Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΠΟΡΟΣ 3-0

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες ο Ηρακλής Ψαχνών κέρδισε 3-0 τον Πόρο. Ο Σέγκος άνοιξε το σκορ στο 30’ και ο Ανέστης στο 60ο λεπτό έγραψε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σιδηρόπουλος στο 70ο λεπτό.
ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ.: Μιχελής Θ., Συρόπουλος, Μιχελής Κ. (70' Σιδηρόπουλος), Κουρούπης, Μεθενίτης Σ., Γούναρης, Τσοκάνης, Κύρου, Ανέστης, Σέγκος (74' Μπρης), Λουκάς (77' Ράζος)
ΠΟΡΟΣ: Σωτηράκης, Δρούγκας, Κωστής (73' Μέλλος), Βλάχος, Βλαχοκυριάκος, Ψύλλας, Μπιζιώτας, Ζώρρας, Σταύρου (78' Στάθης), Νάκας (67' Κεφαλίδης), Μπελίτσας

ΠΗΓΗ:

sportime

ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ



Στην Ελλάδα, το κάπνισμα μεταξύ των εφήβων είναι συχνότερο από ποτέ, αν και υπάρχει πλέον η επαρκής γνώση ότι οδηγεί σε καρκίνο, καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες και αγγειακά επεισόδια. Δυστυχώς, σήμερα εμφανίζεται η τάση να παραμένει σταθερή η αναλογία των εφήβων αγοριών νέων καπνιστών και να αυξάνει η αναλογία των κοριτσιών που πρωτοκαπνίζουν.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οι μαθητές αρχίζουν να καπνίζουν συνήθως για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:
-Για να μιμηθούν τους γονείς τους ή τους δασκάλους τους.
-Για να αποδείξουν ότι μεγάλωσαν.
-Για να κάνουν ότι και οι φίλοι τους και να μην αισθάνονται απομονωμένοι στις παρέες τους.
-Γιατί πέφτουν θύματα καλοστημένων διαφημίσεων.
-Γιατί δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση τους για τις συνέπειες του καπνίσματος.
Επομένως, οι παράγοντες που οδηγούν τα παιδιά στο κάπνισμα είναι πολλοί και δρουν σε πολλαπλά επίπεδα: περιέργεια, αίσθηση ανεξαρτησίας, προσπάθεια αυτοειβεβαίωσης, εξασφάλιση εκτίμησης από την παρέα, κοινωνικοποίηση. Τα περισσότερα παιδιά καπνίζουν διότι αυτό τα βοηθά να ξεπερνούν το άγχος της εφηβικής ηλικίας.

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ



Μία από τις σημαντικότερες ερευνητικές αποκαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας συνιστά το αποτέλεσμα της έρευνας των Διδακτόρων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ Παναγιώτη Καραμπατζάκη και Βασίλη Ζαφρανά, που αναφέρεται στην ακουστική του Νεκρομαντείου του Αχέροντα.Τα μυστικά του νεκρομαντείου, εκεί όπου οι επισκέπτες πήγαιναν για να έρθουν σε επαφή με τους νεκρούς, περνώντας νωρίτερα από διάφορες σωματικές και ψυχικές δοκιμασίες, ήρθαν στην επιφάνεια με την συγκεκριμένη έρευνα που καταλήγει στο συμπέρασμα πως η υπόγεια αίθουσα είναι κατασκευασμένη με τέτοιον τρόπο που οι ακουστικές τιμές πλησιάζουν την ακουστικότητα που υπάρχει στους ανηχοϊκούς θαλάμους. Αυτοί είναι τα σύγχρονα εργαστήρια ακουστικής, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για επιστημονικές μετρήσεις.



ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΤΡΟΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΔΑΧΤΥΛΑ

Συχνά πολλοί άνθρωποι έχουν πάθει ατυχήματα με τον τροχό. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα τροχό όπου κόβει τα πάντα εκτός από δάχτυλα.

blogger templates | Make Money Online