Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

57ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν ενστερνίζομαι παντελώς τις απόψεις του παραπάνω βίντεο. Για να μνη φανώ ρατσιστής ή κάτι τέτοιο θα ήθελα να πω ότι βοηθάω κάποια παιδιά από την Ινδία στα μαθήματά τους και έχω βαφτιστίκα από την Αλβανία. Απλά το παραπάνω βίντεο το έβαλα για να δουν τι πιστεύουν οι περισσότεροι Έλληνες

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Μεγάλες περικοπές της εξεταστέας ύλης σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, έναρξη αξιολόγησης, πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, υποδομές WiFi στα σχολεία, έμφαση στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και πληροφορικής και 200 νέα πιλοτικά ολοήμερα σχολεία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα της κυβέρνησης για το Νέο Σχολείο, δηλαδή τη ριζική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το πλάνο των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αρχίζει για πρώτη φορά όχι από την οροφή, δηλαδή το εξεταστικό σύστημα και την εισαγωγή στα ΑΕΙ, αλλά από τη βάση, δηλαδή το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και τη σύνταξη νέων, ενιαίων αναλυτικών προγραμμάτων που θα διατηρούν τη συνοχή της γνώσης από τάξη σε τάξη και από βαθμίδα σε βαθμίδα. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά, με τη μέθοδο των πιλοτικών εφαρμογών σε λίγα σχολεία κάθε έτος και με πλάνο καθολικής εφαρμογής ύστερα από 7 χρόνια, προκειμένου να μην επαναληφθεί η τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που προχωρούσαν σε πρόσκαιρες και αποσπασματικές αλλαγές με μπαλώματα.

Η βάση του 10
Αυτό σημαίνει ότι οι σκέψεις της προηγούμενης κυβέρνησης για αλλαγή του εξεταστικού συστήματος σε ορίζοντα τριετίας εγκαταλείπονται και οι μαθητές δεν πρέπει να αναμένουν αλλαγή μέχρι το 2017. Μέχρι τότε ωστόσο θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο υπάρχον σύστημα, με κυριότερη την αναμενόμενη κατάργηση ή τροποποίηση της περίφημης βάσης του δέκα, την οποία εξάλλου έχει προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των χιλιάδων κενών θέσεων στα ΤΕΙ της περιφέρειας.

Η επιχείρηση με κωδικό Νέο Σχολείο, όπως την ονομάζει η κυβέρνηση, θέτει σε άμεση προτεραιότητα την αναβάθμιση της διδασκαλίας της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών, με ένταξή τους στο ωρολόγιο πρόγραμμα, ώστε να υπάρχει ενότητα της διδασκαλίας. Οι άμεσες αυτές αλλαγές αφορούν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



"Κάποτε στην Ελλάδα θα πρέπει να μιλήσουμε για βοηθούς φροντιστές επαγγελματίες και όχι για ανθρώπους χωρίς καμία γνώση. Έχοντας πλήρη σωματική εξάρτηση, πόσο μπορείς να κρατήσεις τα όρια του εργοδότη και να μην εξαρτηθείς πλήρως συναισθηματικά και πρακτικά από τον οποιοδήποτε βοηθό;" αυτό τόνισε στις 20/1 κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα: "Η φροντίδα των Κοινωνικών Ευπαθών Ομάδων", η κ.Κατερίνα Καστρινάκη, υπάλληλος Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και πολίτης με σοβαρή τετραπληγία.
Η ίδια, αφού σημείωσε ότι
είναι αναγκασμένη να αλλάζει συχνά βοηθούς/φροντιστές, επεσήμανε ότι "στην Ελλάδα τον ρόλο του βοηθού/φροντιστή συνήθως αναλαμβάνουν αλλοδαποί, με μεγάλες πολιτισμικές αποκλίσεις από τις δικές μας, οι οποίοι πολλές φορές δεν έχουν συναντήσει στο παρελθόν ανθρώπους με αναπηρία".
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα νοικοκυριά στρέφονται όλο και πιο συχνά προς μετανάστες από τρίτες χώρες για να καλύψουν τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για προσωπικό παροχής υπηρεσιών φροντίδας.

ΑΙΟΛΙΚΑ «ΠΑΡΚΑ» ΚΑΙ ΕΩΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ: ΑΥΤΑΠΑΤΗ Ή ΔΙΑΦΘΟΡΑ;



«Το μεγάλο κόλπο του αέρα» (SPIEGEL)
 Ας αφήσουμε τους προθάλαμους (lobbies) μπαίνοντας στην ουσία του ζητήματος όσο μας επιτρέπει η επί επτά τουλάχιστον χρόνια διερεύνησή μας μέσα στο ομιχλώδες, από άποψη πληροφόρησης και όχι μόνο, πεδίο της ενέργειας.
Όλα τα σχετικά με τις Α.Π.Ε. νομοθετήματα (συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου νομοσχεδίου: Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Α.Π.Ε. για την αντιμετώ-πιση της κλιματικής αλλαγής) στην ουσία ασχολούνται μόνο με βιομηχανικά αιολικά «πάρκα» (που μόνο πάρκα δεν είναι), και βασίζονται σε μια ήδη διαμορφωμένη από τις εταιρείες κατάσταση. Χωροταξική προσέγγιση δεν έγινε ποτέ. Το υπό διαβούλευση, μέχρι 15-1-2010, προαναφερθέν νομοσχέδιο θα έχει καταστροφικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Έχει δημιουργηθεί μια στρεβλή πραγματικότητα, επίσπευση λοιπόν σε στραβό δρόμο μόνο δυσμενή αποτελέσματα μπορεί να φέρει.
 Προφανή μέτρα-προϋποθέσεις στα οποία δεν δόθηκε προτεραιότητα.
 Αν το ζητούμενο είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, γιατί:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΙΑ

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 ο Οικολογικός-Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Μεσσαπίων "Γαία" πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Ψαχνών Γενική Συνέλευση και εκλογές για νέο διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτικής Επιτροπής για την διαιτία 2010-2011.

Το νέο συμβούλιο αποτελείται από: τον κύριο Νικόλαο Χασάνδρα, τον κύριο Κώστα Μαζαράκη, τον κύριο Γεώργιο Κιαπέκο, τον κύριο αθανάσιο Κωνσταντάρα, τον κύριο Παναγιώτη Ματράκα και τον κύριο Αντώνιο Χαραλαμπόπουλο.

Η νέα Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από: την κυρία Καλλογιάννη Μαρία, τον κύριο Στροπωνιάτη γεώργιο και τον κύριο Τσακογιάννη Παναγιώτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Το Σάββατο το Ελληνικό Καφενείο ανέρτησε τον Γιώργο Μάστορα. Θα ήθελα να πω ότι ήταν πολύ πετυχημένο αυτό που έκανε.


blogger templates | Make Money Online