Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ



Η πόλη του Μεξικού, μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της Λατινικής Αμερικής, τη Δευτέρα νομιμοποίησε τους γάμους  μεταξύ ζευγαριών του ιδίου φύλου.
Με ψήφους 39 με 20, νομοθετική συνέλευση της πόλης ενέκρινε αναθεωρήσεις του αστικού κώδικα για να επιτρέψουν γάμους του ιδίου φύλου. Πέντε νομοθέτες απείχαν.
Σε μια ξεχωριστή κίνηση, η συνέλευση ψήφισε 31 - 24 υπέρ της νομιμοποίησης έγκριση από ζευγάρια του ιδίου φύλου, με εννέα αποχές.

Η αναθεώρηση θα αλλάξει τον ορισμό του γάμου σε μια ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων, αντί για την τρέχουσα έκδοση, το οποίο καθορίζει μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της Χαλκίδας είναι γνωστή σε όλους τους κατοίκους της πόλης και κάθε καλόπιστος αναρωτιέται τι συμβαίνει και στις δύο πλευρές του Ευβοϊκού. Εάν περπατήσει κάποιος από την μια άκρη της παραλίας έως στην άλλη και συνεχίσει και απέναντι τι θα συναντήσει: Το μεγαλύτερο μέρος της παραλιακής ζώνης να έχει καταληφθεί από τα καταστήματα, που έχουν δημιουργήσει νέα πλαστικά καταστήματα με όλες τις υποδομές, σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης. Ο χώρος με τα πλαστικά περιβλήματα είναι σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερος από τον πραγματικό χώρο που έχουν. Η πρόσβαση από τους κάθετους δρόμους προς την παραλία είναι αδύνατη. Περίπτερα Super Market, διαθέτουν ακόμα και "ποδοσφαιράκια"!!! Η πλατεία Αθανάτων που πρόσφατα ανακαινίσθηκε αμέσως καταλήφθηκε από τραπεζοκαθίσματα. Να μην μιλήσουμε ότι το καφέ μας τον πληρώνουμε βαπορίσιο! (Τα τελευταία χρόνια στα καράβια ο καφές κοστίζει το 1/3 του κόστους του καφέ στην παραλία της Χαλκίδας, ακριβότερα και από ένα καφέ στα καφενεία του Καρτιέ Λατέν του Παρισιού!)
Η απαράδεκτη κατάσταση επεκτάθηκε και στην απέναντι ακτή. Τα καταστήματα στην ζώνη αυτή έχουν ουσιαστικά καταλάβει το νέο υποτίθεται αναβαθμισμένο πεζόδρομο και αποθηκεύουν τις καρέκλες και τα τραπέζια τους ως την επόμενη σαιζόν(!!!). Όταν ξεκίνησε η ανάπλαση πολλοί συμπολίτες μας ανακουφίστηκαν αφού χρησιμοποιούν αυτόν τον πεζόδρομο για τον καθημερινό τους περίπατο. Αλλά βλέποντας αυτές τις καταλήψεις, δηλαδή τον αναβαθμισμένο πεζόδρομο να καταλαμβάνεται από διάφορους επιτήδειους και να χρειάζεται να κάνουν ζιγκ - ζαγκ μέσα από τα τραπέζια, έχουν απογοητευθεί.

FIREFOX 4,0: Ο BROWSER ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ


Με τον Firefox 3.7 η Mozilla σκοπεύει για πρώτη φορά να κάνει μεγάλες αλλαγές στην επιφάνεια εργασίας του browser. Με την έκδοση 4.0 θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο interface, αλλαγές τις οποίες είδαμε για πρώτη φορά πριν λίγους μήνες. Ο αρμόδιος σχεδιαστής Stephen Horlander φαίνεται να έκανε τις τελευταίες εβδομάδες πολύ δουλεία στη νέα επιφάνεια εργασίας του browser, με σχεδιαστικές προτάσεις τις οποίες αναφέρει διεξοδικότερα στο blog του. Ένας από τους σημαντικότερους νεωτερισμούς αφορά το λεγόμενο "App Button", μια κεντρική επιφάνεια, η οποία περιλαμβάνει όλα τα μενού. Κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο σχεδιαστής του Firefox εμπνεύστηκε από το Office 2007 και τις άλλες γηγενές εφαρμογές των Windows 7, όπως το Paint και το WordPad.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE



Το παρακάτω μήνυμα έστειλε η google στο email μου.

