Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΧΡΟΥ-Ζ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες δημιούργησαν ένα ικανότατο ρομπότ-οικιακή βοηθό, που μπορεί να περπατά, να καθαρίζει το σπίτι, να πλένει τα ρούχα στο πλυντήριο, να φτιάχνει τοστ και να ζεσταίνει το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων.
Το «Μαχρού-Ζ» είναι ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, με περιστρεφόμενο κεφάλι, πόδια, χέρια και έξι δάχτυλα, καθώς επίσης τρισδιάστατη όραση, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τις δουλειές που έχει να κάνει, αλλά και τους ανθρώπους γύρω του.
Αυτή ακριβώς η ικανότητα να παρατηρεί τα αντικείμενα, να καταλαβαίνει ποια δουλειά πρέπει να γίνει (π.χ. να μαζέψει τα άδεια πιάτα και ποτήρια από το τραπέζι) και αμέσως να την εκτελεί, είναι το μεγάλο προσόν του ρομπότ.
Το μηχάνημα αποτελεί δημιούργημα του Ινστιτούτου Επιστημών και Τεχνολογίας της Κορέας, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.
Χρειάστηκαν δύο χρόνια για την ανάπτυξη του ρομπότ, που έχει ύψος 1,3 μέτρα και βάρος 55 κιλών. Η δημιουργία του ξεκίνησε με κρατική χρηματοδότηση που δόθηκε το 2006.
Το «Μαχρού-Ζ» είναι ο διάδοχος του «Μαχρού-Μ» που κινείται σε ρόδες. Και τα δύο ρομπότ μπορούν να συνεργαστούν σε ένα σπίτι και επίσης αμφότερα μπορούν να καθοδηγηθούν εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Σύμφωνα με τους κορεάτες σχεδιαστές του, το «Μαχρού-Ζ» είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ στον κόσμο, όσον αφορά την μίμηση των ανθρωπίνων κινήσεων. Ε
κτός από το…νοικοκυριό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες δύσκολες ή επικίνδυνες για τους ανθρώπους.
Η μαζική παραγωγή του ρομπότ για εμπορική χρήση θα πάρει κάποιο –ακόμα απροσδιόριστο- χρονικό διάστημα. Το κορεατικό Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας δαπανά περίπου 3,5 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο σε ρομποτική έρευνα.

ΠΗΓΗ:


Enet.gr

ΤΡΕΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ;


Ενώ ο Δήμαρχος Χαλκιδέων είπε να φέρει τρενάκι για την μεταφορά των ατόμων από την Χαλκίδα στην Αρτάκη, κάποιοι έφεραν τρενάκι μέσα σε γνωστό κλαμπ. Μην νομίσει κανείς κανονικό τρενάκι, αλλά μηλάμε για τρενάκι ανδρών.

Κατά τις έξι τα ξημερώματα την Κυριακή ο πορτιέρης του εν λόγω κλαμπ, άκουσε φωνές και κατέβηκε στο υπόγειο να δει τι συμβαίνει και τι να δει: Πέντε μαντραχαλάδες ηλικίας γύρω στα σαράντα ετών να κάνουν τρενάκι. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μεταξύ των μαντραχαλάδων βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης του εν λόγω κλαμπ.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ GAMATO.INFO ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΘΕΝΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ



O αυστραλιανός Τύπος επανέρχεται στο θέμα της ανέγερσης μνημείου για τα θύματα της Ασσυριακής γενοκτονίας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Φέρφιλντ του Σίδνεϊ, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας, ο Αντέμ Τσετινάι, απέστειλε επιστολή παραπόνων στο Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας τη διαμεσολάβησή του "για τη χρήση δημόσιου χώρου υπέρ μίας εθνότητας", όπως το έθεσε.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φέρφιλντ δήλωσε πως δεν έχει να κρύψει τίποτε, ενώ ο Τούρκος Πρέσβης Ογκιούζ Οζγκε δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη μη ανέγερση του μνημείου, ενώ σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Ήδη, με διαμεσολάβηση της τουρκικής πρεσβείας, ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Στήβεν Σμιθ, συμβούλευσε, μέσω επιστολής, τον δήμο για τη μη ανέγερση του μνημείου, αίτημα που αγνοήθηκε.



