Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009



Όπως σας είχα τάξει σε προηγούμενη ανάρτηση, αυτή η ληστεία της προηγούμενης Τετάρτης, στην ΑΤΕ στο Κομπότι της Άρτας, όπου συνέλαβαν τους δράστες, έχει πολύ πλάκα, αν την "φιλοσοφήσεις" λίγο... Και ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο, έτσι μπορούμε να την δούμε κι από άλλη σκοπιά...
α)
ο ληστής που ήταν από την Εύβοια, ήταν ήδη γνωστός στο Πανελλήνιο, επειδή πρόκειται για τον 35χρονο ο οποίος πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε δραπετεύσει από τα κρατητήρια που είχε οδηγηθεί έπειτα από τη ληστεία που είχε διαπράξει στο στρατόπεδο Πεζοναυτών στην Χαλκίδα, από όπου είχε κλέψει ένα Hammer!!! Τσάκισε κάμποσα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά την καταδίωξη, πριν τον πιάσουν. Είχε μόλις αποφυλακιστεί, πριν από 4 μήνες για την ακρίβεια...
β)
μετά την ληστεία, πρισπάθησαν να ξεφύγουν προς Αιτωλοακαρνανία, όπου σε απόσταση 4 χλμ. από το Κομπότι, στο χωριό Συκούλα, υπάρχει φυλάκιο, μόνιμα επαδρωμένο με πάνοπλους συνοριοφύλακες. Σε εκείνο το σημείο, όπου κυριολεκτικά είναι μια στενωπός, με βράχια από την μιά πλευρά και χωράφια από την άλλη, δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, εκτός αν παρατήσεις το αυτοκίνητο και αρχίσεις να τρέχεις μέσα στις πορτοκαλιές!!!
γ)
στην καταδίωξη από την Τράπεζα μέχρι την Συκούλα, συμμετείχαν και Κομποταίοι πολίτες, άλλοι λένε με ένα, άλλοι λένε με δύο ΙΧ., που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο των ληστών και κατεύθυναν με κινητό τις κινήσεις της Αστυνομίας!!!

ΒΡΑΔΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ



Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009 ο δήμαρχος του Δήμου Μεσσαπίων θα βραδεύσει τους τους φοιτητές του Δήμου που μπήκαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ  στο σχολικό ΄τος 2008-2009. Η βράδευση θα γίνει στο Δημαρχείο του Δήμου Μεσσαπίων στην αίθουσα εκδηλώσεων στις 06:00 μ.μ.

ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ΠΗΡΕ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΑ 17 ΤΟΥ

Ένας νεαρός αυστριακός παιδί-θαύμα, που είχε μπει στο πανεπιστήμιο μόλις στα 13 του χρόνια, ολοκλήρωσε ήδη τις πρώτες μεταπτυχιακές σπουδές του και παίρνει σήμερα το «Μάστερ» του στην ηλικία των 17 ετών, όταν οι συνομήλικοί του δεν έχουν καν τελειώσει το σχολείο.
Με το κατόρθωμά του, ο Μάριαν Κόγκλερ έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία κάτοχος «Μάστερ» και γενικά μεταπτυχιακού τίτλου στην αυστριακή ιστορία. Ο αξιοθαύμαστος νέος είχε εισπράξει αντιδράσεις έκπληξης (επόμενο είναι..), αλλά και θαυμασμού από τους πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία συμφοιτητές του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου πήρε «Μάστερ» στην «υπολογιστική νοημοσύνη».
Ο Κόγκλερ θα συνεχίσει για να πάρει το διδακτορικό του από τη Σχολή Πληροφορικής του ίδιου πανεπιστημίου.

ΤΟΥΛΑΑΧΙΣΤΟΝ 125 ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΕΚΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΝ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ




Τουλάχιστον 125 φάλαινες βρήκαν τον θάνατο έχοντας εξωκείλει σε δύο ακτές της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε σήμερα υπεύθυνος των υπηρεσιών προστασίας της φύσης.

Συνολικά 101 φάλαινες πιλότοι βρήκαν θάνατο στο Φέαργουελ Σπλιτ, δυτικά του παραθεριστικού θερέτρου Νέλσον, στη νότιο νήσο της Νέας Ζηλανδίας, ενώ 21 κήτη έχασαν τη ζωή τους σε ανατολική ακτή στην άλλη νήσο της χώρας.

Σύμφωνα με στέλεχος της υπηρεσίας διατήρησης των φυσικών πηγών, καμμία από τα φάλαινες πιλότους δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί: «ήσαν σε μία αξιολύπητη κατάσταση. Την ώρα που φθάσαμε τα δύο τρίτα ήσαν νεκρές και χρειάσθηκε να κάνουμε ευθανασία στις άλλες», τόνισε ο Χανς Στοφρέγκεν στην εφημερίδα Νέλσον Μέιλ.

ΥΠΟΠΤΗ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ


Μας προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια λεπτομέρεια που δεν σχολιάστηκε από πολλούς σε ότι αφορά τις βλέψεις του ΠΑΣΟΚ για απόδοση ιθαγένειας στους (λαθρο) μετανάστες…! Γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι όταν ένα παιδί μεταναστών γεννηθεί για παράδειγμα …στην Γερμανία, αποκτά την Γερμανική υπηκοότητα..! Εδώ εμείς, σύμφωνα με το εθνοκτόνο σχέδιο του κ. Παπανδρέου θα δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια…! Κανείς λοιπόν στα «έγκυρα» και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε δεν στάθηκε σε αυτήν την… λεπτομέρεια, η οποία όμως είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνη και ύποπτη…! Για ποιόν λόγο ο Πρωθυπουργός της χώρας θα δίνει την Ελληνική ιθαγένεια και όχι την Ελληνική υπηκοότητα στους ανθρώπους αυτούς; Γνωρίζει ποια είναι η διαφορά μεταξύ των 2 αυτών όρων; Εμείς καλοπροαίρετα θα θεωρήσουμε πως δεν γνωρίζει την διαφορά. Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά και με απλά λόγια την διαφορά έτσι όπως την εντοπίσαμε σε ένα απλό λεξικό στο διαδίκτυο.

Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό!
Ιθαγένεια: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΙΑ



Το Δ.Σ του Συλλόγου Γαία  καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Μεσσαπίων  σε λαϊκή συνέλευση στο καφενείο «Μουριές» στην Καστέλλα στις 8 Ιανουαρίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καστέλλα και η γύρω περιοχή, από την συμπεριφορά ορισμένων αθίγγανων, με την ανοχή της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
Ø Η άναρχη και αυθαίρετη δόμηση.
Ø Η παραβατική συμπεριφορά.
Ø Η κατάσταση των συνθηκών υγιεινής.
Ø Η απoγκετοποίηση της Καστέλλας.
Ø Η προστασία των πολιτών.
Ø Η επέκταση του σχεδίου πόλης.
Ø Η εφαρμογή της ισονομίας.

blogger templates | Make Money Online