Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 5-0

Χωρίς αμφιβολία ήταν μια άνιση μάχη, ανάμεσα σε δύο ομάδες που τις χωρίζουν 2 ολόκληρες κατηγορίες και όχι μόνο. Βέβαι η ομάδα των Καθενών έφυγε από την διοργάνωση του Κυπέλλου, με ψηλά το κεφάλι και με τον τίτλο ''της ομάδας -έκπληξη-'' και για τη φετινή διοργάνωση, αφού κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά! Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Γιάννη Φούρλη και τους παίκτες της, το ότι υποχρέωσαν σε ισοπαλία 1-1, τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος του 7ου ομίλου της Δ' Εθνικής, Ηρακλή Ψ. στο πρώτο παιχνίδι, στους Καθενούς.Στον επαναληπτικό που έγινε σήμερα Σάββατο, σοβαρός και αποτελεσματικός ο "ΗΡΑ" έφτασε σε μία άνετη νίκη με 5-0 και έγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Εύβοιας. Παρά το 5-0, η ομάδα των Καθενών, έπαιξε χωρίς φόβο και γενικά προσπάθησε και είχε σαν "ήρωα" τον έμπειρο τερματοφύλακα Πέτρο Βλάχο, που έπιασε πέναλτι του Κωνσταντάγκα στο 53' και γενικά έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. 
Τα γκόλ: 13'-34'-90' Κύρου, 15' Σέγγος και 54' Γούναρης. 
ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ.: Ανδρέου, Γούναρης (63' Σπέης Γιώργ.) Κύρου, Κουρούπης, Μιχελής Κ. (58' Σπέης Παν.), Τσοκάνης, Λούκας, Σέγγος, Ανέστης (46' Κωνσταντάγκας) και Ταψής
ΚΑΘΕΝΟΙ:Βλάχος, Φούρλης, Πεππές, Καραγιάννης, Τσώκος Βασ. (63' Μπασινάς), Κικίδης, Σταμούλος, Έντισον (71' Καρκαλής), Μουτσιάκας Ν. (58' Τσώκος Θαν.), Λαγός, Παπαδόπουλος. 


ΠΗΓΗ:

