Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΕΦΟΣ 5 ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ



Με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική ιδιωτικού νοσοκομείου ένα αγοράκι πέντε μηνών.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την μητέρα του και την επιμελήτρια ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Σήμερα το μεσημέρι η ομάδα του Δήμου Μεσσαπίων όπου αποτελείτο από τους συλλόγους Πάλης- Ρυθμικής και τους διαχειριστές των ιστολογίων Messa-pios και Yperdimios επισκέφθηκαν τα γραφεία του Χαμόγελου του παιδιού για να δώσουν τα τρόφιμα, τα ενδύματα, τα σκεπάσματα και τα παιχνίδια που συγκέντρωσαν μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2009.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ GREEK FUN ΚΑΙ ΤΟ GMATO INFO

Μετα τη διωξη που ασκήθηκε κατα των δυο διαχειριστων του greek-fun.com Την ιδια τυχη συμφωνα με πληροφορίες εχει και το gamato.info. τα sites αυτά, τα μέλη των οποίων είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum δυνατότητα να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και

ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιριών.

ΕΣΠΑΣΕ Ο ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Διεθνής κοινοπραξία επιστημόνων από 10 χώρες κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το συνδυασμό του γενετικού κώδικα που ανήκει σε δύο από τους πιο κοινούς καρκίνους , σε αυτόν του δέρματος και του πνεύμονα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC. H ανακάλυψη αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο θεραπείας και πρόληψης της επαράτου νόσου.

Σύμφωνα με την βρετανική οργάνωση κατά του καρκίνου "Wellcome Trust", η καταγραφή του γενετικού κώδικα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ταχύτερο εντοπισμό των όγκων μέσω εξετάσεων αίματος, αλλά και προσδοκίες για αποτελεσματικότερα φάρμακα.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΤ



Ανάρτησε ο kraxtisgr.blogspot.com

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΡΩΕΙ ΣΚΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Πριν λίγη ώρα μου εστάλη ένα μήνυμα από το ιστολόγιο Λαϊκούρα live ότι λαθρομετανάστης στη Σπάρτη σκοτώνει και τρώει ένα σκύλο. Πραγματικά όταν είδα την φωτογραφία που βλέπετε και εσείς έμεινα άναυδος.




ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ- ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Το παρακάτω βίντεο κλιπ του τραγουδιού των Onirama φόβοι του Πρίγκιπα, είναι μια καμπάνια του περιοδικού Town Town για την προστασία από τον ιό του AIDS. Σε αυτό λαμβάνουν γυμνοί οι παρακάτω Έλληνες της showbiz:

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Κάποτε στην Αμερική, τον Χασσάν τον έλεγαν Γιάννη.

Το Μάρτιο του 1998 η κοινοτική αρχή στο Παλαιό Κεραμίδι, ένα χωριό στο νομό Πιερίας, απαγόρευσε την κυκλοφορία των Αλβανών μεταναστών μετά τη δύση του ηλίου. Το μέτρο αυτό, που επιβλήθηκε για να περιορίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα επισκέφτηκε το Παλιό Κεραμίδι και κάλεσε τους κατοίκους σε δύο δημόσιες συζητήσεις.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τουρκικού στόλου, μία δραστηριότητα που έχει κρατηθεί, αν όχι μυστική, πάντως δεν διαφημίστηκε καθόλου, από την Aγκυρα, όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν...


Και όμως όλος ο τουρκικός πολεμικός στόλος, εκτός από τις ημέρες που λόγω κακοκαιρίας βρισκεται εντός ναυστάθμων έχει αναπτυχθεί σε μία έκταση που ξεκινά από τις ακτές της Θράκης και φτάνει μέχρι την Κύπρο.

Ιδιαίτερη δραστηριότητα κατεγράφη από τα τουρκικά υποβρύχια τα οποία «συνελήφθησαν» τουλάχιστον αρκετές φορές από τα σταθερά και κινητά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης του Π.Ν. να κινούνται σε θαλάσσιες περιοχές στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων όπως της Aνδρου, της Σκύρου και δυτικά της Καρπάθου.

Η δραστηριότητα του τουρκικού Ναυτικού παρακολουθείται με πολύ προσοχή κυρίως μετά τις δύο NAVTEX που εξέδωσε η Aγκυρα τον Οκτώβριο με τις οποίες προανήγγειλε πετρελαϊκές έρευνες εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά σε απόσταση αναπνοής, για την ακρίβεια λίγο έξω από τα λιμάνια των ελληνικών νησιών Λέσβος, Κω και Σύμη.

