθρώπων στις νότιες Φιλιππίνες παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη σε σύμβουλο της προέδρου Αρόγιο.

Ο Ντάτου Άνταλ Αμπατουάν ο νεότερος συνοδεύτηκε από μέλη της οικογένειάς του -που θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρή πολιτικά κι έχει στενούς δεσμούς με την Γκλόρια Αρόγιο- στο σύμβουλο της προέδρου Χεσούς Ντουρέσα, στην πόλη Σαρίφ Αγκουάκ, στην επαρχία Μαγκιντανάο, περίπου 930 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Νωρίτερα σήμερα, κυβερνητικά στρατεύματα είχαν καταλάβει κτίρια της αυτοδιοίκησης στην επαρχία, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων.

Ο αντισυνταγματάρχης Ρομέο Μπράουνερ δήλωσε ότι ο στρατός κατέλαβε τα κτίρια λίγο πριν την αυγή στις πόλεις Σαρίφ Αγκουάκ και Αμπατουάν και άρχισε να αφοπλίζει μέλη παραστρατιωτικής ομάδας που είναι πιστά στον κυβερνήτη της επαρχίας Ντάτου Άνταλ Αμπατουάν τον πρεσβύτερο.

Τα 57 θύματα, έξι εκ των οποίων είχαν αποκεφαλιστεί, δέχτηκαν πολλαπλούς πυροβολισμούς εξ επαφής ενώ πήγαιναν να καταθέσουν τα έγγραφα που απαιτούνταν ώστε ο αντιδήμαρχος της πόλης Μπουλουάν, Ισμαήλ Μανγκουνταντάτου, να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης στις εκλογές του 2010.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν η σύζυγος του Μανγκουνταντάτου, δυο αδελφές του, δυο δικηγόροι ειδικευμένοι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τουλάχιστον 27 τοπικοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός.

Αντίπαλός του θα ήταν ο Ντάτου Άνταλ Αμπατουάν ο νεότερος, γιος του σημερινού κυβερνήτη, ο οποίος είχε κερδίσει τρεις φορές χωρίς αντίπαλο τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Μανγκουνταντάτου αποκάλυψε πως η σύζυγός του τού είπε, λίγο πριν σφαγιαστεί, ότι η ίδια και οι άνθρωποι που βρίσκονταν μαζί της κρατούνταν από 100 ένοπλους υπό την ηγεσία του Αμπατουάν του νεότερου, με διαταγές του πατέρα του.

Η αστυνομία συνέλαβε περίπου 20 μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας των Αμπατουάν.

Την Τετάρτη, η κυβερνώσα συμμαχία Lakas-Kampi-CMD διέγραψε από τις τάξεις της τους Αμπατουάν.

ΠΗΓΗ:

Nooz

ΣΟΚ! ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΠΑΙΔΙΑ

Σοκ προκαλεί στην κοινότητα της Ιρλανδίας μία έκθεση της Αρχιεπισκοπικής Επιτροπής του Δουβλίνου, η οποία αποκαλύπτει ότι δεκάδες καθολικοί ιερείς που κακοποιούσαν επανειλημμένως παιδιά, έχαιραν της προστασίας ανώτερων κληρικών.

Τέσσερις αρχιεπίσκοποι θα κατηγορηθούν για τη συγκάλυψη εκατοντάδων τέτοιων περιπτώσεων, καθώς και για το γεγονός ότι δεν τις ανέφεραν ποτέ στην αστυνομία.

Το βασικό κίνητρο των κληρικών ήταν να προστατεύσουν την εκκλησία, αντί τα ανυπεράσπιστα παιδιά. Η έκθεση αυτή της Αρχιεπισκοπικής Επιτροπής είναι η τελευταία, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, που συγκλονίζει τους κόλπους της καθολικής εκκλησίας στην Ιρλανδία, και έχει να κάνει με ιερείς που κακοποιούν παιδιά. Αναπτύσσεται σε 700 σελίδες και περιέχει 45 ιστορίες με κληρικούς από το 1975 έως το 2004.

ΠΗΓΗ:
Madata.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Σήμερα 26 Νοεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Στυλιανός ο προστάτης των παιδιών και των νηπίων. Γιαυτό η παρούσα ανάρτηση θα αφιερωθεί στα παιδιά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ- ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τελικά ξημερώματα της Τετάρτης αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή η γραμματέας της Ενωσης Αττικής και Νήσων κυρία Σοφία Κοσμίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών κ. Γιάννης Αθανασιάδης , ο πρώην αθλητής Βασίλης Κολλάρος και οι αθλήτριες Φανή Ψαθά, Σταυρούλα Ζυγούρη, οι οποίοι συνελλήφθησαν την Τρίτη ύστερα από μήνυση που τους είχε κάνει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της ΕΟΦΠ.

Εχθές συνεχίστηκαν οι καταλήψεις της Ομοσπονδίας, ενώ ξανα ήλθε η αστυνομία ύστερα από καταγγελία της νομικής συμβούλου της Ομοσπονδίας. Ο κύριος Κώστας Θάνος, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης και διαφωνεί με τα όσα έγιναν, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για εξηγήσεις.

Τέλος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κύριος Αντώνης Τσασμενίδης αλλάζει ρώτα και ρίχνει τους τόνους καλώντας αθλητές και προπονητές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Η δήλωσή του έχει ωως εξής:

"Θέλοντας να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά παραθέτοντας τις ενέργειες που εξελίχθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Πάλης θέλουμε να επισημάνουμε πως προεβήκαμε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, μη γνωρίζοντας τον αριθμό και τα πρόσωπα που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις και μετά από 4ώρη συνομιλία των αστυνομικών οργάνων με τους καταληψίες και την άρνησή τους να αποχωρήσουν από εκεί, καθαρά και μόνο για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομοσπονδίας μας και σε καμιά περίπτωση να πάει κάποιος φυλακή.

Εμείς έχουμε την καλή διάθεση ο καθένας που θέλει να διεκδικήσει τα δίκαιά του να τα διεκδικήσει στο δημοκρατικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας όμως έναν όρο. Τα γραφεία της ομοσπονδίας να κλείνουν στην ώρα τους, γιατί έχουμε την υποχρέωση απέναντι στα σωματεία και την πολιτεία να διατηρήσουμε ακέραια τα παραστατικά, τα τιμολόγια και τα χρήματα που υπάρχουν στους χώρους της Ομοσπονδίας.

Κύριο μέλημά μας ήταν η διατήρηση της σωστής λειτουργίας των γραφείων της ομοσπονδίας και σε αυτήν την κατεύθυνση συνέβαλαν και τα αρμόδια αστυνομικά όργανα Πιστεύουμε ότι πράξαμε σωστά και κάτω από το πρίσμα της πλήρους οριοθέτησης των δικαιωμάτων που έχουμε απέναντι σε όλα τα σωματεία. Καλούμε τον οποιοδήποτε στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να επιλυθούν οποιαδήποτε πιθανά προβλήματα υπάρχουν".

blogger templates | Make Money Online