Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ



Αυτή τη Κυριακή το πρωΐ, να πάρουμε τα παιδιά μας, τους φίλους μας και να πάμε στο Σύνταγμα, στην μεγάλη αλλαγή της Φρουράς. Βγαίνει όλη, με την Σημαία της μπροστά. Με την επίσημη στολή με την χρυσοποίκιλτη φέρμελη. Πάμε να τιμήσουμε το παράδειγμα. Να τιμήσουμε το ένοπλο χέρι του Έθνους, τον θεματοφύλακα της Ελευθερίας μας. Αντε, αφήστε τα πληκτρολόγια και πάμε. Πάμε να δούμε να «περνάει ο Στρατός της Ελλάδος φρουρός». Ναι, ρε, ο Στρατός. Αμ’ ποιος; Ο …Αλιβιζάτος;

Απ’ αλλού το περιμένεις κι απ’ αλλού σου έρχεται. Ποιό; Το παράδειγμα. Μια μικρή ελπίδα.
Η «πνευματική ηγεσία», παχιά – παχιά, περιφέρει κούτσα – κούτσα την ιδεοληπτική καμπουρίτσα της στις στήλες των συγκροτημάτων. Η κοντοστούπα ψυχή τους πότε μας έδωσε, εδώ και χρόνια μια ανάταση; Αν δεν ήταν κάτι κοσμοκαλόγεροι των βιβλιοθηκών και της έρευνας κι ο Μίκης, που και που, θα κοντεύαμε να ξεχάσουμε πως είναι η πνευματική πρωτοπορία μ’ όλους αυτούς τους γκρίζους που πάνε από ΜΚΟ σε «Ανεξάρτητη Αρχή» και τούμπαλιν.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε ή ακούσατε για μια πράξη τους και είπατε; Αααα, μα τι είπε ή τι έκανε ο άνθρωπος και τρέξατε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, το φέρατε σαν παράδειγμα στα παιδιά σας; Πότε νοιώσατε τη βαθιά συγκίνηση που προκαλεί ο αυθεντικός, πρωτογενής Λόγος από μια ψυχή που αναζητά την αλήθεια, την γνώση κι αγαπάει βαθιά τον τόπο και το λαό; Πότε ήταν η τελευταία φορά που νοιώσατε ότι το παράδειγμα κάποιου σας συγκλονίζει και σας καλεί στο καθήκον;

ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Περίπου ως... κατοικίδια αντιμετωπίζονται οι αρκούδες στον Bυθό Πενταλόφου Kοζάνης, ένα ορεινό χωριό σχεδόν 100 μόνιμων κατοίκων στην Πίνδο. Kάθε κάτοικος του Bυθού έχει να διηγηθεί τουλάχιστον μία εμπειρία συνάντησής του με αρκούδα, ενώ τα μέλη μίας συγκεκριμένης «αρκουδο-οικογένειας» τείνει να μετατραπούν σε... επίτιμους δημότες, αφού σε τακτά διαστήματα τα έχουν δει να κόβουν βόλτες μέσα στα στενά δρομάκια και στις αυλές των σπιτιών.


Eνα χωριό ζει με τις... αρκούδες
Πρόκειται για μία νεαρή μητέρα με τα δύο μικρά της, η οποία την περασμένη άνοιξη εθεάθη να είναι σκαρφαλωμένη σε μία κερασιά στην αυλή ενός σπιτιού και να τρώει κεράσια, με τα μικρά να την περιμένουν στη σκιά του δέντρου.
Σε... επίτιμο δημότη του Bυθού Πενταλόφου στην Kοζάνη τείνει να μετατραπεί μία οικογένεια αρκούδων, καθώς σε τακτά χρονικά διαστήματα εισέρχεται στο χωριό (φωτογραφία αρχείου)
«H γυναίκα που έχει το σπίτι την παρακολουθούσε από το παράθυρο και μου τηλεφώνησε να έρθω να τη δω. Στεκόμασταν επτά - οκτώ άτομα σε απόσταση δέκα μέτρων και την κοιτάζαμε να τρώει ατάραχη, μέχρι που κάποια στιγμή κατέβηκε, πήρε τα μικρά της και χάθηκαν στο δάσος», είπε στο «Eθνος» ο πρόεδρος της Kοινότητας Πενταλόφου Γιώργος Kαρούτας.
H ίδια οικογένεια εμφανίστηκε πολλές φορές μέσα στα στενά ή στις παρυφές του χωριού, με τελευταία φορά την 27η Δεκεμβρίου, όταν δύο μέλη της Oικολογικής Kίνησης Kοζάνης την είδαν να διασχίζει το καστανόδασος που περιβάλλει τον Bυθό.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ


Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών για την κατασκευή του πρώτου εκπτωτικού χωριού McArthurGlen στα Σπάτα.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ, η οποία θα εκτείνεται σε 21 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στα Σπάτα, θα κατασκευαστεί σε ακίνητο που έχει αγοράσει η McArthurGlen από τον όμιλο Ελλάκτωρ και θα βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο της Reds. Στο project θα συμμετέχει και η Bluehouse Capital, επενδυτική εταιρεία με αντικείμενο την ανάπτυξη και εκμετάλλευση ακινήτων και έργων υποδομής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα κέντρο, όπου μεγάλες ελληνικές και ξένες εμπορικές φίρμες θα διαθέτουν τα προϊόντα τους με σημαντικές εκπτώσεις, θα απασχολούνται περίπου 1.000 εργαζόμενοι. Θα αποτελείται από 125 καταστήματα (από 50 έως 430 τ.μ.), θα διαθέτει χώρους ψυχαγωγίας (εστιατόρια, καφετέριες κλπ) που αναμένεται να εμφανίζουν ετήσια έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, και θα δημιουργηθούν 2.000 θέσεις στάθμευσης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ DIABLERY


Messa-pios: Πότε δημιουργήθηκε το συγκρότημα Diablery;
Nimerius(κιθαρίστας του συγκροτήματος): Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008
Messa-pios: Από πόσα μέλη αποτελείται το συγκρότημα
Nimerius: Προς το παρόν αποτελείται από τρία άτομα. Από εμένα που παίζω κιθάρα, από τον Daemonarch στο τραγούδι και ο Antichris στο Μπάσο.
Messa-pios: Τι σημαίνει το όνομα του συγκροτήματος;
Nimerius: Το όνομα αυτό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον αθεϊστή Anton Lavey σε μία βίβλο και σημαίνει διαβολισμός, δηλαδή ότιδήποτε αντιτείθεται στην θρησκεία. Επνευστής του ονόματος για το συγκρότημά μας είναι ο τραγουδιστής Daemonarch.
Messa-pios: Έχετε κυκλοφορήσει κάποιον δίσκο;
Nimerius: Αυτή την περίοδο γράφουμε τον πρώτο μας προσωπικό δίσκο ΄που θα λέγεται: Beyond the cosmic rules και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσεικαι το πρώτο demo με τίτλο Impaling the Throne. Τη δουλειά του συγκροτήματος μπορείτε να την βρείτε στην σελίδα http://www.diablery.tk
Messapios: Το στυλ της μουσικής που τραγουδάτε για κάποιους είναι συνυφασμένο με το σατανισμο. Συμφωνείς:
Nimerius:
Είναι συνυφασμένο, αλλά όχι με την χριστιανική εννοια, εξάλου είμαστε κατά όλων των θρησκειών, αλλά με μια φιλοσοφία που μπορεί κάποιος να εκφρασει όλα του τα συναισθηματα ακόμη και το μίσος. Είναι μια φιλοσοφία εγωιστική, όπου ο πυρήνας της είναι ο άνθρωπος. Σατανάς για μας είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και η δύναμη του.


blogger templates | Make Money Online