Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Graffiti Lamborghini Gallardo


Modified Graffiti Lamborghini Gallardo (Tuned) - More amazing video clips are a click away

ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ


Ένα ιδιαίτερα , ένα εντελώς ξεχωριστό Μουσείο είναι το Μουσείο Αφής που βρίσκεται στην Καλλιθέα Αττικής, σε ένα γειτονικό κτήριο του Φάρου Τυφλών.


Αυτό το κτήριο που ξανα-δόθηκε στο κοινό το 2004, μετά από τις επισκευές που του έγιναν, είναι απόλυτα προσβάσιμο στους κινητικά αναπήρους και στους δύο ορόφους.
Φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από γύψινα αγάλματα και ανάγλυφα, όλα ακριβή αντίγραφα από πρωτότυπα έργα μαρμάρινα ή χάλκινα, όπως η Αφροδίτη της Μήλου, ο Δίας του Αρτεμισίου, ο Ερμής του Πραξιτέλη, ο Ηνίοχος των Δελφών κ.α.
Τα εκθέματα προέρχονται από όλες τις φάσεις της Ελληνικής Τέχνης.
Προϊστορική και Αρχαϊκή εποχή.
Αυστηρός ρυθμός, κλασική εποχή και Ελληνιστικοί χρόνοι.
Τέλος ο Βυζαντινός πολιτισμός παρουσιάζεται μέσα από ένα μικρό παρεκκλήσι με πλήρη την εσωτερική του διαμόρφωση.
Μια αίθουσα του ισογείου διαμορφώθηκε ειδικά για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες.
Οι μασκότ και τα σύμβολα των αγώνων αναπαράχθηκαν οπτικά από τη ζωγράφο Μ.Βεργοπούλου.
Οι αίθουσες του Μουσείου έχουν σχεδιαστεί με το σκεπτικό να καλύπτουν τις ανάγκες των τυφλών και μερικώς βλεπόντων επισκεπτών.
Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα παράλληλα με το άγγιγμα των εκθεμάτων να παίρνουν πληροφορίες για αυτά μέσα από αυτόματη ξενάγηση στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά και να διαβάζουν τις επιγραφές που είναι γραμμένες στη γραφή Braille και σε μεγεθυμένα γράμματα, για τους μερικώς βλέποντες, στα Ελληνικά.
Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μαθαίνουν να "βλέπουν" με τα χέρια τους μέσω της Αφής, που είναι μια παραγκωνισμένη αίσθηση όπως και η Ακοή, από την όραση.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία όλοι μας, βλέποντες και μη βλέποντες, να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την τέχνη μέσα από την Αφή γιατί έτσι με την ψηλάφηση, τα χέρια μας θα "δουν" όλα αυτά που ξεφεύγουν από τα μάτια μας.
Η διεύθυνση του Μουσείου Αφής είναι: Αθηνάς 17 και Δοϊράνης 198 (τέρμα Λ.Συγγρού) Καλλιθέα. Τηλ.: 210- 94.15.222


ΠΗΓΗ:

i-diadromi


ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Η NASA ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΙΣ 21/12/2012


Η NASA αποφάσισε επιτέλους να διαψεύσει την γενικευμένη πλέον φήμη, ότι η γη πρόκειται να καταστραφεί την 21/12/2012, από τη σύγκρουσή της με κάποιον μυστηριώδη πλανήτη. Οι επιστήμονες της, ανάρτησαν άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας, δια του οποίου διαβεβαιώνουν την ανθρωπότητα πως «τίποτα το κακό δεν θα συμβεί στη γη το 2012». Ο λόγος της δημοσίευσης του άρθρου, φαίνεται να είναι η πλημμύρα των ερωτημάτων που της απευθύνονται από το κοινό, και που έχουν σχέση με τη πολύ διαδεδομένη τελευταία, «προφητεία της καταστροφής».

Το γεγονός ότι η δημοσίευση ήρθε μια μόλις εβδομάδα πριν τη παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας 2012, δεν έβλαψε καθόλου το μπλοκμπάστερ του σκηνοθέτη Roland Emmerich. Η NASA διευκρινίζει, πως η άποψη ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2012, ξεκίνησε λόγω των ισχυρισμών ότι ο πλανήτης Nibiru, που είχαν ανακαλύψει οι αρχαίοι Σουμέριοι, βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη.



«Η καταστροφή αυτή είχε αρχικά προβλεφθεί για το Μάιο του 2003, αλλά όταν παρήλθε αυτή η ημερομηνία, άρχισαν να μιλάνε για τον Δεκέμβριο του 2012», λέει η NASA.