Σύμφωνα με αυτές τις NAVTEX, οι οποίες εκδόθηκαν μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου (και αυτό έχει την σημασία του) και κρατήθηκαν μυστικές από ελληνικής πλευράς, η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει από 24/10 μέχρι τις 11/11 και από τις 26/10 μέχρι τις 30/1 σεισμικές έρευνες απέναντι από τις νήσους Κω & Σύμη και Λέσβο αντίστοιχα, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Η δραστηριότητα αυτή έχει δημιουργήσει ανησυχία στην ελληνική πλευρά. Και πάντα οι έρευνες αυτές γίνονται υπό την προστασία μονάδων του τουρκικού στόλου. Μόνο τυχαία δεν ήταν η αποστροφή της συνέντευξης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προ τριών ημέρων ότι «δεν έχουμε πετρέλαιο ή έστω όσο έχουμε βρει είναι ελάχιστο».

Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αποτελέσει το ενεργειακό έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στις σχέσεις με την Τουρκία. Η ιστορία του 1987 που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου και κατέληξε με αμοιβαία υποχώρηση στις προγενέστερες θέσεις του πρωτοκόλλου Καραμανλή-Ετζεβίτ, όπου και οι δύο χώρες δήλωναν αποχή από πετρελαϊκές έρευνες μέχρι να λυθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας κάθε άλλο παρά έχει ξεχαστεί.
Το θέμα είναι γιατί ο πρωθυπουργός προσπάθησε να προκαταλάβει τα αποτελέσματα όχι μόνο των τουρκικών, αλλά και των ανάλογων ελληνικών ενεργειών.

Πριν από τρεις μήνες ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζιδάκης είχε εγκρίνει την διαδικασία της μεταβίβασης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης των σημαντικότερων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Θρακικό Πέλαγος από την Καναδική εταιρία DENISON, στην «Ενεργειακή Αιγαίου».

Τα κοιτάσματα στα οποία είχε δικαιώματα η DENISON και στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία Calfrac, η οποία όμως δεν προχώρησε που δεν προχώρησε σε καμία ερευνητική γεώτρηση εδώ και αρκετά χρόνια, τώρα μεταβιβάστηκαν στην «Ενεργειακή Αιγαίου». Τα κοιτάσματα που θα ερευνηθούν είναι στη θέση ¶θως, στη θέση Αμμώδη και στη θέση... Μπάμπουρας. Τι σημαίνει Μπάμπουρας; Εκεί, δέκα μίλια ανατολικά της Θάσου, όλα δείχνουν ότι «κοιμάται» το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της περιοχής
Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1972-1973 στις πρώτες έρευνες που έγιναν για πετρέλαιο στην περιοχή και Σύμφωνα με το τεστ καύσεως που είχε πραγματοποιηθεί το 1972 σε γεώτρηση στο εν λόγω κοίτασμα, είχαν προκύψει ενδείξεις για ποσότητα πετρελαίου μέχρι και 350.000 βαρέλια την ημέρα και περί το 1 δις βαρέλια πετρελαίου συνολικά. Οι σημερινές ερευνητικές μέθοδοι «υπόσχονται» να καταγράψουν ακριβέστατα το όλο κοίτασμα.
Το θέμα όμως είναι ότι το κοίτασμα βρίσκεται εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων, έστω και αν είναι σαφές ότι είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αλλά αυτό δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Είναι γεγονός ότι ο Μπάμπουρας αποτέλεσε την αιτία πολλών προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή για την ακρίβεια ήταν η αφορμή για το ξύπνημα των επεκτατικών, ρεβιζιονιστικών στόχων της ¶γκυρας από το 1973 και μετά.
Από τότε ξεκίνησαν οι αμφισβητήσεις του εναέριου χώρου των 10 ν.μ., τότε τέθηκε θέμα υφαλοκρηπίδας κλπ. Και τον Μάρτιο του 1987 μπορεί το «Σισμίκ» να επέτρεψε με την «ουρά στα σκέλια» στο λιμάνι, αλλά και από ελληνικής πλευράς αναχαιτίστηκε η προγραμματισμένη γεώτρηση στον Μπάμπουρα.

Στοιχεία για το συγκεκριμένο κοίτασμα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τον συγγραφέα και διπλωμάτη Αθανάσιο Στριγά, υποστηρίζει ότι «αν τα τεράστια αποθέματα του Μπάμπουρα αντληθούν, θα ανατρέψουν τελείως τις ισχύουσες ισορροπίες στην αγορά πετρελαίου.
Είχαμε δηλαδή μία πλήρη επιστροφή και σμμόρφωση στο Πρωτόκολλο της Βέρνης και τα συμφωνηθέντα μεταξύ Καραμανλή - Ετσεβίτ τα οποία αρχικά η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου τα είχε θεωρήσει ανενεργά και είχε δώσει συγκατάθεση για γεώτρηση στον Μπάμπουρα.

