Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΒΛΗΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ-ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΣΑΠΙΟ


Εδώ και δύο χρόνια συνεχώς αναβάλλεται η δίκη για τον Ασωπό. Τελικά και την τελευταία φορά αναβλήθη με μετάθεση αυτής στις 27 Οκτωβρίου 2010. Κατηγορούμενες σε αυτό το δικαστήριο είναι οι 15 εταιρείες που μολύνουν τον ποταμό και τον έχουν μετατρέψει σε φαγέα απορρημάτων.

Και αναρωτιέμαι μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση; Μήπως τελικά και οι Μεσσαπιείς έχουν την ίδια κατάληξη με τους Ασωπαίους; Διότι και οι κάτοικοι των Μεσσαπίων αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τους Ασωπαίους και έχουν στις 10 Φεβρουαρίου τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δημάρχου που δουλεύει τον κόσμο μπροστά τα μάτια του πως το νερό είναι καλό για πόση. Είδομεν!!!!

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Όταν ψηφιζόταν σε μεταμεσονύκτια συνεδρίαση της Βουλής η τροπολογία Βερυβάκη για το μονοτονικό, η τότε κυβέρνηση, θωπεύοντας τον αριστερίστικο λαϊκισμό, ξεπούλαγε κάτι που ούτως ή άλλως δεν γνώριζε και δεν την ενδιέφερε! Ένα κομμάτι της Παιδείας συνυφασμένο, όχι μόνο με την αρχαιοελληνική παράδοση, αλλά και με την πνευματική παρακαταθήκη του νέου Ελληνισμού από το 18ο ήδη αιώνα! Ολ' οι θαυμαστοί 300, μαζί, συμπεριφέρθηκαν σαν αγράμματη γριούλα που βρίσκοντας στο σεντούκι της παλιά μπαρουτοκαπνισμένα κουμπούρια, τα δίνει στο γύφτο για ν' αδειάσει τον τόπο από τη «σαβούρα». Δεν ρωτάει κανέναν, και δεν θα μάθει ποτέ τι έχασε.
 
Κι ας φώναζε ο Ελύτης: «Είμαι υπέρ του παλαιού συστήματος, εναντίον του μονοτονικού και υπέρ της διδασκαλίας των Αρχαίων. Είναι η βάση για να ξέρεις την ετυμολογία των λέξεων». (Και πώς θα καταλάβεις άραγε Ελύτη χωρίς αυτή την έρμη την ετυμολογία;) Κι αλλού ξανά, γραφικότερα: «...κάθε ύψιλον, κάθε οξεία, κάθε υπογεγραμμένη, δεν είναι παρά ένας κολπίσκος, μια κατωφέρεια, μια κάθετη βράχου πάνω σε καμπύλη πρύμνας πλεούμενου, κυματιστοί αμπελώνες, υπέρθυρα εκκλησιών...». Δεν ήξερε αυτός, ήταν ποιητής!

Κι ας επέμενε ο Καστοριάδης: «Ν' αφήσετε τους τόνους και τα πνεύματα, γιατί αυτοί που τους βάλανε ήξεραν τι κάνανε. Η κατάργησή τους είναι κατάργηση της ορθογραφίας, που αποτελεί καταστροφή της συνέχειας. Ήδη τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, γιατί αυτοί είναι γεμάτοι από τον πλούτο των αρχαίων ελληνικών. Δηλαδή, πάμε να καταστρέψουμε ό,τι χτίσαμε!» Ήταν οπισθοδρομικός αυτός, παρωχημένος!