Η λογική πίσω από αυτή την αλλαγή ημερομηνίας, ξεκινάει από το πολιτισμό των Μάγια, των οποίων το ημερολόγιο, που αρχίζει από το 3114 πΧ, φαίνεται να τελειώνει με το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούμε, λέει η NASA. «Όπως δεν θα πάψει να υπάρχει το ημερολόγιο της κουζίνας σας μετά την 21/12/12, έτσι και το ημερολόγιο των Μάγια, δεν θα πάψει να υπάρχει. Η συγκεκριμένη ημερομηνία, απλά ολοκληρώνει μια μακριά περίοδο την οποία όμως θα ακολουθήσει μια άλλη».

Έχοντας καταρρίψει τον κεντρικό πυρήνα του 2012, η NASA συνεχίζει με την αποδόμηση και άλλων καταστροφολογικών σεναρίων, πριν ασχοληθεί με αυτό της κινηματογραφικής ταινίας. Η εν λόγω ταινία βασίζεται στο σενάριο της μετατόπισης των πόλων, μιας μαγνητικής αντιστροφής των πόλων της γης, που συμβαίνει περίπου κάθε 400.000 χρόνια. Στη ταινία όμως, η θεωρία αυτή «ξεχειλώνετε» λιγάκι, καθώς η κρούστα της γης φαίνεται να μετατοπίζεται μέσα σε διάστημα ωρών, έτσι ώστε να προκληθεί ένα πελώριο τσουνάμι, που καλύπτει έως και τους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Η άποψη της NASA είναι: «Από όσα γνωρίζουμε, μια μαγνητική αντιστροφή δεν προκαλεί ζημιά στη ζωή επάνω στη γη». (Αν όμως ήσουν κάποιο πουλί που βασίζεται στο μαγνητικό πεδίο προκειμένου να προσανατολισθεί…).


ΠΗΓΗ:

Το Τεφτέρι

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΑΛΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Απεβίωσε την Παρασκευή (13/11), σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Αλίκη Καραμανλή. Η κυρία Καραμανλή, 90 χρονών, νοσηλευόταν από τις 5 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και από τις 5 Οκτωβρίου είχε εισηχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, όπου και παρέμενε διασωληνωμένη.

ΠΗΓΗ:

Digital Crete

16ΧΡΟΝΟΣ ΒΙΑΣΕ 5ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ


Στη φυλακή για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα έστειλε δικαστήριο του Μάντσεστερ έναν 16χρονο ο οποίος βίασε ένα πεντάχρονο αγόρι λίγες μόλις ημέρες αφότου είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή παρ΄ ότι είχε διαπράξει ανάλογο έγκλημα- είχε βιάσει ένα επτάχρονο αγόρι.

«Είσαι ένας ύπουλος νέος με ένα αρρωστημένο και εντελώς απαράδεκτο σεξουαλικό ενδιαφέρον για μικρά αγόρια. Το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνεις έγκλειστος για αρκετό καιρό», είπε ο δικαστής στον 16χρονο, που δεν κατονομάζεται στα ΜΜΕ για νομικούς λόγους. Η ελαφριά ποινή που επιβλήθηκε έπειτα από τον πρώτο βιασμό στον νεαρό είχε προκαλέσει την έντονη οργή των οικείων του θύματος.

Μόλις οκτώ ημέρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος, όμως, ο 16χρονος παρέσυρε ένα πεντάχρονο παιδί στο σπίτι του προσποιούμενος πως χρειαζόταν βοήθεια για να βρει μία χαμένη μπάλα ποδοσφαίρου και το κακοποίησε σεξουαλικά.


ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΠΕΡΙΕΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΕΝΝΙΑΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΨΑΝ


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ενήλικες επιτέθηκαν σε εννιάχρονο παιδί το περιέλουσαν με οινόπνευμα και του έκαψαν το πόδι.

Το ανήλικο παιδάκι έπαιζε σε λόφο της Νίκαιας, όταν για άγνωστους λόγους κάποιοι ενήλικες τον κυνήγησαν, το έπιασαν και του έριξαν οινόπνευμα, με αποτέλεσμα να του κάψουν το πόδι από το γόνατο έως το πέλμα.

Το παιδί βρήκαν περίοικοι και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται στην παιδιατρική μονάδα σε κρίσιμη κατάσταση.


ΠΗΓΗ:

georgelaios

blogger templates | Make Money Online