Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

500.000 ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ

Με αφορμή το πρόστιμο που έφαγε ο αγαπητός Λάκης από το ΕΣΡ αναρωτιέμαι μέχρι που θα πάει αυτό το πράγμα; Αντί να τιμωρηθούν κάποιοι εθνικοί σταρ που κατακλίζουν τα κανάλια και γίνονται πρώτυπα των νέων, τιμωρούνται οι λίγοι που αξίζουν στην τηλεόραση; Μα πως γίνεται αυτό τέλος πάντων; Δηλαδή αν ζούσε σήμερα ο Αριστοφάνης πόσα ευρώ θα πλήρωνε για αυτά που θα έλεγε; Μήπως μπορεί να μου απαντήσει κανείς;  Εγώ πάντως θα απαντήσω με ένα απόσπασμα από τις εκκλησιάζουσες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΞΎΛΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΑΠΟ ΕΛΑΦΙ

ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



Μια μητέρα η οποία έκανε στο γιο της, που υπέφερε από εγκεφαλικές βλάβες, θανατηφόρα ένεση ηρωίνης για να θέσει τέλος στο “μαρτύριό” του καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία του χθες Τετάρτη. Η Φράνσις Ίνγκλις, 57 ετών, ομολόγησε ότι έκανε την ένεση στον γιο της Τομ, 22 ετών, το Νοέμβριο του 2008, διότι δεν ήθελε να τον βλέπει να υποφέρει, αλλά δεν παραδέχθηκε την ενοχή της στην κατηγορία του φόνου. Η γυναίκα είπε στο δικαστήριο ότι ο γιος της “ζούσε μια κόλαση” εξ αιτίας των σοβαρού τραυματισμού του που προκλήθηκε όταν έπεσε από κινούμενο νοσοκομειακό τον Ιούλιο του 2007 και επέμεινε ότι ενήργησε με κίνητρο την “αγάπη” της προς το παιδί της.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ




Στην παρούσα ανάρτηση θα γίνει εκτενής αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας. Οι Ολυμπιακοί αγώνες πρωτοεμφανίστηκαν το 776 π.Χ. Στην αρχή βέβαια οι αγώνες αυτοί, όπως συνεπάγεται και από την προσέλευση των Ολυμπιονικών, δεν ήταν ακριβώς πανελλήνιοι. Τα πρώτα πενήντα χρόνια το πρόγραμμα περιλάμβανε μόνο το άθλημα του δρόμου, που διατήρησε και αργότερα περίοπτη θέση στους αγώνες. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κάθε Ολυμπιάδα έπαιρνε το όνομά της από το όνομα του νικητού δρομέα. Για παράδειγμα η πρώτη Ολυμπιάδα ονομάστηκε Ηλείος από τον νικητή δρομέα που δεν ήταν άλλος από τον Ηλείο τον Κόροιο. Εκτός από το δρόμο ή στάδιο που το μήκος του ποίκιλλε κατά περιοχές (από 167 ως 210 μ.), το 724 π.Χ. έχουμε την είσοδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του δίαυλου. Στον δίαυλο ο δρομέας έτρεχε ως το τέρμα του σταδίου και επανέκαμψε στην αφετηρία. Το 720 π.Χ. γίνεται ολυμπιακό άθλημα η δολιχοδρομία και το 708 π.Χ. η πάλη και το πένταθλο. Το πένταθλο αποτελείτο από το δρόμο, το άλμα, τη δισκοβολία, τον ακοντισμό και την πάλη. Το 688 π.Χ. εισέρχεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες η πυγμαχία, το 680 π.Χ. οι αρματοδρομίες και το 648 π.Χ. οι ιπποδρομίες και το παγκράτιο. Το 632 π.Χ. έχουμε για πρώτη φορά αγώνες παίδων, όπου αγωνίζονταν στο δρόμο και την πάλη. Το 628 π.Χ. για μια και μοναδική φορά πραγματοποιήθηκε το πένταθλο παίδων. Το 616 π.Χ. έχουμε την πυγμαχία παίδων και το 520 π.Χ. την όπλιτοδρομία. Οι οπλιτοδρόμοι έφεραν αμυντικά όπλα. Στην αρχή έφεραν περικεφαλαία, κνημίδες και ασπίδα. Αργότερα όμως έφεραν μόνο ασπίδα.

ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ




Όποιος θέλει να μάθει καλά τις χώρες, τις πρωτεύουσες, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα βουνά και τους πολιτισμούς όλής της Ευρώπης, ας κάνει κλικ εδώ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ MICHELA VITTORIA

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ MTV ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ



Δίωρος φιλανθρωπικός μαραθώνιος από το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αϊτή σε απευθείας live μετάδοση και από το MTV Greece τα ξημερώματα της Παρασκευής (προς Σάββατο), 22 Ιανουαρίου, στις 03:00 π.μ.
Ο παγκόσμιος τηλεμαραθώνιος του MTV International «Hope for Haiti Now: A Global Benefit for Earthquake Relief», που στοχεύει στην άμεση συμπαράσταση των σεισμοπαθών της Αϊτής και θα προβληθεί live από το MTV Greece, την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, στις 03:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας), ανακοινώνει τη συμμετοχή διασήμων που θα παραστούν στη φιλανθρωπική εκδήλωση. Συγκεκριμένα, στον τηλεμαραθώνιο συμμετέχουν και υποστηρίζουν οι:


•Wyclef Jean, Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Mary J. Blige, Shakira, και Sting από τη Νέα Υόρκη
•Alicia Keys, Christina Aguilera, Dave Matthews, John Legend, Justin Timberlake, Stevie Wonder, Taylor Swift, και Group Performance από τους Keith Urban, Kid Rock, και Sheryl Crow από το Λος Άντζελες
•Coldplay και Group Performance από τους Bono, The Edge, Jay-Z και Rihanna από το Λονδίνο
•Συντονίζουν οι Wyclef Jean από τη Νέα Υόρκη, George Clooney από το Λος Άντζελες και Anderson Cooper του CNN από την Αϊτή

ΔΙΔΥΜΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ



Τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έγινε στο Τρίκορφο Φωκίδας, ο οποίος μετρήθηκε και ανακοινώθηκε, έχοντας μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από το Εθνικό Σεισμογραφικό Δίκτυο, ενώ όλοι τον ένιωσαν παραπάνω και οι σεισμολόγοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη του φαινομένου για να διαπιστωθεί μια φθίνουσα μετασεισμική ακολουθία, δηλαδή μια φθίνουσα πορεία της σεισμικότητας, προς έκπληξη όλων συνέβη και δεύτερος δίδυμος -σε μέγεθος- σεισμός έχοντας ισότιμο μέγεθος με το ίδιο επίκεντρο.

Το φαινόμενο των δίδυμων σεισμών χαρακτηρίζει ορισμένα ρήγματα της Ελλάδας, που αντί να έχουμε μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία, παρουσιάζεται και δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση.

Σε τηλεοπική εκπομπή την περασμένη Δευτέρα είχε αναφερθεί το φαινόμενο των δίδυμων σεισμών όπου οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Χουλιάρας εκδήλωσαν τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη του φαινομένου.

Η νέα δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 02:46 στην περιοχή του Ευπαλίου Φωκίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι κάτοικοι της Φωκίδας πετάχτηκαν από τα σπίτια τους, καθώς η ανησυχία τους από τη δόνηση της Δευτέρας δεν έχει καταλαγιάσει. Από τις πρώτες πρωινές, το τηλέφωνο του δημαρχείου κατακλύζεται από τηλεφωνήματα που αναφέρουν τις πρώτες ζημιές σε σπίτια αλλά και κατολισθήσεις στις επαρχιακές οδούς.

Συνεργεία του δήμου και της Νομαρχίας καταγράφουν την έκταση των ζημιών, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν δείχνουν ιδιαίτερα σημαντικές.

ΠΗΓΗ:


Απολίτιστο Στέκι

blogger templates | Make Money Online