Το Πρωτόκολλο δέσμευε και τις δύο πλευρές να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια στην περιοχή, όσο διάστημα διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις για την υφαλοκρηπίδα. Από τη στιγμή όμως που οι διαπραγματεύσεις είχαν διακοπεί, το Πρωτόκολλο ήταν τουλάχιστον ανενεργό.
Η Aγκυρα γνωρίζει ότι ακόμα και να βρει πετρέλαιο στις περιοχές που ερευνά, αυτό θα είναι προέκταση κοιτασμάτων που βρίσκονται είτε σε ελληνικά χωρικά ύδατα είτε στην «λαβίδα» των ελληνικών νησιών. Πιθανόν με αυτό τον τρόπο να θέλει να οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση των πετρελαίων στο Αιγαίο.

Η ελληνική πλευρά με την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει ότι θέλει «να ρίξει κάτω από το χαλί» το θέμα «πετρέλαια στο Αιγαίο».
Το αν το κοίτασμα του Μπάμπουρα πρέπει να αξιοποιηθεί ή όχι (μην ξεχνάμε ότι με τις σημερινές τιμές πετρελαίου και αν αυτές κρατηθούν πάνω από τα 50 δολάρια, μπορεί να συνεισφέρει από 1,5 έως 3% στην μείωση του ελλείμματος σε πέντε χρόνια) είναι καθαρά θέμα εθνικής στρατηγικής..."

ΠΗΓΗ:

Το Τεφτέρι

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2

Μ'αφορμή τις τυς δηλώσεις του υπουργού κ.Ραγκούση στο MEGA CHANEL,οτι ο ''Καποδίστριας 2'' πρέπει να θεωρείται σίγουρος,κύκλοι κομματικοί όσο και υποψήφιοι Δήμαρχοι άρχισαν τα παιχνίδια τους ειδικότερα σ'ότι αφορά την έδρα του νέου Δήμου!

Σύμφωνα με τα όσα εως τώρα έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας ησυνένωση θα περιλαμβάνει τον Δήμο μας, της Ν.Αρτάκης και των Διρφύων,και ως έδρα είχε προκρηθεί η Αρτάκη με κριτήρια καθαρά πλυθησμιακά! Ένας απ'τους θιασώτες,σύμφωνα με πληροφορίες, αυτής της εξέλιξης την οποία προσπαθεί να κάνει τετελεσμένη είναι ο νύν Δήμαρχος Διρφύων και φερώμενος ως υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου,απ'τη πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ.Μπουροδήμος.

Ο λόγος που κινείται σ'αυτή τη λογική ο Δήμαρχος Διρφύων είναι ότι βρίσκει μεγαλύτερη στήριξη η υποψηφιοτητά του στην Αρτάκη,τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στα οργανωμένα μέλλη του ΠΑ. ΣΟ. Κ. Απ'την άλλη πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να προωθήτε η Αρτάκη με μοναδικό κριτήριο τον πλυθησμό της ενω σ'ολα τ'αλλα υστερεί!

Ανταπαντούν οτι η έδρα του νέου Δήμου ΠΡΕΠΕΙ να είναι τα Ψαχνά λόγο αρχαιότητας και ιστορικότητας(Δήμος απ'το1835),τις υποδομές που διαθέτει(κτηριακές,δημοτικές υπηρεσίες) την λειτουργία του Τ.Ε.Ι, την γεωγραφική του θέση με το εύρως των πρώην κοινοτήτων και το οτι είναι ο μεγαλύτερος δήμος της νέας συνένωσης.

Δυστηχώς όμως εως τώρα κανένα επιχείρημα δεν προβάλεται απο κανέναν απ'τη πλευρά του Δήμου μας! Ούτε οκ. Μπαζώτης,ούτε οκ. Καλαβρής(Δήμαρχος και πρώην Αντινομάρχης, Μεσσαπιώτες και οι δύο) ή ο κ. Λιάσκος ,ως πρώην Βουλευτής δεν έχουν τοποθετηθεί για το θέμα αυτό!

Αποτέλεσμα ο κ. Μπουροδήμος ''αλωνίζει'' μόνος του σ' ενα θέμα τόσο σοβαρό για την προοπτική του νυν Δήμου Μεσσαπίων μετά την εφαρμογή του ''Καποδίστρια2''.

ΠΗΓΗ:

Νέα της Μεσσαπίας

blogger templates | Make Money Online