ΦΟΡΤΗΓΟ ΡΙΧΝΕΙ ΓΕΦΥΡΑ

 Το περιστατικό που θα δείτε παρακάτω έγινε στην Τουρκία όπου είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ



Κάνοντας ένα βήμα μπροστά η Creta Sense δημιούργησε το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα προσβάσιμο και σε ΑμεΑ και ειδικότερα σε άτομα με οπτική αναπηρία. Η σχεδίαση είναι τέτοια που ακολουθεί όλα τα διεθνώς καθιερωμένα πρότυπα  που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα και χρηστικότητα. Έτσι δίνουν την δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές ακόμη κι αν βρίσκονται μακριά από το κατάστημα Creta Sense , να γνωρίσουν την φιλοσοφία και να γευτούν τα πραγματικά ξεχωριστά προϊόντα  της εταιρείας αυτής. Όποιςο θέλει να επισκεφθεί το ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να κάνει κλικ εδώ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝΤΡΟ ΒΡΗΚΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ



Ένας άντρας, από την Ινδονησία, που τον αποκαλούν «ο άνθρωπος δέντρο» λόγω ότι στα άκρα του έχουν φυτρώσει ρίζες δέντρου έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα με την σπανιότητα της κατάστασης του!
Ο 35-χρονος Dede είχε «κόψει» το πόδι του όταν ήταν 15 ετών και έκτοτε άρχισαν να φυτρώνουν στα χέρια και πόδια του ρίζες δέντρου!
Ο κύριος Dede ανέφερε ότι η σύζυγος του τον εγκατέλειψε ενώ απολύθηκε από την εργασία του και ζητά απεγνωσμένα μια θεραπεία.

Όμως ένας αμερικανός δερματολόγος πιστεύει πως μπορεί να θεραπεύσει τον κύριο Dede από την περίεργη αυτή ασθένεια.
Ο Dr Anthony Gaspari, από το University of Maryland, πιστεύει πως η αιτία είναι τα κονδυλώματα (HPV) που προκάλεσαν αυτή την κατάσταση και η χορήγηση συνθετικής βιταμίνης Α μπορεί να τον θεραπεύσει.

Τα κονδυλώματα που εμφάνισε και λόγω μιας αδυναμίας του ανοσοποιητικού του συστήματος να αντισταθεί προξένησαν να φυτρώνουν στο σώμα αυτά τα εξογκώματα που μοιάζουν με ρίζες δέντρου.





ΠΗΓΗ:


Tileorasi-hellas

Ν. ΔΡΑΜΑΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Η ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ



Το χαρακτηρισμό της Οροσειράς Ροδόπης ως Εθνικό Πάρκο ζητά με επιστολή του ο νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης στην υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή και στους βουλευτές του νομού Δράμας.

Ο κ. Ευμοιρίδης επισημαίνει ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη αναστολής εφαρμογής της ΚΥΑ «Χαρακτηρισμός της Οροσειράς Ροδόπης ως Εθνικό Πάρκο» για το έτος 2010 με νόμιμο τρόπο. Και τούτο διότι η απόφαση του γενικού διευθυντή δασών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σαγρή αμφισβητήθηκε ως προς τη νομιμότητά της από το νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γραφείο Κομοτηνής)

«Ήδη η γενική γραμματέας Θ. Κόκλα με την από 19/12/2009 επιστολή της ζητά την άμεση και κατεπείγουσα λύση του προβλήματος αυτού διότι υπάρχουν καταλυτικές ημερομηνίες (31-1-2010) για την εφαρμογή του Π.Δ. 126. Η υποβολή προσφορών για την προμήθεια στύλων της ΔΕΗ λήγει στις 9/2/2010 και κάτω από τις σημερινές νομικές συνθήκες δεν μπορούν να υποβάλλουν προσφορά οι υλοτομικοί συνεταιρισμοί του νομού», επισημαίνει ο νομάρχης.

Σύμφωνα με τον κ. Ευμοιρίδη οι τιμές των συνεταιρισμών είναι κατά πολύ χαμηλότερες από τις τιμές πηγών του εξωτερικού που θα αναγκασθεί η ΔΕΗ να προσφύγει επειδή δε θα υπάρχουν προσφορές από τους υλοτόμους της Δράμας.

«Επιπλέον οι 600 οικογένειες των υλοτόμων της Δράμας μένουν άνεργες ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται μεταφορές, μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και την οικονομία του νομού», καταλήγε.

ΠΗΓΗ:

Τοπική Αυτοδιοίκηση

blogger templates | Make Money Online