ΠΗΓΗ:

Ο ΖΗΚΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΗΤΗΡΑ


Έκπληκτος για απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού δήλωσε ο Ζίκο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. «Απολύθηκα μέσω ενός δικαστικού κλητήρα, σαν να έχω κάνει κάτι λάθος», δηλώνει ο Βραζιλιάνος τεχνικός ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια για να προασπίσει τα δικαιώματά του.

Ο Ζίκο στέκεται στο γεγονός ότι βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας μόνο για τέσσερις μήνες ενώ τόνισε πως η ομάδα είχε καλά αποτελέσματα!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



Ορισμένες φορές ο κόσμος γίνεται πιο ανθρώπινος από φαινομενικά απλά πράγματα.
Έτσι το πρώτο κατάστημα που θα εξυπηρετεί ανθρώπους με Οπτική Αναπηρία και ειδικές ανάγκες είναι εδώ και άνοιξε στη Θεσσαλονίκη.
Το κατάστημα με το διακριτικό τίτλο "Greta Sense" θα εμπορεύεται παραδοσιακή και βιολογικά κρητικά προϊόντα.
Ο χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης προσβασιμότητα του χώρου από ΑμεΑ, διαθέτοντας καταρχήν ειδικές ράμπες. Το πάτωμα αποτελείται από
πλακίδια, διαφορετικής υφής πλάτους. Επίσης διαθέτει οδηγό όδευσης τυφλών στο εσωτερικό του.
Σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν ετικέτες, γραμμένες σε Braille, με τα στοιχεία εκείνα που είναι απολύτως απαραίτητα να γνωρίζει ο καταναλωτής, δηλαδή το είδος του προϊόντος και την ημερομηνία λήξης του. Επίσης, θα υπάρχουν βοηθητικά ηχητικά συστήματα, ώστε ακουμπώντας ένα στυλό πάνω στο ειδικό αυτοκόλλητο χαρτάκι ενός ραφιού να αναπαράγεται ηχητικό μήνυμα, πληροφορώντας τον καταναλωτή για την ακριβή θέση του στο κατάστημα. Ηχογραφημένοι περιγραφικοί χάρτες και κατάλογοι θα δοθούν, ώστε να καταστήσουν το περιβάλλον πιο οικείο.
Η επιχείρηση τέλος, προσφέρει δωρεάν παράδοση των προϊόντων από εταιρεία ταχυμεταφορών που χρησιμοποιεί φιλικά στο περιβάλλον ποδήλατα. Το κατάστημα "Greta Sense" λειτουργεί επί της Βασ. Όλγας και Αρχαιολογικού Μουσείου.

ΠΗΓΗ:

Η Διαρομη

ΕΡΑΨΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ



Το ανατριχιαστικό θέαμα που βλέπετε δεν είναι φωτογραφία από κάποια ταινία.. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας 42χρονος Έλληνας προσπάθησε να περάσει έναν λαθρομετανάστη στην χώρα μας!Ο Α.Λ., που συνελήφθη στο λιμάνι του Μπάρι, έραψε έναν 17χρονο Αφγανό στο κάθισμα του αυτοκινήτου και -μάλιστα- καθόταν πάνω του!Σαν να μην έφτανε αυτό, στο πορτμπαγκάζ ήταν και ο 15χρονος αδερφός του, κουλουριασμένος και κλεισμένος μέσα σε μια βαλίτσα!Το ταξίδι της ντροπής ξεκίνησε με το πλοίο «Sea Trade» από την Ηγουμενίτσα, ενώ, όπως είπαν οι δύο αλλοδαποί, πλήρωσαν 2.600 ευρώ ο καθένας σε συμπατριώτη τους για την μεταφορά στην Ιταλία.

ΠΗΓΗ:


Epirus Gate

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ;

Οι πολιτικοί μας όταν αναφέρονται σε ισχύοντα σε άλλες χώρες, αν δεν έχουν οι ίδιοι πλήρη γνώση καλό είναι να μην υιοθετούν, ελαφρά τη καρδία και αβασάνιστα, αυτά που τους πασάρουν οι «παντογνώστες» σύμβουλοί τους.
Πρόσφατα παράδειγμα το πάθημα προέδρου της Ν.Δ. αναφορικά με όσα αναληθή είπε για το τι ισχύει με την χορήγηση υπηκοότητας στους αλλοδαπούς.
Τι πραγματικά ισχύει στη Γερμανία:

blogger templates | Make Money Online