Αθλητική Εύβοια

ΘΑΥΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ



Μια απίστευτη ιστορία, ένα παιχνίδι της μοίρας ή... ένα θαύμα έζησε την παραμονή των Χριστουγέννων ζευγάρι από το Κολοράντο, όταν η ετοιμόγεννη σύζυγος εξέπνευσε από καρδιακή προσβολή στο χειρουργείο και οι γιατροί της πήραν το μωρό που όπως διαπίστωσαν δεν έδειχνε σημάδια ζωής. Λίγη ώρα αργότερα , το μωρό άρχισε να αναπνέει, ενώ και η επί αρκετά λεπτά νεκρή μητέρα επανήλθε. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία εξήγηση για το περιστατικό. Ήταν παραμονή Χριστουγέννων. Η Τρέισι και ο Μάικ Χέρμανστορφερ ήταν στο νοσοκομείο, Spring's Memorial του Κολοράντο. Η Τρέισι θα έφερνε στον κόσμο το τρίτο παιδί της οικογένειας. Στη διάρκεια του τοκετού, η μητέρα κουράστηκε. Της χορηγήθηκε "τοπικό αναισθητικό" και έκλεισε τα μάτια της και όπως λέει ο Μάικ: "Και τότε άρχισε ο εφιάλτης". "Μελάνιαζε. Έκλεισε τα μάτια της για να κοιμηθεί λιγάκι όμως δεν ξυπνούσε. Έχασε το χρώμα της. Έγινε "γκρι" σαν φάντασμα". Η Τρέισι είχε σταματήσει να αναπνέει. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πιθανότερο είναι να έπαθε καρδιακή προσβολή.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Η Ένωση Ταμυναίων Πολιτών η "Παρέμβαση", με νέα ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι στο χώρο που κατασκευάζεται το εργοστάσιο φυσικού αερίου της ΔΕΗ, βρίσκεται σημαντικός αρχαιολογικός χώρος. Όπως ισχυρίζονται, οι ανασκαφές έχουν αποκαλύψει μια ολόκληρη πολιτεία με λουτρά κλασικών χρόνω, στοές, αγορά, κτίρια, αποχετευτικά, η οποία είναι γνωστή ως "Πορθμός". Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την Παρέμβαση, σε συνεδρίασή του, στις 23 Δεκεμβρίου, συνηγόρησε στην καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου, κάτω από την πίεση βραχυπρόθεσμων συμφερόντων.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Ταμυναίων Πολιτών αναφέρει τα παρακάτω:
"Το 1950 όταν το πρώτο εργοστάσιο της ΔΕΗ κατασκευαζόταν, οι μπουλντόζες της αμερικάνικης εταιρείας, ως νέοι Αλάριχοι, με πολιτική απόφαση, ανέσκαψαν τον χώρο και κατέστρεψαν έναν ιστορικό οικισμό που βρέθηκε στη θέση του εργοστασίου. Όλα τα αρχιτεκτονικά και γλυπτικά μέλη καθώς και ενεπίγραφα που βρέθηκαν λεηλατήθηκαν και αποσιωπήθηκαν. Μετά από ένα τραγικό πόλεμο και ένα τραγικότερο εμφύλιο, πού σκέψεις και έλεγχοι από αρχαιολογικές υπηρεσίες. Ένα έγκλημα έμεινε κρυφό έως το 1992, όταν σε ανασκαφές για κατασκευή νέου κτηρίου της ΔΕΗ βρέθηκαν τα υπολείμματα του εγκλήματος, συγκρότημα με υπόκαυστα Ρωμαϊκά λουτρά. Ως γνωστό οι Ρωμαίοι "κάθισαν" πάνω στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και τον πολιτισμό (το πολύτιμο βιβλίο-μελέτη της αρχαιολόγου Αθηνάς Χατζηδημητρίου «Αλιβέρι, συμβολή στην αρχαιολογική έρευνα της περιοχής Αθήνα 2000»). Χρόνια τα κλειδιά του μικρού περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου, που δεν κηρύχτηκε ποτέ αρχαιολογικός, κρατά η ΔΕΗ...

ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

 Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ότι στο ψυγείο ενός σουπερμάρκετ έχει σχηματιστεί που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι η Παναγία και την προσκυνούν. Το πιο πιθανό βέβαια να είναι δημιούργημα της υγρασίας.

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ



Είναι γεγονός ότι καμιά φορά και ο πιό νηφάλιος άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί σε θηρίο ανήμερο από τα τεκταινόμενα μιάς κάστας επίορκων υποκειμένων που καμώνονται τους πολιτικούς και  καθορίζουν τόσο το μέλλον σου όσο κυρίως το μέλλον του Έθνους σου και  κατ’ επέκταση του κράτους σου.
            Διανύουμε τον 21ο  αιώνα, με όλες τις θεωρίες και τα συστήματα λειτουργίας του κράτους, να έχουν πλέον υποστεί ανήκεστο βλάβη. Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε. Ο νεοφιλελευθερισμός αυτοδιαψεύδεται, η υπαρκτή κοινοβουλευτική δημοκρατία, βρισκόμενη σε βαθειά κρίση και βουτηγμένη στα τοξικά λύματα της διαφθοράς, αμφισβητείται και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη σε βασικούς θεσμούς, όπως οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, η δικαιοσύνη, η εκκλησία και γενικώς η διοίκηση η οποία έχει παραδοθεί στην κυριαρχία των εξωθεσμικών μηχανισμών εξουσίας  και έχει καταντήσει το κράτος όργανο των συντεχνιών με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει ο Λαός υπό ποίου διοικείται και αν ο διοικών είναι ο «υπηρέτης» του Λαού ή  τελεί υπό την ηγεμονία κάποιων ύπουλων κέντρων διαπλοκής και διαφθοράς ως ενεργούμενο των σφετεριστών του ΕΘΝΟΥΣ που έχουν δρομολογήσει την αναδιάταξη της ελληνικής επικράτειας με την αθρόα εισαγωγή μειονοτήτων και από χώρες με εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος!   