Γεια σας,

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο, την ενέργεια και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε το 2009.

Φέτος, χάρη στο πνεύμα προσφοράς των ημερών, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Ανυπομονούμε και το 2010 να συνεργαστούμε με στόχο τη διαχρονική επιτυχία.

Καλές γιορτές,
Η Ομάδα της Google

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε), σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη βράβευση σχολικών δικτυακών τόπων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η ηθική και υλική επιβράβευση των σχολικών και των διοικητικών μονάδων, καθώς και των εκπαιδευτικών-δημιουργών, που διατηρούν ποιοτικούς διαδικτυακούς τόπους παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των δικτυακών τόπων θα διεξαχθεί στο διάστημα από την 1 Φεβρουαρίου 2010 έως τις 31 Μαρτίου 2010.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΟΥΛΕΣ

Tα σκυλάκια και οι γατούλες τραγουδάνε με τον δικό τους τον τρόπο τα κάλαντα!!!

Απολαύστετα είναι πολύ ωραίο βιντεάκι!!!

Και αυτό μας λέει ότι όλοι όχι μόνο οι άνθρωποι περιμένουν με αγωνία τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!! :)



ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΤΗΡΑΣ ΑΠΟ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ

Πορτογάλοι ωκεανογράφοι ανακάλυψαν στο βυθό έξω από τις Αζόρες μια γιγάντια λεκάνη που ίσως δημιουργήθηκε από πρόσκρουση μετεωρίτη πριν από λίγα εκατομμύρια χρόνια. Λόγω του σχήματός του, ο πιθανός κρατήρας βαφτίστηκε «Τηγανητό Αβγό».Ο τεράστιος λάκκος βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το αρχιπέλαγος των Αζορών και σε βάθος δύο χιλιομέτρων. Έχει βάθος 110 μέτρα και στο κέντρο του φέρει έναν κυκλικό λόφο ύψους 300 περίπου μέτρων, ο οποίος θυμίζει κρόκο σε αβγό μάτι. Αυτού του είδους η κεντρική ανύψωση είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των κρατήρων που δημιουργούνται από πτώσεις διαστημικών βράχων ή κομητών, καθώς το έδαφος αναπηδά αμέσως μετά το χτύπημα.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ- ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

