Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ

Στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ

Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου

των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων,

Κύριε Αρχηγέ,

Σε επιστολή που μου έστειλε ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και πολιτικός κύριος Μουράτ Κανατλί, μου εξιστορεί τα γεγονότα σχετικά με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την τουρκοκυπριακή αστυνομία, μετά από διαδήλωση στις 28.10.2009 μπροστά στην Τουρκική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

Ο κ. Κανατλί ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές οι οποίοι πιστεύουν ότι το πρόσφατο πακέτο οικονομικών μέτρων που αποφάσισε η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση, επεβλήθη από την Άγκυρα και γι' αυτό αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στην Τουρκική Πρεσβεία.

Συνάγεται, λοιπόν, ότι η εις βάρος του δίωξη μπορεί να εκληφθεί ως εκδικητική ενέργεια, καθώς οι τουρκοκυπριακές αστυνομικές αρχές είναι υπόλογες στον αρχιστράτηγο του τουρκοκυπριακού στρατού, τον οποίο διορίζετε εσείς.


Κύριε Αρχηγέ,

Θεωρώ ότι οι ανησυχίες τις οποίες εκφράζει ο κ. Κανατλί είναι εύλογες. Ενδιαφέρουν όχι μόνο τον ίδιο και τους υποστηρικτές του, αλλά και όλους τους ευρωπαίους πολίτες που θεωρούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες των ευρωπαϊκών αξιών.

Κύριε Αρχηγέ,

Έχω παραδοσιακά ταχθεί κατά της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Κι ένας από τους λόγους είναι επειδή πιστεύω ότι στις αρχές του 21ου αιώνα δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα περιθώριο συμπεριφορών, όπως αυτή που καταγγέλλει ο τουρκοκύπριος πολιτικός και δημοσιογράφος, τον οποίο γνώρισα και προσωπικά κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Κύπρο.

Θα το εκτιμούσα εάν δίνατε τις αναγκαίες διευκρινίσεις για τις καταγγελίες και αν η εξέλιξη της υπόθεσης διέψευδε τις ανησυχίες μας.

Με τιμή

Μιχάλης Τρεμόπουλος

Ευρωβουλευτής


ΠΗΓΗ:

Οικολόγοι Πράσινοι Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω και το apnea.gr

Η ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

Υπόθεση αθλητισμού - προσαρμογή υποσιτισμού!
Χείρα βοηθείας, ... διατάραξη κοινής ησυχίας.
Μη ξέροντας στο άγνωστο που μας οδηγεί σβήνει η ελπίδα.

Κρίμα η υπομονή των τελευταίων χρόνων!
Έφυγε η πάλη ταξιδεύει, πίσω δε γυρνά
Κάτι μας προσπερνά.

Γιάννη προσπάθησε! Ίσως κάτι φέρεις
Φλόγα ενέργεια πάθος στα καινούργια παιδιά
Θέλουν το ποθητό: προβολή, αξιοπρέπεια, το άθλημα στο σωστό.

Σε ανθρώπους που αγαπάνε και ξέρουν να εκτιμάνε!
Εύχομαι το χάλκινο να είναι η αρχή και να μην είναι το τελευταίο,
Ενθύμιο και μοιραίο!

Άγγελος



ΠΗΓΗ:


Palema.gr

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ- ΖΗΛΕΥΩ ΤΟΥΣ ΡΟΚΑΔΕΣ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το ευρω-μεσογειακό σεισμολογικό κέντρο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 και μισή το πρωί της Πέμπτης. Το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στα Πολιτικά Ευβοίας.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ 14ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ


Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ στο γήπεδο ένα 14χρονος ποδοσφαιριστής στα Σπάτα.
Ο άτυχος παίκτης, κατά τη διάρκεια της προπόνησης των παίδων και των παμπαίδων του Αήττητου Σπατών σωριάστηκε ξαφνικά στο έδαφος.

Όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο ειδοποίησαν τον γιατρό της ομάδας, ο οποίος έσπευσε και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον νεαρό αθλητή, ο οποίος είχε υποστεί ανακοπή.

Τον άτυχο ποδοσφαιριστή παρέλαβε κινητή μονάδα από το παρακείμενο Κέντρο Υγείας και τον μετέφερε σε παρακείμενο νοσοκομείο.

Εντούτοις ήταν ήδη αργά, καθώς στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατος του, είδηση που βύθισε στη θλίψη τον Αήττητο αλλά και ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Η κηδεία του 14χρονου ποδοσφαιριστή θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης, στο νεκροταφείο των Σπατών.

ΠΗΓΗ:

georgelaios

Η ANNIE LENNOX ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2009


Για τον αγώνα της κατά του AIDS στη νότια Αφρική τιμήθηκε με το βραβείο «Γυναίκα της Ειρήνης 2009» η τραγουδίστρια Annie Lennox.



Στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Βραβευθέντων με Νομπέλ στη γερμανική πρωτεύουσα, μία ομάδα ανθρώπων που έχουν τιμηθεί για την προσφορά τους με Νομπέλ Ειρήνης απένειμαν το βραβείο στην Annie Lennox.

Η τραγουδίστρια παρέλαβε το βραβείο από τον Νοτιοαφρικανό Νομπελίστα Ειρήνης, Φρεντερίκ ντε Κλερκ, φορώντας ένα μπλουζάκι όπου αναγραφόταν «HIV Positive» (Θετική στον ιό HIV).

Με πρωτοβουλία της την άνοιξη του 2007, προσκάλεσε 23 τραγουδίστριες να ηχογραφήσουν έναν δίσκο τα χρήματα του οποίου (1,3 δισεκατομμύρια ευρώ) διατέθηκαν στην αγορά φαρμάκων, την παροχή ενημέρωσης και την προστασία των γυναικών και των παιδιών στη νότια Αφρική κατά του AIDS.

Παρέλαβε το βραβείο εκφράζοντας τη βαθιά της ευγνωμοσύνη για τη διάκριση αυτή που αφιέρωσε σε «όλες τις γυναίκες που εργάζονται στον κόσμο για να μειώσουν τις καταστροφές αυτής της πανδημίας».

«Παίρνω αυτό το βραβείο εκ μέρους τους, αυτές το αξίζουν πραγματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της γερμανικής πρωτεύουσας, όπου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διήμερη σύνοδος των τιμηθέντων με Νόμπελ Ειρήνης.





ΠΗΓΗ:

Cosmo.gr

blogger templates | Make Money Online