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Στη 10η κατά σειρά έκδοση της ετήσιας έκθεσής του προχώρησε πρόσφατα το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών, το οποίο αποτελούν οι τέσσερις διωκτικές αρχές, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση των ναρκωτικών στη χώρα μας (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Τελωνεία και Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων).Στην έκθεση του Συντονιστικού προκύπτει πως οι αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης στη χώρα μας.

Η δράση τους παρατηρείται κυρίως σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, όπου ολιγομελείς ομάδες τους έχουν αναλάβει την πώληση σε Έλληνες διακινητές. Οι ελληνικές εγκληματικές οργανώσεις παραμένουν ενεργές συνεργαζόμενες με προμηθευτές από την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των (21) μεγάλων υποθέσεων ηρωίνης του 2008, οι συλληφθέντες δράστες ήταν υπήκοοι Αλβανίας (15/21) ενώ οι Έλληνες συμμετείχαν σε ποσοστό (4/21).

ΠΝΙΓΗΚΕ Η ΧΑΛΚΙΔΑ- Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί τη Χαλκίδα! Μοναδικό φαινόμενο την Πρωτοχρονιά!!! Το πιό εντυπωσιακό φαινόμενο συνέβη την πρωτη μέρα του χρόνου στην παραλία της Χαλκίδας καθώς, δεν ξέρω προσωπικά αν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις αλλά δεν εχω ξναδεί τη στάθμη της θάλασσας πιο ψηλά!
http://www.halkida.tv/article/1690

Είδαμε πολλους Χαλκιδαίους να κοιτάνε περίεργα και ακούσαμε γέροντες να απορρούν!!!

Η στάθμη της θάλασσας στη Χαλκίδα ανεβοκατεβαίνει εξ αιτίας της αμμπωτις και πλημμυρίδας 4 φορές το 24ωρο! Το φαινόμενο αυτό της παλίρροιας οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή των ουρανίων σωμάτων αυτών.

Για όλους εμάς που ζουμε εδώ είναι μια καθημερινή εικόνα με τη στάθμη όμως να την εχουμε συνηθίσει εντός καποιων ορίων τα οποία την πρωτη μέρα του 200 εσπασαν!!!




Η θάλασσα επηρεασμένη από την Πανσέληνο καιπροφανως τη θέση ολων των ουρανίων σωμάτων που την επηρεάζουν αλλά σίγουρα και από τη μικρή άνοδο που έχει εξ αιτίας των κλιματικών αλλαγών και το λειώσιμο των πάγων σχεδόν εγλυψε την παραλία στην καρδιά της πόλης ενω ξεχείλησε στην πλαζ Αστέρια!

Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό σε όλο το Βόρειο Ευβοικό με τη θάλασσα φουσκωμένη και στη Χαλκίδα λίγα εκατοστά πιο κάτω από τα πόδια όσων έπιναν καφέ! ενω το PILOTS έδειχνε τοσο ψηλά σαν παρκαρισμένο αυτοκίνητο, 'οπως ευστοχα παρατήρησε ενας μπόμπιρας που χάζευε με τους γονείς του το θέαμα

Είναι δεδομένο πως αν είχε λίγο κύμα θα είχαμε γίνει Βενετία!!

Το θέμα με την παραλία που βουλιάζει αφού τα νερά έχουν διαβρώσει όλο το έδαφος είναι γνωστό.! Τοσα χρόνια ο Δημος το Λιμενικό ταμείο η Νομαρχία και οποιοσδήποτε είναι υπέυθυνος σιωπούν!

Μηχανικοί ακόμα κανουν λόγο πως η διάβρωση από το χάλι της παραλίας έχει φτάσει ή θα φτάσει ακόμα και στα θεμέλεια των πολυκατοικιών!

Επίσης οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ τις ζουμε καθημερινά και σήμερα 1/1/2010 η ΧΑΛΚΙΔΑ μας είχε 25 βαθμους!!!!


ΠΗΓΗ:


News24.gr

blogger templates | Make Money Online