Όταν ακόμη ήμουν έξη χρονών, είδα μια υπέροχη ζωγραφιά σ' ένα βιβλίο για το Άγριο Δάσος, που είχε τον τίτλο «Αληθινές Ιστορίες». Έδειχνε ένα τεράστιο φίδι, το βόα, που καταβρόχθιζε κάποιο αγρίμι. Να ένα αντίγραφο κείνης της ζωγραφιάς.
Boa
Στο βιβλίο έγραφε: «Οι βόες καταπίνουν τη λεία τους ολόκληρη, χωρίς να τη μασήσουν. Ύστερα, καθώς δεν μπορούν μήτε να σαλέψουν, βυθίζονται σε ύπνο για έξη μήνες μέχρι να χωνέψουν».
Στοχάστηκα τότε πολύ πάνω στις περιπέτειες στη ζούγκλα και, με τη σειρά μου, πέτυχα να σκαρώσω την πρώτη μου ζωγραφιά μ' ένα χρωματιστό μολύβι. Τη ζωγραφιά νούμερο 1. Ήταν κάπως έτσι:
Hat
Έδειξα το αριστούργημά μου σε μερικούς μεγάλους και τους ρώτησα αν τους φόβιζε.
Εκείνοι μου απάντησαν: Γιατί να μας φοβίσει ένα καπέλο; Το σχέδιό μου δεν έδειχνε ένα καπέλο. Έδειχνε ένα βόα που χώνευε ένα ελέφαντα. Τότε κι εγώ ζωγράφισα την εσωτερική μεριά του βόα, για να μπορέσουν οι μεγάλοι να καταλάβουν. Πάντα τους χρειάζονται εξηγήσεις για να καταλάβουν Η ζωγραφιά μου νούμερο 2 ήταν κάπως έτσι:
Elephant inside the boa
Οι μεγάλοι με συμβούλευσαν να παρατήσω τις ζωγραφιές με τους βόες ανοιχτούς ή κλειστούς και ν' ασχοληθώ καλύτερα με τη γεωγραφία, την ιστορία, την αριθμητική και τη γραμματική.
Έτσι, στα έξη μου χρόνια, εγκατέλειψα μια λαμπρή καριέρα ζωγράφου. Είχα απογοητευθεί από την αποτυχία της ζωγραφιάς μου νούμερο 1 και της ζωγραφιάς μου νούμερο 2. Από μόνοι τους οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν ποτέ τίποτε κι είναι πολύ κουραστικό για τα παιδιά να τους δίνουν κάθε φορά εξηγήσεις.
Αναγκάστηκα, λοιπόν, να διαλέξω ένα άλλο επάγγελμα κι έτσι έμαθα να οδηγώ αεροπλάνο. Λίγο πολύ πέταξα παντού σ' όλο τον κόσμο. Και η γεωγραφία, αυτό είναι αλήθεια, πολύ μου χρησίμεψε. Μπορούσα ν' αναγνωρίσω με τη πρώτη ματιά την Κίνα από την Αριζόνα.
Αυτό είναι κάτι πολύ χρήσιμο, ιδιαίτερα μάλιστα σαν τυχαίνει να 'χεις χάσει το δρόμο σου τη νύχτα.
Έτσι, στη ζωή μου, γνωρίστηκα με χίλιους δυο ανθρώπους σοβαρούς. Πέρασα χρόνια και χρόνια με μεγάλους και, μάλιστα, τους έζησα από πολύ κοντά. Ωστόσο, αυτό δεν καλυτέρεψε και πολύ τη γνώμη μου για την αφεντιά τους.
Όταν κάποτε τύχαινε να συναντήσω κάποιον που μου φαινόταν ότι του έκοβε κάπως περισσότερο, πειραματιζόμουν πάνω του με τη ζωγραφιά νούμερο 1 που την είχα πάντα μαζί μου. Ήθελα να ξέρω αν πραγματικά έβλεπε πέρα από τη μύτη του. Μα κείνος πάντα μου απαντούσε: «Είναι ένα καπέλο». Κι εγώ τότε δεν του μιλούσα ούτε για βόες, ούτε για παρθένα δάση, ούτε γι' αστέρια. Πήγαινα με τα νερά του, γινόμουν σαν κι αυτόν. Του μιλούσα για γέφυρες, για γκολφ, για πολιτική και για γραβάτες. Κι ο μεγάλος έδειχνε πολύ ευχαριστημένος που είχε γνωρίσει ένα το ίδιο σαν κι αυτόν λογικό άνθρωπο.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


Σήμερα το απόγευμα, όπως κάθε χρόνο, ο εφημέριος του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου μαζί με τους επιτρόπους του ναού θα μοιράσουν τρόφιμα, τα οποία μάζεψαν τις τελευταίες ημέρες, στις φτωχές οικογένειες της ενορίας.

Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένως ο πατέρας Στυλιανός Σωτηρόπουλος, ο εφημέριος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπάρχουν άνθρωποι τόσο στην ενορία του όσο και στις υπόλοιπες ενορίες που δεν έχουν ούτε φαγητό να φάνε.


ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΜΕ ΚΟΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ



Σοκ για το πόσο ανωμαλία και διαστροφή μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος έχει προκαλέσει η υπόθεση με μια γάτα, που ην ονόμασαν Timothy, στη Minnesota των ΗΠΑ. ενα ζευγάρι όπως διέσχιζε έναν δρόμο είδε ανάμεσα στα αμάξια μια γάτα πεσμένη.



ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ


Βρεφικό γάλα που παράγεται στην Ελβετία και διανέμεται μέσω της Ισπανίας σε νοσοκομειακές μονάδες έχει επιμολυνθεί με τα βακτηρίδια E-Coli και Staphylococcus epidermidis.

Το άκρως επικίνδυνο γάλα δεν είναι γνωστό, καθώς δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά νόμιμα. Ωστόσο, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, οι οποίοι καλούνται να ενημερώσουν τον ΕΟΦ, εάν εντοπίσουν την επικίνδυνη παρτίδα.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ



Μάλλον πολύ καλοστημένη και σκηνοθετημένη ( με χολιγουντιανά τρικ) ήταν η επίθεση που δέχθηκε προ ημερών στο Μιλάνο ο Μπερλουσκόνι...Ενα βίντεο που έχει σπάσει ρεκόρ επισκέψεων μεσα σε λίγες μέρες στο Υοutube δείνχει μια σειρά απο συμπτώσεις και κενά στην εικόνα και...
στους χρόνους που εμφανίζεται ο Μπερλουσκόνι ...στο βίντεο την ώρα της επίθεσης και μετά !

blogger templates | Make Money Online